Doktoruna dava açan var mı?

turnur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
285
17
98
Muğla
Revizyon oldum bir sene önce.bunca zaman bekledim tam otursun diye.ama yine çökme oldu, kıkırdak koyduğu halde. Sağ taraftaydı çökme bu sever iki taraflı çökme yaşıyorum.galiba tes v sorunu.nefes alamamak çok kötü.(doktorumla birkaç kez görüştüm.başından savma havasında). dava açsam kazanma şansım var mı?bu süreçten geçen varsa yazabilir mi?

Davayı kazanıp kazanamamanız tamamen elinizdeki delillere bağlı. Dava açıp kazananlar var. Hatta bununla ilgili son zamanlarda çıkmış bir emsal karar var. Bu karara göre fonksiyonel olarak bozukluk olmasa bile doktorun hastasına yapmayı vaadettiği şekli tam olarak yapamadığını savunup kazanan var.

Kaldı ki sizinkinde çok ciddi bir fonksiyonel bozukluk, nefes almada sorun ve çökmeler olmuş. Deliller yeterliyse kazanabileceğinizi düşünüyorum.

Tabi ameliyatın üzerinden kaç sene geçmiş olduğu hususu da zamanaşımı hesabı için önemli. Zamanaşımı geçmiş davayı açmayı hiçbirimiz istemeyiz.

Bahsetmiş olduğum emsal karar da Onur Erol ile ilgili. İstenen tazminat da 70.000 lira. Yargıtay, Ocak 2019 senesinde bu davada hasta lehine karar vermiştir. Hukukçu olmayan kişilerin kendi kafalarında yarattığı şehir efsanelerine bakıp hakkınızı aramaktan vazgeçmeyiniz. Onur Erol aleyhine bir dava kazanılabiliyorsa herkese karşı kazanılabilir.

Back
X