Doktorlarin sonlandir demelerine rağmen gebeligini sürdürenler

mavi-hayal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
758
627
103
Bebeğim e 2 hafta önce beyin dokuları gelişememiş ve o kısımlar beyin sıvısıyla dolmuş dendi yaşamaz aldır dediler ama yaşayan bebegimi asla aldıramazdım haliyle gebeligime devam etme karari aldim ama şimdi de böyle.nasil devam edeceğim bilemiyorum büyük hevesle.hamile.kaldim ve oğlum olacağını öğrendim ama şimdi hicbir hazırlık yapamıyorum ne zaman ne olacak bilemiyorum çok zor durumdayım toparlanmaya çalışıyorum ama asla mutlu olamıyorum ne olur bana dua edin bu mübarek günlerde ve benim gibi şeyleri yaşayan var mi neler yaptınız anlatır misiniz

Bu konuda bilgim yok ama bebeğinize sağlıklı bir şekilde kavuşursunuz inşallah

Yani bana da kürtaj olmamı söyledi doktor ama gebeligimin başlangıcıydı boş gebelik dedi kürtaj olmadım başka doktora gittim bebegimi gördüm suan 19 haftalık gayet de sağlıklı. Ben geçenlerde biri konu açmıştı onu okumuştum o bayana da bebeğini aldirmalarini söylemişlerdi sakat demişler bebek icin 2 3 tane mazeret saymislar doktorlar ama her gittigi doktor da aynı hastalıkları kadına söylemiş aldirman gerek demişler kadın çok üzüldüğünü bayildigini falan yazmış doğuma yakın tekrar doktora gitmiş yine farklı doktora belki duzelme olmuştur bir umut diye o doktor da ayni şeyleri söylemiş kadına ama kadın aldirmamis doğum yapmış ve bebekte 1 tane bile kusur yokmuş. Allah şifa versin

Cok sağolun Allahtan ümidim de herşeye rağmen sağlıklı dogum yapmam bu mübarek gunde rabbim dualarınızı hayırlısıyla kab etsin inşallah

Allah yardımcınız olsun Sakat olduğunu engellediği olduğunu bile bile doğum yapan ve bebeğinde aslaa bi engel olmayan çok insan var.Tıpın ve teknolojinin ilerlemesiyle birçok şeyden önceden haberimiz oluyor ama iyi olduğu kadar kötü de etkiliyor bizi. Bol bol dua edin ve sonuna kadar gidin zaten yaşamayacak demişler bırakın canını Allah alsın siz gittiği yere kadar mücadele edin. Ve şunuda belirteyim Dua kader değiştirir...

Allah yardımcınız olsun dualarım sizinle. Benim d bir akrabam sakat alalım de diler kabul etmedi bir süre sınra kendi düştü ha noldu eliyle yapmadı bunu tabiki anne olarak ici daha rahat. Aldıran a anneler de acaba gerçekten hasta mıydı diye üzülüp duruyorlar. Siz gerçekten büyük bir olgunluk la karar vermişsiniz. Şu anda ne olacağını bilmediğiniz için kötü hissetmeniz de çok normal biraz daha sabredin derim Rabbim ya bu bebeği size sağ salim geri döndürür yada bunu alsa bile daha hayırlısını mutlaka verir

Cok sağolun bu mübarek günlerde rabbim hepimizin yüreğine ferahlık versin

Merhabalar, allah sabrınızı arttırsın şifa versin inşallah korktuğumuza uğratmasın, bende 21. Haftadayım bebeğin sıvısı az, böbrekleri ile ilgili sıkıntısı olabilir diye düşünüyor doktorlar, öncesinde genetik rahatsızlık dediler kanda dna analizi yaptırdık yurt dışına kan gönderdiler temiz çıktı, kan sulandırıcı kullanıyordum dozunu arttırdılar, 13. Haftadan bu yana az suyumuz, geçen hafta bir perinatologa gittik bizi alt üst etti gebeliği sonlandırın dayanmaz bu şekilde dedi, kordon katlanırmış gelişimi olmazmış vb. Bekleyelim dedik 1 haftada biraz suyu arttı dediler, havuç suyu içiyorum, biraz biraz bebeği hissetmeye başladım, cumayı bekliyoruz bakalım hakkımıza hayırlısı, analiz yaptırmanızı tavsiye ederim yaş faktörünü göz önünde bulundurup ( testler 35 yaş sonrası için doğruyu söylemiyor diyorlar) , tecrübeli bir profa gözükün bulunduğunuz şehrin üniversite hastanesinde fikir alın, kısmette ne varsa o olacak allah iyi kaderler yazsın, sağlıkla kalın

Rabbim bu mübarek günde evladınızı ve sizi korusun. Sağlıkla kucağıza almayı nasip etsin. Allahın mucizesi bitmez. Buna inanın. İçinizdeki mucizeye sıkıca sarılın, konuşun. Onunla aynı bedende yaşadığınız her anın tadını çıkarmaya çalışın. Bir çok hamilelikte sizin aylarınızda teşhis koyulan bebişlerde sonrasında bir sıkıntı olmadığı görülüyor. İçinizi ferah tutun

