İyi de ben Ağız dış sağlığı hastanesi'ne gittim . En az 100 dış hekimi var. 5 katlı. Hiç sıra yok. Sabah gittiğimde randevu aldım. O bakmayınca Bölge Ağız dis sağlığı hastanesine randevusuz gittim. Giriş yaptım sırada hiç hasta yok hemen muayeneye girdim. Dışarda bekleyen de yok. Bana kanal yapacak. O yapamıyorsa dedim doktor öner özele git dedi.Hayatım dişçilerde geçti küçüklükten itibaren. Sorunlu dişlerim vardı. Kanal tedavisinde dişin kurtulma ihtimali yüzde elli der benim diş hekimim. Dişin sinirleri alındığı için dişin kurtarılamama ihtimali oldukça yüksekmiş. Yani bu durumda sizin dişinizin de kurtulamama ihtimali var, doktor ne yapsın?
Benim de sorunlu bir kanalım var diş hekimim gittiği yere kadar idare et yoksa çekip implant yapmam gerekecek diyor mesela. Şimdi ben dişim arada sızlıyor diye diş hekimime destan mı yazayım?
Başka doktora gitmişsiniz ama çözebilen çıkmamış.
En kötü ihtimalle yakındaki başka büyük merkezi şehirdeki hastanelere gidip şansınızı deneyeceksiniz. Yada Ankara İstanbul gibi büyük şehirdeki diş hekimlerini araştırıp bunun için gideceksiniz.
İyi de ben Ağız dış sağlığı hastanesi'ne gittim . En az 100 dış hekimi var. 5 katlı. Hiç sıra yok. Sabah gittiğimde randevu aldım. O bakmayınca Bölge Ağız dis sağlığı hastanesine randevusuz gittim. Giriş yaptım sırada hiç hasta yok hemen muayeneye girdim. Dışarda bekleyen de yok. Bana kanal yapacak. O yapamıyorsa dedim doktor öner özele git dedi.
Ya bir klinikteki tek bir doktor herşeyden anlıyor. Bölge Ağız diş hastalıkları hastahanesinde kanal yapacak bir doktor bile yok öyle mi?
Burda öğretmenleri ne gömüyorlar. Yanlı anlatımları benim özel eğitim gerektiren çocuğumla ilgilenmedi şöyle de böyle. Herkes 30 kişilik sınıfta tabiki ona da eğitimi en iyi vermek zorunda diyor. Tamam üni de sadece 2 kredilik dersini alıyoruz. Ama özel eğitim uzmanı olmuyoruz. Ama buradaBu işler uzmanlık işidir.
Bazı dişler mesela gömülüdür ancak çene cerrahı yapabilir diş hekimi elini bile sürmez mesela.
Belki cidden kökü eğri ve ondan yapamadılar bunu bilemeyiz buradan değil mi?
Burda öğretmenleri ne gömüyorlar. Yanlı anlatımları benim özel eğitim gerektiren çocuğumla ilgilenmedi şöyle de böyle. Herkes 30 kişilik sınıfta tabiki ona da eğitimi en iyi vermek zorunda diyor. Tamam üni de sadece 2 kredilik dersini alıyoruz. Ama özel eğitim uzmanı olmuyoruz. Ama burada
" eşek gibi kabul edecek."
" Bimere şikayet edin. "
"Kendini geliştirmemis ögretmen"
Şeklinde cok ağır eleştiriler geliyor.
Diyorum ki 100 dis hekimi olan hastane de şu doktorumuz size yardımcı olsun. Ya da hiç sıra yok zaten sizin geçici dolguzu yapalım 2 ay üniversitede size sıra gelene kadar desin öyle yollasın
Ben eminim beni savsakladigina.
Ben 4 çocuklu kadınım. Öğretmenim. 2 ders zar zor vakit bulup gittim o hastaneye eli boş yolladılar. Ama klinik parayı alınca başladı hemen.
O nedenle ben savsaklayan dış hekimlerini Allah'a havale ediyorum
Teşekkürlersize dişçi tavsiye edebilerim
Yok 100 diş hekimine muayene olmadım. Ama 1 tanesine hangisi yapar bana yardımcı olun ona gideyim dedim. Özele git dediDiş hastanelerinde 100 doktor var diye siz gidip 100 tanesine de ayrı ayrı muayene mi oldunuzyoksa bir tanesinin söylediği bilgiye göre hepsini mi değerlendiriyorsunuz? Bir öğretmen öğrencileriyle çok güzel ilgilenir, bir diğeri umursamaz yalnızca mesaisini doldurur.. bu da bunun gibi bir durum bana göre. Kaldi ki özelle diş hastanesi bir tutulamaz özelde zaman ve malzeme açısından şartlar çok daha iyidir, böylece hekim zor vakalarla da başa çıkabilir. Devlette maalesef durum böyle değil.. geçmiş olsun :)[/QUOTE
Haklısın canımKimse hic bir meslegi gommesin zaten. Ben de ogretmen kizi ve ogretmen esiyim ama ha ogretmene dediklerinizi diyorlar ha doktora fark yok.
Saglikcilara yapılan şiddet olaylarını da onaylamam öğretmenlere denilenleri de onaylamam
Siz de öğretmen olarak mesleğinize yapılanlari saglikcilara karşı yapmayın bence.
Birbirinden alakasız konular çünkü. Hiç bir alaka yok.
Ogretmenlerin üstüne gidiyorlar diye doktorlarımıza sağlık emekçilerine haksizlik etmemeliyiz.
