• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktor Şikayeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Taşındık, ikameti değiştirmedik desek yerler mi acaba?
Kocamdan ayrıldım anneme taşındım desen de yerler bence :)
Benim için kolay oldu, sekreteryada oturan kız ikna olsa yeter^^
Yeni aile hekimim çok tatlı. Çocuklarla çalışıyorum dediğimde 'ayy geçmez şimdi bu grip. 2 gün rapor yazayım, devam ederse hastalığın yine gelirsin' falan diyordu. Gerçi 4 yıldır gitmediğimi farkettim şu an ama olsun :)

Reçeteyi yazmıyor doktor malesef. İğne vurulacağına güneşlen diyor 70 yaşında kadına.
Güneş nerdeyse . İnşallah doktorunuz değişir ama değişmezse de size bir tavsiye o d vitamini iğneleri fazlaca katkılı ve tek seferde yükleme yerine günlük damlalar daha güvenli. Sağlıklı yaşıyoruz Instagram sayfasını incelerseniz bu konuda bilgi bulursunuz ve yerli üretim katkısız damla

Yani kadın sanki DNA testi istemiş. Altı üstü ne istemiş olabilir bi hemogram bi hormon demir vs hangimiz zaman zaman gidip bir tahlil istemiyoruz ki?
Gidip direkt ne zamandır tahlil yaptırmadım, kan değerlerime bakabilir miyiz de diyorum, d vitaminimi merak ediyorum dedim daha geçen, bakalım deyip laboratuvara gönderiyorlar.
Bunda bıkacak bir şey olduğunu sanmıyorum.

Kocamdan ayrıldım anneme taşındım desen de yerler bence :)
Benim için kolay oldu, sekreteryada oturan kız ikna olsa yeter^^
Yeni aile hekimim çok tatlı. Çocuklarla çalışıyorum dediğimde 'ayy geçmez şimdi bu grip. 2 gün rapor yazayım, devam ederse hastalığın yine gelirsin' falan diyordu. Gerçi 4 yıldır gitmediğimi farkettim şu an ama olsun :)

Annemlerle aynı sitedeyiz, onların doktoru da aynı. Ablamla gittik işte bugün. Onlarınkini de değiştirmem lazım, dört kişi virden zor olacak. Toptan taşınsak mı acaba gerçekten :KK53:

Güneş nerdeyse . İnşallah doktorunuz değişir ama değişmezse de size bir tavsiye o d vitamini iğneleri fazlaca katkılı ve tek seferde yükleme yerine günlük damlalar daha güvenli. Sağlıklı yaşıyoruz Instagram sayfasını incelerseniz bu konuda bilgi bulursunuz ve yerli üretim katkısız damla

Araştırayım bunu. Teşekkür ederim tavsiye için.

siz asıl profesörü şikayet edin gözüyle görmediği hastaya ilaç listesi veriyor diye.

Benim de organ nakilli bir arkadaşım var. Bazı ilaçları kullanamıyor. Organ nakli ile ilgili takibini yapan doktoru ilaç listesi verdi (örneğin soğuk algınlığı için x y z ilaçlarını kullanabilirsin ama t ilacını kullanma, böbreğine zararı olur gibi). Çünkü grip olduğunda, ya da başı ağrıdığında üroloji uzmanına gitmesi saçma olur. O da gittiği diğer hekimlere ilaç listesini gösteriyor.

Benim de organ nakilli bir arkadaşım var. Bazı ilaçları kullanamıyor. Organ nakli ile ilgili takibini yapan doktoru ilaç listesi verdi (örneğin soğuk algınlığı için x y z ilaçlarını kullanabilirsin ama t ilacını kullanma, böbreğine zararı olur gibi). Çünkü grip olduğunda, ya da başı ağrıdığında üroloji uzmanına gitmesi saçma olur. O da gittiği diğer hekimlere ilaç listesini gösteriyor.

okay bunu biliyorum ben de akıllı ilaç kullanıyorum bu yüzden çoğu ilacı alamıyorum aynı şekilde benim de alabildiğim belli ilaçlar var ama konunun başında gidip doktora "bu ilaçları yazın" denmiş gibi yazılmıştı bu mesajım da ona istinaden. konu sahibiyle konuştuk sonradan.

Doktorum ve 3 yıl aile hekimliği yaptım...bu yazdıklarınızı yapan doktor suç işlemiş olur zaten...şaka mı yapıyorsunuz siz...marketten alışveriş yapar gibi doktora liste uzatmak ta nedir Allah aşkına...zaten her önüne gelen kafadan teşhisini koyup tahlillerini de kendi istiyor...isterseniz milyon kez şikayet edin,doktor haklı boşuna uğraşmayın...zaten sizin gibi hastalar yüzünden ülkedeki doktorlar bıkmış durumda

Doktor olduğunuza emin misiniz? Organ nakli olan hastalar (özellikle böbrek nakli) her tür ilacı kullanamazlar. Takibini yapan uzman hekim ilaç listesi verir. Başka alanlar ile ilgili sıkıntısı olduğunda, o liste baz alınarak ilaç yazılır. Listede eksik gedik vardır, rutin takip yapan hekime "x ilacı kullanılabilir mi" diye sorulur.

