Doğuma Hazırlık Doktorumdan rica etsem öyle yaparlar mı sizce

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Gebekalan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2022
36
6
1
24
Meraba bebeğim ters olduğu için mecburi sezaryan olucam sezaryanda sonda takılma işlemi var ve bn çok korkuyorum ondan belden uyusturmali sezaryan istiyorum acaba doktoruma korktuğumu belim uyustuktan sonra takılmasını istesem kabul edermi sizce siz daha önce yaptırdınız mi böyle bir şey

2020 yılında sezeryan ile doğum yaptım zaten ne sondayı hissedeceksin ne de belden aşağını. Ameliyatı gerçekleştirebilmek için bel aşağını uyuşturmak zorundalar dolayısıyla hissetmeyeceksin.Sağlıkla kucağına alman dileğiyle🙏

Meraba bebeğim ters olduğu için mecburi sezaryan olucam sezaryanda sonda takılma işlemi var ve bn çok korkuyorum ondan belden uyusturmali sezaryan istiyorum acaba doktoruma korktuğumu belim uyustuktan sonra takılmasını istesem kabul edermi sizce siz daha önce yaptırdınız mi böyle bir şey

Zaten uyuşturduktan sonra takıyorlar genelde. Ama önce de olsa asla hissedilen bir şey değil. Sadece hemşirenin 20 saniye falan elini hissediyorsun ve bitti diyor 😅

Bebeğim tersti ve erken doğum oldu 36+5'te. Mecburi sezaryendi, ters olduğu için de zor bir ameliyat olacak dendi ve genel anestezi altında oldu. Benim tercihime bırakılmadı. Çıktığımda sonda yoktu. Hemşirelere sordum, doktor gerek yok demiş

Sonda uyustuktan sonra takiliyor. Benim epiduralim tutmadigi için uyusmadan takıldı maalesef. Canim cok tatli olmasina ragmen buyuk bir acı hissetmedim.

Büyük ihtimalle sonda takılmayacak. Sezaryende rutin sonda takılmaz. Takılacaksa da özellikle genel anestezi altında olacaksa hastanın sondası önceden takılır ve hasta örtülür. Anestezi verilip uyur uyumaz cerrah hızlı bir şekilde 2-3 dakika içinde çocuğu çıkarır ki anesteziden etkilenmesin. Size sonda takılacağını sanmıyorum, Kamu hastanesinde sezaryen olacaksanız kız kardeşiniz veya samimi bir arkadaşınız refakatçiniz olsun. Bir iki gün tuvalete gitmenizde, işemenizde size yardımcı olsun.

belımden ıgne amelıyat masasında yapıldı. spinal anestezi. dırek uzandım hemen ortamı ayarladılar pat bebegı aldılar. yanı epıduralde nasıl bılmıyorum da. korkulcak bısı yok. acısı yok da bı sure sureklı çişin varmıs gıbı bı hıs zaten cocuk heyecanından aman da aman bı sey hıssedıp gormuyosun :)) üstüme amelıyat onlugumu gıydırıp taktılar hemen asagı aldılar zaten beklemedım :) korkma hıc:) 5 sefer takmıslar bana soyle bı hesap yaptım. rabbım saglıkla kucagına almayı nasıp etsın :))

Belden uyuşturunca sondayı sonra takıyorlar ama genel anestezide önce oluyor. Merak etmeyin olup bitiyor her şey o an bebeğe kavuşma hissi de ön planda oluyor 😊

Back
X