- 25 Aralık 2020
- 6.202
- 22.399
- 298
- 41
- Konu Sahibi birboslukta
biliyorumdevlet ödesin ya da ödemesin eczane rafına konan bir ilaç bütün eczanelerde aynı olmak zorundadır. şayet bu durumla karşılaşıyorsanız ilinizin eczacı odası ile irtibata geçip şikayette bulunun. eczaneye geçen birkaç günlük kapatma cezasından eczacıya meslekten men edilmesine varan cezası var bu durumun.

ama uğraşacak mecalim yok.
düzenli aynı ilaçları alıp takip eden kişi olarak ben biliyorum ben de tek tek eczacılarla uğraşamam. 1 değil 2 değil. muğla bu konuda aşırı rahat.
gerçi Muğla her konuda böyle ultra mega rahat, her esnafı ayrı bir cins. hangi biriyle uğraşayım o kadar çok yaşıyorum ki bunları
Ankara'dan gelmiş biri (orada kural nizam apayrı) olarak her gün ayrı başıbozukluk göre göre artık saldım, uğraşılmıyor yani.
evet standart bildiğiniz apranax fort, majezik filan mesela. peynir ekmek gibi satılan ilaçlar.İlaçların aynı olduğundan emin misiniz peki ? Sadece içeriğini değil, marka adına kadar soruyorum. Eczacı müşteri kazanmak için belki indirim yapar ama yarı fiyatına da vermez bir ilacı.
Ayrıca ben de reçetesiz satılan bir ilacı alıyorum her ay. Fiyatı kuruşuna kadar aynı tüm eczanelerde. Biri olduğundan fazla fiyata satsa ceza yer çünkü.