Doğup Büyüdüğünüz İlden Başka Bir İle Yerleşme?

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Merhaba,
İşime gelen yorumları kaale alırım,istediğim tarzda yazın lütfen dermişim.kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

4 yıllık evliyim,ne zamandır aklımızda olan planımızı artık icraate geçirmek için adımlar atıyoruz.Belki ufak adımlar ama bizim için büyük gelişme..
Samsunda oturuyorum,sadece bir dönem İzmirde oturmuştum..Aklım yüreğim oradadır hala..boshayallersmile

Ve şimdi..Eşimle başka bir şehire yerleşmek istiyoruz..Tam olarak emin değiliz istediğimiz yer konusunda..Yıl sonunda ne zaman gideceğimiz ve hangi şehir olacağı belli olacak.Ha 1 sene sonrada olabilir,3 yıl sonrada onu bilemiyorum..Belkide hiç olmaz,ama gitmek başka bir yerde idame ettirmek istiyoruz yaşamımızı..

Egede yaşama isteme sebeplerim çok farklı..Alyanın eğitimi daha farklı olsun istiyoruz,biz de kendimize daha farklı bir yaşam kuralım istiyoruz..

Bu şekilde bir yerden başka yere taşınmış arkadaşlar yada taşınmmaış arkadaşlar;neler olur nasıl olur?Fikirlerinizi beyan edermisiniz?

hadi hadi yazın da ben de okuyayım :)

şu an kendi memleketimdeyim ama uzun süreli değil. 6 oldu ilk fırsatta gideceğiz. eşimin memleketi ile burası 6 saat. ikisinin ortasındaki iller cazip gelmiyor. büyük illerde yşaşamak istemiyorum.

biz eşimin ailesiyle çok yakındık memleketteyken geçen sene geldik sakaryaya başlarda duygusal olarak zorluklar yaşadım tabi özlem çektimm aileme ama sonra anladımki daha mutluyumm eşim ailesine çok bağlıydıı şimdi bir evi olduğunu biliyor ve banaa daha bağlı bende daha mutluyum kendi kafamızın kahyasıyız bu benim için geçerlii inaşallah sende mutlu olursunnn

Sariböcekcim,henüz kızının okula başlamamış olması büyük bir ayak bağından kurtarıyor sizi..Eğer gerçekten bu isteğinizden eminseniz hiç vakit kaybetmeyin.Sonra bizim gibi çocukların okullarının bir yoluna girmesi için hayallerinizi erteler durursunuz..Bizim de hayalimiz egeye (şahsen İzmir civarlarına) yerleşmek...opuyorumnanaktan

hadi hadi yazın da ben de okuyayım :)

şu an kendi memleketimdeyim ama uzun süreli değil. 6 oldu ilk fırsatta gideceğiz. eşimin memleketi ile burası 6 saat. ikisinin ortasındaki iller cazip gelmiyor. büyük illerde yşaşamak istemiyorum.

Keşke sen açsaydın da ben okusaydım,kullanılmış gibi hissettim kendimisempatiksalakcinni

şuan için değil ama emekli olduktan sonra küçük bir sahil kasabasında yaşamak istiyoruz..kesinlikle apartman dairesinde yaşlanmak istemiyorum küçük bi bahçemiz olsun...ama şimdi burdayız

biz eşimin ailesiyle çok yakındık memleketteyken geçen sene geldik sakaryaya başlarda duygusal olarak zorluklar yaşadım tabi özlem çektimm aileme ama sonra anladımki daha mutluyumm eşim ailesine çok bağlıydıı şimdi bir evi olduğunu biliyor ve banaa daha bağlı bende daha mutluyum kendi kafamızın kahyasıyız bu benim için geçerlii inaşallah sende mutlu olursunnn

Teşekkürler.
Peki alışma süreciniz nasıl oldu?Bunu biraz anlatırmısınız?

Sariböcekcim,henüz kızının okula başlamamış olması büyük bir ayak bağından kurtarıyor sizi..Eğer gerçekten bu isteğinizden eminseniz hiç vakit kaybetmeyin.Sonra bizim gibi çocukların okullarının bir yoluna girmesi için hayallerinizi erteler durursunuz..Bizim de hayalimiz egeye (şahsen İzmir civarlarına) yerleşmek...opuyorumnanaktan

Evet Alyaya daha çok var okul işine.Bizde Egeye yerleşme planlarındayız.İzmir yabancı olmadığım bir yer.Ama Bodrum da olabilir,işte pahalılığı korkutuyor bizi.İzmirde de iki seçenek var,ya Urla tarafı yada Karşıyaka.Eşimde Bodrum konusunda ısrarcı,kiralara baktık dün gece.Normal.Bizi zorlayacak gibi gözükmüyor.

Duygusal olarak aşabilir miyim diye düşünüyorum.

Bir tarafta kendi hayatım,kızımın okul geleceği,ikinci çocuk hayallerim.Bir tarafta tek başına bırakacağım babam.İki ucu moklu değnek gibi oluyor,hangisinden vazgeçmeli bilemiyorum:gitme:

şuan için değil ama emekli olduktan sonra küçük bir sahil kasabasında yaşamak istiyoruz..kesinlikle apartman dairesinde yaşlanmak istemiyorum küçük bi bahçemiz olsun...ama şimdi burdayız

Bizde ilk öyle başlamıştık,ilerde diye diye;yakın zamana kadar geldiksempatiksalakcinni

Aslında güzel fikir başka şehre taşınma
düşünsene yepyeni bir şehir ve insanlar
yepyeni bir hayat,yep yeni bir sayfa...
hem insanların hayellerini gerçekleştirmesi kadar güzel birşey yok
bence mutlu olursun,bebeğinde küçük gittiniz yere alışır alışamaz derdi yok.

ben erzincanda doğdum büyüdüm ünv okudum 2007 de istbulda işe girdim eşimle tanıştım 2009 da kırşehire eşimin memleketine tayin istedik geldik..yani 2 senede 3 .memleket oldu..şimdi burada kayınvalidem bakıyor çocuğuma ..ama ben değilde eşim çok pişman geldiğine oyüzden belli olmaz ..ama gurbet zor .

