- 28 Nisan 2013
- 443
- 49
- 53
- Konu Sahibi asksarhosuyum
-
Arkadaşlar biraz önce dr geldim annen haklı fazla abartıyorsun dikkatli bakıldığında 3-5 tane var dedi kadını psikolog olarak gördüm her bir şeyi söyledim:) cildim hassas olduğu için " bioderma sensibio AR " ve Bioderma sensibio H20 " deneme olarak verdi memnun kalırsan bitince alırsın dedi " IMEX " verdi zaten lisede kullamıştım biliyorum birde nemlendirici verdi " Excipial Hydro " fakat " TETRADOX " verdi günde bir tane iç dedi ben haptan korktuğumu söyledim sen bilirsin dedi ben daha etkili olsun diye veriyorum dedi ben o hapı kullanmak istemiyorum hap hakkında bilgisi olan var mı? okudum kimisi iyi demiş kimisi kötü kafam karıştı1,5 sene önce zoratenin kullandığımı söyledim bu bu kadar ağır bir ilaç değil dedi ama sonuçta ilaç ne diyorsunuz?:18:
Merhaba ,
Konuyla ilgili internetten bulduğum bilgi aşağıdaki gibidir.
"Sivilce tedavisinde kullanılan antibiyotikler oldukça sınırlı sayıdadır. Bu sivilce ilaçları arasında en çok bilinen iki tanesi Tetradox ve Roaccutane dır. Tetradox ağız yoluyla alınan oral bir antibiyotik olup özellikle sivilcelere neden olan baktere karşı etkili olan bir anti mikrobik bir haptır. Özellikle cilt hekimleri tarafından reçete ile kullanılması gereken tetradox sivilceleri kurutmak için kısa zamanda etki gösterebilmektedir. Elbette her ilaçta olduğu gibi tetradox ta bir takım yan etkileri ve zararları olabilen bir ilaçtır. O nedenle doktor kontrolünde kullanılmasında sonsuz fayda vardır. " (İnternet sitesi alıntısıdır.)
Şayet içiniz rahat etmiyorsa doktorunuzla tekrar görüşmeniz en sağlıklısı olacaktır.
Sağlıcakla kalın
Sağol canım ama ben kararsızım yani kimisi yazmış kullandıktan sonra kist gibi çıkmaya başlamış iki kişi gördüm öyle yazan off kararsızlık ne zor:2:
Merhaba ,
işte bu yüzden ilaca dair konuşmaktan kaçınırım. Size yazılanın eşdeğeri adı farklı olan başka bir ilacı doktorum bana da yazmıştı. Neden niçinlerini sorduğumda tereddütleri giderdiği için ben kullanmıştım. Bu aşamada biz ne dersek diyelim aklınızdaki soru işaretlerini gideremeyiz. İnternette ilaç prospektüs ve yan etkilerinin yazdığı siteler mevcut. O sitelerden de bilgi edinebilirsiniz .
Arkadaşlar biraz önce dr geldim annen haklı fazla abartıyorsun dikkatli bakıldığında 3-5 tane var dedi kadını psikolog olarak gördüm her bir şeyi söyledim:) cildim hassas olduğu için " bioderma sensibio AR " ve Bioderma sensibio H20 " deneme olarak verdi memnun kalırsan bitince alırsın dedi " IMEX " verdi zaten lisede kullamıştım biliyorum birde nemlendirici verdi " Excipial Hydro " fakat " TETRADOX " verdi günde bir tane iç dedi ben haptan korktuğumu söyledim sen bilirsin dedi ben daha etkili olsun diye veriyorum dedi ben o hapı kullanmak istemiyorum hap hakkında bilgisi olan var mı? okudum kimisi iyi demiş kimisi kötü kafam karıştı1,5 sene önce zoratenin kullandığımı söyledim bu bu kadar ağır bir ilaç değil dedi ama sonuçta ilaç ne diyorsunuz?:18:
Peki size iyi gelmiş miydi? lütfen söyleyin bir pişmanlıkta kaldıramam
Ben 2 sene önce tetradoks kullandım benim midemde aşırı bir yanma yaptı o yüzden devam edemedim 1 kutu kullandım bıraktım dolayısıyla etkisini göremedim
Merhaba,
Bana yazdığı ilaç size söylenenle aynı içerikte 100 mg lık başka bir ilaçtı. Evet bana iyi gelmişti.
Merhaba ,
Konuyla ilgili internetten bulduğum bilgi aşağıdaki gibidir.