Sizin gibi doktorlardan da biz bıktık!

Son düzenleme:
okay bunu biliyorum ben de akıllı ilaç kullanıyorum bu yüzden çoğu ilacı alamıyorum aynı şekilde benim de alabildiğim belli ilaçlar var ama konunun başında gidip doktora "bu ilaçları yazın" denmiş gibi yazılmıştı bu mesajım da ona istinaden. konu sahibiyle konuştuk sonradan.

Konu sahibi biraz eksik yazmış sanırım.

Konu sahibi biraz eksik yazmış sanırım.

Sinirli anımda açtım konuyu net anlatamadım sanırım. Ama konunun başından beri liste diyorum. Reçete anlaşıldığını, doktorun burnuna reçeteyi soktuğumun sanıldığını başka bir hekim arkadaş uyarınca farkettim.

Selam millet.

Az önce aile hekimimizle sağlam bir tartışma yaşadık. Sorunu anlatmayacağım çünkü tartışma çıksın istemiyorum. %100 haklı olduğum bir konu ve aynı konuda defalarca aynı şeyi yaşadık. Aile hekimimiz malesef egolarını hastaları üzerinde tatmin etmekten zevk alan bir adam. Doktor değiştirme şansımız yok. Daha önce birkaç kez sabim'e telefonla şikayette bulunduk ancak bir sonuç alamadık. İsmimi cismimi vermeden, daha etkili yollarla şikayet edebileceğim bir yer var mı?

Ekleme:

Konuyu anlatmamam hoş karşılanmadı. O yüzden ekliyorum.

Organ nakilli bir ablam var. Genel takibini profesör yapıyor. Bu tip hastalar her ilacı alamazlar. Biraz üşütmüş, grip var, ateş yükseliyor. Bu durumlar organ nakilliler için tehlikelidir. Hocamızı aradık, böyle böyle durumlar ne yapalım dedik ilaç listesi verdi, aile hekimine git yazsın dedi. Bunu aile hekimine iletince "hekesin bir özel doktoru var, bir ben kimsenin doktoru olamadım. Madem o kadar değerli doktorun senin için git o yazsın ilaçlarını" dedi. "Doktor bey her gribal enfeksiyonda üniversite hastanesine gidemeyiz, bu insanlar zaten bağışıklıkları düşürüldüğü için iki haftada bir hasta olan insanlar, sürekli üniversiteye gştmek randevu almak mümkün değil lütfen yazın" dedik dinletemedik. Üstelik hakaret ederek odasından kovdu bizi. Aynı durumu daha önce defalarca yaşadık ablamla ilgili.

Alerjim olduğunu belirttiğim halde alerjim olan maddeyi içeren ilaç yazdı daha önce bana. Bilinçli bir insan olmasam kullanabilirdim. Yine bir hastalığımdan dolayı yaptırmam gereken kan tahlillerini yapmadı git özel doktorun yapsın dedi, özel hastanede yaptırmak zorunda kaldım. Annemin her ay vurulması gereken d vitamini iğnelerini yine özelde yaptırıyoruz artık. Yani bir aile hekiminden beklenen hiç bir hizmeti alamıyoruz.
Ablanın o prof doktoruna gidip bize yazmadı ilaç böyle böyle diye söyleyin belki onların bildiği farklı yöntemler vardır bu durumlar için.

Hastalar da yapıyor ama doktorlar..Hep onlar..Verdiginiz örnekler dogru olabilir yabanci dil bilmeyenler olabilir vs..Ancak bu yine de bu toplumdaki en başarılı insanların bu meslekte olduğu gerçeğini degistirmez..Size bu örnekleri kullanarak doktorluğu şu kelimelerle küçük düsürme hakkını da vermez..Daha da uzatmayacağım..Umarım doktorlarla herhangi bir işiniz olmaz..Sağlıcakla kalın

Bu toplumdaki en başarılı insanlarin bu meslekte olduğu düşüncesinden doktorlar ve hastalar ne zaman vazgeçerse o zaman doktor-hasta diyalogu normale dönecektir. Yuksek puanlı bir fakulteden mezun olmus olmak başarının tek başına bir göstergesi olamaz. Ister hekim olun ister başka bir şey.
Başarı diye adlandirdiginiz şey sınavlar ve puanlar olduğu için birçok doktor egosuyla ilgilenmekten ettiği yeminin amacını unutuyor.
Tabi ki harika doktorlar da var. Bu insanlar meslegini aman bir statüm olsun diye seçmemişler ki gerçekten işlerini yapıyorlar ve "gerçek başari" ya sahipler.

