Doktorum ve hiçbir şey bilmiyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birde kirik ya🙄 kirik olsa duramaZsin diyolar ama herifler bildigin kirik kirik dolastirmislar sizi…

Peki sikayet ettiniz mi? Ayni doktor mu yoksa 2 farkli
Doktor mu bu bahsettigin kisiler? Bence bu dr lara bi yaptirim olmasi gerek. Hatta hasteneyede..Hem bisey yok de birde kas gevsetici ver.. gercekten insan hayati sudan ucuz.
şikayet oluşturdum ama sonrası ne oldu bilmiyorum. Eşimin arkadaşı hangi doktora gitti bilmiyorum ama araştırma hastanesi acili olduğunu biliyorum. Kırık bir an önce sabitlenmesi gereken bir şeymiş, üçgün az da olsa üstüne basmaya çalışara gezdim maalesefe evet. Bu daha görece basit bir şey, yıllar önce kanser hastası olan, mide kanaması geçiren ve akşamında altı ünite kan verilen eşim için, şımarıklık yapıyor, evde tuzlu ayran içir geçer diyen doktor gördüm ne yazık ki. Bunun yanında hayatımı geri veren çok saygıdeğer, bilgili ve ilgili doktorlar da gördüm. Aslolan işini severek ve hakkıyla yapanların bu mesleği yapması. Kişi sevmiyorsa yapabileceği bir meslek değil bana kalırsa. Kaldı ki işini sevmeden kişi mühür bile bassa işler arap saçına dönebilir.

Tebrik ediyorum şimdiden mezuniyetinizi. Çalışmaya başlayınca öğrenirsiniz her şeyi.
Deneme yanilma yontemiyle mi? Kagit kurek isten bahsetmiyoruz, insan hayati soz konusu. Hata kaldirmayacak bir meslek. Hicbir sey bilmeden nasil hasta bakacak? Siz, size bakmasini ister misiniz? Hicbir sey bilmemek baska, bilip deneyim kazanmak baska. Tip fakultesinden mezun bir insanin hicbir sey bilmiyorum deme luksu yok. Kendini yeterli hissedene kadar hasta bakmasin.

Düzenleme:
Arkadaşlar biraz kendimi yanlış ifade ettim sanıyorum. Tabi ki okula gittim derslere girdim zaten devamlilik zorululugu var. Ama eskiden çooook çalışkan ve tüm derslere hakim olan bir öğrenci olduğum için şu an kendimi eksik hissettiğim için fazlaca abartmış olabilirim. Bu alanda çalışan kişilerin beni anladığını görmek biraz içimi rahatlatsa da diğer kişilerin korku dolu yorumlarindan dolayi suçluluk hissettim.
Çok yanlış yaptın burda konu açarak doktor olucaksın ya boru mu ? kompleksli hatunların saldırısına uğramışsın anlamadan dinlemeden açığını bulduklarına inanıyorlar işte halbuki şu forumda kaç tane doktor var ki doktor olmak kolay sanıyorlar o sınavı kazanmak bu kadar kolay olsa bu forum doktordan geçilmezdi ben teoride bilgili olduğunu pratikte sıkıntı yaşayacağın için stres yaptığını düşünüyorum sanırım tüm doktor adayları aynı sıkıntıyı stresi yaşıyor eminim çok başarılı olucaksın bu konuya duyarlı olman bile bunu gösteriyor

Bence konuyu yanlış platformda açmışsın.
Benim de kuzenim doktor ve istediği kadar anlatsın bizim onunla empati kurabilmemiz mümkün değil..
Onu ancak kendi meslektaşları anlayıp yol gösterebilir, sınıf arkadaşlarınız, hocalarınız veya mezun olan arkadaşlarınızla konuşursanız size daha faydalı olacaktır.
Birde toplumda malesef bir doktor düşmanlığı var, burada size yardımcı olmaya çalışan insan sayısı da belli bir eşiği geçmeyecek bunu unutmayın…
Ha birde, hiçkimse ben herşeyi biliyorum ben mükemmelim duygusunda zaten mezun olmuyor, zamanla daha da pişeceksiniz, bu kadar karamsar bakmayın geleceğe..

