Dogusa yatagi

kişiden kişiye değişir be n ilkinde istanbuldaydım ev de müsait değildi hemde hiç kimsem yoktu ama şimdi bütün ailem burda ve mutlaka gelirler.illaki yatak odası olması gerekmiyor ki oturma odan da olabilir gelen gideni görür sohbet edersin hem yatak serdin diye hep yatcaksın anlamı da taşımıyo
gezmen daha ii sağlığın için

valla bende yatak odamda yatıcam çeyizimden kalma bi işlemeli nevresim takımım var onu kullanıcam bebeğim üç gün benle uyur sonrada beşiğini kurarız öyle özel bişeyler yapmıycam şık bir nevresim takımı yeterli di,ye düşünüyorum hayırlısı olur inşallh

Lohusa yatagi demek; bildigim kadariyla, yeni dogum yapmis bayan hastaneden eve gelmeden once yakinlari ona yatak odasina yatak hazirlar. Yatak her zamankinden farki hamile bayanin ceyizindeki her zamn kullanilamayacak mesela dantelli yatak ortuleri vb gibi ortulerin kullanilmasi. Eve bebegi gormeye gelenlerde yatak odasina gelip bebegi ve anneyi gorurler. Anne boylece misafire hizmet gibidertlerden kurtulur yatagin icinde yatagindan kalkmadan dinlenir.

Valla annem cok israr etti. Ben turkiyeden cok uzaklardayim burada akraba denecek bir amcamin kzi var onlada aramiz limoni ama ben genede lohusa yatagimi hazirlayacagim. Gitmeden her seyi hazirlarim yastilari kiliflara falan koyarim, artik kaynanam bir zahmet yatagin uzerine koyar hazirladiklarimi. Ah ah annem yanimda olacakti insanin kendi oz annesi gibi olmuyor kizlar:((

Bende yurt disindayim ve hic karsilasmadim boyle bir olay ile :)

bizim burada akrabalarimiz cok yani gelen cok olur, ama yani hizmet edecek kimse olacagini sanmiyorum, yani oyle yatakta yatip duramam galiba. birde cocugumuzun amcasi halasi teyzesi dayisi falan var, onlarda gormek isticek, erkekleride yatak odasina almak istemem acikcasi..

Bilmiyorumki bende olmaz herhalde oyle birsey..

Canim senin hic olmasa akrabalarin varmis. Ben kendim icin yapcam olmusken her sey tam olmus insan kac kere dogurur dimi. Kimse gormesin ben gorcem. Yatagimi yaparim sikilinca kalkar salona giderim, oyle yatakta yatamam butun gun. Bende erkeklerden raahtsiz olurum bezen salonda durururum bazende odamda. Sende ister alirsin yatak odana ister almassin ama yatagini yap, adettir.

himm... olabilir :)

annemler suan turkiyede ama ekim ayinda donecekelr, onlarada bir sorayim gelince. ablamda var burada oda su an tatilde ama yakinda donecek.

birde burada akrabalarda falan hic bebek sekeri falan gormedim. genelde burada eve gelindiginde biskuvi ve lokum veriyorlar. aslinda bebek sekerleri yapmayi vermeyi cok istiyorum ama, gormemisin cocugu oldu yeni adetler falan cikariyorlar derler diye korkuyorum.

Ben evleneli yaklasik 9 sene oldu, ve 5-6 senedirde cocuk sahibi olmayi deniyorum, birkac tane dustu falan, tup bebekte denedik.

Bilmiyorumki etrafimdakiler yuzunden sanirim istedigim cogu seyi belkide yapamayacagim..

kızlar ben 29+6dayım lohusa yatağım için çeyizimden 4 takım dantelli nevresim takımımı ayarladık çünkü bizde 40 gün yatılır annenin karnı bezle sarılır odasında sadece bebeğine bakar hiç bişi yapmaz başka ben lohusa yatağı dışında bi cibinlik ısmarladım yatak örtümle uyumlu ve oda içinde süslemeler düşünüyorum ama henüz karar vermeedim çokmu abartı olur babannemin ve annemin lohusa yatağının resimlerini gördüm çok abartılı geldi ama kendim için bişeye karar vermedim henüz

bende süslü bi lıhusa yatağı hazırlıyorum çeyizimden takımları çıkardım bende uzun uzun yatmayı düşünüyorum kısmet arık annem hazırlar bişeyler

himm... olabilir :)

annemler suan turkiyede ama ekim ayinda donecekelr, onlarada bir sorayim gelince. ablamda var burada oda su an tatilde ama yakinda donecek.

birde burada akrabalarda falan hic bebek sekeri falan gormedim. genelde burada eve gelindiginde biskuvi ve lokum veriyorlar. aslinda bebek sekerleri yapmayi vermeyi cok istiyorum ama, gormemisin cocugu oldu yeni adetler falan cikariyorlar derler diye korkuyorum.

Ben evleneli yaklasik 9 sene oldu, ve 5-6 senedirde cocuk sahibi olmayi deniyorum, birkac tane dustu falan, tup bebekte denedik.

