• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorun tüp bebek uygulamasından sonra hastayı aramaması hakkında düşünceleriniz ?

Doktorun tüp bebek uygulamasından sonra hastayı aramaması hakkında düşünceleriniz ?

• Ankete Katılan
    28
bende bir tüp denemesinden sonra ilk sonucum 7.05 di dr aradı iki gün sonra tekrarla dedi tekrarladım testi
sonuç 4 tü faksladım sonucu vee ne aradılar nede sordular
bu beni çok kötü hissettirdi eğer değerim yükselse ben kıymetli yükselmediği için aranmaya bilee değer bulunmadım
o psikolojiyle anlatıyorum çok hassas oluyoruz ve ilgiyi biraz da olsun hakediyoruz:34:

Pozitif sonuç alınca doktorumu ben aradım, sonraki surecte de bazen o aradı bazen ben. Şahsen olumsuz sonuç alsaydim aranmayi beklemezdim. Hatta o üzüntü ile tekrar deneme yapmam için, paramı tekrar almak icin aradıklarıni bile düşünebilirdim. Ayrıca doktorum haftasonu bayram demeden sabahın köründe benimle ve diğer hastalariyla ilgilendi. Akşam 8 9 gibi hastaneden çıkıp hastalarini aramasini beklemek biraz bencillik olur bence. Sonucta biz istedigimiz zaman arayabiliyoruz onlari.

2 tüp bebek denemesi geçirdim biri kürtajla sonuclandı diğeri ise negatifle sonuclandı..
ilkinde bebeğim tutundugu için zaten sık sık telefonlaşmıştık gerek hemşireleri gerek kendisiyle..
2. denememide aynı merkesde yaptırdım ve bu sefer negatifi görmüştüm..
sonucumu alıp dr gösterdiğimde uzun uzun bi görüşmek yaptık daha sonra yine görüşmemizi istedi ben uzun bi süre görüşmeyi istemediğim için müsade isteyerek aramamalarını hazır hissettiğimde eleceğimi söyledim ve ben merkezden o şekilde ayrıldım sonrasında ise 2 ay sonra kendimi toparlayıp daha geçen hafta ancak görüşmeye gittim o zamanda ise memnun kaldım..
telefonda görüşme gibi bi durumumuz olmadı

ben negatif sonucta alınsa bir kez dahi olsun aranması taraftarıyım..
beni aramamaların sebebi ise negetifi onlardan duydugumda kendileriyle konusabilme fırsatım olmasıydı..

ama arkadaşlarınında dediği gibi ileişim cok önemli tedavi sürecinde muhattap olabilyosan sonrasındada 1 kezhal hatır sorulabiliyorsa o merkez bende büyük bi artı oluşturur

NOT:: bence ankete bi şık daha eklenmeli negatif sonucu alıp görüşen insanlar yüzyüzede görüşmüş olabiliyorlar

Son düzenleme:
Bende bir kere tüp bebek denemesinde bulundum.Bu denemem negatifle sonuçlandı...ben testimi doktorun verdiği tarihten 2 gün önce yaptırdım...çünkü merkezle aynı ilçe de değilim...test sonucumu negatif alınca eşim dr u aradı o da onların verdiği tarihte merkeze gelmemizi söyledi gittik ilgilendi anlattı negatifin nedenlerinin ne olabileceğini konuştuk...ve 2. tedavi için neler yapabiliriz konuşmaları geçti aramızda....Bizde kendimizi maddi manevi hazır hissettiğimizde tekrar geleceğimizi söyledik...O günden sonra bir daha aramadı gerek de yok diye düşünüyorum zaten...He yapsa sizlerinde dediği gibi gözümde bir + daha alır.