şikayet oluşturdum ama sonrası ne oldu bilmiyorum. Eşimin arkadaşı hangi doktora gitti bilmiyorum ama araştırma hastanesi acili olduğunu biliyorum. Kırık bir an önce sabitlenmesi gereken bir şeymiş, üçgün az da olsa üstüne basmaya çalışara gezdim maalesefe evet. Bu daha görece basit bir şey, yıllar önce kanser hastası olan, mide kanaması geçiren ve akşamında altı ünite kan verilen eşim için, şımarıklık yapıyor, evde tuzlu ayran içir geçer diyen doktor gördüm ne yazık ki. Bunun yanında hayatımı geri veren çok saygıdeğer, bilgili ve ilgili doktorlar da gördüm. Aslolan işini severek ve hakkıyla yapanların bu mesleği yapması. Kişi sevmiyorsa yapabileceği bir meslek değil bana kalırsa. Kaldı ki işini sevmeden kişi mühür bile bassa işler arap saçına dönebilir.
Insan isi bu, bencede sevilerek yapilmali.. cunku karsiligi sadece para degil asla.. yeri geliyor dua aliyosun yeri gelince beddua. Nasil bir vebal almaktir bu cidden aklim almiyor.

Size öyle geliyor gelebilir mi? Benim üç farklı iş alanında deneyimim oldu, üçünde de bir şey bilmiyormuşum gibi geldi ama işe girince gayette bildiğimi farkettim. Gözünüzde büyütüyor olabilir misiniz?

Çok yanlış yaptın burda konu açarak doktor olucaksın ya boru mu ? kompleksli hatunların saldırısına uğramışsın anlamadan dinlemeden açığını bulduklarına inanıyorlar işte halbuki şu forumda kaç tane doktor var ki doktor olmak kolay sanıyorlar o sınavı kazanmak bu kadar kolay olsa bu forum doktordan geçilmezdi ben teoride bilgili olduğunu pratikte sıkıntı yaşayacağın için stres yaptığını düşünüyorum sanırım tüm doktor adayları aynı sıkıntıyı stresi yaşıyor eminim çok başarılı olucaksın bu konuya duyarlı olman bile bunu gösteriyor
Tabiiki kazanmak bir kapasite istiyor, herkes doktor olamaz bu net… ama konu sahibi kendisi anlatiyor durumunu. Kimse gelipte iftira atmiyor sonucta..

Ayrica diyelim tamam konu sahibini biz anlayamadigimiz icin objektif yorum yapamayiz.. peki yukarda arkadasin anlattiklari? Kirik ayakla rontgen cekilmesine ragmen kac gun oyle gezdirmesi doktor efendinin? Ki kirik varsa cidden agrisi coktur ve sisme vs yapar, disardan bakinca.. yani bu doktor anlamadi mi dersin? Yoksa cidden onun kapasitesine bizler ulasamaz miyiz acaba? Ondan mi boyle davranmis? Doktorlarda insan diyesim geliyor ama kanser hastasina git ayran ic demeyen doktorda ne bilim…

Bunlar tolere edilecek seyler degil asla.. ki bak yine diyorum doktorlarda insan saygi duyalim vs.

