• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktor Şikayeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımlar kusura bakmayın ama topiği kapatıyorum çünkü konu sahibesi de dahil birçoğunuz ya doktorların hepsine laf söyleyip rencide ediyorsunuz veya birbirinizle polemiğe giriyorsunuz, kimse yazdıklarıma dikkat edeyim demiyor, herkes birbirinin üstüne yürürcesine bir üslupla diyeceğini deyip ağzının payını verdim rahatlaması yaşıyor.

Hastalarda haklı doktorlar da, hastalar sağlık sorunu için doktora gidiyor, işini iyi yapanlar kadar kötü yapanlar da vardır muhakkak, zaman zaman hepimizin şikayet ettiği durumlar yaşanıyor ama Aile Hekimliğiyle ilgili bilmedikleriniz de var, bunları aile hekimi olan arkadaşlar daha güzel açıklardı, benim bilgim yetersiz çünkü, lakin meslek kısmında doktor yazan üyelere öyle bir dalıyorsunuz ki aile hekimliği mevzuatını açıklamaya niyetleri olsa da cesaretleri kalmıyor sayenizde.

Her aile hekimine 2000 hasta düştüğünü biliyor musunuz? Aile hekimi yönetmeliği/mevzuatında iller arası koordinasyonsuzluk olduğunu bu sebeple aile hekimliği uygulamalarında iller arası farklılıklar yaşandığını ve bundan en çok aile hekimlerinin şikayetçi olduğunu biliyor musunuz?

Hasta insanların dışında, Servis sürücülüğü raporları, ehliyet raporları, işe giriş raporları, askere alma raporları, sporcu lisans raporları, yivsiz av tüfeği raporları, Evlilik raporları, akli meleke raporları, taşeron işçi müracatları için istenen raporlar gibi raporlar için insanlar kurumlar tarafından aile hekimliğine yönlendirilmektedir, bunun da doktorların iş yükünün artmasına sebep olduğunu biliyor musunuz?

Bu konu için demiyorum, bu konuda hasta ve hasta yakınlarının mağduriyetleri kulak ardı edilmemelidir, işini doğru yapmayan hekimler elbette gerekirse bakanlığa şikayet edilmelidir ama genel olarak sizler ne kadar zor durumda kalıyorsanız doktorlar da sizin kadar zor durumda kalıyor, bu işine gelmiyorsa yapmasın denerek basite indirgeyerek doktorların da insan olduğu gerçeğine kulak tıkamamızı gerektirmiyor.

Biz istiyoruz ki doktor bize tahlil istediğimizde tahlil yazsın, antibiyotik istediğimizde antibiyotik yazsın, serum takmasını istediğimizde serum taksın, onların uyması gereken bir yönetmelik olduğunu, yönetmeliği uygulamadıkları takdirde yıllarca okuyarak emek vererek yaptıkları mesleklerinden uzaklaştırılacaklarını unutuyoruz.

Son olarak kış mevsimindeyiz, ülke genelinde grip vakaları arttı ve herkes değil ama birçok kişi yüksek ateş ve ağır bir grip vakası olmadığı halde soluğu acilde alıp bana serum takacaksınız diye doktorların yakasına sarılıyormuş, ilaçları da sağlık hizmetlerini de bilinçli kullanmamızda yarar var, başka sağlık sorunu yoksa, 2 gün ve üzeri düşmeyen yüksek ateş problemi olmuyorsa, hafif grip vakalarında evde bol sıvı tüketimi, istirahat yeterli olur, doktorlara serum tak diye yüklenmenin anlamı yok, serum vb tıbbi yardımlara asıl ihtiyacı olanların haklarını ellerinden almayalım, hastanelerde serum kalmamış zira.

Olur mu öyle şey. Asla öyle bir durum yok. Özel durumu bilmeyenler yanlış anlayacak sonra tartışma çıkacak diye yazmak istemedim ama yazayım madem vukuatlarını.

Organ nakilli bir ablam var. Genel takibini profesör yapıyor. Bu tip hastalar her ilacı alamazlar. Biraz üşütmüş, grip var, ateş yükseliyor. Bu durumlar organ nakilliler için tehlikelidir. Hocamızı aradık, böyle böyle durumlar ne yapalım dedik ilaç listesi verdi, aile hekimine git yazsın dedi. Bunu aile hekimine iletince "hekesin bir özel doktoru var, bir ben kimsenin doktoru olamadım. Madem o kadar değerli doktorun senin için git o yazsın ilaçlarını" dedi. "Doktor bey her gribal enfeksiyonda üniversite hastanesine gidemeyiz, bu insanlar zaten bağışıklıkları düşürüldüğü için iki haftada bir hasta olan insanlar, sürekli üniversiteye gştmek randevu almak mümkün değil lütfen yazın" dedik dinletemedik. Üstelik hakaret ederek odasından kovdu bizi. Aynı durumu daha önce defalarca yaşadık ablamla ilgili.

Alerjim olduğunu belirttiğim halde alerjim olan maddeyi içeren ilaç yazdı daha önce bana. Bilinçli bir insan olmasam kullanabilirdim. Yine bir hastalığımdan dolayı yaptırmam gereken kan tahlillerini yapmadı git özel doktorun yapsın dedi, özel hastanede yaptırmak zorunda kaldım. Annemin her ay vurulması gereken d vitamini iğnelerini yine özelde yaptırıyoruz artık. Yani bir aile hekiminden beklenen hiç bir hizmeti alamıyoruz.
Böyle bir durumda elinizde resmi konsültasyon kağıdı ile giderseniz hiçbir doktor sizi geri çevirmez. Ama sözlü olarak şu ilacı yaz derseniz onu da yazmama hakkına sahiptir. Sonuçta tüm sorumluluk onda olacak.

şu an ikamet edilen ilçede olmak zorunda değil aile hekimi. Ben çok uzak gür ilçeye gidiyorum. Yakında başka bir aile hekimine taşıyın bence, arabayla gidip geliniyor neticede aynı şehir içinde.

Konu sahibi bile belki konuyu unutmuşken bir anda gözünde canlandı koskoca mazi 😂😂😂
Geçen hafta bir şikayet daha oluşturdum aynı doktorla ilgili. Unutturmuyor kendini😂

Konuyu açtığım dönem sağlık bakanlığından aradılar, komşularımızı da aradılar soruşturma açıldı sanırım. Bir süre açığa alınmış da olabilir yerine başka doktor geldi çünkü. O arada yeni bir doktor da atanınca ona geçtik biz. Sonra geri geldi bu bey amcamız. Geçen hafta da bizim doktor izne çıkmış yine bu doktora denk geldim yine saçlarımı diken diken etti, yine şikayet ettim 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X