Allah razı olsun inşallah rabbimin mucizesi bizi bulur kucağıma alıp kokusunu çekerim icime

Bi yandan çok üzüldüm evladınız için, bi yandan da evladından hemen vazgeçmeyip sabreden bir anne olduğunuz için sevindim. Rabbim bu günlerin hürmetine evladınıza tez zamanda şifa versin inşallah

Cok zor, Allah yardimciniz olsun. Baska dr la da gorusun. 3-4 dr ayni seyi soyluyorsa sunun kararini verin kari koca; engelli bir cocugu dunyaya getirdigimizde bizlerin yasami sona erince o ne olacak? Teshis konmus bilerek dunyaya getirmissiniz.Beyinle ilgili sorun. Bildiginiz bir bebek olmayacak. Yillarca oz bakim asamasinda kalacak. Bunu ona ve kendinize yapabilecek misiniz? Buradan bizler dunyaya getir dedikten sonra sizleri unutacagiz. Tatil plani yapip cocugun okul hayatini paylasacagiz sosyal medyada. Yoruldugumuzu soyleyip elimizde kahve ile selfi cekecegiz. Ya siz? Esiniz bu yolculukta dirayetli olabilecek mi? Engelli cocugu olan anneler ya bosanmistir ya da evlidir ama kagit uzerinde. Zor bir karar. Etraflica dusunun. %90 agir engelli cocugu olan bir aile ile gorusun. Yasayacaklarinizi gorun. Bebegi aldirin anlaminda yazmadim bunlari. Ne yasayacaginizi bilmiyorsunuz.

Bi yandan çok üzüldüm evladınız için, bi yandan da evladından hemen vazgeçmeyip sabreden bir anne olduğunuz için sevindim. Rabbim bu günlerin hürmetine evladınıza tez zamanda şifa versin inşallah
Amin Inşallah tek isteğimiz bu

Yasamadan bilinmez elbette ama rabbim bizlere o bebeğe kiymak bir insanı öldürmekle birdir demiş Allahım gücü ve kudreti ile belki de sağlam olarak doğma ihtimali az da olsa varken atan bir kalbi durdurmak hangimizin vicdanına sığar omur boyu nasil rahat yaşarız bunların hepsini düşününce rabbimden gelene razı olmak en güzeli belki de bu bizim imtihanınız elbette zor

Rabbim şifa versin inşallah minik meleğinize

Öncelikle herşey gönlünüze göre olsun umarım herşey ümit ettiğiniz gibi olur.

Buraya sizin haftanızdayken Ocak ayında gebeliğini sonlandıran bir olarak yazıyorum. Sorduğum sorum madem Rabbim bana bunu söylüyorda peki benim daha tüyü bitmemiş sabi sübyan bebeğime gözümün nuruna neden bu hastalığı reva görüyor daha doğmadan ne günahı vardıda doğunca acılar çekecek kendini bilmeden kesilecek biçilecek?

O bebegin yasamasi ile ilgili karar anne ve babasina aittir. Bizlerin boyle bir yorum yapabilme durumu yok. Uzun ve mesakkatli bir yolculukta onu geride biraktiginizda yasama sansi yok. Farkli acilardan bakabilmeniz icin yorum yaparken ozel bir cocuk annesi oldugumu belirtmem belki faydali olacaktir. Insanlar evlatlarinin acisini gormek istemeyip,sirali olumu temenni ederken bizler en son kendi olumumuzu Rahmandan dileriz. Aksi durumda geride perperisan olacagini biliriz. Karariniz hakkinizda hayirli olsun.

Allah sabir versin. Kaybiniz icin cok uzuldum.Psikolog destegi almanizi tavsiye ederim. Tek basiniza bu zor durumu atlatamayabilirsiniz.

Allah sabir versin. Kaybiniz icin cok uzuldum.Psikolog destegi almanizi tavsiye ederim. Tek basiniza bu zor durumu atlatamayabilirsiniz.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Bu kararı vermeden en önce ayrıntısına kadar düşündüm taşındım. Gayet iyiyim merak etmeyin. Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. Kendi hayatını idame ettiremeyecek bir çocuk dünyaya getirmeyi dinim buna izin vermiyor diye göze almak bana anlamlı gelmiyor. Öncesinde bilmesem tıp buna imkan vermese başım gözüm üstüne evladım derim sonuna kadar savaşırım. Ancak Körü körüne bunu yapacaksam niye doktora gidiyorum Allah rahmime koydu eh bir şekildede çıkarırım der evimde oturur doğurmayı beklerdim öyle düşünseydim. Neyse ben sinirleniyorum kimseye kırıcıda olmak istemiyorum Allah beyin vermiş düşün taşın idrak et ve karar ver diye bunun kullanılmasından yanayım. Bile bile lades demenin anlamı yok. Herşey gönlünüzce olsun Allah herkesin yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…