- 22 Kasım 2020
- 714
- 3.126
- 33
- Konu Sahibi Balliciklokma1234
Güzelim adın şanın nedir necidir söylede bi hele bi tarafımızı kollayak. 112 benim ikinci evimdir cünkü eline düsersek yandık

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Güzelim adın şanın nedir necidir söylede bi hele bi tarafımızı kollayak. 112 benim ikinci evimdir cünkü eline düsersek yandık
ah ahhhhEşim de hekim, yeni gelen asistanlarinda bu durumu çok gözlemliyor ve bazen çalışmakta zorlanıyor. İsterseniz özelden konuşalım önerilerini sorarım ona.
Onlarda tıp eğitimi bizimkinden çok farklı o yüzden bizimkilerden daha uzun staj süreleri. Türkiyedeki tıp lisans eğitimi asla abdden kötü değil kıyas bile kabul etmez tr on basarTurkiyede doktor olmak cok kolay. Universite yi bitiren doktor oluyor. Biraz korkunc gercekten. Dershane gibi tip fakulyeleri turedi. Adam hayatinda kadavra gormeden tip doktoru unvani aliyor.
Turkiye de doktor olup amerikaya gelen arkadaslarim, burada neredeyse tekrar tip okumak zorunda kaldilar. Adamlardaki sistem cok saglam. Intern olarak 3 sene, uzmanlik istiyorsaniz da alanina gore 1-3 sene daha egitim ekleniyor. 30+ yaslarinda anca doktorluk unvanini elde ediyorsunuz. Yurt disi deneyebilirsiniz elbette ama bastan baslayacaginizi bilin eger amerikaya gelirseniz. Ha isinizi ogrenirsiniz orasi ayri.
Hee evet...Onlarda tıp eğitimi bizimkinden çok farklı o yüzden bizimkilerden daha uzun staj süreleri. Türkiyedeki tıp lisans eğitimi asla abdden kötü değil kıyas bile kabul etmez tr on basar
Yurtdışını rüyasında görür. Benim görümce 2008 senesinde mezun oldu uzman doktor, Almanya doğumlu ana dil seviyesinde Almanca İngilizce biliyor yine de denk sayılmadı doktorluğu. 1 sene asistan olarak çalışabilirsin sonra denklik için sınava gireceksin dendi.Kusura bakma konu sahibesi hiç kibar olamicam. Bu ne demek:
Sen böyle bir şeyi halkla ilişkiler, reklamcilik vb okuyorsan yapabilirsin tıp okuyup fakülteye, derse nasıl gitmezsin? Pandemi son 2 yıldır var, ondan önceki 4 yıl aklın nerdeydi? derslere nasıl gitmezsin, bu nasıl bir sorumsuzluk??? Sen şimdi hangi yüzle hastaların karşısına çıkacaksın?
Bu ne biçim bir fakültedir yahu çemişkezek ünvsi falan mı, tıpta devam zorunluluğu nasıl olmaz? Sana bu diplomayı nasıl teslim ederler, sen kendine doktor mu diyorsun şimdi?
Bir de yurtdışında şansımı denesem mi yazmışsın seni kim doktor diye alacak sence, ordaki hastaların canı yok mu?
Adam gibi yapacaksan yap, yapmayacaksan da çık git kimsenin hayatını tehlikeye atmaya hakkın yok.
Boş beyinli demeyelim de nasıl kazanmış ki burayı denilebilecek kişiler var bu biir. İkincisi de tıbbın en az 3 senesi klinik zaten. Öğrenilenle görülen ne kadar farklı olabilir?Tıpkazanmış birisinin gerçekten boş beyinli olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu sadece tıpta değil hukukta da böyledir mesela okulda öğretilenle uygulamadaki aynı değildir
Büyük konuşmayın. Ben de öyle derdim ama her olayın sonu istatistiğe gidiyor artık. Bu da klasik olacak ama genelde teorikte görülenle pratikteki bambaşka oluyorhayatımda hiçbir zaman kullanmayacağım örnek istasitik
Acil dediğiniz, anlık karar verilen saniyelerle yarışılan bir yer. Herkes toplanacak bu yeni gelen ve hiçbirşey bilmeyen doktorumsuya ders mi anlatacak? Kritik durumda veya acılar içinde kanamalı bir hasta gelecek ve bu kişi ben pek doktor sayılmam size bir doktor çağırayım mı diyecek? 1-2 aya hakim olacağı bir çok konu insan hayatı farkında mısınız? Bu hasta öldü, bu hastanın apandisti patladı, bu hasta kangren oldu neyse ya ben daha öğreniyorum mu diyecek? İşyeri dediği yer can pazarının yaşandığı yer AVM değil.Merak etmeyin bunlar normal korkular, tusa şuan girmeyecekseniz gittiğiniz mevburi hizmette acilde yalnız olmayacaksınız uzman doktorlara da soracaksınız, sizden önce gelen acildeki arkadaşlarınz yardımcı olacak 1-2 aya bi çok konuya hakim olursunuz tus çalışacaksınız zaten asistanlıkta herşeyi adım adım öğreniyorsunuz. Ama intörnlükte de acilde özellikle zaman geçirmek gibi değil de bişeyler öğrenmek gibi takip edin çok faydasını görürsünüz
Rontgeni cekenler bile, anlamasi gerekir.. cok istisnai durumlar olabiliyor, okuyamiyolar anlamiyolar kirik olup olmadigini..ama nasil bir dr anlamaz bunu hayret edilesiYaptıkça öğrenir demişte arkadaşlar, insan hayatı bu deneme tahtası değil. Bu işe uygun olmayan insanların da yapmaması gerektiğini söylemekte yarar var. İki yıl önce ayağımı çarptım ve acılar içinde acile kaldırıldım. Daha yeni mezun muhtemelen doktor bey, bir şeyim olmadığını ki röntgen çekilmişti, eve gidip dinlenmemi söyledi. Bir de kas gevşetici yazmış. İki üç gün kırık ayakla gezdikten sonra baktım geçmiyor tekrar bir doktora gittim. Parmağım kırıkmış, üstelik yazdığı kas gevşetici asla kırık durumlarında kullanılmaması gereken bir ilaçmış. Neyse hayırlısı olsun bakalım, benim gibi kaç tanesinde röntgen okumayı öğrenirse artık.
Benim bahsettiğim hastanede ilk değil maalesef. Geçen gün eşimin arkadaşını yollamışlar sorun yok diye, kaburgalarında kırıklar çıkmış. Benim korkum birilenin soruları falan çalmış olup şeker gibi dağıtması.Geçmiş yıllarda olmayan şey değildi çünkü.Eğer öyle bir şey varsa toplum olarak yandık demektir, özellikle doktorluk gibi insan hayatının ortada olduğu durumlarda.Rontgeni cekenler bile, anlamasi gerekir.. cok istisnai durumlar olabiliyor, okuyamiyolar anlamiyolar kirik olup olmadigini..ama nasil bir dr anlamaz bunu hayret edilesi
Birde kirik yaBenim bahsettiğim hastanede ilk değil maalesef. Geçen gün eşimin arkadaşını yollamışlar sorun yok diye, kaburgalarında kırıklar çıkmış. Benim korkum birilenin soruları falan çalmış olup şeker gibi dağıtması.Geçmiş yıllarda olmayan şey değildi çünkü.Eğer öyle bir şey varsa toplum olarak yandık demektir, özellikle doktorluk gibi insan hayatının ortada olduğu durumlarda.