Dokuz Eylül Tüp Bebek Merkezindeki Olumsuzluklar

meliseken

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2025
6
8
1
36
en baştan söylemek isterim ki amacım bir kurumu kötü, öbürünü iyi göstermek değil. benim gibi bütçesi sınırlı olan kız kardeşlerimin de moralini bozmak, umudunu kırmak hiç ama hiç istemem. ama ben keşke buranın sistemini baştan bilseydim diyorum hem zamanımdan hem paramdan olmazdım hem de sinir hastası olmazdım. bu süreçleri uzaktan yakından takip edenler bilir ki biz umut peşinden koşan anne adaylarının stresin s’sini yaşamaması gerek ama ben orda kaç kere hüngür hüngür ağladım. yazım biraz uzun ve ayrıntılı olacak ama dediğim gibi keşke bunları birileri bana söyleseydi de ben de ona göre davransaydım diyerek ayrıntılı yazmayı vazife biliyorum. mayıs ayında tüp bebek tedavisi için sınırlı bir bütçemiz olduğundan “süreçler ve tedavi ne kadar farklı olabilir ki” diyerek burada tüp bebek tedavisine başladık. Emre okyay’ı yorumlardan okuduğum için ondan randevu almak istedim ama ne mümkün? tam saatinde üç kişi pc başına oturuyoruz randevu açılır açılmaz hep dolu hep dolu. telefonla ulaşınca Emre bey yurtdışında, yok efendim bu hafta burada değil cevabından başka bir şey alamıyoruz. pes edip Mehmet beyden randevu aldım. kendisi iyi bir hekim gibi gelmişti, güler yüzlüydü. fakat tedavi devam ederken tsh değerimin 3’ün üzerinde olduğumu söylememe rağmen tiroid hormonu ilacımın dozunu arttırmayarak belki de transfer sonucumun negatif olmasına doğrudan o neden oldu. ayrıca ben muayeneden sonra giyinirken o çıkıp gitti, muayene sırasında bir bilemedin iki soru anca sorabildim. aynı kurum adetimin ikinci günü cumartesiye gelince tabii ki randevu vermedi, pazartesi olunca da hoca yok denilerek bir ayımı yediler. psikolojik olarak opu öncesi sonrası, transfer öncesi sonrası eşime ihtiyaç duydum ama asla içeri almadılar. başım döne döne tuvalete hep tek başıma gittim, en stresli anlarımda ve ilk denememde hep tek başıma kaldım. en kötü kabus şuydu: çatlatma iğnesi reçete ettiler hemşire dedi ki reçetenle git eczaneye yoksa vermezler. hastanenin karşısındaki eczanelere tek tek gidip sordum yok dediler. komşumuz eczacı ona sorunca “abicim o elimizde yok” demez mi? meğer piyasada kara borsa ilaçmış. o gün işe gidemedim tek tek eczane aradım ve gezdim. İzmir’de bulamayınca Manisa’daki arkadaşıma arattım o da burda hiçbir eczanede yok dedi. üç koldan saatlerce aradık ama yok. hastaneyi aradım dedim ilaç yok, muadilini alayım. muadili olmaz. bulursunuz reçetenizle gidin dediler. 2 saat daha arayıp umudumu kesince o sıcakta kaldırıma çöküp ağlamaya başladım çünkü 24 saat sonra opu işlemine alınacaktım ve elimde ilaç yoktu! gelen geçen bana baktı en son bir hanım koluma girip beni kaldırıp su içirdi, yüzümü yıkadı. 5’e doğru geri gittim hemşire deskinde ağladım. Allah rızası için bana eczane söyleyin dedim sekreter biz nerden bilelim dedi. hemşire geldi ve ben akıl ettim de sordum. bugün veya dün opu işlemi olan hastanız varsa sorun nereden almış diye. mırın kırın bi hastayı aradılar eczaneyi öğrendim. eczacı komşum bile neden bu iğneyi sana bugün söylüyorlar, benim haberim olsa depolara bir ay önce haber salar anca öyle alırdık. bunu şimdi mi söylüyorlar, bu ilaç piyasada bulunmuyor haberleri yok mu diye söylendi. ben o stresle ve ağlama krizleri eşliğinde yumurtalarımı aldırdım. yetmedi bana o kadar yüksek doz ilaçlar kullandırdılar ki yumurtalıklarım aşırı uyarıldı ve ben opudan tam 5 saat sonra acillik oldum. Ohss tanısı kondu. 2 gün de ağrıdan ölmek istedim. tüm bu süreçler sonucu negatif sonuç almak tesadüf olmadı. üstelik eşimin spermiyografisine bakıp normal dediler, farklı bir merkeze gidince yapısal bozukluk var dendi yani eşimdeki sorunu bile fark eden olmadı! gel gelelim negatif sonuç aldık. 2 afet döngüsü bekleyin dediler ve bir sonraki aya randevu vermediler. ben dediklerine inanmadım ve özel bir merkeze danıştım, öyle bir şey yok, yeterli folikül varsa hemen alabiliriz dediler. ve biz özelde devam etmeye verdik. 9 eylül’ün skandalı bitti mi tabii ki bitmedi! bu özel kurum eğer rapor getirirsem fiyatta ciddi bir indirim yapıyorlarmış bizim için gerçekten çok iyi olacaktı o indirim. nasıl olsa dokuz eylülde tüm raporlarım var diyerek bu defa Emre okyay’dan bir tanıdığım vasıtasıyla randevu aldım. durumu anlattım. o kadar üstenci bir tavırla konuştu ki kalkıp gidemediğim için kendimden utandım. o rapora neden ihtiyacım olduğunu resmen yalvararak anlattım. biz dışarı rapor vermiyoruz dedi. kaç yaşında bir insanım ağlayarak neredeyse neden ihtiyacım olduğunu söyledim. kendisinden randevu almanın zorluğundan bahsettim. sanki usulsüz yasa dışı bir iş istemişim gibi muamele gördüm. hemşireler ayrı trip attı biz o raporu vermeyiz diye. sonuçta aldım, farklı bir doktorla süreci sürdürüyoruz. içim o kadar rahat ki, bir kere aklıma takılan her soruyu soruyorum. zaten bu doktor ilk iş tiroid ilacımın dozunu arttırdı ve sayesinde değer 2’nin altına düştü. Ha bir de tam transfer döneminde idarecim kadın olduğu ve durumumu bildiği halde derslerime bir türlü saatinde yetişemediğim için beni azarladı. yine dokuz Eylül yüzünden! 8 buçukta gel diyorlar, gidiyorum bi bakıyorum herkese 8 buçukta gel demişler. onlarca hasta sırada bir de onları bekliyorum. müdüre diyorum ki sabahtan bi kontrol olup geleceğim derslerim aksamayacak. saat öğlen 12, 1 oluyor ben anca doktorun yanından çıkıyorum. hatta doktor yanından çıkınca bekleyin hemşireler ilaç eğitimi vereceğiz deyip beni bir yarım saat veya 1 saat de öyle bekletiyorlar. aç açına bir yudum çay bile içemeden derslere giriyorum. defalarca işten izin alarak geldiğimi söyledim sekreter ve hemşirelere. onların umurlarında mı istersen işten atıl. sabahın köründen öğlene kadar bekle, soru sormaya çalış, işe yetişmeye çalış, bir gün sonra olacağın operasyonun ilacını birkaç saat kala bulmaya çalış, devletin sana tanıdığı hakkın olan raporu yalvararak almaya çalış, stres olma desinler dalga geçer gibi! ne olur biraz daha bütçenizi zorlayın ve buraya gitmeyin ya da devlette başka iyi bir yere gidin benim gibi umudunuz sönüp gitmesin.

