• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorların Hastalarını Baştan Savmaya Çalışması

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
UOTE="jooker, post: 37223236, member: 349521"]Çok haklısın da acilde zaten ayakta hafif hastalar için müdahale kısmından önce bir doktor odası oluyor. Yani soğuk algınlığa gelen sadece yine bir soğuk algınlığa gelen hastayı bekliyor. Burada bulunan bir doktor gerçekten acil gelen hastalara Zaten bakmıyor. İkisini kıyaslamak saçma olmuş.[/QUOTE]
Zaten iğne yapılıp gönderilen hastalar onlar oluyo. Tutup da kalp krizi geçiren adama iğne yapıp göndermiyoruz. Orada bulunan bir doktorun oyle yapıyor olması genelleme yapılmasını gerektirmez..
Dipnot: kişinin kendisinin acil olduğunu düşünmesi ile acil olması ayrı şeylerdir. Buna hekim karar werir. Ancak acil bir durum olduğu halde atlanmışsa şikayette bulunursunuz ve haklıysanız gereken yapılır

Aynen dediğin gibi ; normalde günde 2,5 litre su tüketiyorum, son bir aydır yudum yudum içiyorum suyu o bile dokunuyor
Ne yesem ne içsem şaşırdım, mide içeriği resmen boğazıma dayanıp kalıyor, yatamıyorum, öyle yüksek yastık falan fayda etmiyor. İlaç aldığım için mide asidi yakmıyor ama sanki boğazımda bir sopa öyle kalıyorum, ne illet bir şeymiş anlamadım ki=(

Ahhhhh bilmez miyim ? 5 yıldır onunla yaşıyorum ve üç defa da nefes alamayarak hıçkırıklarla yerde süründüğümü bilirim öyle nalet bi şey..Bu da başınıza gelirse korkmayın sadece reflü..Yatarken başucunuzda su bulunsun böyle atak halinde bir yudum su için emeklemek zorunda kalmazsınız :( Ben onunla değil o benimle yaşamayı öğrendi ,çünkü ameliyatını riskli buluyorum ,bir haberde okuduğum kadarıyla kadının yemek borusunu öyle küçük dikmişler ki yoğurt bile geçememiş düşünün ..Ehli insanlar olmayınca ameliyatın böyle riskleri oluyor..Stres yapmayın dicem ama böyle bi dünyada stres nasıl yapılmaz onu bilemiyorum ..Geçmiş olsun ama bu uyuz hastalık ancak hafifliyor o da çabayla ,onunla yaşamayı öğretiyor insana ...

Bir de genellikle masalarında hangi ilacın reklam broşürleri varsa ne tesadüf her hastanın o ilaca ihtiyacı oluyor ya, hepsine o ilacı yazıyor.

Yani diyorsunuz ki hekimin masasında bir ilac broşürü var ve her gelene onu yazıyor. Bogaz enfeksiyonu, idrar yolu enfeksiyonu, bel fıtığı??? Doktorlar her soguk alginligi hastasina ayni ilaci yaziyordur ki zaten bu da çok normal çunku tedavi ayni :)

Çocuk yapmayı önerdiğiniz insanın çocuğu olmuyorsa diyorum. Yani çocuğu olmayan herkese çocuk yap önerisi de bana çok alakasız geldi. Espri yaptıysanız bilemem de...

Eğer kadın doğumla ilgilenseydiniz anlardınız
100 hasta gelirse 90 ının derdi bir şekilde çocukla ilgilidir
Ben aklen kimseye 25 ten önce anne olun demem ama fiziken bilirim ki ideal annelik yaşı 22-23 daha fazlası değil
Önerilerim de kendi aklıma,yaşayışıma göre değil
İnsanın fiziki gerçekliğine göre olur
Çünkü ben 30 unda erken menopoza giren de görürüm,25 inde kanser olup rahmi alınan da,10 sene korunup sonra yıllarca tüp bebekle uğraşanı da
Kadın üreme sistemi benim gözümde geriye sayan bir saat
Saniyeleri tüketmeden,kalitesi düşürmeden o yumurtaları kullanmak lazım
Kaldı ki benim kimseye çocuk yap derken yüzüm kızarmaz
Branşım mahrem konuların konuşulduğu bir branş
Çocuk yapın demek benim için reflüsü olan hastaya yemek yer yemez yatma demek kadar doğal birşey

