Doktorun Tavrı

Tekrar gidin aynı kişiden randevu alın ve o gün yapmadığı tetkikleri yapmasını isteyin.
Şikâyet etmeden önce çözüm arayın eger hala çözüm üretmiyorlarsa ya da ekstra para isterlerse şikayet edin tabii
Doktora işini biz ogreteceksek para için değil etiklik acisindan sikayet edilmeli bence. Her hasta ne yapılması gerektiğini bilip soyleyemez sonuçta. Sevmiyorsa yapmasın işini. Şikayet yemek istemeyen de işini usulunce yapsin bence hic acimam

O an ona derdim ki basınızı bilgisayardan kaldırıp ilgilenirsiniz diye düşündüm verdiginiz biilgiler internette de var. 6 sene niye okudunuz acaba şuan sikayet birimine gidiyorum yetmezse daha üst makamlara bildirecegim insan sağlığı bu kadar hafife alinamaz.
Ama yapmamissiniz yüz bulmasin ben gene de gider sikayet ederdim müşterisi hasta olan bir işte davranabilcek en kötü sekilde davranmış. Özel sektörde yapsın bu muammeleyi bakalim 3 günde kapiya koyarlar onu. Kamu diye böyle rahatlar hakkinizi arayin yoksa çok ezerler bizi böyle 6 yil okudum bunla mi ilgilencem diye.

Selam kızlar ,

Geçen gün yaşadığım hala sinir olduğum olayı anlatmak istiyorum.

Adet düzensizliği ve başka sorunlarım için kadın hastalıklarından üniversite hastanesine iş çıkışı için randevu almıştım. Mesai dışı olduğu için bekleyen yoktu ve uzun bir sürede doktoru bekledim.

Neyse doktor hanım geldi direk bilgisayarın başına geçti benimle konuşmaya başladı. ama bir yandan da bilgisayarda bir şeyler yapıyor yüzüme hiç bakmıyor. söylediklerime duraksayarak cevap veriyor (aklı bende olmadığı için )

Ben zannediyorum ki ultrasonla bakıcak kan tahlili verecek filan. kadın bana zaten herkesin bildiği klasik dikkat edilecek şeyleri söyleyp ben daha ağzımı açmadan geçmiş olsun iyi günler dedi :KK57:

Banada sanırım o an kal geldi iyi günler deyip çıktım ama çıktıktan beridir kendimi yiyorum çok sinir oldum kızlar ne bir tahlil ne bir muayene ne bir yüzüme bakma normal mi bunlar ?

Mesai dışı olduğu içinde ekstra doktor ücreti ödedim ve bekleyen kimse de yoktu. şu anda o parayı havaya atmış gibi hissediyorum üstelik derdime de çare olmadı. tekrar doktora gitmem gerekiyor. bu konuyla ilgili ne yapabilirim ?
muayene nasıl etmez yaa şikayet edin direk önce hastaneye sonra da ilgili birimlere.

Üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri hep böyle. Ben farklı bir muameleyle karşılaşmadım şimdiye kadar.

Ben doktorlara da hak veriyorum. Kadın doğum polikliniklerinde günlük hasta bakma ortalaması 80 kişiymiş. Bütün gün 80 ayrı insanla ilgilen, üstüne mesai sonrası ekstralar da gelsin. Anca bu kadar ilgi alaka olur.
Ama bunun karsiligini da aliyorlardir. Ustelik isini hakkiyla yapmadiktan sonra neden o koltugu isgal ediyor? Buna ne hakki var? Ozel hastanelerde gosterilen ilgi alakanin yarisini gostermiyorlar. Sanki oraya onlari zorla oturtuyorlar. 9 ay hamileligim boyunca sadece bir kere devlete gittim. O kadar suratsiz , sert ve tersleyici davrandi ki doktor bir daha tovbe ettim. Ozele gittim. En azindan 7insan yerine kondum. Ama herkes ozele gidemiyor. Benim durumum el verdi de gittim. Gidemeyen insanlar neden o muameleyi ceksin ki? Dogumum ani basladigindan dolayi doguma mecbur devlete goturuldum. Doktorundan tut hasta bakicisina kadar afedersin it gibi davrandilar bana. Suni sanciyla cok afedersin kustum. Oncesinde ordaki kadina bunu soyledim. Bak midem bulaniyor bana bir kap ver diye. Beni bi tarafina takmadi. Birden gelince de yere cikariverdim. Bana bagira bagira soylene soylene sildi orayi. E ben sana soyledim. Beni niye takmadin be kadin? Isinin adi ne senin? Pesine acikligima bakmak icin resmen bacagima vurdu doktor. Bacaklarimi sancidan acamiyordum o an. Canimla ugrasirken bir de o doktor bozuntusundan bacagima saplak yedim. Bende onun eline vurdum sertce. Zorla mi calisiyosun, bedava mi yapiyosun bu isi insan misin sen diye bagirdim hastaneyi birbirine kattim. Bashekime kadar insanlar dokuldu oraya sonra benimle prenses gibi ilgilenmeye basladilar. Illa cirkef mi olmaliydim insan muamelesi gormek icin. Hepsi olmasa da cogu malesef bu isi zorla yapiyor gibi davraniyor. Sanki beles calisiyor dengesizler.
Ben de devlette ogretmenim. Yeri geliyor 30a yakin mevcutla calisiyorum. Hepsi 3 4 5 yasinda 30 cocuk dusun. Ve bir de bunlar cesit cesit velileri. Ben neden cekiyorum? Ben neden kotu ogretmenlik yapmiyorum? Neden sabrediyorum. Cunku bu isi ben sectim. Artisiyla eksisiyle layigiyla yapmak zorundayim isimi.

Back
X