Doğurganlık Testi Hakkında

sedefle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
138
14
26
Ankara
slm kızlar. 8 aylık evliyim ,etraftan sürekli hala bişey yokmu ,gelin hamilemi yda gelinden güzel haber yokmu tarzında konuşulmalar olmuş buda eşimi rahatsız etmiş :) erkeklik gururuymuş güya ... neyse benim için daha çoook erken ikna etmenin yolları neler ? varmı benim durumumda olanlar ?

birde doğurganlık testi yaptırmak istiyorum bu kararı almadan önce ,adetin 3.günü gidilmeli diye duydum. giden arkadaşlardan bilgi alabilmem mümkün mü ?

şimdiden teşekkürler.

bence esini dinle :34::34:

ama çok erken değilmi daha. yani ne bilim benim fikir ve düşüncelerim hep 2 seneden önce bebek yapılmamalı yönünde. gerçi Allahın taktiri tabiki ona kimse bişey diyemez hayırlısı ne zamansa öyle olsun fakat kendimi hazır hissetmiyorum bide bu var ..

Kesinlikle erken. Bebek olunca eve hapsoluyorsun. Biraz balayı yapın. Eş olmanın tadını çıkarın! Eşine söyle "Bekarsan ne zaman evleniyorsun diye sorarlar, Evlenirsin ne zaman bebek diye sorarlar, doğurursun ne zaman 2. diye sorarlar. Eğer etrafımızdakilere göre hareket edersek bu bizim hayatımız evliliğimiz olmaz. Biz ne kadar hazırız bu çok önemli, sorumluluğu alabilmek çok önemli de". Eşinde soranlara "nasip" deyip geçiştirsin... Çocuk için en az 1 yıl diyorum, 2 çocuk annesi olarak tecrübeyle sabit ;)

Son düzenleme:
benim evlendigimde yasim kucuktu esim istemedi bende beni sevmedigini falan saniyodum
cok kucuksun bebegim dedi once sen buyu sonra bebek dedi 3 sene yapmadik

allaaahhh tr yede herkess cocugu olmuyo tedavi gorsunler dr a gitsinler kaynanamin kaynanasi ozellikle
aallah var kayinbabam kaynanam agizlarini acmadilar
hep akrabalari
simdi 4 yasinda bir kizim var 4 aylikta ikinciyi bekliyorum

23 yasindayim :))

Keisnlikle erken. bebek olunca eve hapsoluyorsun. Biraz balayı yapın. Eş olmanın tadını çıkarın! Eşine söyle Bekarsan ne zamna evleniyor diye sorarlar, Evlenirsin ne zaman bebek diye sorarlar, doğurursun ne zamna 2. diye sorarlar. eğer etrafımızdakilere göre hareket edersek bu bizim hayatımız evliliğiğmiz olmaz. Biz ne kadar hazırız bu çok öenmli, sorumluluğu alabilmek çok önemli de.

aynen bende böyle düşünüyorum :34:

benim evlendigimde yasim kucuktu esim istemedi bende beni sevmedigini falan saniyodum
cok kucuksun bebegim dedi once sen buyu sonra bebek dedi 3 sene yapmadik

allaaahhh tr yede herkess cocugu olmuyo tedavi gorsunler dr a gitsinler kaynanamin kaynanasi ozellikle
aallah var kayinbabam kaynanam agizlarini acmadilar
hep akrabalari
simdi 4 yasinda bir kizim var 4 aylikta ikinciyi bekliyorum

23 yasindayim :))

Allah analı babalı büyütsün hayırlı evlatlar versin inşallah :)

benimde eşim diyo küçüksün die ama ikiniz beraber büyürsünüz die dalga geçmiyo değil :)) ya o dedikodular yokmu sorma ,eşeğin aklına karpuz kabuğunu soktular bikere napcz bakalım :))

canım doğurganlık testi diye birşey yok, evet adetin 3. günü gidersin hormon testlerini yaparlar ama bu doğurabileceğin anlamına gelmez, gebelik birçok faktöre bağlı, hormonların var, yumurtlaman var, tüplerin açık olması lazım, erkek faktörü var, bunların hepsi olsa bile sebebsiz infertilite diye birşey var, bu işi testlerle % 100 anlayamazsın, denemeden bilinmez, risk herzaman var yaşın kaç bu arada?

bende 1 yıllk evliyim banada başladı çevremdekiler baskı yapmaya:)) bnden yüz bulamayınca eşimi kışkırtıolar:)) banada erken gelio zaman zamanda istıorum ama işim nedeniyle zor gbi gözüküyo bakalım kısmet ama iki kişininde bi bebk sahibi olmaya hazır ve istekli olması gerekiyo kesnlikle

slm kızlar. 8 aylık evliyim ,etraftan sürekli hala bişey yokmu ,gelin hamilemi yda gelinden güzel haber yokmu tarzında konuşulmalar olmuş buda eşimi rahatsız etmiş :) erkeklik gururuymuş güya ... neyse benim için daha çoook erken ikna etmenin yolları neler ? varmı benim durumumda olanlar ?

birde doğurganlık testi yaptırmak istiyorum bu kararı almadan önce ,adetin 3.günü gidilmeli diye duydum. giden arkadaşlardan bilgi alabilmem mümkün mü ?

şimdiden teşekkürler.

belli bir kalıba sokma erken diye.bende senin gibi düşünüyordum ama çevremde arkadaşlarımı görünce daha olumlu düşünmeye başladım. beynen hazır olman lazım.

