• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dokunsalar ağlayacağım

bende ilk başlarda öyle zannetmiştim. yani okul yada arkadaşlarını sevmiyor vs. tepki diye

ama bu benim ikinci çoçuğum gözlemlediğiniz zaten olayların farklı geliştiğini anlıyorsunuz. heleki küçükken göz önünden hiç ayıramazdım. parmaklarının ucunda yürürdü. sürkerli düşer, vs. yani istemeden kendine zarar verirdi. okul başladıktan sonra bu sorunlar daha da arttı. dikkat eksikliğinin olduğunu anlıyorsun. mesala
dunu bugunu yarını ayıramıyor
ayları mevsimleri karıştıkıyor
dikkati o kadar çabuk dağılıyorki şaşarsınız
her gün bir eşyasını mutlaka unutuyor. onun için sadece temel eşyalarını koyuyorum. unutmasın ve kafası karışmasın diye
okuması diğer arkadaşlarına göre daha yavaş
saat çizdiği zaman tersten ciziyor yani saat tersten akıyor
bd vs. harflerini mutlaka karıştıkıyor. 2 -5 tersten tam tersini yazıyor.

şöyle ifade edeyim. doktorun bana söylediği kadarıyla. böyle çoçuklar toplum tarafından bilmeyen insanlar ve arkadaşları tarafından dışlanıyor. yapılan bir aratışmaya göre hırsız arsız. çeteler eroin. vs. kullanımı en çok bu çoçuklarda görülüyor. çünkü tedavi edilmez ise içine kapanarak aileden kopuyor nerde ipsiz sapsız insanlar onlara yanaşıyor.

şimdilik bu kadar:))

neden ömür boyu kullanıyor bende çok fazla bilgi sahibi değilim kulaktan dolma sadece ama trt1de iyifikir prorramına ibrahim bilgen diye bir çocuk psikiyatsiti çıkıyor eğer dikkatle ilgili sıkıntı yokolduysa ilaç yavaş yavaş bırakılabilir demişti canım senin kızında küçükmüş daha inşaallah tedavi işe yarar ama şu varki her çocuk her derste başarılı olacak diye birşeyde yok illaki çocuklarımızın bir şeye istidadı var önemli olan doğru yönlendirmek ve onların mutlu olması Allah onları bize bağışlasın hastalık yüzü göstermesin inşaallah

canım psikiyatristleri özelde sgk ne yazıkki karşılamıyor birçoğuda özel muayanehane benim gittiğim bayan ilgili bir doktordu ve 200 tl idi muaneyenesi ama dediğim gibi devlet hastanelerindede var çocuk psikiyatristlri mesela oğlumun bir arkadaşı var annesi erenköyden randevu almış internetten devlet hastanelerini araştır kkdada davranış bozuklukları kısmında bununla ilgili başlıklar var ve doktor ismi öneriyorlar bakabilrsin 6. sınıf daha herşeyi toparlayabilirsiniz ben sonuç alacağınıza inanıyorum birçok kişi geçiştiriyor bu durumu ama bence önemli ve çaresi var

evet cnm ilaçsız dr suz çözülür zannettim ama dün birebir ders veren ablası bugün verdiğimi ertesi gün unutuyor dedi kahroluyorum. bu sorunu nasıl çözücem bilmiyorum ama çözmem lazım. dediğim gibi devlette çok sıra oluyor sık sık gitmek gerekiyor. iş yeri sıkıntılı

birde televizyon bilgisayar cep telefonu dikkati çok azaltıyormuş .tv karşısında geçen herbir saat dikkati yüzde 10 azaltıyomuş ve benim oğlum çok tv izliyor-du artık müdahele ettik ne kadar zarar veriyor teknoloji çocuklarımıza biz eskiden ne güzel dışarda oynardık sek sek saklambaç vs çocuklarımız böyle oyunları bilmeden büyüyor tv karşısında eskiden dikkat eksikliği hiperaktivitemi vardı benim arkadaşım birinci sınıf öğretmeni ve üstünzekalılar sınıfına giriyor sınıfının yarısı hiperaktifmiş ve gayet normal oldu bu durum diyor şimdiki çocuklar böyle

​Psikoloğlar ilaç veremez yasak sizinki nasıl verdi.

konuya balıklama daldım:) canım eksik yazmışım. bu çok üzün bir süreç

önce psikolog, psikiyatrist, bir çok test, sonrada öğretmenin özel görüşleri gibi herşey yapıldıktan sonra buna karar verildi. büyüdü yani ergenliği geçtiği zaman inşallah bu eksikliğini ve organizasyon bozukluklarının kendi başına farkına vararak telefi etmeye çalışacak.