Kaderin cilvesine bakın ki bahsi geçen doktor bizim tüp bebek sürecimizde ilk görüştüğümüz kişi. Benim bu doktor ile anılarım sonra aranıp aranmamam değil bize transfer edilecek embriyoların kalitesi konusunda söylenen yalanlar. Çok iyi denilen embriyo kalitelerinin kötü olması. Eski eşimin bu sektörde olması ile dosyamıza sadece göz attığında bize söylenen yalan ortaya çıktı. Embriyolar kötü kaliteymiş hocam dediğimizde hayır yanlış hatırlıyorsunuz kötü dendi peki o zaman neden transfer ettiniz sorumuza cevap dahi veremediler ve bu merkezi ve adı geçmeyen doktorun dosyasını kapadık.

Sağ olsunlar ki böyle bir sitenin kurulmasına vesile oldular.

Onlarca merkez varken ve bu iş bukadar ticarete dökülmüşken embriyo kalitesine , işlemlerin güvenebilirligine nasıl güvenecegimizi bilemiyorum.. Bir bebegin oluşum sürecini defalarca uzmanlardan dinledim ve de izledim. Embriyolar blastosist seviyesine gelene dek ( 5.gün embriyosu) oluşumunun ilk evresini follop tüplerinde geçiriyor , ve blastosist embriyonun ilk süreci başarması demekken , çok kişiye 3.gün embriyosu verildigini gördüm , bir çogunda başarısızlıkla karşılaştım. Berlki de merkez embriyonun farkında ama anne karnında bir şans arıyor , belki de transfer ücretini alma cabasında oluyor bunları bilemeyiz.. Sperm anomalileri diyorsun , morfolojiye bakılıyor diyorsun , ama morfoloji dedikleri şey spermin üst kabugundan görüldüğünde anlaşılan ilk hasar-hasarsızlık durumu. Spermin ana saglık durumunu da yine Embriyo veriyor bize döllenme olsun olmasın..
Okadar çok detay var ki bu tüp bebek işinde , senin takibini yapan doktor binlerce TL alıyor ama onun işi görmek , takip etmek , bir sonraki adımı düşünmek.. Peki senin embriyo gelişimini kim yapıyor ? 1200 TL maaşla , uzun saatler çalışan ve her insan gibi mesai bitse de gitsek diyen biyologlar , laborantlar.. Bir çogu belki de yetiştirilmek üzere alınan yeni mezunlar :) Siz bu ülkede Genetik uzmanlarını da biyolog sınıfına sokar , Tıp uzmanı degil de saglık sekreteri gibi kullanmaya kalkarsanız , olacagı bu . Adam Cerrah Paşa Genetik biyolojiyi birinci sırada bitiyor , sonra da elinde bir mümessil çantası iş aramaya başlıyor. Bu gun genetik bölümleri tek tek kapandı , Fare gövdesine insan kulagı üreten genetikçilerimize ne oldu .. Projeleri Saglık bakanlıgınca onaylanırsa eger , yıllar süren çalışmalar karsın proje bedeli olarak bin'er Tl ya alıyor ya da alamıyorlar..
Çok iyi bilinen hastanelerde , beyin cerrahı profesorler ameliyatı başlatır ve sadece gözetler veya odasında kahvesini içerken , asistanlarına ya da yetiştirdigi uzmanlara ameliyatı bırakır.. Size sorsalar falanca Profesor ameliyatımı yaptı dersiniz.. Halabuki geri plandaki kişiler okadar önemlidir ki..
Benim gittigim merkezde , doktorum bir hastaya transferi yapıp , beni muayene edip , aynı anda onlarca telefona cevap verip yumurta toplamada bekleyen hastalara yetişmeye çalışıyordu.. Çok insanız ve çogalıyoruz , uzmanlar ise çok az .. Güvensizlik hat safhada..
Sana en gereken sey nufus , nufusa ket vuran sey bu kadın-erkek üreme bozuklukları , üreme ile ilgili tüm problemler ise parası olana göre bir hastalık.. Bu sorunlar hastalık dahi sayılamıyor.. 3 sene geçsin 5 sene geçsin , ugras ki rapor verilsin ..
Sürece ana - baba olmak için katlanıyorsun, her acıya sızıya , dag olsa dayanmıyor bu arzuya karşın ama süreci işletirken okadar çok sömürü ile karşılasıyorsun ki insan buna dayanamıyor..
Bütün bunların üstüne transfer sonrası , olumsuz sonuç alındıgında merkez seni tanımıyor, aramıyor , geldin geçtin kasalarını doldurdun..
Elbette ki arayacaksın , önce uzman ekibine yatırım yapacaksın , mutlaka süreç sonrası muhattap olması gereken bir uzman psikologun olacak.. Ben göz yaşı dokerken , bukadar -işçilik- bedeli alınıpta (piyasada hiç bir işlem ücreti , tıptaki işlem ücreti kadar faiş degil)olumsuz sonuçlanan bir sürece karşın bir insan evladı da seni arayıp ayaga kaldıracak.. Ben saygıdeger doktorlarımızı hiç bir şeye karşın suçlayamam , vakitsizlik , insan yogunlugu okadar cok ve zor ki..
Ama başarılı olanlardan ziyade daha cok üzerinde durulması gereken başarısız olan çiftler .. Cünkü kayıpları olan ve cevap arayan başarısız sonuç alan çiftler..
Ben; aşılamamda gebelik beklerken , gebeliğim oluşmamış ama regl gecikmesi yaşamışken , psikolojik olarak her gun kan verip o 0.100 hcg degerinin artmayışını göz yasıyla izler ve cevap ararken , doktorum zahmet edip maillerime bile dönmemiş , aradıgımda bir zahmet gelseydiniz diye beni terslemiş , kendisinin basına üşüşmeme nezaketi göstermiş olan ben'i kırmış ve benim yapacak bir şeyim yok tedavinize devam edemiyorum diyerek bırakmış , çok ama çok üzmüştü ..
O hastaneye bir daha gitmedim , onun umrunda degil , kimsenin de olmazdı , ama gebelere gülerek yaklaşımını gördüm , nasılsa onlar için her sey yolundaydı ve doktor sadece takiplerini yapıp onları gönderiyordu , kolay müşteri :)
Allah hepimizi iyi doktorlarla karşılaştırsın..

