Doktorum ve hiçbir şey bilmiyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kusura bakma konu sahibesi hiç kibar olamicam. Bu ne demek:

Sen böyle bir şeyi halkla ilişkiler, reklamcilik vb okuyorsan yapabilirsin tıp okuyup fakülteye, derse nasıl gitmezsin? Pandemi son 2 yıldır var, ondan önceki 4 yıl aklın nerdeydi? derslere nasıl gitmezsin, bu nasıl bir sorumsuzluk??? Sen şimdi hangi yüzle hastaların karşısına çıkacaksın?

Bu ne biçim bir fakültedir yahu çemişkezek ünvsi falan mı, tıpta devam zorunluluğu nasıl olmaz? Sana bu diplomayı nasıl teslim ederler, sen kendine doktor mu diyorsun şimdi?

Bir de yurtdışında şansımı denesem mi yazmışsın seni kim doktor diye alacak sence, ordaki hastaların canı yok mu?

Adam gibi yapacaksan yap, yapmayacaksan da çık git kimsenin hayatını tehlikeye atmaya hakkın yok.
Derse gitmedim değil orası yanlış anlaşılmış. Tabi ki gittim zaten devam zorunlulugu var. Okulu da uzatmadım bu arada zamanında bitecek. Sadece eskisi gibi çook çalışkan bir öğrenci olmadığım için kendime eksik geliyor da olabilirim. Ama genel bir eksiklik ve depresyon hissim var o yüzden konu açtım.

Tıpkazanmış birisinin gerçekten boş beyinli olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu sadece tıpta değil hukukta da böyledir mesela okulda öğretilenle uygulamadaki aynı değildir
İyi de tıp fakültelerinde pratik dersler var. Müfredatın önemli bir kısmı pratik dersler ve sınavlar. Uygulamalı sınavlar falan oluyor. Öyle kitaptan oku, sınıfta dinle bitsin gibi değil. En azından ben okurken öyleydi. 1.sınıfta bile uygulamalı sınavlarımız olmuştu.

Hukukla asla kıyaslanamaz bence. Özellikle Ankara hukuk, İstanbul hukuk gibi 1000 kişilik fakülteler tamamen fotokopicide satılan notlarla geçiliyor. Pratik yapılan dersler çok çok az. Bir de avukat olup birini yanlışlıkla öldürme riskiniz yok.

Son düzenleme:
Tıpkazanmış birisinin gerçekten boş beyinli olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu sadece tıpta değil hukukta da böyledir mesela okulda öğretilenle uygulamadaki aynı değildir

Okulda öğretilenle uygulama nasıl aynı olmuyor açıklar mısınız? Okulda insan anatomisi öğreniyorsunuz mesela üstüne gayet uygulamalı kadavra kesmeli biçmeli dersler de var, pratikte uzaylılara mı ameliyat yapıyorsunuz?

Gayet uygulamalı dersler de var tıpta o konuda çok yanlışsınız.

Tıp eğitimi koskocaman bir eğitim, koca 6 yıl, insan anatomisi var, hastalık çeşitleri var, ilaç anagrupları var, bunları bilmeden doktor olunuyorsa ben de hastanede çalışıp doktor olayım nasılsa eğitimin hiçbir değeri yok?!

Hasta üzerinde öğreneceksiniz demedim diğer doktor arkadaşlarınızdan yada asistanlıkta öğreneceksiniz dedim. Artı doktor olacak birisi karşısında insan hayatı sorumluluğu alacağını bilen birisi ne kadar öğrense bile kesinlikle birşey bildiğini düşünmeyecek ben hakimim çıkıp şuan hasta bakarım diyen bi intörn sadece her üniversitede 2-3 ü geçmez. Herşeyi bilse bile karşısındaki insan hayatı biliyorum bu sorumluluğu alırım diyemez. Kısacası okul hayatında ne kadar öğrenirse öğrensin o sorumluluğu bianda alma ve tamamdır ben biliyorum yaparım diyebilme cesaret ister ve cesareti eksik sadece. 6 sene sadece okul ders sınav sınavlar sadece yazılı da değil her sınavın geçisinde kurul sınavları oluyor sözlü hepsinden boş geçebilme ihtimali de yok hadi bu arkadaş geçti karşısındaki uzman doktorlarda mı hadi bakalım geçsin dediler hemde birisi de onlarca uzman hoca

Haklısınız ama çevrenin dediklerini çok takan bir insanım
Ya lütfen saçmalamayın o kadar çok yapacağınız şey varki hayaliniz evlilik olamaz gülün geçin çevrenize
Doktor bir tanıdığım var 32 yaşında yeni nişanlandı ve öyle dolu dolu yaşadı ki eğitim hayatını yurt dışında da devam etti gezmediği ülke kalmadı ben onu instagramdan takip edip hep imrenirim ve konuştukça yaşam biçimine hayranlığımı söylerim
Sizin başka hayalleriniZ vardır belki ama bu çevrem soruyor diye evlilik olamaz olmamalı
Belkide mezun olunca yetersiz kalırım diye kaçış görüyorsunuz evliliği ama yapmayın bu yaşınızı bir daha bulamayacaksınız elinizden geldiğince geliştirin kendinizi

Haklısınız ama çevrenin dediklerini çok takan bir insanım

O zaman mezuniyet belgeniz için güzel bir çerçeve seçin , hayalinizdeki ev dekorasyonuyla uyumlu olsun.