Eşin öyle diyenlere gayet hoş tebessüm ederek diyebilir aslında 'dur daha yeni evlendik ne çocuğu biraz evliliğimizin tadını çıkartalım herşeyin bir zamanı var, zamanı gelince oda olur inşallah' diye.. Erkeklik yapıcak bişey yok sonuçta bunda 8 ay olmuş daha evleneli, kesinlikle doya doya tadını çıkartmalısınız bugünleriniz :ssz:

canım doğurganlık testi diye birşey yok, evet adetin 3. günü gidersin hormon testlerini yaparlar ama bu doğurabileceğin anlamına gelmez, gebelik birçok faktöre bağlı, hormonların var, yumurtlaman var, tüplerin açık olması lazım, erkek faktörü var, bunların hepsi olsa bile sebebsiz infertilite diye birşey var, bu işi testlerle % 100 anlayamazsın, denemeden bilinmez, risk herzaman var yaşın kaç bu arada?

hımm. bak ben bunları bilmiyodum ,bana doğurganlık testi yap mutlaka die ısrarda bulunuyo eşimin başta annesi ve yengeleri. ben daha önce alakam olmadığı için bilmiyodum doğrusu ama sağol açıklaman için

Eşin öyle diyenlere gayet hoş tebessüm ederek diyebilir aslında 'dur daha yeni evlendik ne çocuğu biraz evliliğimizin tadını çıkartalım herşeyin bir zamanı var, zamanı gelince oda olur inşallah' diye.. Erkeklik yapıcak bişey yok sonuçta bunda 8 ay olmuş daha evleneli, kesinlikle doya doya tadını çıkartmalısınız bugünleriniz :ssz:

Bence de eşinizi ikna etmeye çalışın daha erken diye, zamanı geldiğinde endinizi hazır hissettiğinizde zaten gelecektirhayırlısıyla. Etrafın soruları hiç bir zaman bitmez sanki doğurduğunuzda onlar bakacak maddi manevi yardımcı olacaklarmış gibi. Hem ilkini doğurursunuz 1 sene geçmez ikinciyi sorarlar :)))

Yaşınız küçükse en az 1 yıl daha beklemelisiniz bence. Ondan sonra da inşallah uğraşmadan ( ben de uğraşarak anne adayı olabilmiş biri olaraktan ) sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Bir de şöyle bir durum oluyor bilmem diğer arkadaşlar bana katılır mı çocuk olmadığı zaman sanki hiç sene geçmemiş gibi oluyor. Ama çocuk olduğunda sanki çok çok uzun süredir evliymiş gibi olunuyor. Eltim 2. ayında hamile kaldı ve şu an yeğenim 1 yaşını geçti. Ama eltimle evlilikten bahsederken sanki 5-10 yıllık evliyim diyor. Ve şu an bu kadar erken hamile kaldığına çok pişman

1 yıl bebek olmazsa doktora gidin. ne gerek var şimdiden. ayrıca eşinde teste gidecekmi? neden sadece sen gidiyorsun?

bende 1 yıllk evliyim banada başladı çevremdekiler baskı yapmaya:)) bnden yüz bulamayınca eşimi kışkırtıolar:)) banada erken gelio zaman zamanda istıorum ama işim nedeniyle zor gbi gözüküyo bakalım kısmet ama iki kişininde bi bebk sahibi olmaya hazır ve istekli olması gerekiyo kesnlikle

haklısın tek kişilik bi karar sonucu olmamalı bende böyle düşünüyorum açıkcası. bende tepki veriyorum sizene gibisinden ,dediğin gibi benden yüz bulamayınca eşime yükleniyo millet :))

yok eşim altta kalmaz zaten onun gururu erkekliği bana :)) bencede tadını çıkartmalıyız daha çok erken.

Bence de eşinizi ikna etmeye çalışın daha erken diye, zamanı geldiğinde endinizi hazır hissettiğinizde zaten gelecektirhayırlısıyla. Etrafın soruları hiç bir zaman bitmez sanki doğurduğunuzda onlar bakacak maddi manevi yardımcı olacaklarmış gibi. Hem ilkini doğurursunuz 1 sene geçmez ikinciyi sorarlar :)))

Yaşınız küçükse en az 1 yıl daha beklemelisiniz bence. Ondan sonra da inşallah uğraşmadan ( ben de uğraşarak anne adayı olabilmiş biri olaraktan ) sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Bir de şöyle bir durum oluyor bilmem diğer arkadaşlar bana katılır mı çocuk olmadığı zaman sanki hiç sene geçmemiş gibi oluyor. Ama çocuk olduğunda sanki çok çok uzun süredir evliymiş gibi olunuyor. Eltim 2. ayında hamile kaldı ve şu an yeğenim 1 yaşını geçti. Ama eltimle evlilikten bahsederken sanki 5-10 yıllık evliyim diyor. Ve şu an bu kadar erken hamile kaldığına çok pişman

amiin inşlallah. katılıyorum sanki onlar bakacaklar ama millete dedikodu olsun işte bu devir böyle ... :)))) 21 yaşındayım ama yaşa vermek istemiyorum durumu ,ben evlilkte daha çok yeni olduğum için ertelemek istiyorum. herşeyin hayırlısı tabiki. ben ne kdar yok desem de kısmet meselesi alnımıza ne yazıldıysa ne zaman olcaksa o olur kuşsukuz.

bebekli aileler daha çabuk yaşlanıyolar doğru bende duymuştum bunu :))

Back
X