İlacı doktorunuzun verdiği gibi kullanın ilk 1 hafta 10 gün yan etkileri olabilir sonra düzene girer kendi kendinize bırakmayın daha kötü olur,aslında kullandığımız bütün ilaçların nadir de olsa yan etkileri var o yüzden kafanıza fazla takmayın doktorunuzun verdiği ölçülerde devam edin.Merhaba arkadaşlar. Üç haftalık psikiyatri randevularım dan sonra doktor Dün bana Selectra hapını verdi. ilk altı gün yarım kullan demesiyle dün gece başladım fakat dün gece o kadar kabuslar gördüm ki Bir de bunun yanında mide bulantısı. Doktor mide bulantısının baş ağrısının olabileceğini söylemişti ama internete yazdığında hapı kullananlar Hem iyi hem kötü şeyler yazmış , bağımlısı olmaktan korkuyorum. benim bedenimi tek bir ilaca bağımlı hale getirmesinden Korkuyorum bu ilaç konusunda bilgisi olanlar var mı veya diğer antidepresan hapları hakkında?
yan etkisinden bi yana ilerde beni duygusuz ruhsuz ilaçlara bağlı bir insan olarak göstercek mi onu merak ediyorum. İlacı bıraktığım an başa döner miyim bundan korkuyorum. Kullananlar bu tarz bise yazmıslarda..İlacı doktorunuzun verdiği gibi kullanın ilk 1 hafta 10 gün yan etkileri olabilir sonra düzene girer kendi kendinize bırakmayın daha kötü olur,aslında kullandığımız bütün ilaçların nadir de olsa yan etkileri var o yüzden kafanıza fazla takmayın doktorunuzun verdiği ölçülerde devam edin.
Ben de kullandım zamanında farklı bir ilaçtı,annem de kullandı ama doktor kontrolünde oldu herşey birşey olmadı bırakma aşamasında.yan etkisinden bi yana ilerde beni duygusuz ruhsuz ilaçlara bağlı bir insan olarak göstercek mi onu merak ediyorum. İlacı bıraktığım an başa döner miyim bundan korkuyorum. Kullananlar bu tarz bise yazmıslarda..
Ben de ilk ilaca selectrayla başlamıştım ama bana çok hafif gelmişti 1 ay falan kullanmıştım bi faydasını görmedim başka bir ilaca ve mgramı daha yüksek bi ilaca geçmiştim 1 sene kullandım ilaç ama tabi ki bünye ilaca alışıyo yalnız ben kullandığım sürede şunu anladım ilaç iyilestirmedi beni sadece uyusturdu uyuttu sakinlestirdi o kadar 1 sene sonra bıraktım bir daha da başlamadım. Benim kullanma sebebim eşimi aşırı derecede ailesinden kıskanmam, kafamda sürekli birseyler kurma şüphelenme vardı sürekli dusunuyodum yani beynim hiç durmuyodu ve sürekli agresifti sinir hastası olmuşum eşime ailesinden biri sarılsa hemen elim ayağım titriyodu kalbim cikicakmis gibi carpiyodu hatta bir kaç kere hastanelik bile olmuştum nefesim kesilmisti. Ilac sadece bu titreme olayını geçirdi diğerleri aynı ben sadece kendim bişeyler yaparak hafifletiyorum kafamı o kadar ama ilaç aslında iyi geliyo en azından sakin uysal oluyosun ve bir şey dusunmene fırsat olmadan uyuyabiliyosun ama hep uyusuk gibi oluyosun mg fazlalığına göre. Insallah en yakın zaman da iyi olursun geçmiş olsunMerhaba arkadaşlar. Üç haftalık psikiyatri randevularım dan sonra doktor Dün bana Selectra hapını verdi. ilk altı gün yarım kullan demesiyle dün gece başladım fakat dün gece o kadar kabuslar gördüm ki Bir de bunun yanında mide bulantısı. Doktor mide bulantısının baş ağrısının olabileceğini söylemişti ama internete yazdığında hapı kullananlar Hem iyi hem kötü şeyler yazmış , bağımlısı olmaktan korkuyorum. benim bedenimi tek bir ilaca bağımlı hale getirmesinden Korkuyorum bu ilaç konusunda bilgisi olanlar var mı veya diğer antidepresan hapları hakkında?
