Doktorayı dondurup kpss çalışacağım içimde burukluk yenilmişlik hissi aşamıyorum

Deli misiniz buna iç burkulur mu harika bir karar almışsınız. Ben de yüksek lisansımı tez döneminde bırakıp kpss çalıştım atandım. Iyi ki de bırakmışım keşke ders döneminde bıraksaymışım. Akademide iş yok. Bana ekmek vermeyecek yere neden emek/para/zaman vereyim? Hayat bunu yapacak kadar uzun değil ve insanoğlunun geçinmek için paraya ihtiyacı var. Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi.

Akademik kariyer konusunda yola ideallerinizle çıktığınız belli ki bu bence en önemlisi. Keşke bu kadar belirsizliklerle dolu bi durum olmasaydı da tek bir alanda emek verip karşılığını alabildiğimiz bir sürecin içinde olsaydık. Lisansımı dereceyle bitirdim, yüksek lisansta istediğim bölümü ilk 3e girerek kazandım. Ders döneminden çok keyif almıştım fakat doktorada bahsettiğiniz gibi yüksek lisansta da her dersin hocası çok ciddi oranda kitap önerileri yapıyordu (ki bu kadar kaynak önerilmesi elbette müthiş bir şey, amacımız okumak ve kendimizi doldurmak zaten ama fiyatlar o kadar yüksekti ki biz de temin edemezdik ikinci el bulup farklı kaynakları birbirimizle paylaşarak okurduk). Akademideki belirsizlik, sürecin tıkalı olması ve kadro problemi sebebiyle ben yüksek lisansı tez dönemine geçtiğimde bırakmak durumunda kaldım. Gerçekçi olmak zorundaydım. Kaydınızı sildirmediğiniz sürece bi problem yok bence, bu şekilde ilerleyin. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Atanıp kafa rahatlığıyla devam etmek daha mantıklı geldi. Tabi kpss de bir yerde biraz çaba biraz da nasip işi
bence güzel yapmışsınız.
Ders aşamadındayım. Hoca sürekli yeni yeni kaynaklar öneriyor ve ben bunlara yetişemiyorum. Asgari ücretin altında maaaş aldığım bir işte çalışıyorum iş ve doktora aynı anda bir hayli de zorluyor hem maddi hem de manevi.
ders aşamasındaysan çok yorma kendini. daha uzun zamanın var önünde
doktora yeterlik sınavından mı çekiniyorsun şu aşamada.
umarım halledersin.

Hangi bölümde olduğunuza göre de durum değişir. Kpss de her bölüm aynı avantaja sahip değil. Yüksek puan almak yetmiyor bazen eğer ucunda mülakata da gireceğiniz bir pozisyon düşünüyorsanız süreç uzayabiliyor. Ben yüksek lisansın tez döneminde ara verip kpss ye hazırlanmıştım kariyer memurluğu istediğim için süreç biraz uzadı kpss den sonra kurum sınavları mülakatlar derken yıpratıcı bir dönem olmuştu benim için 😔. Keşke tezi tamamlayıp İngilizce çalışsaydım diye pişman olduğum zamanlar oldu. Atanamadan yl tezini bitirdim. Tekrar kpss ye hazırlanmaya başladım. İstediğim pozisyon olmasa da atandım memurluğa ama aklım akademide kaldı. Kpss ye bu kadar emek vereceğime yl ardından doktora yapıp kadro kovalasaydım diye düşünürüm.

Farkındayım çok zor bir zaman kimsenin garantisi yok her şey pahalı üzerine birde psikolojik etmenler eklenince insan kendini çıkmazda hissediyor. Dilerim seçimin seni memnun eder.

Back
X