• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Doktor düzgün muayene etmiş midir

yorgunbirisii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2025
58
49
3
28
Daha önce konumda sorduğum gibi doğum kontrol hapı yazdırmak için doktora gittim. İlk kez kadın hastalıkları bölümüne gittiğim için haliyle biraz gergindim. Doktora da ilk kez muayeneye geldiğimi doğum kontrol hapı öğrenemk ve genel sağlık durumunu öğrenmek istediğimi söyledim. Doktor çok kısa süren bir vajinal muayene yaptı ve smear aldı.
Ben doğum kontrol hapı öğrenme odaklı olduğum için yumurtalıklarımn sağlık durumunu sormayı unuttum.
Yunurtalıklarım da kist vs. rastladığına dair bir şey söylemedi muayene etti, örnek aldı, ilaç ismini söyledi. İlaçla ilgili içmeyi unutursam ne yapmalıyım diye sorduğumda da prespektüsü detaylıca oku yazıyor dedi o yüzden şüphe duygum :(
Eğer yunurtalıklarım yeterince sağlıklı değilse doktor vajinal alet ile bakarken görürdü değil mi kısa sürede gebe kalmayı düşünmüyorum ama sormadığım için endişe duydum. Tekrar gitmeye de vaktim yok.

Genelde kadın doğumlu ile randevüler bu şekilde..cihazdan bakar, rahim ağzı kanseri için simir alır..Simirde de birşey çıkmasa birşey yoktur..simir sonucunu görüşmek için tekrar gidin,ya da telde..aklınızdakileri sorun

Kist veya herhangi bir oluşum görse söylerdi. Ne desin, oooo çok süper yumurtalıklarınız var, şahane, dört dörtlük falan diyecek hali yok. Sorun varsa konuşulur, sorun yoksa konuşulacak bir şey yok demektir.
Hayır öyle değil kan tahlili de almadı yani biyolojik olarak hamile kalmak istesem yunurtalıklarım yeterince sağlıklı ve uygun mu diye merak etmiştim. Kist görse zaten söylerdi bence de

Hayır öyle değil kan tahlili de almadı yani biyolojik olarak hamile kalmak istesem yunurtalıklarım yeterince sağlıklı ve uygun mu diye merak etmiştim. Kist görse zaten söylerdi bence de
Sordunuz mu peki? Sormadıysanız bilemez ki sizin neyi merak ettiğinizi. Kan tahlili rutin değildir jinekolojide. Gerek görülürse yapılır.

Sordunuz mu peki? Sormadıysanız bilemez ki sizin neyi merak ettiğinizi. Kan tahlili rutin değildir jinekolojide. Gerek görülürse yapılır.
Bilmiyorum ki bilsem sorardım ilk kez gittiğimi doktora da söyledim. Genel üreme sağlığımı öğrenmek istiyorum dedim o kadar detaylı konuşabilecek bir zamanımda olmadı ki odaya girip çıkmam toplam 1 2 dk sürdü

Normalde muayene ederken söylüyor. Kist,ur vs yok diyor. Ama söylemediyse zaten yoktur. Vajinal muayene olduysaniz daha iyi görür. Birde zaten bişey olsa kist gibi mesela ölçüyor vs sonra sekreterine yazdırıyor muayene esnasında yoktur büyük ihtimalle

Niye neden bu kadar tedirginsiniz durduk yere 🤔 ayrıca ultrasonla bakmış anladığım kadarıyla birşey olsa söylemezmiydi sence?

Normalde muayene ederken söylüyor. Kist,ur vs yok diyor. Ama söylemediyse zaten yoktur. Vajinal muayene olduysaniz daha iyi görür. Birde zaten bişey olsa kist gibi mesela ölçüyor vs sonra sekreterine yazdırıyor muayene esnasında yoktur büyük ihtimalle
hamile kalmak istesem yunurtalıklarım yeterince sağlıklı ve uygun mu diye merak etmiştim tekrar gittiğimde yumurta durumumu vs mi sormalıyım

Niye neden bu kadar tedirginsiniz durduk yere 🤔 ayrıca ultrasonla bakmış anladığım kadarıyla birşey olsa söylemezmiydi sence?
Daha önce hiç muayene olmamıştım doktor da o kadar hızlı muayene edip odadan çıkarttı ki acaba gerekli kontrolleri yapmadı sadece rahim kanser riski için gitmişim gibi davrandı 1 ay sonra evleneceğim doğum kontrol hapı öğrenmek istedim gitmişken hamile kalmak istesem yunurtalıklarım yeterince sağlıklı ve uygun mu diye merak etmiştim. Yaş ilerledikçe hamile kalmak zorlaşıyor diye biliyorum. Ben de birkaç yıl daha çocuk düşünmüyorum bu yüzden kendimi rahatlatmak istedim aslında biyolojik olarak bir problem yoksa acele etmeyeceğim

İlk kez gittiğim için tedirgindim. Sorduğum tek soru Doğum kontrol hapını içmeyi unutursan ne yapmalıyım dedim onda da prespektüsü oku yazıyor dedi :(
Baya öküzmus doktor ya. Ben de olsa güvenmezdim. Yumurtalıklarda bisey görse de zaten smear testi amacıyla muayene yaptığı için o kısmı söylememiş olabilir. Doktorlar bazen öyle yapıyo. Gerizekali ya. Sinir oldum, tavrı gözümde canlandı resmen

Baya öküzmus doktor ya. Ben de olsa güvenmezdim. Yumurtalıklarda bisey görse de zaten smear testi amacıyla muayene yaptığı için o kısmı söylememiş olabilir. Doktorlar bazen öyle yapıyo. Gerizekali ya. Sinir oldum, tavrı gözümde canlandı resmen
Bir de ilk kez kadın doğum doktoruna geldiğimi hem üreme sağlığım hakkında bilgi alamk istediğini hem de doğum kontrol hapına başlamak istediğimi söyledim :( daha içeri girmeden hemşireye smear alacağız dedi zaten bir şeyden şüphelendiği için almadığını oradan biliyorum o yüzden o kısma takılmadım. Çataldayken de anemnez alırken riskli değilsin ilaç kullanabilirsin ben... Öneriyorum geçmiş olsun dedi :( baya ürkütücü geliyordu vajinal muayene sitede okurken falan baya kadınlarımız arasında tabu haline gelmişti diye ben de gergindim zaten ancak hastaneden çıktıktan sonra aklıma geldi

Back
X