dogumuna az kalan arkadaslar streptokok testi yaptirdiniz mi?

schmid

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2012
67
0
16
Almanya
Dogumdan hemen önce yapilmasi gerekiyormus , yaptirdiniz mi arkadaslar. Bana haftaya sali uapacak doktorum sonucun cikmasi da birkac gün sürüyor. Kizim testten önce gelirse diye ödüm kopuyor uykularim kaciyor . Anneye bir zarari olmayan
bu bakteriler dogum esnasinda bebege bulasirsa cok tehlikeli olabiliyorlarmis.

canım ben hiç duymadım böyle bir testi.bu testin sonucu pozitif çıkarsa nasıl bir önlem alınıyormuş peki.

Dogum basladiginda anneye antibiyotik veriliyormus ve bebek daha dikkatle gözleniyor dogum sonrasindaki günlerde bu bakteri insanlarda bademciklere yerlesenlerle ayni ve aslinda her insanin bagirsaklarinda varmis kadinlarin 3 te birinde vajinaya yerlesiyor ve cogunlukla sessiz sedasiz bir rahatsizlik vermeden orda yasiyormus , hamile olmayanlarda ya da sezeryanla dogum yapacaklarda bir sorun teskil etmeyebilirmis ancak bebek dogum kanalindan gecerken agzindan burnundan ona bulasip Allah korusun cok tehlikeli bir hale geliyormus

Dogum basladiginda anneye antibiyotik veriliyormus ve bebek daha dikkatle gözleniyor dogum sonrasindaki günlerde bu bakteri insanlarda bademciklere yerlesenlerle ayni ve aslinda her insanin bagirsaklarinda varmis kadinlarin 3 te birinde vajinaya yerlesiyor ve cogunlukla sessiz sedasiz bir rahatsizlik vermeden orda yasiyormus , hamile olmayanlarda ya da sezeryanla dogum yapacaklarda bir sorun teskil etmeyebilirmis ancak bebek dogum kanalindan gecerken agzindan burnundan ona bulasip Allah korusun cok tehlikeli bir hale geliyormus

hımmm anladım canım.o zaman normal doğum yapacak arkadaşların uygulaması iyi olur.ben sezaryen olucam zaten

Back
X