• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorlar haddi aşmıyorlar mı ?

mimozamnerde

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
59
Puanlar
48
Kırk üstü yaşlarında olan Bi öğretmen arkadaşım adet düzensizliği başladığı halde
Çocuk doğurdu.
Ben anlamıyorum niye hemen bu doktorlar sen hamile kalamazsın diyebiliyor ?
Sizde de böyle örnekler var mı ?
Eşi varikosel olan bi arkadaşm da doğurdu.
Adam doktordu ameliyatı reddetmişti.

bana doktor o kadar salak salak konustu ki, bende neyse ki secici sagirlik var - isime gelmeyen seylerde kulaklarimi kapatabiliyorum. ozel güç gibi birsey - icinden sarki soyluyor gibi ciktiginda dogru durust hatirlamiyorsun ne dedigini.
hatirladigim kadari "senin benlik isin yok, infertiliteye git" falan demisti 0.2 amhm icin.
ama hic ciddiye almadim, hic kendimi strese de sokmadim, cok kolay da hamile kaldim.
cunku etrafim doktorun boyle sozler soyledigi kadinlarin cocuklariyla dolu (ki anama da benzer seyler soylemisler kadin evlendigi gibi hamile kalmis kolayca). bir arkadasim yilda iki uc adet olurdu neler demisti doktorlar, asla anne olamayacagim diye aglardi. buna guvenip korunmamis, serefsiz exinden hamile kalip evlenmek zorunda kalmisti, ilk adetini beklerken de ikinciye hamile kaldi:)
doktorun her soyledigini de duymamak lazim bencd

bana doktor o kadar salak salak konustu ki, bende neyse ki secici sagirlik var - isime gelmeyen seylerde kulaklarimi kapatabiliyorum. ozel güç gibi birsey - icinden sarki soyluyor gibi ciktiginda dogru durust hatirlamiyorsun ne dedigini.
hatirladigim kadari "senin benlik isin yok, infertiliteye git" falan demisti 0.2 amhm icin.
ama hic ciddiye almadim, hic kendimi strese de sokmadim, cok kolay da hamile kaldim.
cunku etrafim doktorun boyle sozler soyledigi kadinlarin cocuklariyla dolu (ki anama da benzer seyler soylemisler kadin evlendigi gibi hamile kalmis kolayca). bir arkadasim yilda iki uc adet olurdu neler demisti doktorlar, asla anne olamayacagim diye aglardi. buna guvenip korunmamis, serefsiz exinden hamile kalip evlenmek zorunda kalmisti, ilk adetini beklerken de ikinciye hamile kaldi:)
doktorun her soyledigini de duymamak lazim bencd
Konudan bağımsız sevdim bu hastalığı artık bendede seçici sağırlık var 🤣🤣 çok iyi yaa😍😍👏🏻👏🏻

Genelde devlette var böyle doktorlar lafa gelince prosedür gereği biz en kötü ihtimali bilgilendirmek zorundayız diyerek çekiliyorlar. Ben hamileyken bebeğimin kalbinde parlaklık görüldü doktorum bir sorun yok ama fetal eko çektirelim içimiz rahatlasın dedi. Takipli olduğum özel hastanede çocuk kardiyoloji bölümü yoktu, doktorum iki hastane ismi verdi çocuk kardiyoloğuna görünmem için.
Önerdiği hastanelerden biri evime çok yakındı, gittiğimde sekreter çocuk kardiyolojisine atacakken perinatolojiye atmış istemi yanlışlıkla. Ben de gelmişken fikir alayım diye girdim. Hüngür şakır ağlayarak çıktım odadan. "Bu çocuk engelli olabilir, down sendromlu olabilir, amniyosentez yapalım duruma göre gebeliğini sonlandırmak istersen sonlandıralım" falanlar filanlar ya ne canımı sıktı o kadın hala aklıma geldikçe söverim kendisine.
Çıktım kendi doktorumu aradım ağlayarak o bile o kadar sinirlendi ki. Başka bir özel hastaneye gönderdi oraya gittim oradaki kardiyoloğa anlattığımda o da inanılmaz sinirlendi perinatoloğun söylediklerine. Ne demek karar ver aldır çocuğu falan filan yani parlaklık çoğu gebelikte görülebilen ve tek başına anlam ifade etmeyen bir şeyken. Dava açıyorlarmış doktorlara siz söylemediniz vs. diye, o yüzden bilerek en kötü ihtimali söylüyorlarmış ki iş benden çıksın diye düşünüyorlarmış gittiğim çocuk kardiyoloğunun söylediğine göre. Nihayetinde fetal ekoda da bir şey çıkmadı çok şükür. Boşu boşuna gerdi, korkuttu ve ağlattı beni.
Var yani böyle doktorlar maalesef, çoğumuza denk geliyor.
Siz canınızı sıkmayın, stres yapmayın, başka bir doktora görünün. Olumlu konuşan, iyi davranan bir doktor bulmaya çalışın. İyi doktor şans işi bazen. Sağlıklı bir gebelik diliyorum size en kısa zamanda 🙏🌸

