olağan şeyler bunlar. ama bebek doğduğunda yenecektir bence. 2 yaş kabul etmesi için biraz erken ama kardeşiyle zaman geçirirken onun da ilgilenmesini sağlayın. emzirirken elini tutsun bebeğin mesela. altını değiştirirken yardım etsin... ona sorumluluklar ver. kardeşinin bezini çöpe o atsın ya da sen mutfaktan gelene kadar kardeşini beklesin gibi. tamamen ona emanet etmiş, ona güveniyormuş gibi bir duygu uyandırmalısın. bu onun kişisel gelişimi için de önemli.Merhaba arkadaslar 2 yasinda kizim var ve 9aylik hamileyim doguma 15 gun kaldi ve kizimin psikolojisi cok degisti. Cok uysaldi hic yaramazlik yapmazdi artik hic biseyden memnun olmuyor sevdigi seyleri bile yapmak istemiyor mesela isirmaya basladi surwkli mizmiz halleri var kardesim seni emmesin bnde bebegim falan diyor her istedigini yapmaya vakit gecirmeye calisiyorum hergun parka alisverise götürüyor um kafasi degissin die son gunlarim oldugu icin cok zorlaniyorum başkasina gitmiyo nasil davranmam gerek ne yapmaliyim
Size katiliyorum.daha o bebekken baska bi bebegin sorumlulugunu yuklemek bence yalnis.sonra hep oyle gidiyo.ben sahsen kardesime annemden cok bakmisimdir.konu sahibi arkadasim bence ikinci bebeginize nasil itina gosterecekseniz ilk cocugunuza daha fazla sevginizi gostermelisinizki kiskanmasin.sizin onu sevmediginizi dusunmesin.e haklı daha o bebekmiş.
2 yaşına kadar emzirilmesi gerekiyordu, normalde şimdi meme emmesi gereken yaşta.
korunduğunuz halde olduysa tamam da bilerek yaptıysanız ikinci bebeği ona haksızlık olmuş.
daha bebekliği bitmeden abla olacak.
bari doğunca bebeğin sorumluluklarını vermeyin ona. sen ablasın akıllı ol, sen ablasın bebeğe bak, sen ablasın emziğini yıka..... muhabbetlerine hiç girmeyin bence...
huzurla büyütün çocuklarınızı :)
canım inşallah olur üzülme nolur en bol bol dua edeceğim insallahSize katiliyorum.daha o bebekken baska bi bebegin sorumlulugunu yuklemek bence yalnis.sonra hep oyle gidiyo.ben sahsen kardesime annemden cok bakmisimdir.konu sahibi arkadasim bence ikinci bebeginize nasil itina gosterecekseniz ilk cocugunuza daha fazla sevginizi gostermelisinizki kiskanmasin.sizin onu sevmediginizi dusunmesin.
Tabi cok zor olacak sizin icin.biri yeni dogmus olacak digeri ana kuzusu.hangisine yetebilirsiniz bilmiyorum
İkisinide gule gulw buyutun ins.rabbim yardimciniz olsun.banada dua edin hamilelwrin duasi kabul olurmus.6senedir ugrasiyorum olmuyo
Merhaba arkadaslar 2 yasinda kizim var ve 9aylik hamileyim doguma 15 gun kaldi ve kizimin psikolojisi cok degisti. Cok uysaldi hic yaramazlik yapmazdi artik hic biseyden memnun olmuyor sevdigi seyleri bile yapmak istemiyor mesela isirmaya basladi surwkli mizmiz halleri var kardesim seni emmesin bnde bebegim falan diyor her istedigini yapmaya vakit gecirmeye calisiyorum hergun parka alisverise götürüyor um kafasi degissin die son gunlarim oldugu icin cok zorlaniyorum başkasina gitmiyo nasil davranmam gerek ne yapmaliyim
hamile kaldigimda 19 aylikti ve 20 aya kadar emmeye devam etti sonra kendiliginden birakti sorumluluk yukleme gibi bi niyetim yok oda bebej daha ama ne yapicagimi sasirmis durumdayime haklı daha o bebekmiş.