Son düzenleme:
Benim hittiğim merkezdeki ilk denemem pozitifle sonuçlandı buna rağmen ne yaptın ne ettin diye kimse aramadı..şahsen benm yaptığım en ufak işin sonucunu merak ederim..kese var kalp atışı duyuldu dedikten sonra hastam o bana gelmediği sürece aramazdım benim işim orada biter bundan sonra olabilecek her türlü olumsuz sonuç tüp bebek değil genel hamilelik komplikasyonudur çünkü..ben pozitif aldığım halde bir kere aranıp durumumun nasıl olduğu sorulmadığına çok bozuldum halbuki baklava böreklerinle teşekküre gidecektim gitmedim..
Benim şimdilerde asıl şikayetçi olduğumsa tüp bebekte embiryo transferine kadar olan süreç insan hamileliği ilerledikçe aslında en başındaki takibin ne kadar önemli olduğunu anlıyor..tüp bebekten önce yapılması gereken bir çok test var bunlardan bazıları :tam kan sayımı,demir b12 düzeyleri,tiroid hormonları,açlık kan şekeri,idrar testi ve kültürü,smear,hepatit paneli,toksoplazma-rubella-cmv gibi bulaşıcı ve bebekte ölüm yapacak hastalıklar ve daha bir kaçı..bana ve benim bildiğim hiç kimseye bu testler yapılmadı..oysa bende şu an hpv yakın arkaşımdada yoksoplazma var halbuki bunların hepsi transfer öncesi bilinebilir redavisinden sonrada transfer yapılırdı ama biz sadece müşteriyiz bir basit iş yüzünden kaçmamız uygun olmaz..paket dedikleri olayda baktıkları tek şey e2 düzeyi oldu bende hatta benim en bozulduğum olay bhcg değeri için 66 ytl yi iki kez bir güzelde ödedik oysa ben vermisim zaten sana 4500ytl ayıp değil mi ?? Ben bu sisteme çok lanet ettim o yüzden allah türkiyede bir daha düşürmesin ellerine inşallah...
Bu arada negatif gelsede en azından aranıp istediğim zaman gelebileceğim ve nedendir ne değildir diye konuşabileceğim bilgisinin verilmesini kesinlikle isterdim..

