Doğup,büyüdüğü şehirden ayrılmak zorunda kalanlar?Zor muydu alışmak ?

Evet... Birgün gitmek zorunda kalacağız belki de.
Dediğin gibi bir de tüm anılarım bu şehirde benim.
Yine konu unutamadığım kişiye gidecek ama onunla bile İzmir'in her yerinde anım var.
Limanları bile özlerim ben. Her limanda bir anım var mesela :)

Evet insan alışıyor kesinlikle. Ama İstanbul yine iyi. Küçük şehir daha kötü. Bir de o korkum var tabi. Şimdi Denizli ye gittim. Yaşadım , çalıştım ettim ordan birine aşık oldum o da bana oldu diyelim, ooooooooooo evlenip orda kalmakta var.

Kesinlikle canım. Kadrolu olmayacağım için zaten ne gerek var diyorum. İzmir'de özel iş mi kalmadı ? :/ İsmi belediye bir de yani peh.

Herkes limana sevgili bırakır sen anımı
Napalım ekmek nerede biz orada
Denizi olmayan şehirlerin sonu yokmuş gibi içinde boğulacakmışım gibi hissediyorum.Herşeyi şehri kalabalığı arkada bı9rakıp sahile inmek hele o yaz akşamları

Ay neyse çok düşünmemek gerek baştada dediğim gibi ekmek nerede biz orada Atanabilmek için bi taraflarımı yırttım afedersin şimdi caymak olmaz

Bir İzmir'li olarak anlıyorum seni :) Yani kadrolu bir iş değil sonuçta. Ayrıca İzmir'de iş imkanı Denizli'den daha çok. Hadi memur olsan gitsen neyse. Bende denizsiz yapamam asla...

Ben ilk ayrıldıgımda zor gelmişti. Sonra alıştım nispeten ama zor kolay degil. Şimdi uzaktayım aramıyorum fazla. Tekrar döner miyim şu an öle birşey düşünmüyorum. Yalnız büyük şehire alışmışsan kücük sehir zor gelir özleyeceğin kesin ama dediğim gibi insan zamanla alışıyor.

Hahaha :) Ya söylemeye çekindim Benim her limanda sevgilimle ilk mutlu günlerimizin anısı var.
Düşünce mutlu oluyorum filan hahaha . Yani benim de, senin söylediğinle aynı kapıya çıkıyor :)

Aynen, atanırsak atanırız napalım. Ama bu şekilde özelde çalışmak için gitmeyeceğim ya

Bir İzmir'li olarak anlıyorum seni :) Yani kadrolu bir iş değil sonuçta. Ayrıca İzmir'de iş imkanı Denizli'den daha çok. Hadi memur olsan gitsen neyse. Bende denizsiz yapamam asla...

Evet canım :/ Kadrolu da olsam istemiyorum, sonra atanabilcem mi ? :/ Hayatım boyunca denizli de kalamam.

Sen nerdeydin, nerdesin canım ?

denizli güzel şehir leonelaa,ben sırf gezmeye gidiyorum arasıra...
Havasının kirliliği dışında bence yaşanabilitesi yüksek bir yer.
Canın sıkıldıkça travertenlere gider ayağını sallandırırsın akan suda,oooh ne sinir kalır ne stres,zaten paralı da değil,bi müze kart al geç tüm sene boyunca^^
Turistlerin de bol olduğu bir yer,meydanı da şirin...
Hem ne güzel eğlenceli de bir iş
Ayrıca korkmadan yalnız uyuma yaşın gelmiiiiş de geçiyor
bence kendi ayakların üzerinde durmak için eşsiz bir deneyim.Yoksa anne evinden koca evine direk geçiş olurdu ^
Bilmiyorum ben mi özgürlüğüme çok düşkünüm,ailemle aram harika olduğu halde hep başka şehirlerde tek başıma yaşamak istemişimdir,4 senedir uzaktayım şimdi de mezun olunca ne yapacam diye düşünüyorum.İnşallah istanbulda ailemin yanında değil de yine kendime ait bir evimin olabileceği şirin bi şehirde yaşarım diyorum,türkiyenin neresi olursa olsun ^^
Ama dediğim gibi denizli kötü bir yer değil,hem tatil beldelerine minübüs kalkıyo canın sıkılırsa atlar gidersin arkadaşlarınla,evet orada senin arkadaşların oalcak...hatta belki de kendi araban!
bence yeni bir hayata başlamak için eşsiz bir fırsat,ben olsam annem cümlesini bitirmeden kabuuuulll diye bağırırdım ^^
İnsana bazen değişiklikler gerekir,seni kimsenin tanımadağı kimsenin senin hakkında kalıp yargılara sahip olmadığı bir yer...Yepyeni bir leonela olabilirsin...
ayrıca köpeğin de seninle gelebilir,zaten uzağa gidiyorsun baban kıyamaz verebilir birbirinize gözkulak olun diye^^

ben denizliye 6 yıl kadar önce gitmiştim, hiç sevmedim, oturacak nefes alacak bir kafeteryası bile yoktu doğru düzgün, sinema olduğu söylenen bir yer vardı, çok pasaklı bir yer gibime geldi, yemek yemeğe yer arıyoruz bir kebapçı kapamış her yeri, 1-2-3-10 a kadar gidiyodu herhalde adam zincir kurmuş, ben gittiğimde yaz değildi ama havası da kasvetli geldi.

orda doğup büyüsem, bütün çevrem orda olsa orayı da severdim herhalde ama sonradan gidilecek gibi gelmedi bana.