Ben de bebegin haftasi asiri kucukken hemen bebek yok kurtaj diyenlere inanamiyorum. Bilmeyen, arastirmayan da inaniyor, cok uzucu
Veya henuz beta 1000 altindayken karindan bakip kese gorunmuyor diyeni mi ararsin, %60 beta artisina ragmen kotu artiyor diyeni mi…

Genelde devlette var böyle doktorlar lafa gelince prosedür gereği biz en kötü ihtimali bilgilendirmek zorundayız diyerek çekiliyorlar. Ben hamileyken bebeğimin kalbinde parlaklık görüldü doktorum bir sorun yok ama fetal eko çektirelim içimiz rahatlasın dedi. Takipli olduğum özel hastanede çocuk kardiyoloji bölümü yoktu, doktorum iki hastane ismi verdi çocuk kardiyoloğuna görünmem için.
Önerdiği hastanelerden biri evime çok yakındı, gittiğimde sekreter çocuk kardiyolojisine atacakken perinatolojiye atmış istemi yanlışlıkla. Ben de gelmişken fikir alayım diye girdim. Hüngür şakır ağlayarak çıktım odadan. "Bu çocuk engelli olabilir, down sendromlu olabilir, amniyosentez yapalım duruma göre gebeliğini sonlandırmak istersen sonlandıralım" falanlar filanlar ya ne canımı sıktı o kadın hala aklıma geldikçe söverim kendisine.
Çıktım kendi doktorumu aradım ağlayarak o bile o kadar sinirlendi ki. Başka bir özel hastaneye gönderdi oraya gittim oradaki kardiyoloğa anlattığımda o da inanılmaz sinirlendi perinatoloğun söylediklerine. Ne demek karar ver aldır çocuğu falan filan yani parlaklık çoğu gebelikte görülebilen ve tek başına anlam ifade etmeyen bir şeyken. Dava açıyorlarmış doktorlara siz söylemediniz vs. diye, o yüzden bilerek en kötü ihtimali söylüyorlarmış ki iş benden çıksın diye düşünüyorlarmış gittiğim çocuk kardiyoloğunun söylediğine göre. Nihayetinde fetal ekoda da bir şey çıkmadı çok şükür. Boşu boşuna gerdi, korkuttu ve ağlattı beni.
Var yani böyle doktorlar maalesef, çoğumuza denk geliyor.
Siz canınızı sıkmayın, stres yapmayın, başka bir doktora görünün. Olumlu konuşan, iyi davranan bir doktor bulmaya çalışın. İyi doktor şans işi bazen. Sağlıklı bir gebelik diliyorum size en kısa zamanda 🙏🌸
gercekten dava aciyorlar ama. annemin bir akrabasi yasli basli adamdi, bildigin sedyeyle gitti acile , sonradan vefat etti. hani hastaneye yuruyerek gidip cenazesi gelen biri degil. ama doktor iyi konusmus, heralde olumlu birkac gelismesi hakkinda geribildirim verdi. aile umutlanmis cikacak diye. adam ölünce bir anda "sapasaglam adami öldürdüler. doktor iyi konusmustu cikar demisti öldü, onlarin hatasi" diye doktor kötulemeler falan yaptilar. dava acmamislardir sanmiyorum ama acan da cok.
bak mesela su aile acmis da kazanmis da
neden? doktor "down sendromlu olabilir, amniyosentez yapalim" diye yeterince bilgi vermedigi icin.
haliyle ennn kotusunu soyluyorlar, iyi olursa kisi zaten iyilesir - mutlu olur. kotu olursa da kimse onlari suclamasin diye

Ben de bebegin haftasi asiri kucukken hemen bebek yok kurtaj diyenlere inanamiyorum. Bilmeyen, arastirmayan da inaniyor, cok uzucu
Veya henuz beta 1000 altindayken karindan bakip kese gorunmuyor diyeni mi ararsin, %60 beta artisina ragmen kotu artiyor diyeni mi…
kkda birkac ayda bir okurum daha 6. haftafan "kalp atisi yok haftaya gel yoksa alalim" denip canlanan bebekleri. eger bebeklerin yarisindan cogu 6. haftada duyulmuyorsa neden boyle deniyor ki ailelere. "henuz erken, haftaya tekrar gel bir bakalim" demek cok mu zor