Ben de ilk ilaca selectrayla başlamıştım ama bana çok hafif gelmişti 1 ay falan kullanmıştım bi faydasını görmedim başka bir ilaca ve mgramı daha yüksek bi ilaca geçmiştim 1 sene kullandım ilaç ama tabi ki bünye ilaca alışıyo yalnız ben kullandığım sürede şunu anladım ilaç iyilestirmedi beni sadece uyusturdu uyuttu sakinlestirdi o kadar 1 sene sonra bıraktım bir daha da başlamadım. Benim kullanma sebebim eşimi aşırı derecede ailesinden kıskanmam, kafamda sürekli birseyler kurma şüphelenme vardı sürekli dusunuyodum yani beynim hiç durmuyodu ve sürekli agresifti sinir hastası olmuşum eşime ailesinden biri sarılsa hemen elim ayağım titriyodu kalbim cikicakmis gibi carpiyodu hatta bir kaç kere hastanelik bile olmuştum nefesim kesilmisti. Ilac sadece bu titreme olayını geçirdi diğerleri aynı ben sadece kendim bişeyler yaparak hafifletiyorum kafamı o kadar ama ilaç aslında iyi geliyo en azından sakin uysal oluyosun ve bir şey dusunmene fırsat olmadan uyuyabiliyosun ama hep uyusuk gibi oluyosun mg fazlalığına göre. Insallah en yakın zaman da iyi olursun geçmiş olsun
Eşim o hallerimi gördükten sonra kendisi zaten onlara yaklaşmayı bıraktı ailesi de bu durumu evlendikten bir kaç ay sonra öğrendi zaten anliyolardi ama dile getirilmemisti onlarda anladı tabi beni biraz da kötüye getiren onların destek değil köstek olusuydu yani dertleri oğlumu üzmede sen naparsan yap der gibi hareketlerdi benim iyileşme sürecim bundan dolayida 1 sene arttı bunu zaten hiç unutmuyorum sadece allah büyük diyip geçiyorum. Onlarda mesafesini korudu ama isteyerek değil eşim geri cekilince onlarda artık cekinmeye başladı böylelikle sürüyo ama ağızları torba olmadığı için büzemiyoruz ben artık bencil olmayı tercih ediyorum en iyisi buymus. Onların birbirlerine olan ilgileri çok fazlaydı yani baya aşırıydı birbirine bağlı değil bağımlı bir aileydi şimdi sonuç böyle. Ben böyle olmasını istemedim hep çaba gösterdim ama onlar destek olsaydı belki hersey çok daha farklı olurdu ben genç yaşımda ilaç kullanmayida istemedim ama onlar söyledikleri ve yaptıkları beni ilaç kullanmaya itti yani sen hastasin sen hastasin diye diye kendimi hasta hissettim ilaca başladım 1 senede kaç tane ilaç değiştirdim bilmiyorum ve ilaçlar yüzünden evlendigimde 45 kilo civariydi ki o kiloya bu sebeplerden dolayi düsmüstüm ilaca başladım 60 kiloyu geçtim yani yenilen içilen herseye dikkat etmek gerekiyoşimdi ilaç kullanmıyor musun nasıl idare ediyorsun eşinin ailesinin yanında
Eşim o hallerimi gördükten sonra kendisi zaten onlara yaklaşmayı bıraktı ailesi de bu durumu evlendikten bir kaç ay sonra öğrendi zaten anliyolardi ama dile getirilmemisti onlarda anladı tabi beni biraz da kötüye getiren onların destek değil köstek olusuydu yani dertleri oğlumu üzmede sen naparsan yap der gibi hareketlerdi benim iyileşme sürecim bundan dolayida 1 sene arttı bunu zaten hiç unutmuyorum sadece allah büyük diyip geçiyorum. Onlarda mesafesini korudu ama isteyerek değil eşim geri cekilince onlarda artık cekinmeye başladı böylelikle sürüyo ama ağızları torba olmadığı için büzemiyoruz ben artık bencil olmayı tercih ediyorum en iyisi buymus. Onların birbirlerine olan ilgileri çok fazlaydı yani baya aşırıydı birbirine bağlı değil bağımlı bir aileydi şimdi sonuç böyle. Ben böyle olmasını istemedim hep çaba gösterdim ama onlar destek olsaydı belki hersey çok daha farklı olurdu ben genç yaşımda ilaç kullanmayida istemedim ama onlar söyledikleri ve yaptıkları beni ilaç kullanmaya itti yani sen hastasin sen hastasin diye diye kendimi hasta hissettim ilaca başladım 1 senede kaç tane ilaç değiştirdim bilmiyorum ve ilaçlar yüzünden evlendigimde 45 kilo civariydi ki o kiloya bu sebeplerden dolayi düsmüstüm ilaca başladım 60 kiloyu geçtim yani yenilen içilen herseye dikkat etmek gerekiyo
