Doktora gitmeli miyim?

kazayagi canim gecmis olsun calisabilmn guzel cunku sosyal hayatin var isin meslegin ne bilmiyorum ama evden iyidir....seninki depresyonu cagristiriyor tabiki bana gore asla bunlar gercek degildir uzman karar verecektir....isinize gidebiliyorsunuz doktorada pekala gidebilirsiniz hic evden cikamayanlar var

işle ilgili yada sevdiğim insanlarla ilgili birşeyse
yapmaya mecbur olduğum düşüncesiyle yapıyorum herşeyi
ama konu ben olunca kendime ne gücüm var ne özgüvenim

sendeki belirtilerin bir çoğu ben de vardı, en ufak bir olayda, yada sözde hemen içimi ağlama isteği kaplardı. başım çok çok sık ağırırdı, devamında mide bulantısı ve ben 2-3 gün buşekilde geçirirdim. hep migren var bende derdim. midemin içinde bir sertlik vardı sanki hep kötümser düşünceleri olan biriydim. sonra bunların normal olmadığına karar verdim. ssk dan randevualdım. işyerinde vizite kağıdını imzalatıcam dr gidicem dedim, başladım ağlamaya , düşün o derece ağlamaklı biriydim. gittim doktora aynen dediğin gibi içim içime sığımıyor, bir panik halim var kalbim atıyor. içeri girdim oturdum dr. sordu derdin ne diye . ağzımdan daha bir kelime çıkmadı nasıl ağlıyorum nasıl ağlıyorum. sadece insanlarla konuşurken ağlamaya başladığımı söyleyebildim- yok başka bir şey konuşamadım. güçlü bir antidepresan verdi. bunu hemen kullanmaya başladım. ilk 1 hafta -10 gün başımın üstünde böcekler dolaşıyormuş gibi bir his vardı, tepem yandı. sonra yavaş yavaş midemdeki o sıkıntı geçti. ama ben iyileşme konusunda istekliydim. eşim durumumu çok net bilemediği için benim ilaç kullanmama çok bozuldu. ben ilacı 2 ay kullandım sonra kullanmamaya karar verdim ve spora başladım. ama bu arada ilacın inanılmaz bir etkisi oluştu bende. kendime güvenim geldi, o bahsettiğim migren tarzı baş ağrıları son 4 aydır belki de 1 defa başıma geldi. önceleri hemen hemen her haft ayaşardım . bunların hepsi rahatsızlığımdanmış.
ben de arabaya bindiğimde devamlı kaza yapacakmışız gibi tedirgin olurdum hatta yıllarca eşim araba sürmem için beni çok teşvik etti ama ben hep korktum. şimdi son 1 haftadı tek başına raba da sürmeye başladım ve biliyormusun tüm bu değişiklikleri görünce eşim de benim rahatsız olduğumun farkına vardı. kesinlikle dr. gir ama sadece ilaçların sana etki etmesini bekleme sen de bu konuda çaba göster. kendine yeri yeni uğraşılar bul , birşeyler başar gerisi zaten geliyor. o kendine güveni yavaş yavaş içinde hissetmeye başlıyorsun. ha bu arad 2 aylık ilaç tedavisi yetti mi bence yetmedi keşke 1-2 ay daha devam etseydim, çünkü dr 4-5 ay kullan hiç bir şeyin kalmayacak dedi ama ne yazık ki ben tedavimi yarıda kesmek zorunda kaldım. ondan sonraki süreci kendi kendimi motive ederek geçirdim.
en kısa zamanda iyileşmen dileğiyle. kendine güven konusunda yapacağın ilk şey dr. randevunu lütfen kendin al. lütfen. tedavinde böyle girşimler çok yardımcı olacak. bunu yapabilirsin.

2007
başımın ağrımadığı gün yok
dün sahurda başım ağrımıyordu bende şaşırdım
düşün yani ağrımadığında şaşıryorum
o kadar çok alıştım ki başımın ağrımasına
aynen miğdemde bişi var taş gibi
geçmiyo hiç
inşallah bende atlatırım en kısa sürede
hastanedeyi aramıştım psikologmuş
benim psikiyatri bulmam lazım
en kısa zamanda gitmek istiyorum

Back