Aynen ben de böyle okudum internette hep zaten. O yüzden istemiyorum. Orda doğup büyüsem güzel gelir de, İzmir'den sonra neresi paklar bilmem

bende İzmirde yaşıyordum 2004den beri ise Kütahyadayım asla alışman mümkün değil heleki denizi olan yerden sonra olmayan bir yere alışmak çok zor ama hayat. çok zaman derim izmirde olsam çok şey istemiyorum kordonda bir çay içsem yeter diye. bizde denizli yine büyük şehir aradığını bulursun işinde olucak çevrende.bende malesef hiç biri yok küçük şehir alışverişi bile çoğunlukla burdan yapamıyorum. çocuğum küçük ve işim yok yani tam bunalımlık.birde gezmeyi severler normalde ama ben pek sevmem gün filan dedikodu götürmüyor kafam. ama dedim ya hayat şartları ne yapacaksın Allah hakkında hayırlısını versin

Aynen ben de böyle okudum internette hep zaten. O yüzden istemiyorum. Orda doğup büyüsem güzel gelir de, İzmir'den sonra neresi paklar bilmem

denizliye çok gittim tabiki izmirle kıyaslanamaz ama o kadar da vahim değil heleki son zamanlarda daha da iyi oldu hafta sonuda muğla 1,5 saat yani denizede gidersin. seversin demiyorum ama alışırsın

Amin canım ALLAH senin hakkında da hayırlısını versin, bebeğini sağ salim kucağına al dilerim :)
Kütahya evet . Orası Denizliye göre daha küçük.
Herkesin büyüdüğü yer iyi işte :)

Muğla 1,5 saat ise, h.sonları denize kaçabilirim evet :)))

leonela, İZmir Aşktır.....

kendimizden örnek vereyim, benim kızım da üni yi 4 yıl Ankara da okudu ve her bayramda, her tatilde koşa koşa İzmir e geldi...sanki bütün sokaklar Denizlere çıkacak gibi geliyor ama maalesef çıkmıyor derdi...mezun olduktan sonra önüne çıkan oldukça kariyerli iş imkanlarını bir kenara bırakarak yaşamak istediği şehre geri geldi, belki daha az kazandı maddi olarak ama manevi olarak burası benim cennetim dedi ve her zaman da iyi ki böyle yapmışım der...

İzmir bir Sevdadır, anlatılmaz yaşanır...

Son düzenleme:
evet canım baya yakın denizliyle muğla. ayrıca gece merkezinde pek çok sokak ışıl ışıldır gezecek çok yerde bulursun merak etme o kadar gözünde büyütme

sevgili leonela,

25 sene yaşadığım şehri, İstanbul'u bırakalı 1,5 sene olacak neredeyse.
Ne kadar zor olduğunu anlatamam ki o kadar küçük bir şehre de gelmedim ben (Eskişehir'deyim)
Ben hem iş, hem de eşim için gelmiştim. Ama 1 sene boyunca herkese dünyayı dar ettim. Yollarda kendimi heba ettim, hala mutlu değilim ama alıştım sayılır. İzmirden denizliye gidersen mutlu olamayabilrisin. Çünkü seni tanıyorum az çok yazılarından, bir şeyleri arayacaksındır. Büyük bir kitapçı, deniz, vapur, yosun kokusu, tarih... Eğer kariyerini üst noktalara taşıyacak bir pozisyon bulursan şansını dene, sonra olmazsa geri dönersin... ama öylesine gitme...
ben gerçekten çok zorlandım ve hala iyi değilim. hala mutsuzum, dikkatli karar ver.
gönlünce olur umarım her şey...

Ben de mutlu olacağımı sanmıyorum. Kimse yok bir başıma zaten.
Yani benim ilk işim olucak. Annem, sıkılırsan geri gelirsin diyor. Niye bir senemi heba edeyim.
Kadrolu olursun belki bir zaman sonra ddiyor.
Olmazsam nolacak ?! Allah allah ya . :/
Ben zaten depresyonik bir yapıya sahibim.
Tamam artık :)

Kesinlikle İzmir Aşktır. Bilmeyen anlamaz. İzmir benim hayat sevincim yani. Kızın iyi yapmış bence :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…