Bebek Beslenmesi Doktor tavsiyesi ile ek gidalara ekledigimiz besinleri paylaşalim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

takino

Arda'nin annesi
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
1.709
722
123
36
Hanimlar Merhaba 10 aylik bebegim var 6 ayini doldurduğunda ek gıdaya basladik ilk zamanlar hersey güzeldi sonra kasik kabusumuz basladi simdi yavaş yavas yeniden yemeye basladi cok şükür bugun meyvesine cok az ceviz eklemeyi düşünüyorum 10. Ayi doldurdugunda ceviz büyüklüğünde koyun kiymasi ver demisti doktorumuz yarinda onu vericem insallah merak ettigim neler verebiliriz neler faydali eksik beslenmesini istemiyorum bebegimin sizin de böyle doktor tavsiyesi ile öğrendiğiniz seyleri merak ediyorum

ben kahvaltısına ceviz ekliyorum.Bir de kahvaltı verirken patates püresi var ya onu yapıp yumurtasını onun içine koyuyorum o zaman yumurtanın protein değerini açığa çıkarıyor.çorbalarını kemik veya et suyuyla yapabilirsin sulu şeyler yedirmeye gayret et.diş çıkarma döneminde öğürme hissi daha fazla oluyor bir de su ihtiyaçları artıyor

Su falan hicbirsey istemiyor kasigi gördügu zaman agzini kitliyor zaten bende kiyamali çorbalara kahvaltisinda cevize baslamistim 1 2 gundur ki yeni bir geliyor onun acisiyla heralde ek gidaya gene ara verdik et suyu falan veriyorum yumurtayi omlet mi yapıp veriyorsun peki?

hayır haşlıyorum haşladığım yumurtayı ya sütle ya da suyla ,sulu bir hale getiriyorum

Kizlar oglum 10 aylik 6. Aydan beri sadece 500 gr aldı sizin bebeklerin kilo alimi nasil icim hic rahat degil doktora gittik kan idrar tahlili yaptik normal cikti kansizlik var biraz sadece ne yapsam bilmiyorum ki

açkarnınapekmez ver benim kız da 10 aylık oda 6. aydan buyana 900gram aldı her şeye bakıldı normalçıktı benim ablamdoktor o söylemişti çocuğun ağrıyan bir yeri vrsa yedikleri ,içtikleri o ağrıyı dindrmek için kulanılırmış normalyani br de hrreketlendiler

Agrisi mi var acaba idrar tahlilinde kum döküyor biraz dedi doktor 900 gr yine iyiymis maşallah benim 500 gr sadece pekmezi vericem yarindan itibaren sen neler veriyorsun saat kacta veriyorsun bana bir yazar misin neva

Tatlım diş çıkarıyor ya o da ağrı.Sen ona bol su içir .Kum dökme denilen şey bizim bildiğimiz manadaki değil korkma.Belli bir saatim yok ama bir düzenim var.Kalktıktan bir saat sonra kahvaltısını yaptırıyorum kusma olaymız olduğu için iyice eziyorum gerekirse blendırdan geçiriyorum. yumurta veriyorum peynirle karıştırıp.Yoğurt, Çorba bu tarz şeyler veriyorum bol bolz anne sütü vermeye çalışıyorum biz de emme biraz sıkıntılı uykuya geçerken emziriyorum o uyuduktan sonra sürekli emziriyorum eğer emememişse sağıp uykusunda biberonla veriyorum uyanıkken de sütümü kaşıkla veriyorum

Himm anladim canim senin isinde cok zor benimki yemiyor iste kasik asla almiyor oyun ile 1 2 kere 3. De oyunda da acmiyor

Ay aay yemeyen çocuk çok zor.benim kizimda 15 aylık olacak 6. aydan itibaren ek gıdaya geçtim ve o zamandan beri hep zorla yiyor.zaten kilo alımı da 100 ya da 200. gr. Ayda.benimde hiç rahat degil içim. Üzülüyorum çok.

Ben k.valtisinda bir yumurta haşlanmış, peynir. Tahin pekmez karşımı,bir ceviz, (1 yaşından itibaren) süt, zeytin, bebe bisküvi si karıştırıp veriyorum. Bir de günde bir kaşık bir ogunune buğday Ruşeym i ekliyorum mutlaka

Benimkide oyle 6. Ay asisindan sonra 3 gun ateslendi ondan sonrada istah falan yok sutumde azaldi goguslerim bos bos

Bugday ruseymini bende duydum istabulda misin nerden aliyorsun canim? ceviz haric bende kahvaltiyi ayni sekilde veriyorum bi ara istahimiz iyiydi suan yine yok su bile icmiyor sanirim disleri azdi yine

Evet ist.deyim mmarketlerde bulunuyor.biz iki haftadır vitamin şurubuna başladık.pek bir fark göremiyorum ama bakalım zamanla işe yarar belki.

Benim oglum 9 aylik dediklerinizin hepsini veriyorum ama ceviz hic vermedim 1 yas sonrasindami vermek gerek..inanin cok ozel seylerden yapmiyirum biz ne yersek baharatsiz yapip yediriyorum corba .pilav.yogurt.et.tavuk.balik.hepsini yiyo yavrucak ☺tabi emziriyorumda.tek problem gece uykusu cok uyaniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…