Şuan zaten ilaç kullanmıyorum bu sene Mart ayında ilacı bıraktım ama dedim ya ilaç beni iyilestirmedi sadece uyusturdu yani yapılanları goruyodum söylenenleri duyuyodum ama ölü gibiydim ne tepki gosterebiliyodum ne de ses cikarabiliyodum böyle Susup kaldığım içinde herkes eşim de dahil benim için iyileşti dediler yani onların o kafalarına o aile yapılarına boyun egiyorum sandılar sonra ben ilacı bıraktım belli süreden sonra kendi halime döndüm bu sefer yine sorunlar başladı çünkü ses cikartiyodum tepki veriyodum haklı olarak bu durum onlarada eşime de ters gelmeye başladı yine ısrar ilaç kullan sen iyilesmemissin hala aynısın falan diye ama doktora gitti ilaç kullanmicagimida söyledim özel doktor eşimin yanında dedi ki senin ilaç kullanmana gerek yok sen hasta değilsin demişti konu oylelikle kapandı ama tabi ortada hala dile gelmeyen bi gerginlik sıkıntı ve inat sürtüsme var ben yine kararliyim gitsin onlar ilaç kullansinlar 1 sene ayakta uyudum ben şimdi onlar yaşasın diyorum ya bencillik aslında bazı durumlarda gerçekten tercih edilmesi gerekenmisiyi en azından geri basmışlar, basmayadabilirlerdi, daha çok yüklenebilirlerdi, ama daha ne kadar ilaç kullanabilirsin ki....
Şuan zaten ilaç kullanmıyorum bu sene Mart ayında ilacı bıraktım ama dedim ya ilaç beni iyilestirmedi sadece uyusturdu yani yapılanları goruyodum söylenenleri duyuyodum ama ölü gibiydim ne tepki gosterebiliyodum ne de ses cikarabiliyodum böyle Susup kaldığım içinde herkes eşim de dahil benim için iyileşti dediler yani onların o kafalarına o aile yapılarına boyun egiyorum sandılar sonra ben ilacı bıraktım belli süreden sonra kendi halime döndüm bu sefer yine sorunlar başladı çünkü ses cikartiyodum tepki veriyodum haklı olarak bu durum onlarada eşime de ters gelmeye başladı yine ısrar ilaç kullan sen iyilesmemissin hala aynısın falan diye ama doktora gitti ilaç kullanmicagimida söyledim özel doktor eşimin yanında dedi ki senin ilaç kullanmana gerek yok sen hasta değilsin demişti konu oylelikle kapandı ama tabi ortada hala dile gelmeyen bi gerginlik sıkıntı ve inat sürtüsme var ben yine kararliyim gitsin onlar ilaç kullansinlar 1 sene ayakta uyudum ben şimdi onlar yaşasın diyorum ya bencillik aslında bazı durumlarda gerçekten tercih edilmesi gerekenmis
Öyle yapıyorum zaten en iyiside bu. Teşekkür ederim sen de inşallah iyi olursun en başta kendi çabanla sonra ilaç sadece destekleyici zaten. Geçmiş olsun tekrardanbence de senin durumun ilaçlık değil, yani ilaç beyin kimyasının bozulduğu durumlarda kullanılır senin öyle bi durumun yok sanırım, yani iyileşti-iyileşmedi lafları yanlış bence senin için, çünkü hasta değilsin... ilacı bırakmakla iyi yapmışsın, bi de o ilaçlar yüzünden başına dert açılcaktı, bence sen kendini spora kitaplara falan ver, daha çok sosyal ortamlara katıl eşinden bağımsız olarak.. umarım herşey gönlünce olur...
Öyle yapıyorum zaten en iyiside bu. Teşekkür ederim sen de inşallah iyi olursun en başta kendi çabanla sonra ilaç sadece destekleyici zaten. Geçmiş olsun tekrardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?