Dolandırıcılıkta yeni teknikler !

• Konu Sahibi Konu Sahibi EcinniliBarones
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EcinniliBarones

Ziyaretçi
bugün telefonuma bi mesaj geldi : pepsi kampanyasından 10 tl kazandınız bizi arayın diye. dedim ne iş bu arayalım bakalım. aradık. bir adam. bilmiş bilmiş anlatıyo. hanfendi şöle böle konuşmamız şu anda kayıt altında vs. 10 bin tl kazandınız dedi:1shok:
dedim hat benim adıma değilki? kullanıcı sizseniz parayı alabilirsiniz dedi. düşündüm hattı sevdiceğzimin kardeşi almıştı onun işi dolayısıyla içecek firmalarıyla haşır neşir. acaba o mu katıldı dedik.neyse adam anlatıyo pepsi ve turkcell'in ortaklaşa yaptığı kampanyada şöle böle.. şu anda telefonu kapatmadan en yakın büfe market vs 2 adet 250 kontör yükleyin. dedim ee şifreyi size mi yollıcam. hayır hanfendi siz kendi hattınıza yükliceksiniz bizde size türkiye iş bankası hesap şifrenizi yollıcaz dedi.ee dedim bana inandırıcı gelmiyo hadi beni ikna edin. dediki hanfendi inanmıyosanız numara elinizde cumhiriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
neyse verdim telefonu eşceyzime o konuştu. anlat dedi. adam demişki 21 haziranda yapılan çekilişte vs vs 10 tl kazandınız. bende o ara neti açtım baktım kampanya bitmiş biteli çok olmuş ayrıca aynı sayfada dolandırıcılık haberleride var. işin garibi biz hattı alalı 5 ay olmuş olmamış.
kapadık telefonu. Çok üzgünüm çoook
sinir oldum ne kadar kolay salaklar ya! bide kimbilir aradıkları hatlar kimin adına şikayet edilme korkuları yok ki?bide kontör şifresi falanda istemiyomuş ee amaç ne o zaman?
aman kızlar dikkat edin başınıza gelirse. ben hiç böyle bi dolandırıcılık haberi görmedim duymadım tuhaf geldi bana. sizinde aklınızda bulunsun kanmayın aman diyimbilmiyorumkismile

oo bu çoktandır var neredeyse bir yıldır dolandırıyolar milleti
pepsiyi kullanıp demek daha vazgeçmemişler

ben bunu duymuştum birinden daha cinnim...

ama o kişi accık sazan çıkmıştı, gidip kontörü almış, aramış falan

demişler ki, iyi güle güle kullan :roflol:

valla ben hiç duymamıştım . ama bi an düşündük hattı alan kişinin işiyle çok alakalı acaba diye. ama yemedik şükür:hulya:

yuh artık yaa neler yapıyolar bi tlf eksikti alo demeyede korkucaz artık yinede saol canım aklımda bulunsunohaoldumsmile

bana da arada mesaj gelir
X kişiye şu kadar borcunuz var lütfen ödeyiniz
sonra yine aynı cep numarasından yılbaşında yarım hindi şu kadar tam hindi şu kadar diye
böyle biri tanımıyorum ve kimseye de borcum yok ki
düşündüm şöyle önce korktum ama kesin kontür dolandırıcılarıdır diye düşündüm ve hiç aramadım
hiç bir faaliyette bulunmadım

banada mesaj geldi gecen hafta pepsi kampanyasından ödül kazandınız ayrıntılı bilgi için su numarayı arayın diye tabiki guldum gectim gecen senede babamı aramıslardı maliyeden arıyoruz kredi kartınızla ilgili sorun var lütfen şimdi gidip ufakta olsa bir alısveriş yapın ve kartınızla ödeme yapın fln die salaklıklar babamda güzel bir cevap verip kapattı tabii

ayy bızım burda kadının bırıne yapmışlar bunu,,dolandırmıslar valla..kuaforde konusuolardıı duydummeyvahedigeldismile​

geldi canım gelmezmiiii...
ramazan ayında ablamlardayız iftar saati eşimin telefonuna mesaj geldi aynen dediğin gibi.
neyse çaldırdı eşim hemen oltaya geldiler aradılar bizi kaba saba bir ses konuştu konuştu kişisel bilgileri sordu.
en sonunda size en yakın marketten 250 kontür alıp vs derken..
ben eşime dedim bunlar dolandırıcı ...
eşim bana sus işareti yaptı...anlamış zaten.
sonra dediki heee şimdi oldu işte foyanızı meydana çıkardınız.
sizin dolandırıcı olduğunuzu biliyoruz ve bu telefon numarasını savcılığa şikayet edeceğiz derken adam panikle yüzümüze kapattı.

eve geldik her ihtimale karşı 155 aradım (neden aradım onuda bilmiyorum bu olayı savcılık çözer polis ne yapacaksa)
neyse dedim böyle böyle .
memur bey dedi evet son günlerde çok şikayet alıyoruz aman kişisel bilgilerinizi vermeyin.
isterseniz savcılığa başvurun.
bizde boşverdik zaten sonra.
ama ben tel numaralarını internetin dört bir yanına yaydım....
insanları uyardım...

