• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dokunsalar ağlayacağım

Bence kendinizi bu kadar uzmeyin. Ben kendim ogretmenim, sizin gibi veliler cok gelirdi bana da, hep cocuklarinin basarili olmalarini istiyorlar, basarili olmalari icin ellerinden ne geliyorsa yapiyorlar.
Benim erkek kardesim var su an 23 yasinda, devlet memuru. Kardesimin ortaokul yillari bircok zayifla geldi, hic zayifsiz gelmezdi, sinifta kalmaktan kil payi kurtulurdu, kac zayifi oldugunu bile bilmeyiz, karnesini hic gormezdik, ne yapardi bilmiyorum. Lisede duzelir belki sandik, daha da dibe vurdu, hic unutmam bir defasinda tam 7 zayif geldi karnesinde. Neyse liseyi de ite kaka, babamin ogretmenlerle konusmasiyla, dersanelere yollamakla oyle boyle bitirdi. Bir sene dersaneye gitti sonra, 4 yillik universite kazandi, universite okurken lise memur alimlarina basvurdu, kadrolu memurlugu da kazandi, universiteyi birakti tabi is icin, zaten okumayi pek sevmez. Sonra kendi isi ile alakali bolum okumaya basladi, 2 yillik okuyor su anda, bitince 4 yila da tamamlayacak, isinden de cok memnun. Onun bu halinden annem, babam da cok memnun artik, eskiden o kadar uzuldugune yaniyor annem simdi.

Bu ornegi size uzun uzun yazma sebebim cocugunuzun simdiki hali icin bu kadar uzulmeyin, hem cocuk da ozel ders alsin tabi, ona birsey demiyorum ama biraz cocuklugunu yasasin, baski hissetmesin ustunde. Hem hayatta hersey ders degil ki, cocugunuzun kaderinin ne sekilde cizildigini bilemeyiz. Belki de ilerde basarili olur, iyi bir isi olur. Siz elinizden geleni yapiyorsunuz sonucta. Ayrica benim o zamanlar calistigim okuldaki ogrencilerin belki de yuzde 80 i cocugunuz gibiydi, farkli bir cocuk degil sizinki, herkesten basarisiz degil.

çok saol cnm. farklı olmadığını biliyorum. çok çocuk var böyle. bende öyleydim bana çekmiş birazda . hiç çalışmazdım:)
evlimisiniz bilmiyorum ama anne baba olmak çok zor. ille çocuğunuzun iyi yerlere gelmesi için uğraşıyorsunuz. benim babam kardeşime okumazsan beni öldürürsün dedi. bende babam gibiyim bu konuda. oğlumu okutamazsam kahrolurum. 6 senedir o kadar emek verdimki anlatamam

çok gözyaşı döktüm. sakinleştirici kullandım. peşini bırakmıyacağım

canım benim oğlum beş yaşında ve hafif dikkat eksikliği var yalnız bunun için psikoloğa değil psikiyatriste gitmelisin gerekirse doktor ilaç veriyor ve bazı ilaçlarla çocuğun okul başarısı yükseliyor trt1 iyi fikir diye bir program var orda sık sık çocuk ve ergen psikiyatristi ibrahim bilgen çıkıyor bu konuyla ilgili istersen internetten bir araştr 6. sınıf şuan henüz ilerisi için temelinin şağlam olması gerekiyor ben 3 yıl matematik öğretmeni olarak çalıştım şimdi müdahele edinki çocuk lisede sıkıntı yaşamasın inşallah

psikologa ilaç kullandırmamak için gittim. ilaç kullanmasını istemiyorum. psikolog psikiyatr değince tüylerim diken diken oluyor. çok yoruldum çok

mental de dikkat geliştirmeye çalışıyor. dr u şu an düşünmüyorum açıkçası

psikologa ilaç kullandırmamak için gittim. ilaç kullanmasını istemiyorum. psikolog psikiyatr değince tüylerim diken diken oluyor. çok yoruldum çok

mental de dikkat geliştirmeye çalışıyor. dr u şu an düşünmüyorum açıkçası

ben oğlumu yazdan beri iki merkeze götürdüm ilaçlık boyutta değil sadece çok tezcanlı ancak hem psikoloğumuzun hemde psikiyatrimizin dediği eğer ortada bir dikkat eksikliği sorunu varsa bunun tedaviside ilaçtır..elbette sevimli bişr durum değil ama yan etkisininde olmadığını söylüyorlar kalp grafisi çekiliyor buna göre ilaç yazılıyormuş bende tam olarak bilmiyorum ve ilaç kullandrıma taraftarı bende değilim ama ileriye dönük sıkıntı yaşamamasını isterim..