Kızlar selam nolur nolur bana yardım edebilir misiniz?
25 yaşındayım şu anda intörn doktorum (Tıpta 6. Sınıf öğrencisiyim.) 2 ay mezun olacağım.
Fakültemiz çok rahattı sınavları hep çıkmış sorular çözüp geçerdim 2 sene covid sebebiyle online oldu zaten onlar da tahmin edebileceğiniz üzere.
Sonuç: kendimi inanılmaz inanılmaz eksik hissediyorum.
Eskiden çok çalışkan bir öğrenciydim ancak tıbbı sevemedim. İntörnlük sürecimde asistanlarin gördüğüm yoğun çalışma şartları ve memnuniyetsizlikleri ve türkiyenin genel enflasyon ve alım gücünün oldukça düşmesi hepsi bende inanılmaz depresif bir durum oluşturdu. Hiçbir şey yapasım yok. Hiçbir şey çalışamıyorum. Çalışsam bir araba bile alamayacağım resmen 30 yaşına kadar.
Tus’ta kadrolar inanılmaz arttı eğitim kalitesi düşecek deniyor hoş zaten TUS’a da hala pek çalışamadım.
Bayramda ailelerin 25 yaş evlilik konuları ayrı, hayatımda biri yok.
Yurtdışı mı denesem napsam? Tıp bilgilerini nasıl öğreneceğim?
Hayatım ellerimden kayıp gidiyor sürekli uyumak istiyorum yalvarırım yardım edin.
Düzenleme:
Arkadaşlar biraz kendimi yanlış ifade ettim sanıyorum. Tabi ki okula gittim derslere girdim zaten devamlilik zorululugu var. Ama eskiden çooook çalışkan ve tüm derslere hakim olan bir öğrenci olduğum için şu an kendimi eksik hissettiğim için fazlaca abartmış olabilirim. Bu alanda çalışan kişilerin beni anladığını görmek biraz içimi rahatlatsa da diğer kişilerin korku dolu yorumlarindan dolayi suçluluk hissettim.
Kötü bir şaka gibisiniz gerçekten!

Size birşey anlatayım.
Yakın bir zamanda eşimin dirseğinde derin bir kesik oluştu gittiği doktor mr çekmeden uğraşmamak için ya da bilgisizlikten direk dikiş atıp geçmiş .
O doktor dediğimiz insanın düşünmediğini ben düşünüp eşimi zorla geri hastaneye götürdüm siniri kesilmiş kopma noktasındaydi ve ellinde parmaklarda his kaybı olmaya başladı .
Günlerce başka doktor aradık kimse tekrar açıp uğraşmak istemedi en sonunda bulduk .
Ve ben ozaman hamileydim bu stres benim erken doğum yapmama bebeğimin kuveze gitmesine sütümün kesilmesine daha bircok dolaylı yoldan sorun açtı direk sebep olmasa bile .
Bunu anlattım ki bilgisizseniz bir insanın ve ailesinin hayatı nasil etkileniyor görün diye .
Umarım vatana millete kendinize hayırlı olursunuz emekleriniz boşa gitmesin kendinizi geliştirin .

Acil dediğiniz, anlık karar verilen saniyelerle yarışılan bir yer. Herkes toplanacak bu yeni gelen ve hiçbirşey bilmeyen doktorumsuya ders mi anlatacak? Kritik durumda veya acılar içinde kanamalı bir hasta gelecek ve bu kişi ben pek doktor sayılmam size bir doktor çağırayım mı diyecek? 1-2 aya hakim olacağı bir çok konu insan hayatı farkında mısınız? Bu hasta öldü, bu hastanın apandisti patladı, bu hasta kangren oldu neyse ya ben daha öğreniyorum mu diyecek? İşyeri dediği yer can pazarının yaşandığı yer AVM değil.

Şaka gibi ya, 36 saat acil veya poliklinik nöbeti tutmaktan perişan olmuş doktorlar asistanlar bir de bu hiç birşey bilmeyen doktor için çalışacak tecrübe aktaracak öyle mi.
Hanımlar ısrarla anlatmak istediğimi anlamıyorsunuz ama aşağıda da yazdım mesela tıpta ilaç ismi öğretmezler, içerik öğretirler bunu da 1-2 aya oturtur. En basiti bu ayrıca tek nöbet tutulmaz genellikle yeni olan doktorların yanında daha tecrübeli bi doktor daha olur uyum sürecinde alsın adamı öldürsün diyoruz sanki linçlenmeye yer arıyorsunuz 🤷🏻‍♀️

defalarca burada yazdım ortaokulda lisede ot gibi ders çalışan inek hayatsız öğrenciler tıp yazıyor. ne insanlarla ilişki kurmayı biliyor ne de doğru dürüst ilgileniyor. tıpı da kazanması zor, girince oturuyorsun ezberliyorsun. allah elinize düşürmesin diyorum bir tane asistan doktor yüzünden babam ölüyordu, gittik kelli felli bir profesöre 1,5 saatte ameliyatı etti babamın hayatını kurtardı.

eğitim sisteminin tamamının değişmesi lazım. inek gibi otlayarak ders çalışan değil, zeki, eli yatkın ve pratik zeka olan öğrencilerin tıpı seçmesi lazım. nice gerçekten hak eden genç bu eğitim sistemimiz yüzünden doktor mühendis olamadı. halkımıza da yazık işin kötüsü.