Ablamın eltisinin 1 tüpü alinmis
Diger tüpüde sorunluymus ayni erkek gibisin demis
tedavisiz 2 cocuk sahibi olmuş
Benim gorimcemde hasta engelli
1 yil hastanede yatti ben bekarken daha ailesi ölecek cihaza bagli dediler
Neyse ben evlenince doktorla.gorustum
Geçmiş bilgilerine bakıldı şeker komasına girmiş meğerse bu bilgi 3 4 yıl sonra ben zorumla ogrendim
Suan iyi ama üzerinden 15 yil falan gecti

gercekten dava aciyorlar ama. annemin bir akrabasi yasli basli adamdi, bildigin sedyeyle gitti acile , sonradan vefat etti. hani hastaneye yuruyerek gidip cenazesi gelen biri degil. ama doktor iyi konusmus, heralde olumlu birkac gelismesi hakkinda geribildirim verdi. aile umutlanmis cikacak diye. adam ölünce bir anda "sapasaglam adami öldürdüler. doktor iyi konusmustu cikar demisti öldü, onlarin hatasi" diye doktor kötulemeler falan yaptilar. dava acmamislardir sanmiyorum ama acan da cok.
bak mesela su aile acmis da kazanmis da
neden? doktor "down sendromlu olabilir, amniyosentez yapalim" diye yeterince bilgi vermedigi icin.
haliyle ennn kotusunu soyluyorlar, iyi olursa kisi zaten iyilesir - mutlu olur. kotu olursa da kimse onlari suclamasin diye
Dava açıyorlar biliyorum gittiğim çocuk kardiyoloğu söyledi zaten. Benim buradaki sıkıntım kötü ihtimali söylemesi değildi, konuşma şekli ve fetal ekoyu kendisinin çekeceğini düşündürterek ultrasonda bakıp kafasına göre yorum yapmasıydı. Ben perinatolojiye isteyerek gitmedim, sekreter yanlışlıkla atamış ben de girdim durumu anlattım sekreter atamış ama benim detaylı ultrasonum yapıldı ben fetal eko çektirmek istiyorum diye. Gel bir bakalım dedi kendi kendine ultrasonda baktı "amniyosentez yapalım engelli olabilir aldırırsın sen de" şeklinde konuşması o kadar can yakıcıydı ki. Engelli diye aldıracağımı nereden çıkarttın ya da hem kendi doktorumun hem detaylı ultrasonu yapan doktorumun kalpteki parlaklık tek başına anlamlı değil içimiz rahat etsin diye fetal eko isteyelim dediği durumda neden iki ihtimali söylemek yerine bana direkt aldırırsın minvalinde konuşuyorsun? Ayrıca ben senden ultrason istememişim, fetal eko çektirmek istediğimi söylemişim tamam diyerek beni ultrasona alıyorsun ama fetal eko çekmek yerine sadece ultrasonda bakıp geçip yorum yapıyorsun. Tüm problem buydu. Yoksa tabii ki en kötü ihtimalden de bahsedecek. Kendi doktorum da "ben fetal eko istedim, detaylı ultrason istemedim bunu zaten yaptık neden durup dururken sana detaylı ultrason yapılmış" diye sinirlendi zaten.

bana da yumurta dondur dedi amh 1.40 civarı tabii ben ağla menopoza girdim diye her ay yumurtalama ağrısı çekiyorum tüm değerlerim normal ultrason tertemiz hala dondurmadım başka doktora da gittim o da evlen 1 sene dene bakarız dedi yine verdim düşmemişti

bana da yumurta dondur dedi amh 1.40 civarı tabii ben ağla menopoza girdim diye her ay yumurtalama ağrısı çekiyorum tüm değerlerim normal ultrason tertemiz hala dondurmadım başka doktora da gittim o da evlen 1 sene dene bakarız dedi yine verdim düşmemişti
1,40 güzel bi değer benim 0,40 :)

Size ne gerekçeyle olmaz dediler?
0,40 amh
Ama diğer değerlerim referans sınırları içinde ve güzel.
Bi de dış gebelik geçirdim sağ tüpüm yok .
Sonuçta dış gebelik de olsa hamile kalmışım ben.
Direk değerin düşük olmaz filan diyenler oluyo.

En son gittiğim doktordan bende öyle çıktım amh değerimi söylediğim halde duymadı alttan bakınca 1.20 dimi dedi yok 0.20 dedim hımmm diyor.yaşınız var hemen tüp bebek kısmına telefon açtım ilgilenecekler sizle dedi yumurtalarım 5-6 var , rahmin temiz ama yaş olunca daha bana sormadan son demleriniz yönlendiriyorum dedi oysa ben normal yol istiyorum eşimin değerleri iyi çünkü olabilir diye . Vitamin yazdırmak istiyorum önemli dedim vitamin işe yaramaz dedi yani böyle saçmalık yok ya sonra da annelik başlığından ibaret değilsini diye yani anne olamazsabız da üzülmeyine getirdi lafı. Ben sana onu mu sordum benim taleplerime bak bi dinle boşuna diyip durdu şikayet ettim bende ticaretten gözü dönmüş hastanenin

Back
X