Arkadaşlar benim size bir sorum olacak 13 haftalık hamileyim ve ilk hamileliğim doğal olarak tecrübeli sayılmam bu konuda geçen doktora gittim gayet iyi dedi kalp atışlaarı haftasına göre gelişimi felan iyi dedi :)
Normalde yengemlerden felan biliyorum dra gittikelrinde illa bi kan ilacıdır demirdir vitamindir bişi verir ama benim doktorum birşey vermedi sizcee bu normal mi
Ve bir arkadaşımda her ay gidiyor dra her ay farklı bir ilaç veriyormuş dru :18:
veriliyo canım bende 2. bebeğime hamileyim ve 12 haftalık olduk ilk muayeneye gittiğinde tahlil sonuçlarına bakıyolar ona göre vitamin veriyolar ilk bebeğimde de vermişlerdi bundada verdiler sana niye vermediler anlamadım her dr. veriyo çünkü bunu
yanlis hatirlamiyorsam ben ilk uc ay sadece folik asit kullandim. sonrasinda folik asiti biraktik vitamin ve demir hapina basladik. 36. haftamdayim hala demir hapina devam ediyorum. ayrica merak etme bunlar sadece takviye olarak kullaniliyor. bir iki hafta gec baslamakla bir sey olmaz.
Hamile değilim fakat bu kişiden kişiye değişir bence.
şimdilik bir eksiğiniz yoktur belki bir sonraki muayenede tekrar değerlendirecektir..
Ama gene de tedbir açısından bir doktora daha görünün isterseniz.
Önemli konular bunlar.
Doktordan doktora değişiyo bu ilaç konusu.Ben de ilk 3 ay folik asit kullandım sonra elevit ve demir hapı verdi.Yapılan testlerin hiç birinde vücudun hangi vitamine ihtiyacı olduğuna bakılmıyo sadece kan sayımında kansızlık belli olur ona göre kan hapı verir.Vitaminleri doğal yollardan almak en iyisi tabi ama maalesef yediklerimizin ne olduğu belli değil ve yeterli değil onun için vitmain veriyolar genelde.Kafana takıldıysa doktoruna sor.Bazı doktorlar ilaçların tamamına karşı olabiliyo.
şu an 18 haftalık hamişim.ilk 3 ay folik kullandım.3 ay bitince foliği bıraktırdı elevite geçtim.18.haftamdan itibarende yapılan tam kan sayımı sonucu demir hapına başladım.en azından folik vermeliydi doktorunuz diye düşünüyorum.
İlk 3ay folic plus kullanmıştım.
Sonra elevite geçtik.Doğuma kadar eleviti kullanıcam.
Onunla beraber de kan hapı verdi ferrum.
Onu da doğuma kadar kullanıcam..Çoğu doktor veriyor artık.Bu haplar sadece bizim için değil aynı zamanda bebeğin gelişimi için de çok önemliymiş.
ben de ilk 3 ay folik asit kullandm cnm. snra onu brakıp gynoferon ve elevite başladık.
benim kuyruk sokumu ağrılarım başladı 3. ayda fln.
magnezyum eksikliğinden oluyomuş o yüzden magnezyum da kullanıyorum..
ama folik asitle demir özellikle baya bi önemli die biliorum,bi sor bence de.
ihmale gelmiycek konular tedbirli olmakta fayda var
banada doktorum folik asitten başka bişey vermemiişti iki hafta önce doktorumu değiştirmek zorunda kaldım kan tahlili yapıldı ve kansız olduğum ortaya çıktı şimdi hızlı bi şekilde kan yapması için serum takıyorlar bence doktoruna sor gerekşrse başka doktora git benim gibi doğuma bir ay kala hastanelerde dolaşmak zorunda kalma