Bende de bugünlerde aynı sorular
Denizsiz yapamam ben alışmayı geçtim doğup büyüdüğüm şehri geçtim.Yapamam denizsiz görmeden o yosun kokusunu almadan.Nemini ciğerlerime çekmeden yapamam.
15-20 Gün Ankara'da kaldım yapamadım ya olmuyor illaki arıyorsun.Bir de yaşadığın şehir cıvıl cıvılsa herkes burdaysa kafan estiğinde birilerine kaçabiliyorsan.Anıların o şehirdeyse her köşesini biliyorsan.Bunları bırakıp gitmek çok çok zor
Fakat yapacak çok şeyde yok emekler verip kpss sınavına girmek ve sonunda hakkını alıp atanmak ağır basıyor.Ne yapacaksın gideceksin.Bende gideceğim sende gideceksin.
ben de doğma büyüme izmirliyken 18 yaşımda üniversiteyi kazanıp istanbula geldim,
öğrencilikte eğlenceliydi tabi ama 1 ay görmesem burnumda tütüyordu izmirim...
zamanla alıştım tabi, okul bitince de sevgilimin mesleği yüzünden dönmedim, sonra evlendik kaldık zaten
istanbulun bazı özelliklerinden başından beri nefret ediyorum mutsuz, kasvetli kalabalığı, iğrenç trafiği... ama alıştın mı dersen alıştım, insan her şeye alışıyor.
Birde şu acıdan bakmanda fayda var
Yerel seçimlere 1 yıl kaldı, muhtemelen seçimle ilgili hazırlıklar için belediyeye cagırıyorlar seni. Belediyecilik zordur, beddua yerine bile gectigi söylenir Allah seni belediyeci yapsın diince helede kadro olmadan bence iki kere düşünmelisin. İşin özellikleri, çalışma saatleri, ortam, işin niteliği, amirlerine göre karar ver.. Tam tersi yogun bir iş seni oyalayabilir tecrübede kazanabilirsin.. Ama mutlaka ayrıntıları ögrenmelisin karar vermek için..
Evet... Birgün gitmek zorunda kalacağız belki de.
Dediğin gibi bir de tüm anılarım bu şehirde benim.
Yine konu unutamadığım kişiye gidecek ama onunla bile İzmir'in her yerinde anım var.
Limanları bile özlerim ben. Her limanda bir anım var mesela :)
Herkes limana sevgili bırakır sen anımı
Napalım ekmek nerede biz orada
Denizi olmayan şehirlerin sonu yokmuş gibi içinde boğulacakmışım gibi hissediyorum.Herşeyi şehri kalabalığı arkada bı9rakıp sahile inmek hele o yaz akşamları
Ay neyse çok düşünmemek gerek baştada dediğim gibi ekmek nerede biz oradaAtanabilmek için bi taraflarımı yırttım afedersin şimdi caymak olmaz
Bir İzmir'li olarak anlıyorum seni :) Yani kadrolu bir iş değil sonuçta. Ayrıca İzmir'de iş imkanı Denizli'den daha çok. Hadi memur olsan gitsen neyse. Bende denizsiz yapamam asla...
Ben ilk ayrıldıgımda zor gelmişti. Sonra alıştım nispeten ama zor kolay degil. Şimdi uzaktayım aramıyorum fazla. Tekrar döner miyim şu an öle birşey düşünmüyorum. Yalnız büyük şehire alışmışsan kücük sehir zor gelir özleyeceğin kesin ama dediğim gibi insan zamanla alışıyor.
ben denizliye 6 yıl kadar önce gitmiştim, hiç sevmedim, oturacak nefes alacak bir kafeteryası bile yoktu doğru düzgün, sinema olduğu söylenen bir yer vardı, çok pasaklı bir yer gibime geldi, yemek yemeğe yer arıyoruz bir kebapçı kapamış her yeri, 1-2-3-10 a kadar gidiyodu herhalde adam zincir kurmuş, ben gittiğimde yaz değildi ama havası da kasvetli geldi.
orda doğup büyüsem, bütün çevrem orda olsa orayı da severdim herhalde ama sonradan gidilecek gibi gelmedi bana.
Aynen ben de böyle okudum internette hep zaten. O yüzden istemiyorum. Orda doğup büyüsem güzel gelir de, İzmir'den sonra neresi paklar bilmem
bende İzmirde yaşıyordum 2004den beri ise Kütahyadayım asla alışman mümkün değil heleki denizi olan yerden sonra olmayan bir yere alışmak çok zor ama hayat. çok zaman derim izmirde olsam çok şey istemiyorum kordonda bir çay içsem yeter diye. bizde denizli yine büyük şehir aradığını bulursun işinde olucak çevrende.bende malesef hiç biri yok küçük şehir alışverişi bile çoğunlukla burdan yapamıyorum. çocuğum küçük ve işim yok yani tam bunalımlık.birde gezmeyi severler normalde ama ben pek sevmem gün filan dedikodu götürmüyor kafam. ama dedim ya hayat şartları ne yapacaksın Allah hakkında hayırlısını versin
sevgili leonela,
25 sene yaşadığım şehri, İstanbul'u bırakalı 1,5 sene olacak neredeyse.
Ne kadar zor olduğunu anlatamam ki o kadar küçük bir şehre de gelmedim ben (Eskişehir'deyim)
Ben hem iş, hem de eşim için gelmiştim. Ama 1 sene boyunca herkese dünyayı dar ettim. Yollarda kendimi heba ettim, hala mutlu değilim ama alıştım sayılır. İzmirden denizliye gidersen mutlu olamayabilrisin. Çünkü seni tanıyorum az çok yazılarından, bir şeyleri arayacaksındır. Büyük bir kitapçı, deniz, vapur, yosun kokusu, tarih... Eğer kariyerini üst noktalara taşıyacak bir pozisyon bulursan şansını dene, sonra olmazsa geri dönersin... ama öylesine gitme...
ben gerçekten çok zorlandım ve hala iyi değilim. hala mutsuzum, dikkatli karar ver.
gönlünce olur umarım her şey...
leonela, İZmir Aşktır.....
kendimizden örnek vereyim, benim kızım da üni yi 4 yıl Ankara da okudu ve her bayramda, her tatilde koşa koşa İzmir e geldi...sanki bütün sokaklar Denizlere çıkacak gibi geliyor ama maalesef çıkmıyor derdi...mezun olduktan sonra önüne çıkan oldukça kariyerli iş imkanlarını bir kenara bırakarak yaşamak istediği şehre geri geldi, belki daha az kazandı maddi olarak ama manevi olarak burası benim cennetim dedi ve her zaman da iyi ki böyle yapmışım der...
İzmir bir Sevdadır, anlatılmaz yaşanır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?