ben ilçedeyim bu ikinci hamileliğim ilkinde de doktorum için tıp merkezine 21tl ödedik emekli sandığı çalışanım. doğum için doktoruma dedimki ben ilde özel bir hastanede sezaryen yapacam dedim oda bana benim orayla anlaşmam var dedi ve doktora para ödemedik. yalnız özelde devlet karşılamıyorsezaryanı biz ödedik. normal de olsa sezaryen de olsa 500tl ücret. sezaryende aynı ücretle genel ya da spinal anestezi olabiliyorsunuz yani belden yapılıyor anestezi ama 2 saat sonra genel anestezi gibi ağrılarınız başlıyor ben kombine spinal epidural isteyince epidural için 250lira daha ödedik 750 oldu. kombine olunca spinal erken başlıyo epidurali beklemiyosun 20 dak zaten ona ayrı para ödemiyorsun. giriş ücreti yani muayene ücreti 21lira ödedik buna 3 günlük banyolu klimalı oda ki içinde refakatçı için açılır kolltuk falan dahil artı çocuk doktoru da içinde benim kan uyuşmazlığım vardı kızımla onun iğnesi, lavman, ağrı kesici herşey dahil 750nin üzerine 875 falan tuttu. şimdi her yerde fiyatlar uygun. devlet hastanesinin doktoruna gebeyken gitsem zaten iki aya bir 100 tl vercem en az. onun yerine böyle özele giderim doğumumu da özelde yaparım.