Yazını okurken ben gerildim. Ama ne yazikki çoğu kurumda işler hep benzer yürüyor. Aşılamada rapor kullandık. İlaçlar çok uyguna geldi. Aynı hastane bu sefer tüp bebek için istedik rapor verilmiyor bize denildi. Ne zaman basvuru yapsak iki este de problemli hastalara bile red edildi dedi. Sonra bir eczacı tanıdığa danıştık. İsin özü şu; hastane rapor işine girerse bazı ödemeleri devlete geri vermesi gerekiyor. Bazı kodlar giriliyormus rapor için. Hastane kendi kar marjini düşünerek hareket ettiği için kendine uygun şekilde işlemleri tamamlıyor. Bu nedenle red ediliyormus. Araştırma hastanesinden alınan raporda sadece araştırmada geçerli oluyor. Yine sebep aynı. Özelde geçerli rapor bulmanız gerçekten büyük şans olmuş. İlaçları da aslında hemşireler biliyor. Hangi eczaneden alınacak ne alinacak hepsi koordineli. İlaçlar pahalı olduğu için çoğu eczacı zaten kendisiyle çalışsın istiyor. Selamla gitmeyince ilaç yok diyorlar.. Günümüz kosullari bu şekilde maalesef. Umarım süreciniz olumlu tamamlanir da bir daha sizde dahil kimse bu bataklikla uğraşmak zorunda kalmaz.

