- 1 Eylül 2014
- 26.100
- 30.473
- 798
- 35
- Konu Sahibi EliFFKeReMM
Şikayet edebilirsiniz ama diğer doktorun yaptığı da pek etik bir davranış değil .
Geçmiş olsun .
Geçmiş olsun .
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tabii ki gerekli yerlere şikayet edeceksiniz. Ayrıca lütfen internetteki doktor sitelerinde de adının altına bu durumu yorum olarak anlatın ki diğer hastalar da bilsin ona gore gitsin.Merhabaa arkadaşlar hepinize sağlikli gunler diliyorum.
3 gun oncesinde bir oksuruk basladi. Ama boyle nasil desem? Saniye basimi oksurur insan? O kadar sık. A desem aninda oksuruk geliyor. Uyusam uyuyamiyorum yatsam yatamiyorum yemek yiyemiyorum halsizlik bas donmesi felan. Esim saolsun dedi bu boyle olmaz kalk hastaneye gidelim. Tamam dedim gittik. Sira beklerken ben oksurdukce hastalar bakiyor. Siram geldi girdim ama ben konusamiyorum oksurmekten. Zar zor derdimi anlatiyorum. Doktor bana tikanmis cigerlerin dedi sadece sirtimi dinledi bu kadar. Gogus hastaliklarina gitmistimm. Afedersiniz, balgam var mi dedi hayir yok kuru oksuruk ama bu hep boyle dedim tmm dedi 4 tane ilac verdi yolladi. Eve geldim ilaclari kullandim 2 gun gecti banamisin demiyor. Esime kendi aileme esimin ailesine herkese soyluyorum bak bu ilaclarin faydasi yok hic fayda etmiyolar diyorum oda bana daha bekleyelim dedi iyi dedim
Dun ogleden sonra basim donuyor. Oksuruk mide bulantisi artik deli olacaktim. Esim uyandi hazirlan bu halin ne kalk hemen acile gidiyoruz dedi. Beni hemen acile goturdu. Zaten doktor kapidaymis hemen beni aldi odaya. Bende ilaclarimi goturmustum o doktorun yazdigi ilaclari. Acil doktoru ya allah askina bu ilaclari kim yazdi burdan mi yazdilar bu ilaclari dedi ben konusamiyorum esim cevap verdi yok x hastanesinden verdiler dedi ne alaka bu ilaclar felan. Yok balgam sokturucu yok balgam attirici mide hapinin orda ne isi var dedi. Esim o doktorun ismini soyledi. Ya varya ben o doktora essegimi emanet etmem. Sen daha kapidab girer girmez anlasmali oldugu ilaclari dusunmeye basliyordur dedi. Tabi biz sok!..
Doktor atesimi olcuyor. Dedim atesim yok. 39.5 atesle gitmisim acile ama ben oksurmekten atesi hissedemiyorum beni hemen acile aldilar bir buhar bir rontgen kan serum 1 saat surdu eve geldim dun aksam 8 gibi evdeydim ve daha hic oksurmedim? Ben simdi o doktoru napayim hanimlar? Lutfen empati yapin siz olsaydiniz napardiniz
Biz arastirdik ama ilaclar cok hafifmis. Cocuklara veriliyormus o ilaclar. Mideye dokuncak birsey yok denildi. Peki neden ben ayakta duramiyorken tahlil istemedi zaturre felan gibisinden.Bir hekim olarak ikinci hekim arkadaşın yaptığını hiç doğru bulmuyorum. Hiç etik bir davranış değil. Yukarıda diğer arkadaşların yazdığı gibi öksürüğü kesmeyi hiç sevmeyiz, öksürük bir reflekstir çünkü. Çok zorda kalmadıkça antitussif ilaç reçete etmem, hele de yeni başlamış (bir iki haftalık örneğin) bir öksürüğe. Mide koruyucuyu da çoğu ilaçla ben de yazıyorum, mideye dokunuyor çünkü. Hatta bilinçli hastalar kendileri istiyorlar; bana çoğu ilaç dokunuyor, mide koruyucu da yazın diye. İyilikten de maraz doğuyor işte bazen.
Biz arastirdik ama ilaclar cok hafifmis. Cocuklara veriliyormus o ilaclar. Mideye dokuncak birsey yok denildi. Peki neden ben ayakta duramiyorken tahlil istemedi zaturre felan gibisinden.
