Doğup,büyüdüğü şehirden ayrılmak zorunda kalanlar?Zor muydu alışmak ?

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.212
448
Kızlar selam, annem aradı bu sabah.
Denizli'de işe girme şansım %90 mış.
Belediye'ye gireceğim.
Ve ben İzmir'de yaşıyorum.
Günlerdir düşünüyordum, Kpss ye girince 2014te. Atanırsam , işte ya İstanbul'a atanırsam, ya Ankara'ya atanırsam, ya Eskişehir, ya Antalya diye bir sürü yer düşünürken, benim için İzmir'den kopmanın ne kadar zor bir şey olduğunu fark etmiştim.
Buradaki çevrem , ortamım. Babam, annem, köpeğim.
Ya her şeyi geçtim, İzmir ya, benim aşkım İzmir ... Ben vapur'a binmeden , ben bir Karşıyaka'ya gitmeden, Kordon'da yürümeden...
Hele denizi olmayan bir yerde ...
ALLAHım... Nasıl yaparım ya ... Tek başıma birde. Ben geceleri evde hiç yalnız kalmadım, yani uyuyamam ki gece yalnız isem.
Kalmasına kalırım ama uyuyamam yani.
Eve gel, yalnız. Evden işe git. Sürekli yalnız.
Annem diyor, başka iş bulunca çıkarsın. Bu arada çalışacağım işte, dergi ile ilgili bir şey. Kalemi kuvvetli ,genç,yetiştirilmek için birini istemişler. Ben de deneme,makale yazarım.
Oy ... Ben yalnızlıktan korkuyorum galiba. Kendimi odama kapatıp yalnız olmayı severim. Ama dışarıya çıktım mı sevdiklerimin orada olduğunu bildiğim, çıkıp sahil kenarına gidebileceğimi bildiğim için.
Doğup büyüdüğü şehirden dışarıya gidenler oldu mu ? İlk zamanlar nasıl geçti? Nasıl zorluklar çektiniz ? geceleri uyuyabildiniz mi ?
Özellikle büyük şehirden küçük şehire gitmek.... Ne bileyim mesela bir İstanbullu , İzmir'e gelince zorlanır.
Bir İzmirli bir Aydın'a, Denizli'ye vs gidince zorlanır. Küçük gelir dar gelir.
Kafam çok karışık. İstemiyorum ben İzmir'den kopmak.
Birkaç ay olsa neyse. Gerçi o bile kötü, yalnız yalnız. Ama ben ömrümü orda geçiremem :S
Denizli'yi küçümsediğimden değil, sorun yalnızlık. Hani İstanbul olsa belki o karmaşa beni oyalayabilir.Bilmiyorum.Ne diyorsunuz ?

gittigin yerde arkadaş edinince alışırsın bence kendını ben izmirden başka yerde yapamam diye şartlandırma yoksa alışamazsın mutsuz olursun sevmeye çalış gittigin yeri.

Slm canım başlığı görünce kendim geldim hemen gözümün önüne bende istanbuldan ankaraya geldim 4.yılın içindeyim ama benim durumum farklı evlilikti.ilk başlarda çok zor oluyo he alıştınmı die sor hala gözüm istanbulda sık sık gidip geliyorum bence gitme işi izmirdede bulursun ama hayatın geçtinmi bidaha geri gelmez evet deniz olmadan yaşamak inanılmaz zor afakanlar basıyo bazen bulutları denize benzetiyorum mutlu oluyorum :) he unutmadan denizliye de gittim eşimin işi dolayısıyla iğrenç biyer bence çok sıkıcı çok ii düşün bence hadi senin için hayırlısı neyse o olsun.....

Ya bir kere ne bileyim, İzmir gibi hiçbir yer olamaz zaten . Bu cümlemi de burda doğup,büyüyenler anlar. Dışarıdan biri anlamaz, kimse kızmasın nolur.
Benim ananem Aydın'da. Arada gidiyorum. Orası da sıkıcı geliyor bana. İnsanları çok iyi,çok temiz ve iyi niyetliler. Ama dolaşılcak yeri pek yok, ne bileyim küçük yani. Her yere yürüyerek gidiyoruz orada neredeyse. Sıkılıyorum bir süreden sonra. Sineması bile azdır yani herhalde, hiç gitmedim ama.
Yani kpss olsa neyse, kadrolu. Ama kalkıp özelde çalışacaksam denizli belediyesi ne alaka ?
Sen evlenip gitmşsin , yine bir derece iyi. İnsanın yanında sevdiği olunca :/ Ya da iki kişi olunca daha kolay.
Ama bak bulutları denizlere benzetmen bile fena bir durum hehe :)

gittigin yerde arkadaş edinince alışırsın bence kendını ben izmirden başka yerde yapamam diye şartlandırma yoksa alışamazsın mutsuz olursun sevmeye çalış gittigin yeri.