ben oğlumu yazdan beri iki merkeze götürdüm ilaçlık boyutta değil sadece çok tezcanlı ancak hem psikoloğumuzun hemde psikiyatrimizin dediği eğer ortada bir dikkat eksikliği sorunu varsa bunun tedaviside ilaçtır..elbette sevimli bişr durum değil ama yan etkisininde olmadığını söylüyorlar kalp grafisi çekiliyor buna göre ilaç yazılıyormuş bende tam olarak bilmiyorum ve ilaç kullandrıma taraftarı bende değilim ama ileriye dönük sıkıntı yaşamamasını isterim..

cnm nereye götürüyosun. 18 yaş altı psikiyatr değil psikolog yardımı var diyorlar . çok çaresizim. özel de cumartesi gidebilmem gerek. izin sorunum var. üniv hast.ri bakıyor psikiyatr ama sıra çok. sık gitmek gerekiyor. işte izin vermiyorlar

dr a gitmek istemiyorum ama bu kadar zayıf olması çocuğun suçu tembellik değilse diye korkuyorum. hiç çocuğu ilaç kullanan varmı acaba ve sonra düzelen . nereye gidip ne yapacağımı bilmiyorum

cnm nereye götürüyosun. 18 yaş altı psikiyatr değil psikolog yardımı var diyorlar . çok çaresizim. özel de cumartesi gidebilmem gerek. izin sorunum var. üniv hast.ri bakıyor psikiyatr ama sıra çok. sık gitmek gerekiyor. işte izin vermiyorlar

18 yaş altı çocuk ve ergen psikiyatristi diye geçiyor ben türkiye gazetesi hastanesinde götürdüm daha önce bir pedagoga götürmüştük o yönlendirdi bizi ayrıca anaokulumuzdada pdr hocamız birkaç isim verdi hangi ildesin bilmiyıorum ama istanbulda erenköy ve bakırköy var bende çalışıyorum c.tesi götürdüm oğlumu bizimle konuştu dktor sonra oğlumla başbaşa kaldı oyun oynadılar ve yaşından dolayı ilaca gerek görmedi bazı eğitici oyunlarla masal hikaye türü şeylerle dikkat süresini uzatıacağız oğlumda öğrenme güçlüğü yok matematiiği vs herşeyi iyi ancak dikkat süresikısa ama şimdi önlemalınmazsa ilerisi için derslerine yansıyacak senin oğlunda daha yolun başında neden çocuk kapasitesini kullanamasın belki doktor seni belli spor dallarına yönledirecek özellikle takım sporları dikkati toparlama açısından çok faydalıymış biz bu yaz inş hem yüzme hem başka bir spor dalıyla ilgili kursa göndereceğiz belediyelerin var ama bizimlki kadar küçük çocuklar için varmı bilmiyorum seninki tam ideal yaşta

dikkat dağınıklığı varmış. daha önce götürdüm doktora. psikoloğa(kaç seansa gittik psikoloğa hiç fayda etmedi. bende çocuğun iyice psikolojisi bozulur diye korktum bıraktım).

doktor balık yağı dedi. her gün veriyorum. ama yok çok unutkan birde

benim kızda da var 8 yaşında kızım psikoloğa götürdük. ilaç verdi .... hayatı boyunca kullanacak. benimki de ite kaka çalışıyor. bir de hiperaktivite var...seni çok iyi anlıyorum. dün sinirden ağlıyordum ben

Elbette ilaç kullanıp düzelmen çocuklar var benimde tanıdığım kişiler var çocuklarına küçük yaşta ilaç kullanmak zorunda olanlar ve sabırla bekleyip sonucu aldılar benim kardeşimde 15 yaş civarında başladı ilaca şuan kullanmıyor çok faydasını gördü,bağımlılık yapar diye düşünmeyin bağımlılık yapan ilaçlar " yeşil reçete" ile satılan ilaçlardır onları istesenizde alamazsınız zaten o yüzden doktor şart.
dr a gitmek istemiyorum ama bu kadar zayıf olması çocuğun suçu tembellik değilse diye korkuyorum. hiç çocuğu ilaç kullanan varmı acaba ve sonra düzelen . nereye gidip ne yapacağımı bilmiyorum

18 yaş altı çocuk ve ergen psikiyatristi diye geçiyor ben türkiye gazetesi hastanesinde götürdüm daha önce bir pedagoga götürmüştük o yönlendirdi bizi ayrıca anaokulumuzdada pdr hocamız birkaç isim verdi hangi ildesin bilmiyıorum ama istanbulda erenköy ve bakırköy var bende çalışıyorum c.tesi götürdüm oğlumu bizimle konuştu dktor sonra oğlumla başbaşa kaldı oyun oynadılar ve yaşından dolayı ilaca gerek görmedi bazı eğitici oyunlarla masal hikaye türü şeylerle dikkat süresini uzatıacağız oğlumda öğrenme güçlüğü yok matematiiği vs herşeyi iyi ancak dikkat süresikısa ama şimdi önlemalınmazsa ilerisi için derslerine yansıyacak senin oğlunda daha yolun başında neden çocuk kapasitesini kullanamasın belki doktor seni belli spor dallarına yönledirecek özellikle takım sporları dikkati toparlama açısından çok faydalıymış biz bu yaz inş hem yüzme hem başka bir spor dalıyla ilgili kursa göndereceğiz belediyelerin var ama bizimlki kadar küçük çocuklar için varmı bilmiyorum seninki tam ideal yaşta