2 yaşına kadar emzirilmesi gerekiyordu, normalde şimdi meme emmesi gereken yaşta.
korunduğunuz halde olduysa tamam da bilerek yaptıysanız ikinci bebeği ona haksızlık olmuş.
bari doğunca bebeğin sorumluluklarını vermeyin ona. sen ablasın akıllı ol, sen ablasın bebeğe bak, sen ablasın emziğini yıka..... muhabbetlerine hiç girmeyin bence...
Tsk ederim yoröncelikle hayırlı doğumlar
çok normal çocugunuz bu davranışları kıskanmasa sorun var demektir
yapacagınız şey bi süre evde bebegin varlıgına alışmasını bekleyin çok yanında sevmemeye çalışın
alışınca herşey yoluna giricektir
Haklisiniz yorum icin tsk edermolağan şeyler bunlar. ama bebek doğduğunda yenecektir bence. 2 yaş kabul etmesi için biraz erken ama kardeşiyle zaman geçirirken onun da ilgilenmesini sağlayın. emzirirken elini tutsun bebeğin mesela. altını değiştirirken yardım etsin... ona sorumluluklar ver. kardeşinin bezini çöpe o atsın ya da sen mutfaktan gelene kadar kardeşini beklesin gibi. tamamen ona emanet etmiş, ona güveniyormuş gibi bir duygu uyandırmalısın. bu onun kişisel gelişimi için de önemli.
hayırlısıyla doğurmanı diliyorum
Etrafinda biraz etkisi oldugunu dusunuyorum cahilce konusuyolar bazen pabucun dama atilicak eyvah isin zor yandin sen gibi konusmalar yapiliyor bazen hemen uzaklastiriyorum ordan. Ee hic cikarmasanda olmuyo allah yardimcimiz olsunbenim de iki yasinda kizim var ve ben de 9 aylik hamileyim :) ama benim kizim daha olayi kavrayamadi, sizinki nasil bu kadar anlamis basina gelecekleri, cok cimcime ve cingoz bisey galiba :)
mutlaka iki yas bunalimi da vardir icinde, sadece bebege baglamayin. ve en onemlisi bebekli hayata mutlaka kizinizi da dahil etmek; bizim bebegimiz, senin de bebegin, hadi bebege krem surelim, bezini getir altini degistirelim vs gibi islere ortak etmekmis. ayni zamanda da onunla oynayan zaman geciren birileri olmasi gerekiyor mutlaka. bakalim ben de yasayip gorecegim nasil olacak..
Insallah arkadasim allah sanada nasip eder ve bekleyen herkeseSize katiliyorum.daha o bebekken baska bi bebegin sorumlulugunu yuklemek bence yalnis.sonra hep oyle gidiyo.ben sahsen kardesime annemden cok bakmisimdir.konu sahibi arkadasim bence ikinci bebeginize nasil itina gosterecekseniz ilk cocugunuza daha fazla sevginizi gostermelisinizki kiskanmasin.sizin onu sevmediginizi dusunmesin.
Tabi cok zor olacak sizin icin.biri yeni dogmus olacak digeri ana kuzusu.hangisine yetebilirsiniz bilmiyorum
İkisinide gule gulw buyutun ins.rabbim yardimciniz olsun.banada dua edin hamilelwrin duasi kabul olurmus.6senedir ugrasiyorum olmuyo
.psikolog gibisin valla : )olağan şeyler bunlar. ama bebek doğduğunda yenecektir bence. 2 yaş kabul etmesi için biraz erken ama kardeşiyle zaman geçirirken onun da ilgilenmesini sağlayın. emzirirken elini tutsun bebeğin mesela. altını değiştirirken yardım etsin... ona sorumluluklar ver. kardeşinin bezini çöpe o atsın ya da sen mutfaktan gelene kadar kardeşini beklesin gibi. tamamen ona emanet etmiş, ona güveniyormuş gibi bir duygu uyandırmalısın. bu onun kişisel gelişimi için de önemli.
hayırlısıyla doğurmanı diliyorum
Surpriz bi gebelik oldu.e haklı daha o bebekmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?