Yaa eskiden, yurtdışına yerleşeceğim filan diye hayaller kurardım da, şimdi düşünüyorum da. Yurtdışına yerleşmeyi geçtim, İzmir'e bir saat mesafeli yerler bile zor geliyor :) Korkutucu geliyor.

bende istanbulda doğup büyüdüm 25 yılım orda geçti ama birşey diyimmi evet ben sevdiğim için geldim buraya ve şimdide bir bebek bekliyorum allahın izniyle ama hep diyorum şimdiki aklım olsa istanbuldan başka biyere gitmezdim he çokta mutluyum kocamı çok seviyorum herşeyde yolunda ama herşeyden önemlisi aileden uzakta çooooooooookkkkkkkkk zor be en çok koyanda o

Gittiğin yerde mutsuz olup boğulacaksan bence hiç gitme. Denizli'nin kazandıracakları İzmirden ayrılmana değecek ise değerlendirmelisin.

ALLAH sağlık versin bebeğine de, eşinle sana da canım. Ne diyim, ALLAH sabır versin o zaman . Dayanma gücü versin :)))

Gittiğin yerde mutsuz olup boğulacaksan bence hiç gitme. Denizli'nin kazandıracakları İzmirden ayrılmana değecek ise değerlendirmelisin.

Aynen, bir de Denizli'de ne kazanacağımı da bilmiyorum ki . Komik yani. Annem aramış orada işe girmen %90 diyor. Ne için, neden ?
Çok büyük fırsatta sanki.

Ben de evlilik sebebiyle şehir değiştirdim. İnanılmaz zor. Hele ki benim gibi sosyal bir insan için. Buraya bir saat uzaklıkta bazen haftada iki kere gidiyoruz ama aynı şehir gibi olmuyor. Aileni, arkadaşlarını, akrabalarını bırakıyorsun, yeni bir hayat kuruyorsun. Ama o tadı vermiyor.

Ben bir izmirli olarak seni çok iyi anlıyorum canım :) bizim konağımız, karşıyakamız, alsancağımız hiç bir şeye değişilmez.
Bende evlenme nedeniyle şehir değiştircem malesef. Erkek arkadaşım izmirli değilken bile benim başka şehirde nasıl yapcaksın diyor.
Bende 2014 de ki kpss ye zehir gibi çalışıp izmir yada hiç değilse izmire yakın bir ile yerleşmeyi düşünüyorum.
Erkek arkadaşım zaten memur. Oda eş durumuyla tayin isticek hayalimiz geleceği izmirde yaşamak :)

bence asla gitme.ben de ailemin zoru ile başka bir şehire gittim konyadan burdura ama o kadar bunaldım ve daraldım ki anlatamam.herkes yabancı,hiç bir yeri bilmiyorsun tadıgın yok igrençti.bazenleri burdurda yolda yürürken düşünürdüm ALLAH ım canımı al diye.kendimi hep boşlukta hissettim.depresyona girdim yatıp kalkıp aglıyordum.yolda bazen bi arabanın altına atasım geliyordu kendimi.oysa ben kız yurdunda kaldım çevrem oldu ama alıştıgın çevre gibi olmuyor.hiçbirşey güzel gitmiyor çok arkadaşım vardı onlar çok şahit olmuşlardır benim yolda hüngür hüngür agladıgıma.her gece yatmadan bu gece canımı al diye yalvarıyordum rabbime.ama çok şükür o günler bitti.ama hala aklıma geldikçe aglarım o derece depresyona girmiştim ve hala etkisinden kurtulamadım psikologa gittim ve agır depresyon geçirdigimi söyledi ayrıca ben burdur da 6 ay kaldım.6 ayda bu kadar yıprandım.düşün bu kadar uzun yazdım ve hala yazsam yazarım içim dolune olursa olsun büyüdüğün şehir gibi olmuyor aslahem özelde çalışacakmışsın izmirde de bulursun.şimdi bile yazarken agladım bence gitme hele ki özel sektörse hiç gitme

