- 19 Mart 2019
- 7.883
- 33.203
- 498
- Konu Sahibi Balliciklokma1234
Orası apayrı bir konu iyi kötü tedavi olaylarını hepimiz yaşamışızdır.Guzel bir soz ama… isini iyi yapmayan dr lar icin uygun bir soz degil.
Insanlarinda kotu tecrubeleri varsa anlatiyolar burda laf acilmisken, bunun zekayla veya yapamamakla ne ilgisi varilla dr mu olalim
Kaldi ki kadin yukarda kendi anlatmis kirik ayakla dolasmis kac gun.. yani medyum ya da dr olmaya gerek yok rontgen cekecegini bilmek icin.. ha birde o rontgeni okuyamiyorsa hic oturmasin orda.
Benim kanser hastası olan yeğenimi günlerce hastanede apayrı ilgisi olmayan bir tanı ile oyalan doktor bile gördüm ben.
Ama bu onun tüm meslek hayatının değil o hastadaki hatası. Keşfedilmeyen, neden/sebep ilişkisi bulunamayan o kadar çok şey varki daha bilimde. Onun gittiği yol, araştırdığı şey yanlıştı. Her meslek teoride aynı olsada yorum farkı vardır.
Ha ünvanını kullanıp kötü davranan, sindirememiş kişilerden bahsetmiyorum. Onlar o koltukta olmasalar da insanlarla kavga içinde olacaklardı. Çünkü bu kişilik yapısıdır.
Aynı şey avukat, öğretmen, bankacı vs vs her meslek için geçerli.
Ama bu kızımız daha başlamamış ki mesleğe, yetersiz olduğu hakkında nasıl bu kadar net hakaratvari eleştiriler yapılabiliyor.
Belki çok güçlü yorumları sayesinde çoğu doktorun göremediğini görecek, hastalık tanısı koyacak. Belki 20 sene sonra çok aranan bir doktor olacak. Kendisini eleştirebilen, yetersiz görebilen insanların hep daha iyisini yapmak istediği için kendilerine bu kadar acımasız olduklarını düşünürüm.
O kadar farklı yerlerden konuşuyoruz ki... NeyseCikmis sorulari soruyorlar diyen konu sahibiydi, boyle mezun olacak birine güvenebiliyorsaniz oda sizin tercihiniz. Ben canımı boyle guvensiz ve bos beles sinif gecmis birine emanet edemem
Boş beleş sınıf geçtiğini onaylayacak, netleştirecek kadar, bir tıp fakültesi hocası kadar net konuşmanızda ki özgüveniniz!! için tebrik ederim sizi.
Yazdıklarımın doktor seçimlerim ile ilgisi ne alaka :))