Doktoralı cahil kocam

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.356
5.991
158
Cahillik mi desem saflık mı desem… Bilgisayarda çözemediği bir sorun olunca daha yeni taşınmış pek samimiyetimizin olmadığı bilgisayarcı komşumuzu eve çağırdık. Bu kişi aynı zamanda benim kurumumda olan biri. Evde yapamadı ben bilgisayar ve flaşı götüreyim evime uğraşayım dedi. Ben arkadan diyorum ki zahmet etmeyin biz yarın bilgisayarcıya götürürüz diye. Fakat eşim tamam demiş bulundu götürün uğrasın dedi. Ki eminim üç kuruş paradan kaçmak için yaptı bunu.
İçinde bazı hususi dava dosyalarımız var;
Mail şifreleri kayıtlı direk girebilir;
Su an ben uyku uyuyamıyorum ona göre “nolcak ya bisey olmaz”mış. E devlet şifresini bilse maile girse nolcakmış. Ya benim birimimde insanlar kurum wifisine bağlanmıyor bisey olur diye benim kocamdaki rahatlık….
Kahretsin ya keşke öne atlayıp hayır götürmeyin hususi şeyler var içinde diye açık açık söyleseydim. Hayır adam düzgün biri değilse nolcak şimdi.
Eşimle de birbirimize girdik. Ona hakaret ettim s..l..k dedim senden adam olmaz bu kafayla dedim.
Bendeki pasiflik ile de benden de adam olmaz ! Puf ya

Sizi bu kadar tedirgin ediyorsa, gidin bilgisayar ve belleği isteyin diyeceğim; ancak Türkiye'deyseniz saat çok geç. Yarın sabaha kadar da, komşunuz bilgisayara ve belleğe bakıp sorunu gidermiş olur belki de.

Bu tarz şeylerin diploma ile alakası yok.

Zamanında akademik kariyeri çok güçlü olan çok yakın bir insanım, televizyonda gördüğü bir dolandırıcılık haberine gülüp, dolandırılan kişiye cahil falan demişti. Nasıl kanıyor diye dalga geçmişti.
İki gün sonra kendisi yüklü bir miktarda dolandırıldı. Hem de telefon dolandırıcılığı ile. Öyle mal alıp satma da değildi mevzu.
Bir anlık boşluk işte.

Anlatmak istedim

Tc kimlik noyu bile başkaları ile paylaşmamak gerekirken dediğiniz de laf mı…

eşinize bu kadar kurulmanızı anlayamadım sadece. olay anında baskın çıkıp hayır vermiyorum tepkisi vermek varken veya yarın adamı arayıp bilgisayarımı geri almak istiyorum şeklinde kendini güzelce ifade etmek varken neden her şeyi eşinize yüklüyorsunuz? abartmaya gerek yok adam düşünememiş hemen e devlet falan.

Düşünememesi değil aklına gelmiş zaten önemli değil demiş bunu savunuyor bir de beni delirten bu oldu. Aklıma gelmedi dese neyse

Yok öyle değil aynı kurumda çalışıyoruz ya tedirginliğim bu yönde

Bilgisayarda eşinizin görmesini istemediğiniz; evliliğinize ve ilişkinize yönelik düşüncelerinizin de yer aldığı günlük tarzı dosyalar mı mevcut ? Önceki konunuz nedeniyle bir ihtimal olarak aklıma geldi.

Kaygınız e-devlet ve e-posta vb. uygulamalarınızın şifreleriyle ilgiliyse; cep telefonunuzdan hepsinin şifresini değiştirebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…