Yani diyorsunuz ki hekimin masasında bir ilac broşürü var ve her gelene onu yazıyor. Bogaz enfeksiyonu, idrar yolu enfeksiyonu, bel fıtığı??? Doktorlar her soguk alginligi hastasina ayni ilaci yaziyordur ki zaten bu da çok normal çunku tedavi ayni :)
Hayır tabii ki : ) mesela gittiğimiz bir psikiyatride buna tanık oldum. Iyi bildiğimiz ilaçlardan olmayan bir depresyon ilacını şakır şakır yazıyordu.
Antibiyotiklerde de bunu yapıyorlar.

Ama bir doktorun bunu bilmemesi ya da bilmiyormuş gibi yapması trajikomik olan. : D
Neyse bilmiyorsanız öğrenmiş oldunuz. Tabii genelleme yaparken birkaç örnekle genelleme yapıyorum. Bu yüzdeye vurduğumuzda çok çok azdır muhtemelen.

[Örnek vermek="jooker, post: 37222843, member: 349521"]Bir de genellikle masalarında hangi ilacın reklam broşürleri varsa ne tesadüf her hastanın o ilaca ihtiyacı oluyor ya, hepsine o ilacı yazıyor.[/QUOTE]

Ornek vermek gerekirse, sahsim ve bolumum adina hicbir ilac firmasiyla anlasmamiz yok. Mesela gelen 100 akut vajinit hastasinin 90i ayni durumdan sikayetcidir. Tedavileri de aynidir. Birden fazla ilac sirketi ayni etken maddeyle farkli ticari isimle ilac piyasaya suruyorlar. Belirttigim gibi hicbir sirketle anlasmada falan olmadigim icin-ki bunu etik bulmuyorum zaten-, o 90 hastanin atiyorum 30una pespese x ilacini yazmissam, sonraki 30una y ilacini yazarim, sonrakine z ilacini. Taraf tutuyor olmamak icin.Ama etken madde olarak hepsi ayni ilac. Ha tabi bu ilaclar arasinda bariz fiyat farki yoksa gecerli bu durum. Yoksa en ucuzunu yazmaya calisirim. Dediginiz durum boyle bir sey olmasin?

Aksi olduğunda da "doktor iki saatte muayene edemedi, çok ağır, saatlerce sıra bekledik" diye kapıda olay çıkaranlar da olmasa keşke, değil mi??

Kusura bakmayın ama bazen hastalar da aşırı anlayışsız olabiliyor ya da anlamak istemiyor sen bi kulak buun boğaz doktoruna gidip esas şikayetinden sonra haa bi de eklemlerim ağrıyor bi de karnım ağrıyor desem kda sana ekle. Ağtın için ftr ye karın ağrı. İçin için cerrahiye git Der ama hasta nedense bunu başından savmış gibi anlar dinlemedi gönderdi tabiki dinlemez çünkü o onun uzmanlı alanı değil be kapıda esas şikayeti kulak bururn boğazla ilgili olan bir sürü hasta bekliyor hastalar bazen de terapi teri olarak görüyor gönül isterdi ki uzun uzun konuşalım ama. Kapıda bekleyen fna 50 hasta var ve hepsi doktor içerde napıyor me kadar yavaş sabahtan beri bekliyorum lafları arasında içerde hasta bakmaya çalışıyoruz bankaya gidip paşa şaşa sırası k bekleyen mesai saati 1 dk geçtiği ana işlem yapılmamasını paşa paşa kabul eden adam tam saat 12 de geliyor giriş yaptıracam bak bana diyor yahu enim öğlen aram yok mu ben insan değil miyim artı rica ediyor bazen bakıyorsun adam o kadar konuluyor ki tüm öğlen arab gidiyor tabi ki de artık bi yerde dur diyeceksin ama yok diyemezsin çünkü doktor başından saldı olur senin o bezini değiştirmeye tiksisndiğin anne babanın yeri gelir rahat büyük abdestini yapsın diye parmağını makattan sokar taşlaşmış dışkıyı öğüre öğüre temizler ama yok doktorla dayağı hakeder yazık çok yazık böyle diyen insanlara en ihtiyacınız olduğu zaman doktorsun kalın demekten başka bi şey demeyeceğim

