Doktor Kontrolünüz ne zaman haftada bire düştü?

_Lilien_

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2008
450
496
628
Hanımlar kaçıncı haftadan itibaren doktor kontrolünüz haftada bire ya da iki ya indi?Ben 35. haftadayım doktorum 38. hafta gel dedi çok uzun bir süreç değil mi?

ben de 34 bitimi gittim 2 hafta sonra gel dedi . sanırım sonra da hafta da bir e düşecek zaten 38. hafta da doğum planlanıyo bizim. bana da 3 haftalık sure uzun geldi ama yıne de dktorun en ıyısını blir.

24 ekim kontrol var(son kontrolden 2 gafta gecmis oluyor) ondan sonra da haftada 1olacakmis artik. Ama bu gebelik takibinle de llgili risk vs gorurse daha sık gormek isteyebilir demeknko sende hersey gayet yolunda

Benim doğum şeklim hakkında konuşmadı 38 de bakalım dedi.Açıklayıcı olmayan doktorlar insanı geriyor.

benımkı artık ayda bı cagırıyor.
belkı de sorun olmadıgı için süre artık uzamıs olabılır

Hanımlar kaçıncı haftadan itibaren doktor kontrolünüz haftada bire ya da iki ya indi?Ben 35. haftadayım doktorum 38. hafta gel dedi çok uzun bir süreç değil mi?
tatlım her şey normal gidiyorsa 37. haftadan itibaren her hafta çağırıp nst'ye bağlıyorlar.
38. haftada 3-4 günde bir çağırdı..
39. hafta geldiğinde gün aşırı gitmeye başladım.
zaten 39+6da muayeneye gittiğimde çatı muayenesi esnasında suyum patladı normal doğum yaptım

bir sıkıntı görmezse dediğim gibi genelde 36. haftadan itibaren çantalarınızı hazırlayın diyorlar ve her hafta kontrole çağırıyorlar..
demek ki senin her şey düzenli o sebeple 38. haftada çağırmış olabilir..

Benim doğum şeklim hakkında konuşmadı 38 de bakalım dedi.Açıklayıcı olmayan doktorlar insanı geriyor.

ayrıca iyi doktor doğum şeklini eğer annenin gebelik sürecinde bir sorun yoksa 38. haftaya kadar konuşmaz.. 38. haftada çatı muayenesi yaptıktan sonra ortalama bir şey söyler.. vücudun normal doğuma müsait olsa bile doğum anını beklerler..
tabi bazıları kafadan sezaryenci oluyor onlar için daha kolay olduğundan.. sen normal doğum istiyorsan ona dikkat et derim..

SIK gitmen neyi degistirecek?

SIK gitmen neyi degistirecek?

Bebeğin kalp atışlarında anormal bir durum olup olmadığını bilemem.36 37.haftalarda acil sezeryana alınan bayan çok.Bugün sağlık ocağına gidip 3 hafta sonra nstye gireceğimi söylediğimde doktor olmaz dedi.Nst önemli devlet hastanesine gidip orada yaptırmamı söyledi.

Evet mantıklı şeyler yazmışsınız.Ama ben bu konularda bilinçsiz olduğum için tedirgin oluyorum.Tek korkum her an bir terslik olması.Elimden geldikçe sakin olmaya çalışıyorum.Çatı muayenesini nst de sancı görülürse mi yapılıyor ? Doğumu tetikliyormuş galiba

Canim riskli bir gebelik yasiyorsan olabilir de ben nst vs cok gereksiz buluyorum.. Olacaga hic birsey yapamazsin zaten, kuzenim dogum esnasinda devamli kontrol edilmesine ragmen yarim saat icinde bebegin kalbi durmus oysaki yarim saat once normal olmasina ragmen. Yani her hafta gitmende birsey degistirmiyecektir.. Yinede git tabi :)

canım tevekkül ol doktoruna güven.. olacakların önüne geçemezsin.. bol bol dua et ve her şeyin yolunda gitmesini dile.. onun dışında da kafana bir şey takma.. bilmem pozitif düşünceye inanır mısın ama ne kadar kötüyü aklına getirirsen o gelir seni bulur.. demek ki bir terslik yok sende doktorun 38de gel demiş..
çatı muayenesi 38. haftada yapılıyor.. zaten doğumun tetikleme riskine karşın gebeliğin sonuna doğru yapıyorlar ama normal doğum düşünen anne adayları için çatı müsaitliğini görmeleri gerekiyor.. benim 38. haftadaki ilk çatı muayenemde bir şey olmadı.. 39+6daki 2. çatı muayenemde suyum patladı ama daha da mı gelmesin yani bebek.. gayet de 2,5 saatte normal doğumumu yaptım..
onun için sen ne dersen boş kendini rahat bırak her şey olacağa varır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…