Aynen ben de çok sosyalimdir.İşte o yüzden zor yani. Asosyal olsam, eve kapatırım kendimi tamamdır işte. Şehir fark etmez. Ama ben şuan bile bizim balkondan deniz görülüyor. Ben çıkıp çıkıp bakıyorum . Düşünemiyorum deniz olmadan. Bir de, internette okudum Denizli'nin insanı biraz tutucu oluyormuş ? Biz İzmirliler de öyle değilizdir. Hani bilemedim.

İşte kpss daha mantıklı geliyor bana, sonuçta tayin durumu var er geç İzmir'e geri geleceğim.
Ama tayini olmayan bir iş, direk denizli. Aman allahım. Ömrümün sonuna kadar orda mı kalıcam ? hah. Şaka.

Kıyamam sana ... Aynen özel sektör olduğu için gitmeyeceğim zaten. Hayır belli bir süre de yok. İşte 1 yıl kal çalış gel geri. Ya da 6 ay filan. Sonra İzmir'de bir yere geçiricez vaadi de yok. Ben gelemem öyle sonunu bilmediğim şeylere. Ben de depresyona gireceğimi düşünüyorum. İstanbul olsa filan hani çık gez kafa dağıt. Gerçi o bile beni boğuyor, orası da çok büyük yani :)))
Beni anladığın için teşekkür ederim canım. Bakalım annem kızacak bağıracak çağıracak ama bakalım :/

annene durumu anlat yapamam de.hazır degilim burlardan kopmaya falan de.anneler ne kadar deseler de bizim mutlulugumuz için ugraşıyor.inan benim durumuma düşme çok kötü oluyor.ALLAH BİR KAPIYI KAPAR DİGERİNİ AÇAR ALLAH DAN UMUT KESİLMEZ.

Amin canım inşallah bakalım. Zorla gönderecek değil ya . :) Göreceğiz :)

Bende de bugünlerde aynı sorular

Denizsiz yapamam ben alışmayı geçtim doğup büyüdüğüm şehri geçtim.Yapamam denizsiz görmeden o yosun kokusunu almadan.Nemini ciğerlerime çekmeden yapamam.

15-20 Gün Ankara'da kaldım yapamadım ya olmuyor illaki arıyorsun.Bir de yaşadığın şehir cıvıl cıvılsa herkes burdaysa kafan estiğinde birilerine kaçabiliyorsan.Anıların o şehirdeyse her köşesini biliyorsan.Bunları bırakıp gitmek çok çok zor

Fakat yapacak çok şeyde yok emekler verip kpss sınavına girmek ve sonunda hakkını alıp atanmak ağır basıyor.Ne yapacaksın gideceksin.Bende gideceğim sende gideceksin.

ben de doğma büyüme izmirliyken 18 yaşımda üniversiteyi kazanıp istanbula geldim,
öğrencilikte eğlenceliydi tabi ama 1 ay görmesem burnumda tütüyordu izmirim...
zamanla alıştım tabi, okul bitince de sevgilimin mesleği yüzünden dönmedim, sonra evlendik kaldık zaten
istanbulun bazı özelliklerinden başından beri nefret ediyorum mutsuz, kasvetli kalabalığı, iğrenç trafiği... ama alıştın mı dersen alıştım, insan her şeye alışıyor.

Birde şu acıdan bakmanda fayda var
Yerel seçimlere 1 yıl kaldı, muhtemelen seçimle ilgili hazırlıklar için belediyeye cagırıyorlar seni. Belediyecilik zordur, beddua yerine bile gectigi söylenir Allah seni belediyeci yapsın diince helede kadro olmadan bence iki kere düşünmelisin. İşin özellikleri, çalışma saatleri, ortam, işin niteliği, amirlerine göre karar ver.. Tam tersi yogun bir iş seni oyalayabilir tecrübede kazanabilirsin.. Ama mutlaka ayrıntıları ögrenmelisin karar vermek için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…