Acil servisi kullanmayı ülkece bilmiyoruz. Acil servislere, acil hastalardan çok acil olmayan hastalar başvuruyor. Bu durum iş yükünü o kadar arttırıyor ki normal sirkulasyonun sağlanması için de hekim haliyle iğne yaptırıp gönderir. Çünkü acil olmayan hastanın ivedilikle acilden uzaklaştırılması gerekir gerçek acil hastalarla ilgilenmek adına.

Acil hekimliği yaptığım dönemlerde evde bulunsun diye mide ilacı, ağrı kesici, grip ilacı yazdırmak için gelen hastalar olurdu. Gündüz aile hekimi ya da hastanede polikliniğe başvurmak yerine acilde yazdırmak isterlerdi ki amaç reçete parası kesilmesin. Bu kadar bilinçsizce ve kurnazca acile başvuru varken acil servis nasıl düzgün hizmet versin ki?

Doktorların hastalara yeteri kadar vakit ayıramadığı konusuna gelince bu maalesef sistemin getirdiği bir durum. Örneğin bana kalsa poliklinikte günde 40 hasta bakıp onlarla bol bol vakit ayırıp tüm sorularına sabırlı bir şekilde cevap verip hastalıkları hakkında detaylı bilgi vermek isterim ama buna izin verilmiyor.

Şöyle ki sabah polikliniğe başladığımda zaten 40-50 hasta sıra almış oluyor, saat 10' doğru bu sayı 60'ı geçiyor. Hasta kayıtı arayıp hastaları yetiştiremiyorum artık bana hasta almayın dediğimde bu sefer sıra alamayan hastalar kapıma gelip ''uzaktan geldim, hastam yaşlı, küçük çocuğum var bir daha gelemem'' gibi nedenlerle illa ki sıra almaya çalışıyorlar. Hastayı kırmayıp sıra verince de bu sefer illa ki öğleden önce muayene olup işini bitirip gitmek istiyor, kimsecikler öğleden sonraya kalmak istemiyor. Polikliniğine 8:30 da başlayıp 12 de öğle arası girildiğini düşünürsek 3.5 saatte 60 hastaya ancak 3.4 dakika ayırabiliriz. Yapacak birşey yok maalesef...

Kaldı ki ayrıntılı muayeneye hastalar izin vermiyor, muayeneye aldığım bir hasta içerde 10dk.dan fazla kalınca dışarıda bekleyen hastalar ''içeri girdi çıkmıyor, doktor içerde ameliyat mı yapıyor, sabahtan beri bekliyoruz, içeri dalacam şimdi'' tarzında söylemlere maruz kalınıyor. Sabredip sıramızı bekleyemiyoruz maalesef.

Yani doktor bizle ilgilenmedi derken biraz da yukarıda yazdıklarımı gözönünde bulundurunuz.

Hayır tabii ki : ) mesela gittiğimiz bir psikiyatride buna tanık oldum. Iyi bildiğimiz ilaçlardan olmayan bir depresyon ilacını şakır şakır yazıyordu.
Antibiyotiklerde de bunu yapıyorlar.

Ama bir doktorun bunu bilmemesi ya da bilmiyormuş gibi yapması trajikomik olan. : D
Neyse bilmiyorsanız öğrenmiş oldunuz. Tabii genelleme yaparken birkaç örnekle genelleme yapıyorum. Bu yüzdeye vurduğumuzda çok çok azdır muhtemelen.
Bilmediğimi düşünmüş olmanız enteresan çünkü o soruyu sorarken ironi yapmıştım ama yapamamışım demek ki:) sizin iyi olarak bilinmeyen dediğiniz ilacı devlet iyi olarak biliyor olmalı ki o kadar çok yazmasına rağmen sorun olmamış. Yazılan her ilaç sisteme kaydolur. Dikkat çekecek bir durum olsaydı emin plun hakkında işlem başlatılırdı. Antibiyotik mevzuuna gelince tanıyla örtüştüğü müddetçe istediği antibiyotiği yazabilir bir doktor. Firmaların ilaç üretebilmesi için o hastalığa iyi geldiğine dair etkinliklerini kanıtlamış olmaları gerekiyor. O yuzden yazılan antibiyotiğin piyasaya çıkmasına müsaade edildiyse işe yarıyordur. Sorun yok yani :) yine de bu durum sizi rahatsız ediyorsa öyle hekimlere gitmemenizi öneririm. Her bogaz enfeksiyonuna farklı ilaç vereni tercih ediniz. Sevgiler :)