Maalesef ben de okuduğum olumlu yorumlara bakarak Dokuz Eylül Emre Okyay’ı seçme hatasını yaptım.. Nedense o zamanlar kendisi hakkında böyle yorumlar yoktu, şimdi bizden sonrakilere faydası olsun en azından.. Özellikle kendisini seçerek ve ücretli hastası olarak devam eden sürecimde en önemli en kritik ölçümlerde kendisi yoktu, asistanlar takip etti..

transfer için belirlediğimiz ay adet zamanı gittim, aa biz şuna şuna bakmamışız dendi.. dedim ki bu ayı kaçıramam artık sonraki ay iş gereği şehir dışında olacağım.. zaten stres orda başladı en baştan.. doktor beyle kendiniz gidip konuşamıyorsunuz.. durumu hemşire hanım ilettiler kendilerine.. ona bakmadan yapamam demiş gönderdiler beni transfer ayında o ayım gitti.. neredeyse 3 aylık OPU sonrası dinlenme sürecinde o işlemi yapmak akıllarına gelmemiş..

Sonraki ay hiçbir vitamin vs takviye veya ilaç verilmeden transfer planlandı, verilen saatten çok önce oradaydım, benden sonra gelen hasta aynı saat verildiği halde benden önce işleme alındı.. o sırada beklerken bazı yumurtalarımın çatladığını geç kalındığını düşünüyorum çünkü hem kramplarını hissettim hem de kontrolde sayılandan çok daha az yumurta toplandı. İşlem yapıldı ben ertesi gün uçağa binip şehir dışında sağa sola koşturmak zorunda kaldım hiç dinlenemedim ki böyle olacağını bildiğim için ayımı kaçırmak istememiştim..
nitekim sonuç negatif, ki 2 adet 5. gün embriyomun çok kaliteli olduğu söylenmişti.. 8. günde bildiğin adet oldum, hemşireleri aradım aa erken olmuş dediler sadece.. muhtemelen rahim hazırlığı yanlış takip edildi, hiçbir progesteron desteği vs verilmedi transfer sonrası bile.. her şeyden sonra insan bi aranıp şu şu zaman gelin bakalım neden olmadı ya da ne yapabiliriz tekrar başlayalım mı gibi bir ilgi bekliyor, sıfır. Embriyoyu koymasıyla beraber benimle işleri bitti. Biz gerçekten bu süreçte zaten fazlasıyla endişeli ve stresliyiz, buna yenilerini ekleyen bir ortamda bu iş olmuyor bence.. ben bir ara tavrının soğukluğunun kişisel olup olmadığını bile sorgulayıp üzüldüm muayenelerde.. şimdi özelde tekrar deniyorum ki yaptığım harcama dokuz eylüldekinin çok az üstünde, hiç öbür tarafın sırasını bile beklemeye değmez o fark için.. sonuçta o masrafım da tamamen boşa gitti.. Günlerce, saatlerce ağlamak için para ödemişim.