çocuklarınıza ders çalışın baskısı yapmayın veliler. oğlum marangoz ya da pizza şefi olmak istiyorum dese sonuna kadar destek olacağım.

soru sahibi size gelince, bence iyi düşünün. tusa hazırlanma sürecinde bir şeyler kaparsınız belki. nöbette de mi bir şey öğrenemediniz anlamadım ki. vicdanınızı rahatlatacak bir bahane bulmak yerine çalışın çaba gösterin.

Rontgeni cekenler bile, anlamasi gerekir.. cok istisnai durumlar olabiliyor, okuyamiyolar anlamiyolar kirik olup olmadigini..ama nasil bir dr anlamaz bunu hayret edilesi
Muhtemelen gittiğiniz hastaneden kaynaklıdır. İcapcı cerrahı kadın doğumcusu çocuk dr u olması lazım acilde ki dr derin kesiye dikiş atıp geçmez normalde
Boş beyinli demeyelim de nasıl kazanmış ki burayı denilebilecek kişiler var bu biir. İkincisi de tıbbın en az 3 senesi klinik zaten. Öğrenilenle görülen ne kadar farklı olabilir?

Konu sahibi de inşallah abartıyordur da hiçbir şey bilmediği düşüncededir sadece. Bilmiyormuş hissettiği temel bilimler dersleriyse normal diyebilirim. Geçen kurulun konularından bir şey sorsan bilmeyen çok olur. Çıkmış sorularla geçen az değil. Anı kurtarmak için ezberleyip unutanlar da cabası. Özümseme pek yok. TUS'a hazırlanırsanız öğrenirsiniz temel bilimleri. Kliniği bilmiyorum diyorsanız da bir şey diyemeyeceğim.
Şimdi tıpta normal sınava girdim çıktım olmuyor bide kurul sınavları oluyor. Her dersin hocalarıyla birebir sözlü gibi. O yüzden boş olmayacağını söyledim. Yazılı sınavı çıkmış sorularla geçse kurulda karşısındaki dersin profu doçenti hadi bu hocalardan birisi de umursamaz olsun ikisi umursamaz olsun onlarca hoca bişey bilmeden geçirmez sözlü sınavda sorar kesinlikle. Karşıdaki insan hayatı olduğu için mesela bi öğretmen gibi ben hazırım tamamım gidip dersimi anlatıp çıkarım cesareti olmaz. Artı şuda da var mesela ilaç isimleri zamanla oturacak çünkü hangi hastalığa hangi içerik kullanılıyor sadeceiçerik öğreniyorlar ilaç içeriklerini zamanla oturtacaklar. zaten yeni mezun bi doktoru hiç bi yerde tek başına nöbete bırakmazlar en az 1-2 ay. Bu şekilde hissetmesi normal çümkü yapacağı yanlış yada eksik karşısındakinin hayatına mal olabilecek bişey olabilir ben mükemmelim hazırım demesi daha sıkıntı bence

Geçen bi video izledim kız açık liseden tıbba girmiş şok oldum. Bizim zamanımızda en iyi anadolu ve fen liselerinden bile sayılı insan tıbba girebilirdi ve gerçekten bu insanlar hayatları boyunca hep çalışkan düzgün tiplerdi. Şimdi seviye inanılmaz düşmüş, sosyal medyada tıp öğrencileri derste videolarını koyup “ne öğrendiğimize dair hiçbir fikrimiz yok, hasta olmasanız iyi edersiniz” diye videolar paylaşıyolar. Düzgün çalışan bir eğitim sisteminde sizin gibi insanların mezun olabilmesi imkansızdı. Allah sonumuzu hayır etsin.

