Yani keşke bilgim olsa, ama maalesef hukuk bilgim yok.Merhaba biz polis kişiden bir sembol araç aldık 1 sene oluyor 120 milyara aldık ama araçı alırken paramız yetmedigi için expere sokamadık normal sartlarda sokmamız gerekirdi polis bizim elimize başka exper raporu verdi bu exper raporunda 4 değişenn 3 boyalı parça var sadece olan bu yani klasik olabilecek şeyler biz arabayı begenmedik bir farklılık sezdik arabamızı satmaya karar verdik alacak bulduk ve bu alacak aracımızı expere soktu araçın heryeri değişen ve işlemle dolu ellenmedik değilmedik yeri kalmamış arabanın ederi 70 milyara düştü bizde polis kişiye dava açtık 50 milyar kaybımızı alabilmek için davamız bu ayın 27 sinde bilirkişi alacak araştıralacakmış aracımız bizim durum ne şekilde ilerler ne kadar sürer ve biz mi kazanırız yada kaybederiz ben tüm altınlarımı verdim helal paramdı uyku uyuyamıyorum size bileniniz var ise soruyorum ?
Olur mu canım böyle bir şey. Bu işleyeb bir ürün gayrimenkul değil ki. Ya yeni alıcı kaza yaptıysa onda nda satıcı mı sorumlu? Hiç mantıklı değil dediğiniz şey. Yakın zamanda araç sattım alıcı expere soktuktan sonra expertiz raporunu notere onaylattı. Sebebi şu. Araçta experin belirttmediği bir arıza varsa sorumluluğu exper alıyor. Çünkü bu exprerler devletten onlaylı belgeli iş yapıyorlar.Alıcının ekspertiz yaptırma ya da tramer kaydını inceleme gibi yükümlülükleri yok, rahat olun. Satıcı 2 yıl boyunca araçtaki ayıplardan sorumlu. Bilmediği ayıplardan dahi sorumlu. Sadece alırken bildiğiniz ayıplardan sorumlu değil, onu da bildiğinizi o ispat etmek zorunda. Avukatla ilerleydiyseniz zaten araçtaki ayıbı öğrendikten sonra satıcıya ispat edebileceğiniz şekilde bildirim yapmışsınızdır. Yani kısacası davayı kazanırsınız.
Hanımefendi ben avukatım. Böyle davalarım da oldu. Hukuki yönü bu şekilde. Bende bilgim dahilinde cevap verdim. Varsa bu konuda hukuki bir dayanağınız dinlerim.Olur mu canım böyle bir şey. Bu işleyeb bir ürün gayrimenkul değil ki. Ya yeni alıcı kaza yaptıysa onda nda satıcı mı sorumlu? Hiç mantıklı değil dediğiniz şey. Yakın zamanda araç sattım alıcı expere soktuktan sonra expertiz raporunu notere onaylattı. Sebebi şu. Araçta experin belirttmediği bir arıza varsa sorumluluğu exper alıyor. Çünkü bu exprerler devletten onlaylı belgeli iş yapıyorlar.
İlgili kanun maddesini rica edebilir miyim, merak ettim. Sattığın araçtan iki yıl sorumlu olmak mantıklı gelmedi bana. Sıfır araç alınca bile 2 yıl oluyor garantisi ve kullanıcı hatasını karşılamıyor. İki yıl içinde alıcının kaza yapıp sonrasında dava açmayacağını nereden bileceğiz? Muhakkak bir sınırı, kuralı vs. vardır bu bahsettiğiniz durumun.Hanımefendi ben avukatım. Böyle davalarım da oldu. Hukuki yönü bu şekilde. Bende bilgim dahilinde cevap verdim. Varsa bu konuda hukuki bir dayanağınız dinlerim.
Tabi ki. 6098 sayılı TBK 219 ve devamı maddelerini okuyabilirsiniz. Zamanaşımı konusu da 231. madde diye hatırlıyorum.İlgili kanun maddesini rica edebilir miyim, merak ettim. Sattığın araçtan iki yıl sorumlu olmak mantıklı gelmedi bana. Sıfır araç alınca bile 2 yıl oluyor garantisi ve kullanıcı hatasını karşılamıyor. İki yıl içinde alıcının kaza yapıp sonrasında dava açmayacağını nereden bileceğiz? Muhakkak bir sınırı, kuralı vs. vardır bu bahsettiğiniz durumun.
Teşekkür ederim, bakayım..Tabi ki. 6098 sayılı TBK 219 ve devamı maddelerini okuyabilirsiniz. Zamanaşımı konusu da 231. madde diye hatırlıyorum.
Tabi ki. 6098 sayılı TBK 219 ve devamı maddelerini okuyabilirsiniz. Zamanaşımı konusu da 231. madde diye hatırlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?