Merhabalar.Öncelikle yaşadıklarınıza çok üzüldüm.Bende dışarıda oturuyorum ama Dokuz Eylül ile telefonda görüşüp tüp bebek için orayı tercih etme kararı almıştım.Çok üzüldüm malesef

Bizde Dr Recep Emre Okyay ve Dokuz Eylül Tüp bebek merkezi çalışanları mağdurlarındanız ve sonradan öğrendik ki bizim gibi pek çok kişi varmış bu sorunları yaşayan, yaşadıkları olumsuzluklar yüzünden süreci başarısız olan. Tam 1 yılımıza mal oldular ekip olarak. Üstüne yaşadığımız üzüntü stres cabası. Para konusunu zaten geçtik. Transfer süreci boyunca doktor beyi göremedik, uzaktan telefonla yürütüyormuş. Görmediği hastanın tedavisini nasıl telefonla yürütüyorsa artık bilemiyorum. Zaten görsenizde pek bişey değişmiyor kendisi iletişim kurmuyor birşey sorduğunuzda cevapta vermiyor. Benim anladığım kadarıyla standart bir tedavi belirlemişler gelene geçene uyguluyorlar işte tutarsa tutuyor. Oda binde bir heralde. Sizin durumunuz eşinizin durumu filan değerlendirilmiyor. Oysa ki her çiftin detaylı değerlendirilmesi ve kişinin sağlık durumuna göre tedavi uygulanması gerekmez mi? Herkesin sorunu durumu aynı mı? Haa bu arada bütün bunlara rağmen yinede deneyecek arkadaşlar için saatlerce beklemeye ve bol bol azarlanmaya hazırlıklı olun.

Merhabalar başlığı görünce yazmak istedim. Ben de dokuz eylülde benzer sıkıntılar yaşadım en son aşamada sesler yükseldi.. sürekli kendi keyiflerine göre hareket ediyorlar. Ücretli hasta olmanızın zerre önemi yok..hemşireler inanılmaz işgüzar. Mayıs ayında yaşadığım stresi anlatamam az kaldı kullandığım ilaçlar boşa gidecekti. Özele geçtim. Sonradan bu işlerin içinde olan arkadaşımdan öğrendim ki dokuz eylül felaketmiş. Bu iş devlette zor ..lütfen benle benzer şeyler yaşayanlar sizden ricam cimere yazın ödleri kopuyor.. özellikle girişte duran o suratsız kadın var yaaa.. tek başına tedavinin başarısız olmasına sebep olur.

Sürekli olarak geleni geçeni azarlıyor zaten girişteki o kadın. Evrak teslim etmek için saat 11.50 de gitmiştik bu saatte gelinir mi. Öğle arasındayım ben dedi. Öğle arası 12.30 da başlıyor bu arada yani daha 40 dakika vardı öğle arasına çıkmasına. Kendisi mesai saatlerini kafasına göre belirlemiş belliki. Saat 16.00 dan sonra zaten 1 Allah’ın kulu yok merkezde. Mesai saati 17.00 de bitmiyormu ben anlayamıştım. Allah kimseyi ellerine düşürmesin.

Bana hemşire saat 3 ten sonra burda kimseyi bulamazsın dedi.. yetişmeye çalışıyorumdum muayene için.

Bana hemşire saat 3 ten sonra burda kimseyi bulamazsın dedi.. yetişmeye çalışıyorumdum muayene için.
Arkadaşım işte kafalarına göre mesai saati belirlemişler. Bişeyleri birazcık sorgulasan bu neden böyle desen düşman kesiliyorlar. Azarlamalar başlıyor. Doktorundan kapıdaki tıbbi sekreterine kadar aynı. Hepsini cimere tek tek yazdım. Bütün bunları daha önceden okusaydım bilseydim biri anlatsaydı önünden geçmezdim ama hiç bir bilgi yoktu maalesef. Yeni yeni yazılıp çizilmeye başlandı.

Merhabalar yazılarınızı okuyunca bende yazmak istedim.. Bende aynı yerde tüp bebek yaptırdım ilk transferde tuttu ikiz bebeklerim oldu, girişteki sekreter kızı şikayet etmeyi çok istedim ama nereye edicem ki bilemedim diğer çalışanlardan çok memnun kaldım benimle çok ilgilendiler Allah razı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…