Sonrasında eşe dosta haber salın , etikete önem veren , evde oturup mesleğini yapmayacak tıp fakültesi mezunu bir eş isteyen hayırlı kısmetlerinizi bekleyin , ne diyelim.

Okulda öğretilenle uygulama nasıl aynı olmuyor açıklar mısınız? Okulda insan anatomisi öğreniyorsunuz mesela üstüne gayet uygulamalı kadavra kesmeli biçmeli dersler de var, pratikte uzaylılara mı ameliyat yapıyorsunuz?

Tıp eğitimi koskocaman bir eğitim, koca 6 yıl, insan anatomisi var, hastalık çeşitleri var, ilaç anagrupları var, bunları bilmeden doktor olunuyorsa ben de hastanede çalışıp doktor olayım nasılsa eğitimin hiçbir değeri yok?!
Düzenleme:
Arkadaşlar biraz kendimi yanlış ifade ettim sanıyorum. Tabi ki okula gittim derslere girdim zaten devamlilik zorululugu var. Ama eskiden çooook çalışkan ve tüm derslere hakim olan bir öğrenci olduğum için şu an kendimi eksik hissettiğim için fazlaca abartmış olabilirim. Bu alanda çalışan kişilerin beni anladığını görmek biraz içimi rahatlatsa da diğer kişilerin korku dolu yorumlarindan dolayi suçluluk hissettim.

Mesela ilaç ana grupları dediniz tıpta ilaç ismi öğretilmez, ilaç içeriği öğretilir bu hastalıkta şu içerik kullanılır diye bunu uygulamaya başladıktan sonra pratik kazanır hangi ilaç içeriği hangisine ait gibi, hemen aa hastalığı bu ilacı bu diyemez mesela hastalığı bu bu içerikte ilaçlar verilmeli bunlar hangi ilaçlardı gibi. Gönül istiyor ki 6. Sınıf intörnken tamamen tam donanımlı bi doktor olsun ama şartlar böyle değil bu şartları durumu da ben yapmadım 🤷🏻‍♀️ Hayır kesinlikle öyle olamaz böyle olamaz desem de bu değişmiyor sizde biliyorsunuz

Ya lütfen saçmalamayın o kadar çok yapacağınız şey varki hayaliniz evlilik olamaz gülün geçin çevrenize
Doktor bir tanıdığım var 32 yaşında yeni nişanlandı ve öyle dolu dolu yaşadı ki eğitim hayatını yurt dışında da devam etti gezmediği ülke kalmadı ben onu instagramdan takip edip hep imrenirim ve konuştukça yaşam biçimine hayranlığımı söylerim
Sizin başka hayalleriniZ vardır belki ama bu çevrem soruyor diye evlilik olamaz olmamalı
Belkide mezun olunca yetersiz kalırım diye kaçış görüyorsunuz evliliği ama yapmayın bu yaşınızı bir daha bulamayacaksınız elinizden geldiğince geliştirin kendinizi
Kalın yaptığım yere %100 katılıyorum sanırım tam olarak öyleyim. Çünkü eskiden tüm derslere hakimdim hep full çekerdim. Şu an böyle o kadar yetersiz ve depresifim ki 🥺

Kuzum sendeki özgüven eksikliği bilgi eksikliği olduğunu sanmıyorum
Benn yapamam korkusu
Binlerce doktor vardır belki sizin yaptığınızı yapamayacak
Eksik hissettiğiniz konuda çalışacak üzerine gideceksiniz
Yatmakla olmaz

Kalın yaptığım yere %100 katılıyorum sanırım tam olarak öyleyim. Çünkü eskiden tüm derslere hakimdim hep full çekerdim. Şu an böyle o kadar yetersiz ve depresifim ki 🥺
Bi kaç tecrübe edinmeden geçmez bu korkular aman diyeyim bu korkulara yenilip kendinizi heba etmeyin bunca yıllık emek kaynana dırdırına eltimgil bana yan baktıysa bağlanmasın

Her mesleği herkes yapamaz. İçten gelmeli. Zorla yaparsan 36 saati bırak 1 saat yıllar gibi gelir. Ben öğretmenlik sevdiğim için öğretmenlik okudum yoksa puanım hacettepe hemşireliğe yetiyordu şu an 7 yıllık hemşire olurdum ama işsiz bi öğretmenim kontenjan adaletsizliğinden. Ülke durumuna göre kötünün iyisi diyip derslerinize kafa yorup atanmaya bakın. Ülke durumu iyileşirse bir gün siz de alternatif düşünürsünüz. Şahsi fikrim siz yurtdışında da yapamazsınız. Size en uygun durum aile hekimliği.

Ben de 36 saat nöbet tutan asistan hekimlerden biriyim. 4 yıllık hekimim. Tus mu pratisyenlik mi yurtdışı mi hangisini secersen seç mutlu ol. Nöbetler de geçiyor herşey öğreniliyor da bizim mesleğimizin yıpranma payı büyük; hak ettiğimizi maddi olarak asla almıyoruz. Ama umutsuz olma. Pozitif bak pozitif yasa🤗

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X