doktorunuz sezeryandanmı yana normal doğumdanmı???

sımdı gercı eputral de daha cok sıpına yontemı varmış hele bazı arkadaslarımız doğursun yaptuıkları yontenmlerı anlatsınlar bıraz bu konuda tecrube kazanırız...............hangısı ıyı bakarız....................rabbım kolaylık versın ya................

ben doğumdan bir ay öncesinde sıkı sıkı pazarlık yaptım dr.umla kesinlikle spinal istemiyorum bayıltım diye. neyse anlaştık. doğum zamanı geldiğinde ameliyathaneye girdim ki acaip bi curcuna. 2 yeni doğan yoğun bakım dr.u. 2 anestesi dr.u 2 kadın doğum dr.u ve bir sürü hemşire.............!!!!!!!!!! hepsi de dedik ki illaki spinal olsun bu anı görç hep birlikte çok eğlenecez filan. anestesi dr.ları da bebeklerin narkozdan etkilenmesin en iyii spinal dedeiler ve beni ikna ettiler. 5 kere belden iğneyle girip uyuşturmaya çalışmaları rağmen bir türlü olmadı ve ben yine bayıltıldım. baştan beni dinleselerdi yada ben vazgeçmeseydim o stresi çekmeyecektim. ayılmam hiç zor olmadı. kendime geldiimde sedyeden yatağa alınıyordum. yine olsa yine tüm bayılmak isterim kesinlikle.

evet bence de nilcim. zaten korku yaşadığı için çoğunlukla ameliyat sırasında tekrar bayıltıyorlarmış.tansiyonu filan düşüyormuş insanın.

tubacım acaba dedıgımız bu yontem ehıl ellerde farklı olabılırmı cunlku son yıllarda cok kısıde memnun.............ıyı bı ekıpte sıkıntı olmaz bence ..............ama cok denememış yapmamış bı ekıp bu konuda sıkıntı oluşturabılır................ya zor bu kısmda bayılmak rahat ama ayılma kısmından nefret edıyorum................neyse ınş o asmaya gelım yenıden dıuşunurum...............

tabi canım. sonuçta belinden içeriye iğne giriyor. mutlaka deneyimli olmaları lazım ama onlarında elinde olmayan sorunlar çıkabiliyor.ben gibi mesela. iğne ulaşması gereken yere bir türlü giremedi. bazılarının kemik yapısıyla alakalı olabiliyormuş. zaten yeterince de bükülemedim göbeğimden. adamlar napsın. aslında evet olanlar çok memnun ama onlar 1 bebek doğuruyor. onların işi sadece saniyeler sürüyor. kesinin atılmasıyla bebeğin alınması o kadar az sürede oluyorki anlamıyorsun hiçbirşey. bi de sen bebeği gördükten sonra iş dikiş kısmına geldiğinde sana biraz narkoz verip uyutuyorlar. ama bizim işimiz öle değilki. 3 bebeğin alınması daha uzun sürecek ve bebekler premature olduğu için alınır alınmaz yoğun bakıma alınacak kontrolü yapılacak ve sen bunların hepsini birden göreceksin. heyecenın daha da artacak ve istemeden de olsa tepki vereceksin. ben uyuduğumda sadece 1 elimin üstüne kelebek açılmıştı ve serumla kan bağlanmıştı çok iyi hatırlıyorum ama uyandığımdaher 2 elimin üsteünde 2şer kelebek vardı ve el ve ayak bileklerim morardı. ben anlayamadım nolduğunu, hemşireye sordum niye morardı diye. hemşirede dediki ameliyat sırasında masada zıplamaya başlamış vücudum. o sırada olmuş o marartılar. bu senin elinde olan bişey değilki. vücut tepki veriyor. bunu bi de ayıkken yaşadığını düşünsene. ay ne biliyim bu konuda ben baya korkağım.

ay valla sagol bak benıde korkuttun ............naoppalım uyuruzzzzzzzzz bızde..............alalımda kucagımıza ınşşşşşşşşşş canım

ay amanın kızlar korkutmak istemedim sizi. uyandım vr iş bitti o kadar. akşama yürüdüm sabaha kadar 5 kez yürüdüm ertesi gün sandalyede oturuyordum. korkmayın haaaaaa!!!!!!!!!!

arkadaşlar malum çoğul gebeliklerde en çok sezeryan kullanılıyor risk taşımaması açısından ama normal yapan ve tavsiye eden birçok kişide var gerçi ikizler için geçerli bu söylediklerim üçüzler ve üstü çoğullarda kesinlikle sezeryan oluyor ama yinede doktorlarınızın ve sizin fikirlerinizi merak ettim siz normalden yanamısınız sezeryandanmı???

canım ben daha sizlere göre çok yeniyim ama daha hamile kalmadan belliydi doğum şeklim : SEZERYAN!!!
benim HPV virüsüne bağlı siğillerim vardı.bununla ilgili uzun zaman tedavi gördüm hala ara ara çıkıyorlar yakıyor ya da donduruyor doktorum..neyse bu siğiller normal doğum sırasında bebeğe geçebiliyormuş o yüzden daha dört aylık evliyken belliydi hamile kaldığımdaki doğum şeklim..
ama çok korkuyorum doğum olayından..düşündükçe tansiyonum düşüyor, çarpıntım başlıyor ve başım tutuyor..çok fena..napıcam bilmiyorum yani..
Allah hepimizin yardımcısı olsun.. :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

işin kötüsü benim en kötü korkum anestezidir şimdiye kadar iki defa aldım ikiside 10 dklıktııı
sezeryanda kaç dk anestesi veriliyorr yaaa

bende normal dogurmayi cokk isterdim ama nasib hayirli olan buymus, bebislerimin kafalari yukarda oldugu icin doktorum sezeryan dedi, tekinin kafasi bile assagida olsa idi ilk bebegi normal dogurup digerinide karnimda pozisyonunu cevirebileceklerinin mumkun ve tehlikesiz olacagni söylemislerdi ama yaramaz bamyamm o pozisyonda kalmaya karar verdiler =))))))
kendimi bebislerimi riske atmam kesinlikle tabikii önemli olan sagliklica gelmeleriii Allah herkeze hayirli kolay dogumlar nasib etsinn

Back
X