Genelde devlette var böyle doktorlar lafa gelince prosedür gereği biz en kötü ihtimali bilgilendirmek zorundayız diyerek çekiliyorlar. Ben hamileyken bebeğimin kalbinde parlaklık görüldü doktorum bir sorun yok ama fetal eko çektirelim içimiz rahatlasın dedi. Takipli olduğum özel hastanede çocuk kardiyoloji bölümü yoktu, doktorum iki hastane ismi verdi çocuk kardiyoloğuna görünmem için.
Önerdiği hastanelerden biri evime çok yakındı, gittiğimde sekreter çocuk kardiyolojisine atacakken perinatolojiye atmış istemi yanlışlıkla. Ben de gelmişken fikir alayım diye girdim. Hüngür şakır ağlayarak çıktım odadan. "Bu çocuk engelli olabilir, down sendromlu olabilir, amniyosentez yapalım duruma göre gebeliğini sonlandırmak istersen sonlandıralım" falanlar filanlar ya ne canımı sıktı o kadın hala aklıma geldikçe söverim kendisine.
Çıktım kendi doktorumu aradım ağlayarak o bile o kadar sinirlendi ki. Başka bir özel hastaneye gönderdi oraya gittim oradaki kardiyoloğa anlattığımda o da inanılmaz sinirlendi perinatoloğun söylediklerine. Ne demek karar ver aldır çocuğu falan filan yani parlaklık çoğu gebelikte görülebilen ve tek başına anlam ifade etmeyen bir şeyken. Dava açıyorlarmış doktorlara siz söylemediniz vs. diye, o yüzden bilerek en kötü ihtimali söylüyorlarmış ki iş benden çıksın diye düşünüyorlarmış gittiğim çocuk kardiyoloğunun söylediğine göre. Nihayetinde fetal ekoda da bir şey çıkmadı çok şükür. Boşu boşuna gerdi, korkuttu ve ağlattı beni.
Var yani böyle doktorlar maalesef, çoğumuza denk geliyor.
Siz canınızı sıkmayın, stres yapmayın, başka bir doktora görünün. Olumlu konuşan, iyi davranan bir doktor bulmaya çalışın. İyi doktor şans işi bazen. Sağlıklı bir gebelik diliyorum size en kısa zamanda