cnm ben Ankaradayım. oğlum yüzmeye fln gidiyor. zar zor özel dersle öğrendi . dr ne zaman gidersiniz. bizi de ankara da bir yere yönelendirirmi acaba. birde ücret tamamen sizmi veriyorsunuz. yada sgk desteklimi. çok yüksek meblalara gücüm yetmez. ne olur yardımcı ol bana hayra girersin

benim kızda da var 8 yaşında kızım psikoloğa götürdük. ilaç verdi .... hayatı boyunca kullanacak. benimki de ite kaka çalışıyor. bir de hiperaktivite var...seni çok iyi anlıyorum. dün sinirden ağlıyordum ben
​Psikoloğlar ilaç veremez yasak sizinki nasıl verdi.

Elbette ilaç kullanıp düzelmen çocuklar var benimde tanıdığım kişiler var çocuklarına küçük yaşta ilaç kullanmak zorunda olanlar ve sabırla bekleyip sonucu aldılar benim kardeşimde 15 yaş civarında başladı ilaca şuan kullanmıyor çok faydasını gördü,bağımlılık yapar diye düşünmeyin bağımlılık yapan ilaçlar " yeşil reçete" ile satılan ilaçlardır onları istesenizde alamazsınız zaten o yüzden doktor şart.

ne kadar süre kullandı cnm nereye götürdünüz

cnm ben Ankaradayım. oğlum yüzmeye fln gidiyor. zar zor özel dersle öğrendi . dr ne zaman gidersiniz. bizi de ankara da bir yere yönelendirirmi acaba. birde ücret tamamen sizmi veriyorsunuz. yada sgk desteklimi. çok yüksek meblalara gücüm yetmez. ne olur yardımcı ol bana hayra girersin
Devlet has.çocuk psikiyatristleri var onlara götürebilirsin,benim kardeşimde devlette tedavi gördü çok iyide ilgilendiler sağolsunlar.

eşim dün diyor ne oldu dokunsam ağlamaya başlayacan . onada anlatamıyorum. çok kızıyor. dr falan ne kadar entelsiniz. eskiden dr mı vardı diyor. şu an bile gözlerim doldu. Allahım sabır ver

neden ömür boyu kullanıyor bende çok fazla bilgi sahibi değilim kulaktan dolma sadece ama trt1de iyifikir prorramına ibrahim bilgen diye bir çocuk psikiyatsiti çıkıyor eğer dikkatle ilgili sıkıntı yokolduysa ilaç yavaş yavaş bırakılabilir demişti canım senin kızında küçükmüş daha inşaallah tedavi işe yarar ama şu varki her çocuk her derste başarılı olacak diye birşeyde yok illaki çocuklarımızın bir şeye istidadı var önemli olan doğru yönlendirmek ve onların mutlu olması Allah onları bize bağışlasın hastalık yüzü göstermesin inşaallah

Devlet has.çocuk psikiyatristleri var onlara götürebilirsin,benim kardeşimde devlette tedavi gördü çok iyide ilgilendiler sağolsunlar.

cnm ankara üniv bakıyormuş bir kez gitmiştim. o kadar kalabalıkkı 5 dk bakıyor gün atıyor. işten izin alamıyrum cumartesi açık olan yarı özel fln bir yer bulmam lazım. eşimden gizli götürcem. birde ona laf anlatamıcam

canım psikiyatristleri özelde sgk ne yazıkki karşılamıyor birçoğuda özel muayanehane benim gittiğim bayan ilgili bir doktordu ve 200 tl idi muaneyenesi ama dediğim gibi devlet hastanelerindede var çocuk psikiyatristlri mesela oğlumun bir arkadaşı var annesi erenköyden randevu almış internetten devlet hastanelerini araştır kkdada davranış bozuklukları kısmında bununla ilgili başlıklar var ve doktor ismi öneriyorlar bakabilrsin 6. sınıf daha herşeyi toparlayabilirsiniz ben sonuç alacağınıza inanıyorum birçok kişi geçiştiriyor bu durumu ama bence önemli ve çaresi var

6 ayda gerçekten fayda gördümü. çok kısaymış ömür boyu kullansa da artık önemi yok. tek oğlum mutlu olsun
Evet gördü.arkadaşım inşallah sizde faydasını görürsünüz,çocuğunuzda unutkanlık varsa birde b12 vitamin eksikliğine baktırın oda aşırı derecede unutkanlık yapar.

Back
X