Sinirli anımda açtım konuyu net anlatamadım sanırım. Ama konunun başından beri liste diyorum. Reçete anlaşıldığını, doktorun burnuna reçeteyi soktuğumun sanıldığını başka bir hekim arkadaş uyarınca farkettim.

Benim de yakın bir arkadaşım böbrek nakli oldu, oradan biliyorum. Bence hakaret ve kovma dışında ilaç yazma konusunda da haklısınız. Hatta doktorun kendisinin, hangi ilaçları kullanabiliyorsunuz hangilerini kullanmanızda sakınca var diye kendisinin sorması, gerekirse rutin takibinizi yapan hekim ile iletişime geçmesi gerekir.

Bir diğer konu da, eskiden sanırım aile hekimliği değişimi için ikamet şartı aranıyordu sanırım ama artık e-nabız sistemi üzerinden size yakın bir mahallenin aile hekimliğine geçiş yapabilirsiniz ( google'da e-nabız olarak aratırsanız bulabilirsiniz). Hatta sisteme kayıt olduktan sonra, ablanızın rutin kullandığı ilaçları ve nakil bilgilerini girerseniz bence çok faydalı olur. Çünkü siz onayladığınızda, başka hekimler de sizinle ilgili tıbbi geçmişi görebiliyor diye biliyorum. Pratikte kullanılıyor mu ben de bilmiyorum ama kullanılıyorda Allah korusun acil bir durumda ablanız için faydalı olabilir.

Son düzenleme:
Ikametgah belgesi istemiyorlar ben 2 kez degistirdim tasindim deyip

Ben de taşındıktan sonra değişim için aile hekimliğine başvurdum. 6 tane hekim vardı ve hepsi de " yok işte şu kadar kotamız var, kotamız doldu, yeni hasta kabul edemiyoruz, başka aile hekimliğine gidin" dedi. Buarada ne zaman gitsem, sağlık ocağının içi bomboş ne hikmetse. Sonra e-nabız üzerinden online olarak değişim yapmak istedim, doktorların hepsi yemyeşil görünüyor ( hasta sayısı arttıkça turuncu, sonra da kırmızı oluyor, kırmızı olan doktor seçilemiyor).

Bu toplumdaki en başarılı insanlarin bu meslekte olduğu düşüncesinden doktorlar ve hastalar ne zaman vazgeçerse o zaman doktor-hasta diyalogu normale dönecektir. Yuksek puanlı bir fakulteden mezun olmus olmak başarının tek başına bir göstergesi olamaz. Ister hekim olun ister başka bir şey.
Başarı diye adlandirdiginiz şey sınavlar ve puanlar olduğu için birçok doktor egosuyla ilgilenmekten ettiği yeminin amacını unutuyor.
Tabi ki harika doktorlar da var. Bu insanlar meslegini aman bir statüm olsun diye seçmemişler ki gerçekten işlerini yapıyorlar ve "gerçek başari" ya sahipler.

Haklısınız.

"Eğer bir toplumda doktorlar ve hukukçular değer görüyorsa o toplum yozlaşmıştır, doktorlar değerlidir çünkü toplumda hastalıklar baş göstermiştir, hukukçular değerlidir çünkü toplumda adalet yoktur."

Haklısınız.

"Eğer bir toplumda doktorlar ve hukukçular değer görüyorsa o toplum yozlaşmıştır, doktorlar değerlidir çünkü toplumda hastalıklar baş göstermiştir, hukukçular değerlidir çünkü toplumda adalet yoktur."
Hayatımda duyduğum en saçma şeylerden biri:D :D
Hastalıklar olmasın diye doktorlar değerlidir. Adelet her zaman sürsün diye de hukukçular değerlidir.
Doktorların tek görevi var olan hastalıklrı tedavi etmek değil.olmadan önce önlemektir tabi siz aşı olmazsanız saçma sapan hocalara giderseniz ona yapacak bir şey yok :D
Hukukçunun olmadığı yerde de hiçbir zaman adelet olmaz zaten :D

Bende asm hekiminden memnun değilim. Daha hastalığın teşhisini koyamıyor. Ne zaman oğlumu götürsem özel hastaneye yönlendiriyor daha neler neler. Cimer e şikayet ettim sonunda
Bu Arada E-Nabız dan asm değiştirebilirsiniz

Hayatımda duyduğum en saçma şeylerden biri:KK70: :KK70:
Hastalıklar olmasın diye doktorlar değerlidir. Adelet her zaman sürsün diye de hukukçular değerlidir.
Doktorların tek görevi var olan hastalıklrı tedavi etmek değil.olmadan önce önlemektir tabi siz aşı olmazsanız saçma sapan hocalara giderseniz ona yapacak bir şey yok :KK70:
Hukukçunun olmadığı yerde de hiçbir zaman adelet olmaz zaten :KK70:

"Saçma sapan hoca" mı ? Felsefe tarihi acı çekiyor şu anda. Kültür diyor ve geçiyorum. Kendinize gülmeye devam edin böyle. Ben sizi muhatap almam, alamam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X