Doktorayı dondurup Kpss çalışmak. Çok kararsızım

dersin kaçıcncı döneminde bilemiyorum ama normalde ders en fazla 4 dönem oluyor 5. döneminde de yeterliliği geçmesi lazım dondurmazsa. çünkü şu sıra ilan yok okullar arlaıktai lana çıksa alana kadar dönem bitmiş olur. hatta 1 dönem daha bile geçebilir.
okullar kolay kolay ders dönemini geçmiş kişiyi ar gör almıyorlar...çünkü okullarda genel mantık erken alslım 7-8 sene ar gör olarak çalışsın.

bir de malum: ar gör kadrolarının hiçbiri sürekli kadro değil artık. doktora bittiği an kapının önündesin. yani hadi diyelim ki ar gör olarak bir yere girdi zaten 2 bilemedin 3 senesi kalmış olacak doktorayı bitirmek için... bitirir bitirmez yine işsiz kalacak mantıklı gelmiyor bana.
Doktora sonrası kadroyu beklesem zor mu

Doktora sonrası kadroyu beklesem zor mu
zaten dediğim gibi yeterliliği de verirseniz siz ar gör almaları çok olası olmaz
doktora sonrası için kadro kovalamanız daha mantıklı

ama ben olsam eğer öğretmen olarak atanabiliyorsam o süreyi atanmış, maaşlı olarak geçirmek isterim. rahat rahat tezimi yazarım, rahat rahat başka şartları neyse okulların (sizin alanı bilmiyorum kusura bakmayın mesela bizde kesinlikle makaleleriniz olması lazım, proje yürtücülüğünüz olması lazım, belli programları anlatacak kadar bilmeniz lazım vs. sizde artık bunların karşılığı neyse) onları yapar ilan çıktıkça başvururum. zira belli olmuyor bir sene aralığın son günü 20 tane dr. öğr. görevlisi ilanı çıkarken bir sene hiç çıkmaz.

bunların hepsi torpili filan olmayan sıradan bizler gibi insanlar için yazılmıştır.

dersin kaçıcncı döneminde bilemiyorum ama normalde ders en fazla 4 dönem oluyor 5. döneminde de yeterliliği geçmesi lazım dondurmazsa. çünkü şu sıra ilan yok okullar aralıkta ilana çıksa alana kadar dönem bitmiş olur. hatta 1 dönem daha bile geçebilir.
okullar kolay kolay ders dönemini geçmiş kişiyi ar gör almıyorlar...çünkü okullarda genel mantık erken aşamadayken alalım 7-8 sene ar gör olarak çalışsın.

bir de malum: ar gör kadrolarının hiçbiri sürekli kadro değil artık. doktora bittiği an kapının önündesin. yani hadi diyelim ki ar gör olarak bir yere girdi zaten 2 bilemedin 3 senesi kalmış olacak doktorayı bitirmek için... bitirir bitirmez yine işsiz kalacak mantıklı gelmiyor bana.
Akademide işler böyle maalesef. Hep bir kadro sıkıntısı.
Memleketin hali ortada, bulabildiğimiz her fırsata koşuyoruz.
Ben öğretmenlik okusam kpssden puanımı alır, atanır, akademideki işleri de öğretmenken kovalardım. Üniversitede kadro bulursanız öğretmenliği bırakıp akademiye geçebilirsiniz konu sahibi.
Ayrıca sizin okutman gibi çalışma şansınız da yok mu? Tarih derslerine giremiyor musunuz üniversitelerdeki? Master yetiyor okutman olmak için.

zaten dediğim gibi yeterliliği de verirseniz siz ar gör almaları çok olası olmaz
doktora sonrası için kadro kovalamanız daha mantıklı

ama ben olsam eğer öğretmen olarak atanabiliyorsam o süreyi atanmış, maaşlı olarak geçirmek isterim. rahat rahat tezimi yazarım, rahat rahat başka şartları neyse okulların (sizin alanı bilmiyorum kusura bakmayın mesela bizde kesinlikle makaleleriniz olması lazım, proje yürtücülüğünüz olması lazım, belli programları anlatacak kadar bilmeniz lazım vs. sizde artık bunların karşılığı neyse) onları yapar ilan çıktıkça başvururum. zira belli olmuyor bir sene aralığın son günü 20 tane dr. öğr. görevlisi ilanı çıkarken bir sene hiç çıkmaz.

bunların hepsi torpili filan olmayan sıradan bizler gibi insanlar için yazılmıştır.
Bütün bunların yanında bir de yurtdışı deneyimi istiyor iyi üniversiteler.
Ben sırf bunun için ar gör olduğum doktoramı yeterliliği verdikten sonra bırakıp yurtdışında baştan başladım.
Burada da disiplinler arası fark olabilir. Kendi sisteminizi en iyi siz bilirsiniz.

Tarih bölümünde kadro gelmesi zor diyr biliyorum fen edebiyat fakm öyle en azından. Eğitim fakültesi sizin sanırım eğitim fakültesinde durumlar nasıl. Bence herşeyden önemlisi danışman hocaniz bu duruma ne diyor çünkü kadro acilmasi birazda danışman hocamızın elinde ben doktora yapmış biri olarak kadro durumunun sıkıntılı olduğunu bile bile devam ettim şu anda çok farklı bir alanda iş yapıyorum keşke çok daha öncedenis hayatına atilsaydim.
Bölümümüz benim gibi uygulamalı değil teorik bir bölüm sizin yerinizde olsam yeterlilik sınavını verdikten sonra danışman hocam ile kadro durumunu çok ciddi bir şekilde konuştuktan sonra (çünkü surekli okulda olmayacağınız için gözden ırak olan gönülden de ırak olacaktır ) bir karar veririm hem kpssye çalışıp hemde uzaktan doktoraniza devam edebilirsiniz

Back
X