çok enteresan sonraki aylarda benim telefonuma aynı mesaj geldi.
içimden dedim şunları çaldırayım arasınlar ben işleteyim sonrada boşverdim sildim attım mesajı...

bizde mıknatıs gibi dolandırıcı çekiyoruz valla...

bir uyarımda turkcell speak diye mesaj geliyor.
tebrikler 250 kontür kazandınız vs vs diye.
onada inanmayın kızlar turkcell ile hiç alakaları yokmuş kredi kart numaranızı alıp sürekli çekim yapıyorlarmış.
bi araştırın isterseniz...

beni geçenlerde aradılar.konuştu konuştu kredi kart numaramı kişisel bilgilerimi tc kimlik numaramı anne kızlık soyadını falan falan soruyor hatun kişi.

dedim ben bu bilgileri babama bile vermem güvenip sen kim oluyorsunda sana vereceğim.
ama hanfendi kontür kazandınız vs vs istemiyorum kontür falan bir daha ararsanız savcılığa şikayet edeceğim sizi dedim.
o gün bu gündür ne aradılar ne de o bıktırıcı mesajlar geldi.
yok gömlek kazandınız yok saat kazadınız.
millet ne uyanık yaaa....
.

yeni bir numara daha var kızlar banada 3 gun once oldu.sabahın 8'ınde bi numara aramıs benı kı caldırmıs olmalı arasa kesin duyardım baktım numaraya yabancı tanımıyorum da,donmedim geri.sonra ınternetten baktım nerenın numarasıymıs bu dıye bulgarıstandan arıyorlarmıs internetten arastırırken ogrendım gerı aradıgında kontorlerını falan gıdıyor tabı bıde konusuyorlarmıs bazıları ıste soyle ben turkıyeye gelıcem bana yardım et vs dıye resım bıle yollayanlar varmıs.sakın yabancı gelen numarayı gerı aramayın.burda gorunce bende paylasayım bunu dedımm

ay evet canım 0359 la başlayan numara değilmi :))))
ben boşuna demiyorum dolandırıcı çeken mıknatıs var bende diye...

teyzemler bulgaristanda sıkı sık telde konuşuruz.
bir gün aradı beni öyle bir numara ama çağrı yapıp kapatıyor.
en nefret ettiğim şeydir çağrı atmak !!!!!
dedim kuzenler olsa asla çaldırmaz ararlar konuşuruz hem numara farklı.
kuzenler dediler yok biz arasak konuşuruz çaldırıp kapatmayız.

meğer dolandırıcıymış bende netten öğrendim.
para mara istiyorlarmış vs vs...
bizde saftık sanki...

gün geçtikce neler neler duyucaz çok merak ediyorumm.inanlarda var ama bunlara hele erkeklerın bır cogu ınanıp konusup yardım edıyorlarmıs vah kı ne vahhh

ewet ewet canım ki benim numaramda 2 yıllık falan ve doğru düzgün kimsede yok bile ama nasıl bır sıstem kurdularsa artık herkese çağrı bırakıyorlarmıs eyvahedigeldismile sende sanssızlık varmıs canım ama masallah zehır gbı kadınsın kımse kandıramaz senıı kaydirigubbakcemile5

Benim de Beşiktaş'ta oturan arkadaşıma pazarlamacılar gelmiş. Çekilş yaptırıp mini fırın kazandınız demişler. Fırın Alman malı çok kaliteli vs vs deyi anlatmışlar. Sonra fırını almanız için katalogtan ürün seçmeniz lazım demişler. 100TL'ye Blender falan varmış katalogta. Üstüne bir de mini fırın ithal olduğu için 35TL bandrol parası istemişler. Benim zeki arkadaşım da yanında para olmadığından 10TL vermiş. 10TL neyse, bir de sözleşme altına imza atmış, iletişim bilgilerini vermiş. Beni arayınca çok üzüldüm ve kızdım. Kesin dolandırıcı yani, nasıl kandıysa. Dalgın anına geldi sanırım. ınşallah başına birşey gelmez. Dikkatli olun kızlar, bu pazarlamacılar hiç bir şeyi ucuza vermezler emin olun.

sen akıllı kadınsınız efendimm
onları dolandırırsın sulu götürür susuz getirirsin delikafadulden
yaa şaka bi yana insan gidişatı merak ediyor, allah allah dur bir arayım ne iş bu gibisinden sonra en başında bildiğin halde sonucu görmüş oluyorsun.
tanımadığın hiç bir numarayı aramıcan.bırak seni arasınlar CADIARZU
sadece dinle ve hiç bir yeri tuşlama sempatiksalakcinni

banada geçen sabah bi mesaj geldi
444440257452213641645 nolu ürünümüz için söz verdiğiniz ödeme tarihi 06/03/2010 da doluyor. en kısa zmanda ödeme yapmanızı rica ederiz. 021241090.

Allah Allah dedim bişete söz vermedim bişeyde almadım. ned,r diye düşünürken hemen nette araştırdım. buda bi dolandırıcılık çeşidiymiş. ama nasıl dolandırıyolar anlamadım.
sonundaki tel no bile eksik.

dikkatli olun arkadaşlar artık aşmış bu dolandırıcılar.

Bulgaristan numarasıyla yapılan çağrıları bende duydum..Yardım edin türkiyeye geleceğiz falan diyorlarmış..
İnsanı zorla paranoyak yapacak bu dolandırıcılar..

Geçen senelerde kapıya satıcılar geldi..
Yumoş yumuşatıcıları,yumoş marka yorgan çıkardılar..işte şöyle böyle..kekliycek adam arıyorlar..yumoş yorgan çıkarsa sana mı pazarlamasını yaptıracak?:mymeka:..Hem o deterjan firmasının, ev tekstiliyle ne işi olur?..
alsanaalsanasmile

ne pepsisi ben coca kola içiyorum daha güzel deseydinkaydirigubbakcemile3

Kim 10 tl kazandı diye gidip 2 tane 250 kontör yükler ki :)
Bari mantıklı birşey bulsaymışlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…