Geçen bi video izledim kız açık liseden tıbba girmiş şok oldum. Bizim zamanımızda en iyi anadolu ve fen liselerinden bile sayılı insan tıbba girebilirdi ve gerçekten bu insanlar hayatları boyunca hep çalışkan düzgün tiplerdi. Şimdi seviye inanılmaz düşmüş, sosyal medyada tıp öğrencileri derste videolarını koyup “ne öğrendiğimize dair hiçbir fikrimiz yok, hasta olmasanız iyi edersiniz” diye videolar paylaşıyolar. Düzgün çalışan bir eğitim sisteminde sizin gibi insanların mezun olabilmesi imkansızdı. Allah sonumuzu hayır etsin.
Üniversite sınavlarına rahat hazırlanmak için aöle yazılanlar var. Velev ki okuma imkanı olmamış olsun. Tıbbı kazanacak puanı elde etmişse çalışmış da girmiştir. İlla örgüne gitmesine gerek yok ki.

Dersteki videolarını da koyan ilk senelerindeki ergenlerdir. Lisedeki bilgiler yanında çerez olacak kadar kolay. Yoğun programa maruz kaldıklarından ne gördüklerini anlayamamaları normal. Şahit olduğum için rahatlıkla bunu söyleyebilirim.

eğitim sisteminin tamamının değişmesi lazım. inek gibi otlayarak ders çalışan değil, zeki, eli yatkın ve pratik zeka olan öğrencilerin tıpı seçmesi lazım. nice gerçekten hak eden genç bu eğitim sistemimiz yüzünden doktor mühendis olamadı. halkımıza da yazık işin kötüsü.
Buna o kadar katılıyorum ki. Çalışkanlığıyla yüksek puan almış ama analiz yapamayanlar var. Hafızalarına kaydediyorlar ama bilgiyi işleyemiyorlar. Bir konu anlatsam veya uygulama yapsak 30 dk sonra ne anlattım veya yaptık desem bön bön surata bakıyorlar. Ben asistanlık hayatımda birkaç tane zeki öğrenci gördüm. Çoğunluğu burayı nasıl kazanmışlar diye sorgulamama sebep olmuştu.

Şimdi tıpta normal sınava girdim çıktım olmuyor bide kurul sınavları oluyor. Her dersin hocalarıyla birebir sözlü gibi. O yüzden boş olmayacağını söyledim. Yazılı sınavı çıkmış sorularla geçse kurulda karşısındaki dersin profu doçenti hadi bu hocalardan birisi de umursamaz olsun ikisi umursamaz olsun onlarca hoca bişey bilmeden geçirmez sözlü sınavda sorar kesinlikle.
Ben temel bilimlerden bahsetmiştim. Temel bilimlerde sözlü sınav var mı ki? Test olup geçiyorlar. En azından benim üniversitemde öyle.

Tıbba dair hiçbir şey bilmiyor gibiyim. Boşa geçen 6 sene 🥺 napicam nasıl olacak hiçbir fikrim yok. Ailemde de doktor yok. İntörnken tuttugum 12 saatlik gece nöbeti sonrası ölü gibiyim. Asistanken 36 saati düşünemiyorum. Of of bunlardan ziyade hiçbir şey bilmiyorum 🥺
İyi de çıkmış soruları çözüp ders geçen bir insana heleki sağlık alanında en önemli konuma sahip olmaya aday bir insana ne diyelim. Çok doğal hiçbirşey bilmemeniz. Öğrenme yoluna girmemişsinizki üzüldüm yazık geleceğimize.
Bunun dışında sevmiyorsanız yapmayın lütfen mesleği. Hasta bir insan çok hassastır narindir. Doktorun gözünün içine bakıyorum ben bir ısınma bir yakınlık hissedersem devam ediyorum o doktora. Hepsine saygım var ama bu enerji başka bir konu.

Bir zamanlar bilgiye ulaşmak zor olduğundan olmasın
Şimdi bilgi her yerde en kalitelisi birde
Bunda şaşacak birşey yok
Bu zamanda insan yeterki istesin mümkündür

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X