Yıllardır cildimde kızarıklıklar var.Geçmiyor.
Devlete gittim.
Sebebi ne dedim.Yok dedi.
Çözümü ne dedim.Yok dedi,geçer dedi.
Ben de içimden sövüp çıktım.

Bilmediğimi düşünmüş olmanız enteresan çünkü o soruyu sorarken ironi yapmıştım ama yapamamışım demek ki:) sizin iyi olarak bilinmeyen dediğiniz ilacı devlet iyi olarak biliyor olmalı ki o kadar çok yazmasına rağmen sorun olmamış. Yazılan her ilaç sisteme kaydolur. Dikkat çekecek bir durum olsaydı emin plun hakkında işlem başlatılırdı. Antibiyotik mevzuuna gelince tanıyla örtüştüğü müddetçe istediği antibiyotiği yazabilir bir doktor. Firmaların ilaç üretebilmesi için o hastalığa iyi geldiğine dair etkinliklerini kanıtlamış olmaları gerekiyor. O yuzden yazılan antibiyotiğin piyasaya çıkmasına müsaade edildiyse işe yarıyordur. Sorun yok yani :) yine de bu durum sizi rahatsız ediyorsa öyle hekimlere gitmemenizi öneririm. Her bogaz enfeksiyonuna farklı ilaç vereni tercih ediniz. Sevgiler :)
Evet bütün doktorlar çok etik çalışıyor.
Hiç performansa dayalı hizmetle ilgili kaygıları yok.
Hiçbir ilaç firmasıyla ilişkileri yok.
Vs vs.
Rahatlamışsınızdır şimdi. : )

Bu arada siz beni iyi anlamamışsınız. Ben iyi bilinen ilaç ifadesini anladığınız şekilde kullanmadım. Depresyon için gidenlere verilen tipik ilaçlar değil demek istedim. Ya ne yazsın durumu olmasın diye.
Yanlış ilaç yazdığını da kastetmedim. Ama muadil ilaçlardan tercihini yaparken işin içine çıkar ilişkisinin de girdiğinden söz ettim. Yoksa ben ne bileyim doğru ilacı mı yazıyor yanlışı mı. Yok doktordan iyi mi bileceksiniz edebiyatı yapmışsınız. :KK45:

Devlete gittim.
Bana da bir doktor siğillerim için OKUT dedi. :KK45:
Sonradan okuttular o doktoru. : D

Doktora gidiyorum adamlar dalga geçiyorlar işi gırgıra vurmuşlar hastanın hali yok bunlar kendilerine ğlence yapıyor ,bide üstüne azarlıyorlar aldıkları para ukala yapmış anlaşılan.

Devlete gittim.

Yıllardır bnmde cildimde seboreik denilen illet var. Bir doktor olmama ragmen ben de çözüm bulamadım. Sürekli pul pul olup dökülüyor. Ama bazen hakkaten bazi şeylerin çözümü olmayabiliyor :(

Evet bütün doktorlar çok etik çalışıyor.
Hiç performansa dayalı hizmetle ilgili kaygıları yok.
Hiçbir ilaç firmasıyla ilişkileri yok.
Vs vs.
Rahatlamışsınızdır şimdi. : )

Bu forumda mesleklerle ilgili tartışma açılması da yasaklanmalı bence.Kimse toz kondurmuyor mesleğine.
Kimsenin mesleğine bir şey denildiği yok burada.Sadece ''bazı'' doktorların umursamazlığından bahsediyoruz.Niye herkes üzerine alıyor her şeyi anlamıyorum ben.

Back
X