evet cnm ilaçsız dr suz çözülür zannettim ama dün birebir ders veren ablası bugün verdiğimi ertesi gün unutuyor dedi kahroluyorum. bu sorunu nasıl çözücem bilmiyorum ama çözmem lazım. dediğim gibi devlette çok sıra oluyor sık sık gitmek gerekiyor. iş yeri sıkıntılı

buda bir şey mi benim kız cumlenin başını okuyor, sonuna geldiğinde başını çoktan unutmuş oluyor.

evet cnm ilaçsız dr suz çözülür zannettim ama dün birebir ders veren ablası bugün verdiğimi ertesi gün unutuyor dedi kahroluyorum. bu sorunu nasıl çözücem bilmiyorum ama çözmem lazım. dediğim gibi devlette çok sıra oluyor sık sık gitmek gerekiyor. iş yeri sıkıntılı[/QUOT

okuldaki rehber öğretmeniyle ve sınıf öğretmeniyle görüşüyormusun onlar ne diyor sen olmasanda götürecek biri yokmu acaba yada daha uygun özel bir yer araştır babasına söyleyemem demiştin ama babasna bu durumu anlatsan belki onun izin durumu daha rahatsa o götürebilir Allah yardımcınnız olsun

Evet gördü.arkadaşım inşallah sizde faydasını görürsünüz,çocuğunuzda unutkanlık varsa birde b12 vitamin eksikliğine baktırın oda aşırı derecede unutkanlık yapar.

bende ilk başlarda öyle zannetmiştim. yani okul yada arkadaşlarını sevmiyor vs. tepki diye

ama bu benim ikinci çoçuğum gözlemlediğiniz zaten olayların farklı geliştiğini anlıyorsunuz. heleki küçükken göz önünden hiç ayıramazdım. parmaklarının ucunda yürürdü. sürkerli düşer, vs. yani istemeden kendine zarar verirdi. okul başladıktan sonra bu sorunlar daha da arttı. dikkat eksikliğinin olduğunu anlıyorsun. mesala
dunu bugunu yarını ayıramıyor
ayları mevsimleri karıştıkıyor
dikkati o kadar çabuk dağılıyorki şaşarsınız
her gün bir eşyasını mutlaka unutuyor. onun için sadece temel eşyalarını koyuyorum. unutmasın ve kafası karışmasın diye
okuması diğer arkadaşlarına göre daha yavaş
saat çizdiği zaman tersten ciziyor yani saat tersten akıyor
bd vs. harflerini mutlaka karıştıkıyor. 2 -5 tersten tam tersini yazıyor.

şöyle ifade edeyim. doktorun bana söylediği kadarıyla. böyle çoçuklar toplum tarafından bilmeyen insanlar ve arkadaşları tarafından dışlanıyor. yapılan bir aratışmaya göre hırsız arsız. çeteler eroin. vs. kullanımı en çok bu çoçuklarda görülüyor. çünkü tedavi edilmez ise içine kapanarak aileden kopuyor nerde ipsiz sapsız insanlar onlara yanaşıyor.

şimdilik bu kadar:))

buda bir şey mi benim kız cumlenin başını okuyor, sonuna geldiğinde başını çoktan unutmuş oluyor.

cnm senin yazdıklarının aynısı oğlumda var. ingilizce hoca tuttuk. ben çocuğunuza öğretemem . bir derste verdiğimin aynını diğer derste veriyorum. ayları günleri tüğrkçe olarak bilmiyor ing nasıl öğretey,m dedi. unutuyor eşyalarını . unuttuğunu bile unutuyor. kazağımı okulda buldum diyor. unuttuğunda haberi yok.

evet çok arkadaşı var ama yakın arkadaşı yok. herkesi tanır arkadaşlığı sürdürmede sorunu var. şımarık çocuklarla arkadaşlık ediyor. öğr kötü yola gider peşini bırakma dedi. sizinki ilaç alıyormu

cnm senin yazdıklarının aynısı oğlumda var. ingilizce hoca tuttuk. ben çocuğunuza öğretemem . bir derste verdiğimin aynını diğer derste veriyorum. ayları günleri tüğrkçe olarak bilmiyor ing nasıl öğretey,m dedi. unutuyor eşyalarını . unuttuğunu bile unutuyor. kazağımı okulda buldum diyor. unuttuğunda haberi yok.

evet çok arkadaşı var ama yakın arkadaşı yok. herkesi tanır arkadaşlığı sürdürmede sorunu var. şımarık çocuklarla arkadaşlık ediyor. öğr kötü yola gider peşini bırakma dedi. sizinki ilaç alıyormu
b12 vitamin eksikliğinden baktırın o zaman arkadaşım.Oğlunuzun kilo problemi var mı peki yada unutkanlık dışında başka belirtiler var mı aşırı sınırlılık,saç dökülmesi yada kalp çarpıntısı gibi.