Hmmm ,babanın tek kalması düşündürücü biraz..Sağlığı yerinde mi amcanın,ya da başka kardeşlerin var mı arada onu yoklayacak?

merhabalar tesadüfen yazınızı okudum eğitim için yerleşecekseniz ankara emeklilik vae dinlenmek için ise bodrum daha iyi olmazmı tabi tercih size ait olacak ayrıca ben samsunda yaşadım güzel şehir amam çok eksiği var

Aslında güzel fikir başka şehre taşınma
düşünsene yepyeni bir şehir ve insanlar
yepyeni bir hayat,yep yeni bir sayfa...
hem insanların hayellerini gerçekleştirmesi kadar güzel birşey yok
bence mutlu olursun,bebeğinde küçük gittiniz yere alışır alışamaz derdi yok.

Evet o yeniliğe çok ihtiyacım var.
Alya için de iyi olur muhakkak..
İnşallah olur:Saruboceq:

ben erzincanda doğdum büyüdüm ünv okudum 2007 de istbulda işe girdim eşimle tanıştım 2009 da kırşehire eşimin memleketine tayin istedik geldik..yani 2 senede 3 .memleket oldu..şimdi burada kayınvalidem bakıyor çocuğuma ..ama ben değilde eşim çok pişman geldiğine oyüzden belli olmaz ..ama gurbet zor .

O gurbeti seneler önce biz yaşamıştık.Biz kolay adapte olduk ama annemle babam olamamıştı.3 sene zor durdular İzmirde.:gitme:

Burada yaşarsak Alyayada kayınvalidem ve kreş düşünüyoruz çalışırsam.Ama orada bir süre çalışmam sanırım Karşıyaka olursa tercihimiz hala görüştüğüm arkadaşlarım çok,onların bu anlamda yardımları olacaktır.Ya bakıcı ya kreş manasında.

Hmmm ,babanın tek kalması düşündürücü biraz..Sağlığı yerinde mi amcanın,ya da başka kardeşlerin var mı arada onu yoklayacak?

Evet babam beni çok düşündürüyor:gitme:
Kızkardeşim var ama inanılmaz yoğun çalışıyor.Yaza evlendiğinde haftada bir uğrar babama.Hafta içi off durumunda oluyor çünkü.
Sağlığı sıhhati iyi ama,yemeği,temizliği..
Sanırım ona bir düzen kurmadan gidemeyiz.En azından yemek,temizlik için bir kadın bulmamız lazım aylıklı filan..Kardeşim evlendikten sonra olacak bu hayalimizde galiba..:2:

Evet ,babanın hayatını düzene sokmadan olmaz.Güvenilir ve gözünün arkada kalmayacağı birini bulduktan sonra ,kardeşin de yalnız bırakmaz hem,sen de rahat rahat yeni hayatına bir adın daha yaklaşırsın inşaallah..yerimseniben

merhabalar tesadüfen yazınızı okudum eğitim için yerleşecekseniz ankara emeklilik vae dinlenmek için ise bodrum daha iyi olmazmı tabi tercih size ait olacak ayrıca ben samsunda yaşadım güzel şehir amam çok eksiği var

Yok denizsiz yapamam ben Ankara olmaz.ohaoldumsmile

Eğitim olarak İzmir düşünüyoruz işte Bodrum orada biraz ayak bağı oluyor.Daha doğal bir yaşam,nötr bir hayat da Bodrumda.Ama Alya işte.Orada yaşamı halamın görümcesine sordum çocuklu insan için zor demişti bana.Ununu elemiş,eleğini asmış insan işi Bodrum demekki..yerimseniben

Samsunda aslında eksik yok ama hoşlanmadığım tipik bir kaç ruh hali oluyor Karadeniz insanının.Onlarda Alyada olsun istemiyorum,malum anne olarak neyi kınarsak başımıza geldiğinden dolayı:1::1:

Evet ,babanın hayatını düzene sokmadan olmaz.Güvenilir ve gözünün arkada kalmayacağı birini bulduktan sonra ,kardeşin de yalnız bırakmaz hem,sen de rahat rahat yeni hayatına bir adın daha yaklaşırsın inşaallah..yerimseniben

Çok teşekkürler olumlu sözlerin için..
Bu cesarete o kadar ihtiyacım-ız varki anlatamam..
Tekrar sağolun.

evet izmir mükemmel kardeşim orada hakimlik yapıyordu çok sevdi ve yerleşti allah hakkınızda hayırlısını versin ne diyelim

oooof offff hemen hemen aynı şeyler olacak. 2 yılda 3. yer değişikliği ve 4. cüsü eşimin memleketi olacak sanırsam :( ben kararsızım. ama eşim kararlı. inşallah ben pişman olmayayımda. eşim pişman olsun :)

Böcügüm topigin hayirli olsun bebem
Izmir e hic gitmedim ama oraya ve insnaalra bi sempatim var
hep düsünürm kendi kendime tr de bi sehirde yasasam nerde yasamak isterdim diye aklima hep izmir gelir :)))
alisma konusuna gelincede ben baska bi ülkeye alistysam sen baska bi sehire kolaylikla alisirsin gibime geliyo
hakkinizda hayirlisi bitanem

Back
X