Dolandırıldık mahkeme ile ilgili

meyremm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2022
10
1
1
28
Merhaba biz polis kişiden bir sembol araç aldık 1 sene oluyor 120 milyara aldık ama araçı alırken paramız yetmedigi için expere sokamadık normal sartlarda sokmamız gerekirdi polis bizim elimize başka exper raporu verdi bu exper raporunda 4 değişenn 3 boyalı parça var sadece olan bu yani klasik olabilecek şeyler biz arabayı begenmedik bir farklılık sezdik arabamızı satmaya karar verdik alacak bulduk ve bu alacak aracımızı expere soktu araçın heryeri değişen ve işlemle dolu ellenmedik değilmedik yeri kalmamış arabanın ederi 70 milyara düştü bizde polis kişiye dava açtık 50 milyar kaybımızı alabilmek için davamız bu ayın 27 sinde bilirkişi alacak araştıralacakmış aracımız bizim durum ne şekilde ilerler ne kadar sürer ve biz mi kazanırız yada kaybederiz ben tüm altınlarımı verdim helal paramdı uyku uyuyamıyorum size bileniniz var ise soruyorum ?

Yani keşke bilgim olsa, ama maalesef hukuk bilgim yok.

Hem bu sorduklarınız bayağı kapsamlı bir danışmanlık hizmetine giriyor.

Ücretini verip bir avukattan danışmanlık hizmeti almalısınız.

Avukatların hem ücret talep etmeden danışmanlık hizmeti vermeleri disiplin suçu sayılıyor, hem de hoş bir durum değil gerçekten. Ayıp olur bedava danışmanlık talep etmek.

Geçmiş olsun

Acayip düz mantık düşüneceğim. İşin hukuki oluru hakkında bir fikrim yok. Onun için mutlaka bir avukata danışmalısınız bence.
Şimdi bu alım satım işinde adamın size eksper raporu sunmak gibi bir sorumluluğu/zorunluluğu yok. İşin eksper kısmı alıcıyı ilgilendirir. Siz kendi tercihinizle ekspere gitmeden aracı almayı kabul etmişsiniz. Adamın size gösterdiği raporun bir önemi yok bence. Rapor 1 gün öncesine bile ait olsa o 1 günde araba kaza yapıp o hale gelmiş olabilir mesela. Öyle düşünün. Ayrıca siz aracı alalı ciddi bir zaman geçmiş. Aracın başına gelenlerin o süreçte olmadığının da ispatı yok. Ben bu davadan bir şey çıkacağını sanmıyorum. İşte böyle olaylar yaşanmasın diye eksperler var zaten. Karşı tarafın bu işten sıyrılması çok kolay gibi geldi bana.

Avukat değilim., hukuki yönünü bilemem ama mantıklı düşünürsek kaybedeceğiniz bariz belli
Satan kişinin aracini ekspere sokma yükümlülüğü yok , bu sizin göreviniz, soksaydiniz ekspere öyle alsaydınız aracı
Yani davada hakim güler zannımca bu mevzuya , ayrıca bir senede 70 bin kayıp olması araçta ağır hasar kaydı olması gerekir ki bunun için ekspere bile ihtiyaç yok , altı üstü bi SMS atıp öğreneceksiniz, bunu bile yapmadıysanız kabahat tamamen sizin

Hukuk konusunda yetkili değilim, ama çok açık kapı var sizin açınızdan davada. Alırken incelememişsiniz, araç neyse kabul etmişsiniz(alıcının raporunun geçerli olacağını düşünmüyorum, çünkü ekspere sokmam alıcının işi değil)

Ayrıca daha da önemlisi aradan 1 yıl geçmiş. Bu süreçte bunların olmadığı kanıtlanabilir mi, bilmiyorum. Ama kanıtlansa da aldığınız gün sizin yaptırdığınız bir rapor yok, itiraz edilebilir gibi geldi bana.

Yani başlangıçta düşünmeniz gerekirdi. Tramer kaydına da bakabilirdiniz expere illa gerek var mıydı bilmiyorum. Ama alırken gözü kapalı alıp sonra dolandırıldık demek pek mantıklı değil. Davadan bir şey çıkmaz bence. Geçmiş olsun ne diyelim. Artık dikkatli olursunuz. Bir avukatla konuşun isterseniz.