evet cnm ilaçsız dr suz çözülür zannettim ama dün birebir ders veren ablası bugün verdiğimi ertesi gün unutuyor dedi kahroluyorum. bu sorunu nasıl çözücem bilmiyorum ama çözmem lazım. dediğim gibi devlette çok sıra oluyor sık sık gitmek gerekiyor. iş yeri sıkıntılı[/QUOT

okuldaki rehber öğretmeniyle ve sınıf öğretmeniyle görüşüyormusun onlar ne diyor sen olmasanda götürecek biri yokmu acaba yada daha uygun özel bir yer araştır babasına söyleyemem demiştin ama babasna bu durumu anlatsan belki onun izin durumu daha rahatsa o götürebilir Allah yardımcınnız olsun

cnm babasının izin sorunu benimkinden beter . randevu alabilirsen annem götürsün diye düşünüyorum. arada kontrole de izin alırım sanırım. çok yıpratıcı çok

aynen. görenler zannederki ikinci çoçukta ondan böyle. yok kardeşim çoçuk hasta. ben hastalığını kabul ettim. benim kızımdan bekledim derslerinde süper olması değil. sadece ruhununda deliklerle büyümesin kızım dışlanmasın sınıfından. ben doktorada söyledim. ben süper zeka olsun istemiyorum. sadece ruhsal halini bozmasın. dışa dönük sevimli, sevgi pıtırcığı benim kız:) ama arkadaşları alay ediyor. tembel vs. diye hırcınlaşıyor.
canım peşini bırakma çoçuğunun yoksa ergenliğinde çok zor başadersin.

balık yağı beyinin besini yıllardır içiyorum hiç kilo aldırdığını görmedim hiç öyle düşünmeyin devam edin doktorlarda kiloyla alakası yok diyolar.
ayrıca bazı çocuklar okulu sevmeyebilir bu çocugunuzun zeki olmadığını göstermez öyle herşeyi kısıtlayıpta çocugunuzu hayattan soyutlamayın bizde yıllarca tv izledik ama unutkanlık vs alakası yok sadece dikkat dağınıklığı yapar dikkat dağınıklılığında unutkanlıkla bi alakası yok aksine dikkat dağınıklığı olanlar yaşıtlarına oranla daha zeki olur ve bunu kontrol edemez. bende abimde çocukken tv basından ayrılmazdık ben derslerimde başarılıydım abim değildi abimi aklınıza gelebilecek her yere götürdüler sayısız prof.un elinden geçti hepsi yaşıtlarına oranla daha zeki fakat bunu kontrol edemiyo dediler.
bu tarz çocuklara genelde bi uğraş edindirin derler benim abim gitar bağlama çalmayı ögrendi ona merakı vardı bu tarz çocuklar istedikleri şeyleri çok kolay ögrenirler. ve şiiire merak sardı şimdi kazancını bunlardan sağlıyo ben üniv. okuyorum o orta 2 terk benden bile daha iyi konuşuyo sanki on tane üniv. bitirmiş. eğilimi olduğu yönde onu geliştirin sevdiği şeyleri yaptırın.

b12 vitamin eksikliğinden baktırın o zaman arkadaşım.Oğlunuzun kilo problemi var mı peki yada unutkanlık dışında başka belirtiler var mı aşırı sınırlılık,saç dökülmesi yada kalp çarpıntısı gibi.

saç dökülmesi vardı bir dönem bu ara yok gibi. evet sinirli. b12 balık yağımı oluyor. balık yağı alıyor. portakal suyu her gün. 60 kilo

balık yağı beyinin besini yıllardır içiyorum hiç kilo aldırdığını görmedim hiç öyle düşünmeyin devam edin doktorlarda kiloyla alakası yok diyolar.
ayrıca bazı çocuklar okulu sevmeyebilir bu çocugunuzun zeki olmadığını göstermez öyle herşeyi kısıtlayıpta çocugunuzu hayattan soyutlamayın bizde yıllarca tv izledik ama unutkanlık vs alakası yok sadece dikkat dağınıklığı yapar dikkat dağınıklılığında unutkanlıkla bi alakası yok aksine dikkat dağınıklığı olanlar yaşıtlarına oranla daha zeki olur ve bunu kontrol edemez. bende abimde çocukken tv basından ayrılmazdık ben derslerimde başarılıydım abim değildi abimi aklınıza gelebilecek her yere götürdüler sayısız prof.un elinden geçti hepsi yaşıtlarına oranla daha zeki fakat bunu kontrol edemiyo dediler.
bu tarz çocuklara genelde bi uğraş edindirin derler benim abim gitar bağlama çalmayı ögrendi ona merakı vardı bu tarz çocuklar istedikleri şeyleri çok kolay ögrenirler. ve şiiire merak sardı şimdi kazancını bunlardan sağlıyo ben üniv. okuyorum o orta 2 terk benden bile daha iyi konuşuyo sanki on tane üniv. bitirmiş. eğilimi olduğu yönde onu geliştirin sevdiği şeyleri yaptırın.

