doktorun yaptığı test !

ecrin_hatice

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2010
201
1
46
İstanbul
Merhaba Kızlar !

Diğer konularımda da bahsetmiştim.Bebek için tedaviye başlıcağımı.Eşimin Sperm testi çok şükür temiz çıktı.Dün doktora gittim.Doktor benden kan testi istedi.Neyse gittim verdim.Gizli kan şekeri ve prolaktine baktı.1.sorum bu.Bunların gebelikle ne alakası var.Prolaktin bildipim kadarıyla süt hormonu.şekere gelince hamile değilim ki şekerime baksın.Kafama bunlar takıldı.Neyse sonuçları aldım doktorun yanına çıktım.Temiz dedi.Klomen,antibiyotik ve vitamin verdi.Klomene adetin 3. günü başla adetinin 12-13-14 bu günlerden herhangi birinde gel yumurtlama takibine başlıcaz.Bunlardan sonra da gebelik oluşmazsa eşini buraya getir tür bebek bölümümzde tekrar bi sperm testi yapalım.(Ben eşimi devlet hastanesine hasekiye göndermiştim test için çünkü devlet hastanesi olduğu için para kaygısı yok.) Yapacağınız testin eşimin yaptırdığı testen ne gibi bi farkı var dedim.O da dediki Bu teste detaylı bakamamışlar spermin kalitesine dayanıklığına bakıcaz onuda sadece tüp bebek bölümü olan yerler bakıyo dedi.2.sorum da bu.Bu doğrumu yoksa tamamen para kaygısından yapılan fuzuli istek mi ? Şunu da belirtiyim ki gittiğim hastane çok ünlü gittiğim doktor da çok ünlü bi doktor.

Canım evet bendede aynı şekilde bakıldı. Ayrıca sperm tahlili pek çok metotla yapılıyor.
O yüzden doktorun istediği farklı bir şekilde bakılması çok normal.
Merak etme. bizde tedavide hastane değiştirdik. eşimin yeni sonucu olduğu halde tekrar istedi yani.

Sperm Testi konusunda eşim biraz tepkili tanıdığı bi doktor var ona sormuş.Bu doktorda onlar sırf para tuzağı devlet hastanesi gerek görseydi yapardı para koparmak için yapıyolar falan diyince benim herif sinirlendi biraz.Kan testinde de kan şekerime falan bakılması tuhafıma gitti ne alaka gibisinden.Ondan bi soriyim dedim sizlere de yapıldımı bu testler diye.

canım kan şekerine bakılıyor pco den şüphelendiği zaman doktor şeker testi istiyor ayrıca vereceği ilaç belki şeker hastalarında yan etki yapıyor vardır bi bildiği elbette.
sperm testine gelince bizede aynısı yapıldı eşim 1 devlet has. 1 üni. has. birde özelde test yaptırdı o zaman gecerli oldu.
bence doktorunuz ne istiyorsa yaptırın çünkü hep doğru ve mantıklı oluyor.

Back
X