Bilmiyorumki etrafimdakiler yuzunden sanirim istedigim cogu seyi belkide yapamayacagim..

ben ikramlik belki birseyler evririm. Normal seker tutarim yada tatli yaparim artik onu veririm. Am benim yenge,ler ikinci cocugu icin nikah sekeri gibi birsey yaptirmislardi. Ustunde "ailemize hos geldin" ayziyordu. Erkek bebek vardi ustunde cok tatli duruyordu. Gelen herkese hatira niyetine veriyorlardi, saklamistimda onu. Bnede oyle birsey yapmak isterim ama burda nereye yaptiracagim bilmiyorum. Sen hic kimseye bakma elalem ne der diye dusunme canim. Icinde ne varsa yaptir sonra insan niye yaptirmadim diye icinde kaliyor. Bak o kadar zaman sonra olmus. Yap icinde ne varsa kimse kotu dusunmez bence, birsey derlerse yeni seyler bunlar arkadasimda gordum falan dersin.

kızlar ben 29+6dayım lohusa yatağım için çeyizimden 4 takım dantelli nevresim takımımı ayarladık çünkü bizde 40 gün yatılır annenin karnı bezle sarılır odasında sadece bebeğine bakar hiç bişi yapmaz başka ben lohusa yatağı dışında bi cibinlik ısmarladım yatak örtümle uyumlu ve oda içinde süslemeler düşünüyorum ama henüz karar vermeedim çokmu abartı olur babannemin ve annemin lohusa yatağının resimlerini gördüm çok abartılı geldi ama kendim için bişeye karar vermedim henüz

sen ebgendiyesen abartili degil gibi geliyorsa yap canim , hem baskasi icin abartili olup senin icin degilse onemli degil. Bende lohusa yatagini dusunmuyordum, ama annem israr etti msn de konusurkene. Dantelli takim yaptirip ceyizime koymus onu cikartacagim, onun kenarina da hususi saten yastik kenarlligi aldi onu kargoyla yolalyacak. Onu da koyunca hos durur gercekten. Kadin o kadar ozenmis, kirmak istemiyorum. Hem dusundum de hos durur gercekten, varken kullanayim ceyizimi. Yatagim hazir dursun sezeryan olursam mecbur yatcam zaten, ama ayaga kalkabilirsemde yorgunsam yatakta dinlenirim, arada da salona da giderim sikilmam boylece. Kir gun durmama gerek yok, burda ki tanidiklarim 1 hafta da biter ziyaretleri zaten heralde:)) Karnimi bende havluyla sikica sardircam karnim duzlessin diye. Annem dedi sende sardim duz kaldi, kardesinde sarmadim karnim sarkik kaldi diye. bende sarcam karnimi yani.

Tesekkurler destekler icin

Bilmiyorumki insallah o gunleri geliriz ve herseyi yaptirabilirim :)

ben iskandinavyadayim ve buradada o sekilde suslemeli seyler bulamam, ama amerika sayfalarina baktim ve hersey var heryerede yolluyorlar. yaptirirsam amerikadan ismarlarim herhalde (babyshowerler oluyorya amerikada, onlarin urunlerinden bahsediyorum) :)

Tesekkurler destekler icin

Bilmiyorumki insallah o gunleri geliriz ve herseyi yaptirabilirim :)

ben iskandinavyadayim ve buradada o sekilde suslemeli seyler bulamam, ama amerika sayfalarina baktim ve hersey var heryerede yolluyorlar. yaptirirsam amerikadan ismarlarim herhalde (babyshowerler oluyorya amerikada, onlarin urunlerinden bahsediyorum) :)

Him bende internetten arastirayim bari. Bende sydney deyim.

tatlım ne yatağı yaa? özeniyorsan yatak hazırla ama içinde 40 gün geçirme derim ben. ölürsün sıkıntıdan valla. :roflol:ben doğumumun 3. gününde dışarı yürüyüşe çıktım, sonra da hiç yatmadım. birde mevlütte yatırıyorlar insanı zorla yat yat lohusa yatar diye. ne alaka yaaa sinir oluyorum bu saçma adetlere. ben kendimi iyi hissediyorum 40 gün yatak mı çürütücem ne alaka? :dilcikar: anlayacağın o ki ben mevlütte de yatmadım. sezeryan olacaksan ilk 1 ya da 2 haftan yatakta geçebilir mecburen. ama lohusa yatağı çok gereksiz bence.:olmaz:

bunlar aile geleneği gibi birşey sanırım..ben hastaneden eve geldiğimde annemin evinde kaldım..özel yatak açmadım..zaten annemlerin çevresinde öyle doğum yapana hemen gidilmez..kişi toparlanır..gelinirsede yatak odasına gidilmez..bebek müsaitse anne getirir..ama eşimin ailesi bi geldi 2 gün üst üste akşama kadar oturdular..yatak odamdan çıkmadılar..uymaya çalışıyordum uyuyamadım...halbu ki bence girilmesin odaya..bi kayınvalidem o konuda duyarlıdır sağolsunn

mevlütte de normal giysimi giydim..dua okunurken girdim ..dua bitince odamıza çekildik bebeğimle..kimse gelip rahatsız etmedi..

ama ilk günler zor geçti zaten kimseyi istemiyorsunuz..gözüm yatak değil kıvrılacak her yeri arıyordu uykusuzluktan..

hımm dohusa yatağı)
ben yeni evli olduğum için süslü bir pike takımım var zati şimdiden hazır artık gitmedenmi sererim 39 haftadayım ama gerek pikem gerek hastane pijamalaraım hep pembe ama oğlum olacak..yatağı nere sermek konusu benide düşündürüyor beşik odamda değil yer yok dğer odada yatarsam kanepede yani gürültü sevmiyorum yatak odasında yatarsam yatağımda geniş iyi olurda ya bebek bana alışıp yatağına yatmassa diyorum.. ikram içinde ramazan geliyor geçen cevizli hurma gördüm paketli belki ondan ikram ederim ayrıca peygamberimiz as. hurma kadar lohusaya şifalı birşey yok diyor ve yiyenn bebeği sakin olur diyor..

Back
X