yüzmeyi çok seviyorum. ona gidiyor. bazen üyelik. bazen özel ders alıyor. stil öğrenmek için. dr a götürme fikri benim psikolojimi bozuyor. kafam allak bullak oldu

saç dökülmesi vardı bir dönem bu ara yok gibi. evet sinirli. b12 balık yağımı oluyor. balık yağı alıyor. portakal suyu her gün. 60 kilo
"çocuğunuzun tiroitlerinize baktırın o zaman tiroit rahatsızlığı saç dökülmesi.sinir ve kilo yapar,unutkanlık yapar o yüzden sordum.Benim kardeşimde balık yağı kullandı ama bir gram kilo almadı boyu 188 kilosu 60 şuan bir ara 63 olmuştu ama hemen geri verdi.

aynen. görenler zannederki ikinci çoçukta ondan böyle. yok kardeşim çoçuk hasta. ben hastalığını kabul ettim. benim kızımdan bekledim derslerinde süper olması değil. sadece ruhununda deliklerle büyümesin kızım dışlanmasın sınıfından. ben doktorada söyledim. ben süper zeka olsun istemiyorum. sadece ruhsal halini bozmasın. dışa dönük sevimli, sevgi pıtırcığı benim kız:) ama arkadaşları alay ediyor. tembel vs. diye hırcınlaşıyor.

evet bende ergenlikte kötü yollara gider diye korkuyorum. erkek çocuğu birde. benim oğlumda da dışlanma var. sınıf dışında daha çok arkadaşı var. sınıfta pek yok

merhaba daha okuyan bır cocucugum yok fakat kendı dusuncemı yazıyorum benımde matematıgım hıc ıyı degıl fkt sozelde ıyım ayrıca mesela cocugunuz belkı baska seylere yatkındır ılerde lıse donemı ıcın duz lıseyee veya dıgerlerıne kayır yaptırmayın bırde el becerısı olan seylere yonlendırın elektrık elektronık bolumu var meslek lıselerındee restorasyon var ahcılık falan bunlar faydalı olur belkı

yüzmeyi çok seviyorum. ona gidiyor. bazen üyelik. bazen özel ders alıyor. stil öğrenmek için. dr a götürme fikri benim psikolojimi bozuyor. kafam allak bullak oldu

tabi tam teşhis edilmesi için git doktora gdip geldin mi yorumları okumadım teşhis konuldumu bazı çocuklar yaşıtlarına göre daha geç ögreniyor onları tedavi ederek yaşıtlarına yetiştirmek mümkün fakat eğer demin anlattığım şeylerse hiç üzülmene gerek yok.

tabi tam teşhis edilmesi için git doktora gdip geldin mi yorumları okumadım teşhis konuldumu bazı çocuklar yaşıtlarına göre daha geç ögreniyor onları tedavi ederek yaşıtlarına yetiştirmek mümkün fakat eğer demin anlattığım şeylerse hiç üzülmene gerek yok.

yok cnm psikolg dikkati dağınık demişti o kadar kapsamlı bir psikiyatr a gidecem kaçış yok artık

kızlar hepiniz sağolun. biraz önce annemin bir komşusuyla konuştum onun oğluda benim gibiymiş. madalyon psikiyatri merkezine götürmüş. ilaç verip tanı koymuşlar. hep psikolog hem psikiyatr görmüş. bir ayda baya iyileşme görmüş. salıya randevu aldım. psikiyatr dr gitme fobim vardı. sayenizde acı gerçekle yüzleştim. salı günü gidiyoruz.

dua edin bana ve oğluma. Allah hepinizden razı olsun

Vallahi sekerim bana oyle geliyor ki, oglunuzda psikolojik bir sorun yok, okulu sevmiyor iste. Sevmesi icin bir sebep yok ama sevmemesi icin bir suru var.

Cocuk o daha, okumazsa basina geleceklerden , hayatin gerceklerinden, gecim derdinden ne anlasin?

Soyle nacizane bir fikrim var, alin oglunuzu bir gun, dilencilerin bol oldugu bir yere goturun , okumazsan sen de boyle sokaklara dusersin diyin. Hayatin gerceklerini bire bir gorurse belki akli basina gelir.

Back
X