Malesef bir sonuç elde edemezsiniz.
Çünkü arabayı öyle kabul etmiş oluyorsunuz.

Aynısı bizim de başımıza geldi.
Alan da satan da polis bu arada.
1 yıl sonra, ben de bilmiyordum dedi ve arabayı aynı fiyata satın aldı. Yine maddi kayıp bize oldu tabi. Çünkü normalde arabanın değeri artması gerekiyordu.
Bizim karşı taraf yine insaflı çıktı arabayı aldı hiç olmazsa.

Daha önce haberlerde denk gelmiştim arabanın km ile oynanip o şekilde satılmış. Alan kişi satin aldıktan sonra farketmis ve mahkemeyi kazanmıştı. Ve bu olay emsal teşkil edecek falan diye haberlerde duyurulmuştu. Belki bir umut vardır ama avukata danışmak en iyisi tabiiki

Sembol gibi arabalarda mutlaka eksper gerekiyor cunku hem hor kullaniliyor hemde ust segment araclar gibi dayanikli degiller. 120bin bir arabaya verirken borc harc krediyle mutlaka eksper yaptirmak lazim ucten besten kacarken kac bin liradan olmussunuz. Insallah cozume kavusur ama sanmıyorum. Tramerine islenmemis mi bu kazalar, sanayide yaptirmis adam?

Alıcının ekspertiz yaptırma ya da tramer kaydını inceleme gibi yükümlülükleri yok, rahat olun. Satıcı 2 yıl boyunca araçtaki ayıplardan sorumlu. Bilmediği ayıplardan dahi sorumlu. Sadece alırken bildiğiniz ayıplardan sorumlu değil, onu da bildiğinizi o ispat etmek zorunda. Avukatla ilerleydiyseniz zaten araçtaki ayıbı öğrendikten sonra satıcıya ispat edebileceğiniz şekilde bildirim yapmışsınızdır. Yani kısacası davayı kazanırsınız.

Olur mu canım böyle bir şey. Bu işleyeb bir ürün gayrimenkul değil ki. Ya yeni alıcı kaza yaptıysa onda nda satıcı mı sorumlu? Hiç mantıklı değil dediğiniz şey. Yakın zamanda araç sattım alıcı expere soktuktan sonra expertiz raporunu notere onaylattı. Sebebi şu. Araçta experin belirttmediği bir arıza varsa sorumluluğu exper alıyor. Çünkü bu exprerler devletten onlaylı belgeli iş yapıyorlar.

Hanımefendi ben avukatım. Böyle davalarım da oldu. Hukuki yönü bu şekilde. Bende bilgim dahilinde cevap verdim. Varsa bu konuda hukuki bir dayanağınız dinlerim.

Hanımefendi ben avukatım. Böyle davalarım da oldu. Hukuki yönü bu şekilde. Bende bilgim dahilinde cevap verdim. Varsa bu konuda hukuki bir dayanağınız dinlerim.
İlgili kanun maddesini rica edebilir miyim, merak ettim. Sattığın araçtan iki yıl sorumlu olmak mantıklı gelmedi bana. Sıfır araç alınca bile 2 yıl oluyor garantisi ve kullanıcı hatasını karşılamıyor. İki yıl içinde alıcının kaza yapıp sonrasında dava açmayacağını nereden bileceğiz? Muhakkak bir sınırı, kuralı vs. vardır bu bahsettiğiniz durumun.

Tabi ki. 6098 sayılı TBK 219 ve devamı maddelerini okuyabilirsiniz. Zamanaşımı konusu da 231. madde diye hatırlıyorum.

Avukat değilim, Polisin size verdiği exper raporuyla dolandırıcılık davası açma şansınız olabilir belki. Bir eksper parası çok gelirken uğradığınız zarar çok üzücü

Eklentiler

• 2C649020-7803-4B49-AAF9-589D61611D9D.webp
    35,4 KB · Görüntüleme: 83
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…