"Sivilce tedavisinde kullanılan antibiyotikler oldukça sınırlı sayıdadır. Bu sivilce ilaçları arasında en çok bilinen iki tanesi Tetradox ve Roaccutane dır. Tetradox ağız yoluyla alınan oral bir antibiyotik olup özellikle sivilcelere neden olan baktere karşı etkili olan bir anti mikrobik bir haptır. Özellikle cilt hekimleri tarafından reçete ile kullanılması gereken tetradox sivilceleri kurutmak için kısa zamanda etki gösterebilmektedir. Elbette her ilaçta olduğu gibi tetradox ta bir takım yan etkileri ve zararları olabilen bir ilaçtır. O nedenle doktor kontrolünde kullanılmasında sonsuz fayda vardır. " (İnternet sitesi alıntısıdır.)
Şayet içiniz rahat etmiyorsa doktorunuzla tekrar görüşmeniz en sağlıklısı olacaktır.
Sağlıcakla kalın
tamamen yanlis bir bilgi malesef. roaccutane bir antibiyotik degildir. A vitamini turevi olan isotretionin molekuludur. vucuttaki butun yag sentezi mekanizmalarinin ikinci basamagini bloke eder ve yag sentezini engeller. agir yan etkileri de bu yuzdendir. kuruluk pullanma yara olusumu gibi. tetradox ise antibiyotiktir etken maddesi doksisiklindir. agir bir antibiyotiktir mideye yan etkileri oldukca fazladir. ben sahsen bir eczaci olarak sivilce icin bu ilaclari kullanmaya karsiyim.
tamamen yanlis bir bilgi malesef. roaccutane bir antibiyotik degildir. A vitamini turevi olan isotretionin molekuludur. vucuttaki butun yag sentezi mekanizmalarinin ikinci basamagini bloke eder ve yag sentezini engeller. agir yan etkileri de bu yuzdendir. kuruluk pullanma yara olusumu gibi. tetradox ise antibiyotiktir etken maddesi doksisiklindir. agir bir antibiyotiktir mideye yan etkileri oldukca fazladir. ben sahsen bir eczaci olarak sivilce icin bu ilaclari kullanmaya karsiyim.
ben zaten sizin yazmaniza birsey demedim yanlis anlamayin. sitedeki bilgiyi paylastiginizi biliyorum yazmissiniz zaten. ben bilgi sahibi olmayanlari bilgilendirmek icin aciklama yapma geregi duydum. malesef ki ilaclar hakkinda bilgisi olmayip internetten arastiranlari siteler yalan yanlis bilgiler yazarak insanlari yanlis bilgilendiriyorlar. bunu duzeltmek istedim. iyi gunlerMerhaba laizylion hanım ,
belirttiğim gibi konu hakkında paylaştığım bilgi internet sitesi alıntısıdır. Link paylaşımı yasak olduğundan site linki vermedim. İlgili sitede ilaç içerik ve detayları paylaşılırken girişte verilen bilgi bu şekilde idi. Konu hakkında arkadaşımıza da bunu belirttim. Ve doktoruyla görüşmesinin en sağlıklı yöntem olacağını da ifade ettim. Yanlış anlaşılmalar olmaması adına paylaşmak istedim.
Sağlıcakla kalın.
Merhaba bende kullanmadım sabunla yıkayıp akşamlarıda imex sürüyorum ama tek başına imex ne kadar çare olur bilmiyorum yine tatmin olmadım
ben baska bir baslikta da size yazmistim. ben bir aydir gundu leri imex merhem aksamlari isotrexin jel kullaniyorum. ve bir aydir hic sivilcem cikmiyor. lekelerimin de rengi acildi. cok memnunum. yuz yikama jeli olarak da bioderma sebium folaming jel kullaniyorum.
Bahsettiğiniz ilacı (tetra) 2 sene önce kullandım diğer sivilce ilaçlarının aksine yan etkisi benim bünyemde daha az hissedildi yine böyle bir problemim olsa yine kullanabileceğim bir ilaç bence kesinlikle doktorunuzu dinlemelisiniz
Anlıyorum sizi sivilce tedavisini çeken bilir ki bende onlardan biriyim =) ilaç kullanmak istemiyorsanız bunu doktora açıkça söyleyin, ama normalde bu tarz antibiyotikler önce cilt altındaki bütün sivilceleri döküp sonra kurutuyorlar yani biraz sabırlı olmak gerek ve tedavi sürecinde güneş ışığından korunmak gerek.Bence kafanıza göre iş yapmayın cilt çok önemli sonuçta belki antibiyotiği kullanmadan diğer kremleri kullanabilirsiniz doktorunuz verdiyse :26:Ben artık ilaç içmem diye dr gitmem o kafayla:)) sonra burdan da okudum o kadar az ki olumlu yazan genelde sivilceleri geçirmediğini hatta aksine daha çok çıkardığını yada daha sonra kist yaptığını beyaz leke bıraktığını ilaç bitince bu sefer daha inatçı sivilceler çıktığını falan yazmışlar kafam karıştı ve bıktım artık bu sivilcelerden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?