Tahlil istemeden de klinik belirtilerle teshis koyabilir.Tecrubeli drlar az tahlil isteyerek teshis koyar onu soyleyeyim.O dr bilemem tabi.Hangisi balgami sokturmus hangisi durdurmus anlamadim.Ama balgam varsa sokturulur.Balgam yok kuru oksurukse bastirilir.Teshiste ne yaziyordu usye mi asye mi.Cigerlerinde miymis bogazinda mi?Canim oncelikle keske senin gibi iyiniyetli olabilsek. Peki ilk gittigim doktor neden benden tahlil istemedi neden rontgen istemedi. Ben oraya acil olarak gittim zaten ayakta duramiyordum. Doktorun yazdigi ilaclari eczane sorduk biz. Bunlarin 2si ayni sey! Normalde bu ilaclar verilmez ama bizden duymayin diye soylenildj.
Aynen boyle.Deneyimli çoğu hekim röntgen istemez zaten. Akciğerleri dinlersin, bir ses duyarsın ve bir tanı düşünürsün, tanını doğrulamak için röntgen istersin. Ben çok isterim mesela röntgen, yeniyim çünkü meslekte, tanımı doğrulamaya ihtiyaç duyuyorum. Ama on yıllık bir uzman ben kadar sık istemiyordur.
Ilk gittigimin tanisi 1. Astim 2 bronsit aynj bu sekilde yaziyordu. 2. Gittigim dr allerjik dediTahlil istemeden de klinik belirtilerle teshis koyabilir.Tecrubeli drlar az tahlil isteyerek teshis koyar onu soyleyeyim.O dr bilemem tabi.Hangisi balgami sokturmus hangisi durdurmus anlamadim.Ama balgam varsa sokturulur.Balgam yok kuru oksurukse bastirilir.Teshiste ne yaziyordu usye mi asye mi.Cigerleeinde miymis bogazinsa mi?
Basit bir gripte yada usyede de ayakta duramiyoruz.Ayakta duramamak kistas degil.Belirtileri dinler.Klinik belirtilerle teshis koyabilir.Ilaclar neymis bir yazabilir misin?Ilk dr ne yazdi ne teshis koydu ikinci dr ne yazdi ne teshis koydu.?Biz arastirdik ama ilaclar cok hafifmis. Cocuklara veriliyormus o ilaclar. Mideye dokuncak birsey yok denildi. Peki neden ben ayakta duramiyorken tahlil istemedi zaturre felan gibisinden.
Ilac isimlerini ozel den atsam receteler eczanede. Taniyi hatirlamiyorumBasit bir gripte yada usyede de ayakta duramiyoruz.Ayakta duramamak kistas degil.Belirtileri dinler.Klinik belirtilerle teshis koyabilir.Ilaclar neymis bir yazabilir misin?Ilk dr ne yazdi ne teshis koydu ikinci dr ne yazdi ne teshis koydu.?
Bu arada Allah beterinden korusun.
Astim bronsit in de alerjik bir yapisi vardir aslinda.Ilaclar ne her ikisinin. Burdaki dr hanim da degerlendirsin o daha iyi degerlendirir.Ilk gittigimin tanisi 1. Astim 2 bronsit aynj bu sekilde yaziyordu. 2. Gittigim dr allerjik dedi
Atin.Genel olarak degerlendirebilirim.Olmazsa dr hanima da danisalim.Ilac isimlerini ozel den atsam receteler eczanede. Taniyi hatirlamiyorum
Canim oncelikle keske senin gibi iyiniyetli olabilsek. Peki ilk gittigim doktor neden benden tahlil istemedi neden rontgen istemedi. Ben oraya acil olarak gittim zaten ayakta duramiyordum. Doktorun yazdigi ilaclari eczane sorduk biz. Bunlarin 2si ayni sey! Normalde bu ilaclar verilmez ama bizden duymayin diye soylenildj.
Bir hekim olarak ikinci hekim arkadaşın yaptığını hiç doğru bulmuyorum. Hiç etik bir davranış değil. Yukarıda diğer arkadaşların yazdığı gibi öksürüğü kesmeyi hiç sevmeyiz, öksürük bir reflekstir çünkü. Çok zorda kalmadıkça antitussif ilaç reçete etmem, hele de yeni başlamış (bir iki haftalık örneğin) bir öksürüğe. Mide koruyucuyu da çoğu ilaçla ben de yazıyorum, mideye dokunuyor çünkü. Hatta bilinçli hastalar kendileri istiyorlar; bana çoğu ilaç dokunuyor, mide koruyucu da yazın diye. İyilikten de maraz doğuyor işte bazen.