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim hittiğim merkezdeki ilk denemem pozitifle sonuçlandı buna rağmen ne yaptın ne ettin diye kimse aramadı..şahsen benm yaptığım en ufak işin sonucunu merak ederim..kese var kalp atışı duyuldu dedikten sonra hastam o bana gelmediği sürece aramazdım benim işim orada biter bundan sonra olabilecek her türlü olumsuz sonuç tüp bebek değil genel hamilelik komplikasyonudur çünkü..ben pozitif aldığım halde bir kere aranıp durumumun nasıl olduğu sorulmadığına çok bozuldum halbuki baklava böreklerinle teşekküre gidecektim gitmedim..
Benim şimdilerde asıl şikayetçi olduğumsa tüp bebekte embiryo transferine kadar olan süreç insan hamileliği ilerledikçe aslında en başındaki takibin ne kadar önemli olduğunu anlıyor..tüp bebekten önce yapılması gereken bir çok test var bunlardan bazıları :tam kan sayımı,demir b12 düzeyleri,tiroid hormonları,açlık kan şekeri,idrar testi ve kültürü,smear,hepatit paneli,toksoplazma-rubella-cmv gibi bulaşıcı ve bebekte ölüm yapacak hastalıklar ve daha bir kaçı..bana ve benim bildiğim hiç kimseye bu testler yapılmadı..oysa bende şu an hpv yakın arkaşımdada yoksoplazma var halbuki bunların hepsi transfer öncesi bilinebilir redavisinden sonrada transfer yapılırdı ama biz sadece müşteriyiz bir basit iş yüzünden kaçmamız uygun olmaz..paket dedikleri olayda baktıkları tek şey e2 düzeyi oldu bende hatta benim en bozulduğum olay bhcg değeri için 66 ytl yi iki kez bir güzelde ödedik oysa ben vermisim zaten sana 4500ytl ayıp değil mi ?? Ben bu sisteme çok lanet ettim o yüzden allah türkiyede bir daha düşürmesin ellerine inşallah...
Bu arada negatif gelsede en azından aranıp istediğim zaman gelebileceğim ve nedendir ne değildir diye konuşabileceğim bilgisinin verilmesini kesinlikle isterdim..

MErhaba ..

Öncelikle Hamileliğin en güzel şekilde gecip bebeğini sağlıklı ve huzurlu olarak kucağını almanı Rabbimden dilerim :nazar: Canım sen olumlu sonuc alınca arayıp aramamaları sende bir hayal kırıklığı yaşatmaz çünki sen muradına o güzel müjdeye ermişsin o günlerde ..
Ama olumsuz sonuc alığda hiç ilğilenilmediğinde o hezeyan çok başkadır ki yaşan çok iyi bilir :(((

İzlediğim tüp bebek uzamanlarının hemen hemen hepsi bu tedavi sürecinden gecen hastalın bire bir alaka çok ihtiyacı olduklarını onların asla normal gebe kalan hanımlara aynı kefede olmadıklarını vurguladılar bir çok seminerde bu sürecin sonrasında olunlu sonuclardan çok olumsuz sonucların onlar için daha çok hassasiyet göstermeleri gerektiğini söylemişlerdi ..

Bir tedavi sonucu olumlu sonuc alındıgında artık sizin bebeginizin gelişimini takip etmek başka uzamanların elinde .. amam olumluz bir transferden sonra bunun neden olduğu sebebleri araştırıp birdahaki tedaviye başlamak ve sağlıklı sonuc alabilmek için hastanın yakın takibe alınıp ilği gösterilmesi şartmiş 10 hastaya bakılacagına 3 hastaya bakarım demişti doktor ..

Ben bu Doktoru çok merak ettim acıkcası özelden bilgi alırsam çok sevinirim ..

Tüp bebektedavisi Görüp evlat sahibi olmak isteyen Tüm Anne ve baba adaylarına Rabbim (c.c) sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin İnşallah :nazar:

Back
X