- 1 Haziran 2012
- 7.350
- 25.731
- 798
- Konu Sahibi Balliciklokma1234
-
Evet aynen öyle Avrupada asistanlık daha uzun genelde ve dediğiniz gibi gördüm ben de araştırırken (maaş,kıdem,nöbet,çalışma saatleri) vb. Siz şu an kaçıncı sınıfsınız, aklınızda bir bölüm var mı İngiltere için?
Evet bence de zaten ingiltere icin basta PLAB sonavlari daha rahatmis uzman olduktan sonra gitmek icin gereken MRCP sinavlarindanPsikiyatri düşünüyorum.Bakalım artık,İngilizceme güveniyorum açıkçası,ama maddi kısmı sıkıntı.
Sınavlar genel olarak gerçekten iyi bir doktor olup olmadığını ölçen sınavlar,o yüzden zorluk seviyeleri mantıklı geliyor bana.
Ama önce uzmanlık yap sonra git demek mantıklı değil bana kalırsa.Oradaki uzmanlık ve buradaki gerçekten farklı,oraya giden uzman da ilk etapta zorlanır zaten.
Evet bence de zaten ingiltere icin basta PLAB sonavlari daha rahatmis uzman olduktan sonra gitmek icin gereken MRCP sinavlarindan
Evet 2024 te UKMLE gelecekmisBu bilgiden emin değilim,ama 2024 yılında sanırım İngiltere için sınavlar değişecek,USMLE gibi olacak.Başka ülkelerde de uygulanan adımları olacak,ama hastane tercih kısmı tamamen değişecek buna da iyi bir bak istersen.
Hastane tercih kismi degismesi nasil onu tam anlayamadim. Aciklayabilir misiniz acaba?Bu bilgiden emin değilim,ama 2024 yılında sanırım İngiltere için sınavlar değişecek,USMLE gibi olacak.Başka ülkelerde de uygulanan adımları olacak,ama hastane tercih kısmı tamamen değişecek buna da iyi bir bak istersen.
öyle bir şey yok.Amerika dışında başka ülkeleri düşünüyor musunuz? Diğer ülkelerde plastik cerrahi asistanlığı yapabilirsiniz. Ayrıca bildiğim kadarıyla Almanya'ya uzman olarak gidildiğinde asistan olarak değil uzman olarak başlanıyor.
evet standartlar yükek ama iş ortamı da o kadar rekabetçiAbd de yasam standartlari çok daha yüksek ben olsam TUS yerine diğer sınava calisirdim (3 ay abd de yasamis ve calismis biri olarak düşüncem bu)
ben tıbbi yayın konusunda uzmanımEvet kesinlikle katiliyorum ama ben sadece kendim icin residencynin basinda gitmeyi planladigim icin yas kismini o sekilde yazmistim yani burada plastik cerrahi olup sonra fellowla gidip sonra asistanliktan baslamak bana daha yorucu geliyor bunun yerine tr de kalmak ya da residency nin en basinda dedigim diger bolumlerde gitmek benim icin uygun olacak. Sizin Noroloji Dahiliye Pediatri bolumleriyle ilgili onerileriniz olur mu acaba?
zor bir karar o zamanişte öyle bir yol yok
tıp'ta denklik yok. daha tıp diplomasını saymıyorlar kaldı ki uzmanlığı saysınlar.
olsa olsa şu olur biyokimya vs. uzmanlığı yapar, orada klinisyen olarak değil researcher (araştırmacı) olarak çalışmaya gider, bilmeyenler için Aziz Sancar'ın bile yaptığı bu. Hasta bakmıyor bu insanlar. Araştırmacı olarak çalışıyor... akademisyen olmak isteyen yapabilir bunu ancak.
ama kendisi plastik cerrahi isteyen bir kişi hard-core klinisyen olmak istiyor yani.
Kızlar selam lütfen içimi sıkan bir konuyu paylaşmak istiyorum lütfen doktor arkadaşlar, tanıdığı olanlar, bilgisi ilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? Her gün bu konuyu düşünmekten ders dahi çalışamıyorum.
Tıp fakültesi 5. Sınıfım ve 1,5 sene sonra doktor olacağım inşallah. Bunun için geçmem gereken birçok sınav var. Eğer Amerikada doktor olmak istiyorsam USMLE denilen sınavlara, Türkiyede kalıp doktor olmak istiyorsam TUS denilen sınava çalışmam gerekiyor ikisi de ciddi bir çalışma gerektiriyor.
Benim sorum şu: Hayat tarzım, istediklerim, yaşam şekli, hayat kalitesi, emeğinin karşılığını almak, sosyal hayat ve alım gücü olarak Amerika çok güzel gözüküyor. Ama Amerikada tıp okumadığım için sınavlarda başarılı olduktan sonra girebileceğim bölümler sadece Dahiliye,Nöroloji,Pediatri,Aile hekimliği.
Ama ben kendimi hep plastik cerrah olarak hayal ettim gerçekten bunun haricinde her şeyde çok sıkılıyorum ilaç takibi vb hiç sevmiyorum tabi ki her bölümün zorluğu var ama gerçekten içimden hiç gelmiyor ama Amerikada plastik cerrahı olmam imkansız. Plastik Cerrah olmak için TUS kasıp Türkiyede kalmam lazım ve TUS da inanılmaz detay ve ezberci bir sınav. Kapana kısılmış gibiyim hiçbir şeye karar verip çalışamıyorum, aklımdan her saniye başka bir fikir geçiyor. Aradaşlarım günde 7-8 saat ders çalışıyo. Nolur yardımcı olabilir misiniz?
kanada da plastik cerrahi imkaniniz var mi?Kızlar selam lütfen içimi sıkan bir konuyu paylaşmak istiyorum lütfen doktor arkadaşlar, tanıdığı olanlar, bilgisi ilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? Her gün bu konuyu düşünmekten ders dahi çalışamıyorum.
Tıp fakültesi 5. Sınıfım ve 1,5 sene sonra doktor olacağım inşallah. Bunun için geçmem gereken birçok sınav var. Eğer Amerikada doktor olmak istiyorsam USMLE denilen sınavlara, Türkiyede kalıp doktor olmak istiyorsam TUS denilen sınava çalışmam gerekiyor ikisi de ciddi bir çalışma gerektiriyor.
Benim sorum şu: Hayat tarzım, istediklerim, yaşam şekli, hayat kalitesi, emeğinin karşılığını almak, sosyal hayat ve alım gücü olarak Amerika çok güzel gözüküyor. Ama Amerikada tıp okumadığım için sınavlarda başarılı olduktan sonra girebileceğim bölümler sadece Dahiliye,Nöroloji,Pediatri,Aile hekimliği.
Ama ben kendimi hep plastik cerrah olarak hayal ettim gerçekten bunun haricinde her şeyde çok sıkılıyorum ilaç takibi vb hiç sevmiyorum tabi ki her bölümün zorluğu var ama gerçekten içimden hiç gelmiyor ama Amerikada plastik cerrahı olmam imkansız. Plastik Cerrah olmak için TUS kasıp Türkiyede kalmam lazım ve TUS da inanılmaz detay ve ezberci bir sınav. Kapana kısılmış gibiyim hiçbir şeye karar verip çalışamıyorum, aklımdan her saniye başka bir fikir geçiyor. Aradaşlarım günde 7-8 saat ders çalışıyo. Nolur yardımcı olabilir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?