Su an siz dış hekimi olmadığınız için beni salladı diyorsunuz ama bunu bilemezsiniz. Belki cidden sallıyordur ama belki de işlem yapamayacağı bir durum vardır biz bunu bilemeyiz. Siz de dış hekimi değilsiniz bilemezsiniz.
diş hekimliğinde uzmanlık alanları boşuna oluşmamış..üst 7 numaralı üstelik eğri köklü bir dişe kanal tedavisi yapmak kolay iş değil..endodonti uzmanları bu tarz dişler için uzmanlaşıyor..sizi ne güzel uyarmışlar işte..aksine tam anlamıyla yapılamayan kanal tedavisi iki gün sonra tekrar ağrı apse vs yapınca bu seferde neden düzgün yapılmadı diye hayıflanırsınız..hekimin de kendisini yeterli görmediği yerlerde daha üst kuruma yönlendirme hakkı vardır..özellikle devlet hastanelerinde hasta başına ayrışan 15 dk sürede bu işi yaptırmamanız sizin için daha hayırlı bencede..o kadar uğraştığınıza acı çektiğinize değsin üstüne bir de dişinizden olmayın derim ben..geçmiş olsun..he özele gittim 400 tl kanal için verdim. İyi de devletimin hastaneleri varken niye özele gideyim ki. Ben öğretmenim öğretmenle ilgili bir konu açılsa Eşek gibi yapmak zorunda almak zorunda gibi ifadeler kullanılıyor. Eltim kaynım dis doktoru. Rötgen resmini yolladım. Uğrasmak istememiştir diyor.
yav uğrasmak istememek gibi hakkı var mı? işi o zaten
bir ogretmenin bukadar cahilce konudacagini dusunmezdim. asil suphelenmeniz gereken yapan dr.
bakin Annem yillarca sacma bir diis doktoruna gitti. dis etinde kanal tedavisi esnasinda alet unutmus. 2 tane. bu alet tesaduf eseri ortaya cikti. cene kanseri olum vb sorunlarla karsilasabilirdi. iste o ben yaparimci drlardan biriydi.
keza esimin 20lik apseli disini tedavisiz antibiyotiksiz cekmeye yanasanlar da oldu. iltihap kana karisabilir vs dediler sonra baska drlar.
vakin hanimefendi gittiginiz tum drlar size dogrusunu soylemis. dialerini zsorunlu sanirim universite hastanesine gidin kurtukun.
valla biz de ilk sizin gibi dusunduk olabilir dedik. Annemi tedavi eden diger dr farkedilmemis olsaydi ceneniz de kansere kadar yol acabilir dislerinizi kaybedebilirdini dedi.Kanal tedavisi sırasında alet kırılması görülebilen komplikasyonlar arasındadır. Zannettiğiniz gibi kanser tümör vs yapması mümkün değildirKanal tedavisi komplike bi tedavidir ve kullanılan aletler çok ince çalışan bölge de görülmesi mümkün olmayan ,çok dar bir alandır. Hekimin hiç bir hatası olmadan dahi alet kırılması olabilir. Felaket senaryosu üretip kendi kendinizi korkutmayın:)
biraz abartlıngeldi bana doktorunuzun yorumu..bende dişhekimiyim..inanın ki hiçbir hekim bilerek isteyerek zarar vermez hastasına..o kırılan alet parçası en fazla dişte enfeksiyoa sebep olur diş çekilir..başka da bir zararı olmaz..inanın ki kanal tedavisi sırasında alet kırılması hekimlerin kabusudur hiç istemeyiz..dişi çekerken kırılmasını uğraştırmasını biz de istemeyiz..öyle yorumlar yapılıyor ki sanki hekim bile isteye kendi çıkarı için bunları yapıyormuş gibi..yahu biz deli miyiz isteyerek işimizi zorlaştıralım..bizde isteriz ki en az komplikasyonla en iyi şekilde tedavimiz sonlansın..ama işte şartlar herzaman buna el vermiyor..gerek hasta faktörü gerek teknik imkanlar gerek hekimden kaynaklanan faktörler işlerin gidişatını değiştirebiliyor..burdan herkese söylemek istiyorum hekiminiz birşey söylüyorsa hemen altında kötü niyet aramayın..mutlaka sizin iyiliğiniz için söylüyordur..konu sahibi arkadaşa da güzellikle söylemişler dişinizi kaybetmemeniz için fakülteye gitmelisiniz diye..niye bunu anlamak istemiyor bilemedim..valla biz de ilk sizin gibi dusunduk olabilir dedik. Annemi tedavi eden diger dr farkedilmemis olsaydi ceneniz de kansere kadar yol acabilir dislerinizi kaybedebilirdini dedi.
gorulebilir komplikasyonlar dediginiz sey annemin bir ay yemek yiyememesine neden okdu. 1 aylik tedavinin 3 aya cikmasina neden okdu. bunlari yasadim. oyle senaryolar uyduran da bir tip degilimdir.
bir ay yemek yememesinin nedeni alet değil, dişinin enfeksiyon yapmış olmasıdır. İkisi farklı şeylerdir. Daha önce kanal tedavisi yapılmış diş içinde alet kırılmış olsun olmasın, çok güzel kanal tedavisi görmüş olsun yine de enfeksiyon yapabilir. ama kansere çevirir diye korkutması bana göre çok abartılı olmuş çünkü daha önce kanal tedavili dişin kanser yaptığını ne okudım ne meslek hayatımda gördüm. Ama enfeksiyon çok yaygın....Her neyse uzatmayayım geçmiş olsun:)valla biz de ilk sizin gibi dusunduk olabilir dedik. Annemi tedavi eden diger dr farkedilmemis olsaydi ceneniz de kansere kadar yol acabilir dislerinizi kaybedebilirdini dedi.
gorulebilir komplikasyonlar dediginiz sey annemin bir ay yemek yiyememesine neden okdu. 1 aylik tedavinin 3 aya cikmasina neden okdu. bunlari yasadim. oyle senaryolar uyduran da bir tip degilimdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?