Muhtemelen ilk gittiginizde atesiniz yoktu. Doktor viral bir enfeksiyona bagli balgam artisi ve oksuruk dusundu. Ama ustune bakteriyel bir enfeksiyon eklendi ve atesiniz cikti. Haliyle ilaclariniz etkisiz kaldi. Acildeki doktor pratisyen. İlk gittiginiz doktor uzman. Sizce elestiri ve boylesine yersiz bi elestiriyi iyi niyetli mi yapmis. Yapmisda ne kadar hakliymis.Merhabaa arkadaşlar hepinize sağlikli gunler diliyorum.
3 gun oncesinde bir oksuruk basladi. Ama boyle nasil desem? Saniye basimi oksurur insan? O kadar sık. A desem aninda oksuruk geliyor. Uyusam uyuyamiyorum yatsam yatamiyorum yemek yiyemiyorum halsizlik bas donmesi felan. Esim saolsun dedi bu boyle olmaz kalk hastaneye gidelim. Tamam dedim gittik. Sira beklerken ben oksurdukce hastalar bakiyor. Siram geldi girdim ama ben konusamiyorum oksurmekten. Zar zor derdimi anlatiyorum. Doktor bana tikanmis cigerlerin dedi sadece sirtimi dinledi bu kadar. Gogus hastaliklarina gitmistimm. Afedersiniz, balgam var mi dedi hayir yok kuru oksuruk ama bu hep boyle dedim tmm dedi 4 tane ilac verdi yolladi. Eve geldim ilaclari kullandim 2 gun gecti banamisin demiyor. Esime kendi aileme esimin ailesine herkese soyluyorum bak bu ilaclarin faydasi yok hic fayda etmiyolar diyorum oda bana daha bekleyelim dedi iyi dedim
Dun ogleden sonra basim donuyor. Oksuruk mide bulantisi artik deli olacaktim. Esim uyandi hazirlan bu halin ne kalk hemen acile gidiyoruz dedi. Beni hemen acile goturdu. Zaten doktor kapidaymis hemen beni aldi odaya. Bende ilaclarimi goturmustum o doktorun yazdigi ilaclari. Acil doktoru ya allah askina bu ilaclari kim yazdi burdan mi yazdilar bu ilaclari dedi ben konusamiyorum esim cevap verdi yok x hastanesinden verdiler dedi ne alaka bu ilaclar felan. Yok balgam sokturucu yok balgam attirici mide hapinin orda ne isi var dedi. Esim o doktorun ismini soyledi. Ya varya ben o doktora essegimi emanet etmem. Sen daha kapidab girer girmez anlasmali oldugu ilaclari dusunmeye basliyordur dedi. Tabi biz sok!..
Doktor atesimi olcuyor. Dedim atesim yok. 39.5 atesle gitmisim acile ama ben oksurmekten atesi hissedemiyorum beni hemen acile aldilar bir buhar bir rontgen kan serum 1 saat surdu eve geldim dun aksam 8 gibi evdeydim ve daha hic oksurmedim? Ben simdi o doktoru napayim hanimlar? Lutfen empati yapin siz olsaydiniz napardiniz
Canim ben zaten ates hissetmiyordum ki. Ilk gittigimde zaten ates vs bakmadi. Acil doktoru bakinca anladik atesim oldugunu yoksa hic hissetmiyordum. Belki o doktora gittigimdede vardi ama olcmedigimiz icin bilmiyordukMuhtemelen ilk gittiginizde atesiniz yoktu. Doktor viral bir enfeksiyona bagli balgam artisi ve oksuruk dusundu. Ama ustune bakteriyel bir enfeksiyon eklendi ve atesiniz cikti. Haliyle ilaclariniz etkisiz kaldi. Acildeki doktor pratisyen. İlk gittiginiz doktor uzman. Sizce elestiri ve boylesine yersiz bi elestiriyi iyi niyetli mi yapmis. Yapmisda ne kadar hakliymis.
Bakin hayatin hic bir yerinde olmadigi gibi tipta da 2*2 4 degil. O sirada var olmayan bakteriyel enfeksiyon icin size antibiyotik verilse buradaki en buyuk zarara ugrayacak olan yine sensin. Ama farkinda degilsin.
Doktor cok iyidir demiyorum, savunmuyorum. Ama insan tam olarak hakim olmadigi konularda ahkam kesmemeli bunu ancak ahmaklar yapar.