Dolandırıldım.Avukat arkadaşlar bakabilir mi?

Şimdi anladığım 2019 yılında kurulan bir firma var, hangi kanun kapsamında çalıştığı da belli değil, büyük ihtimal ticaret kanununa tabi, siz bu firmaya güvenerek tüm birikimlerinizi bunlar aracılığı ile yaptınız.
Rakamlar çok mühim değil ama 2019 yılında değil kuruluşu.Bu firma B ile başlayan kırmızı logolu.
Sizin bahsettiğiniz firma başka mı acaba,?
Hoş bunların hepsi aynı sistem.

Ben hukuki işlemleri tarafların kendisinin yapması görüşünde değilim. Eğitiminiz bu yönde değilse atlayacağınız bir detay dava sürecinizi olumsuz etkileyebilir.

O sebeple şahsi fikrim, avukatla anlaşıp onun önerdiği süreçte ilerlemek en sağlıklı olanı.
Dosya durumunuza göre, dava sürecinden önce ihtarname çekilmesi gerekiyorsa, avukatınız noter kanalıyla işlemi gerçekleştirir.

İhtarname yoluna gidilmeyecek bir dosyanız varsa, direkt dava sürecine girmeniz gerekiyorsa bu süreçte kaçma ihtimaline bianen hakkınızı korumak adına yine gereken hukuki işlemleri yapacaktır. Ama meblağ yüksek anladığım kadarıyla. Riske atmaya gerek yok, zaman kaybetmeden avukatla sürecinizi yönetmeniz bence en doğrusu.. Karar sizin tabi ki..
Teşekkür ederim 🥰

Rakamlar çok mühim değil ama 2019 yılında değil kuruluşu.Bu firma B ile başlayan kırmızı logolu.
Sizin bahsettiğiniz firma başka mı acaba,?
Hoş bunların hepsi aynı sistem.
Ben sizin yazdıklarınızı görünce internete bir baktım, şöyle birşey buldum “ Birikimevim, %100 yerli sermaye ile 21.12.2018 tarihinde resmi olarak kurulmuş, Mayıs 2019 itibariyle de ticari faaliyetlerine başlamıştır. Türkiye genelinde şubeleşme ağı ile tüm vatandaşlarımıza tasarruf finansman sektörünü tanıtmak ve fayda sağlamak amacıyla hizmet vermektedir.”

Ben sizin yazdıklarınızı görünce internete bir baktım, şöyle birşey buldum “ Birikimevim, %100 yerli sermaye ile 21.12.2018 tarihinde resmi olarak kurulmuş, Mayıs 2019 itibariyle de ticari faaliyetlerine başlamıştır. Türkiye genelinde şubeleşme ağı ile tüm vatandaşlarımıza tasarruf finansman sektörünü tanıtmak ve fayda sağlamak amacıyla hizmet vermektedir.”
Birikim değil Bir olan

Evet yaa ,sonuna kadar katiliyorum size 👍👍👍 Nasil emanet edebiliyorlar böyle bilinmedik yerlere paralarini insanlar gercekten inanamiyorum.
Bu sorunuza cevap vereyim.
Benim bir arkadaşım çalışıyordu bu firmada.Ve kendisi bu sistemden ev aldı.
Şekil böyle olunca gözünüzün önünde bir örnekte varken insanın boşluğuna geliyor demek ki.
Ama asla ve asla böyle bir sistemi önermiyorum.
Diğer arkadaşlar benim olayıma baksın.Bende bir örneğim bu olayda.
Bu firmalardan uzak durun derim.Etrafiniza belirtin

Biri bana bu sirketlerin nasil isledigini kisa özetleyebilir mi? Siz onlara para ödüyorsunuz onlar size karsiligin ne veriyor?
Gün mantığı. Herkes para yatırıyor belli bir miktar ayda. Sonra kura oluyor her ay çıkana ev parası araba parası veriliyor. ne kadarsa o kadarlık kişilerinkine katılıyorsunuz. Yani arkadaşın anlattığı bu. Tabi gruptakiler bu süreçte ödemezse noluyor bilmiyorum. Arkadaş bu yolla aldı evini ama tabi şuan pandemi kimse ödeyememiştir muhtemelen. Hiç güvenmeyeceğim bir sistem. Arkadaşa da zaman kaybetmeden dava açmasını öneriyorum. Başka türlü alamaz.

Bu sorunuza cevap vereyim.
Benim bir arkadaşım çalışıyordu bu firmada.Ve kendisi bu sistemden ev aldı.
Şekil böyle olunca gözünüzün önünde bir örnekte varken insanın boşluğuna geliyor demek ki.
Ama asla ve asla böyle bir sistemi önermiyorum.
Diğer arkadaşlar benim olayıma baksın.Bende bir örneğim bu olayda.
Bu firmalardan uzak durun derim.Etrafiniza belirtin
Yani evet ,bi kac tane basarili örnek olur zaten digerleri de basvursun diye ama sizin arkadasiniz direkt sistemde calistigi icin alip almadigi konusunda da emin olamazdim ben sahsen .( Sanirim yillar icinde insanlara güvensizlik olustu bende ) Arkadasiniz firma calisani olmasaydi bile referans olmamali bu tip yerlerde.Caniniz sagolsun ,üzülmeyin.Baska seyler de olabilirdi.Insallahh paranizi kurusuna dek geri alirsiniz🙏🙏 Ugrasin ama birakmayin pesini aslas

Yani evet ,bi kac tane basarili örnek olur zaten digerleri de basvursun diye ama sizin arkadasiniz direkt sistemde calistigi icin alip almadigi konusunda da emin olamazdim ben sahsen .( Sanirim yillar icinde insanlara güvensizlik olustu bende ) Arkadasiniz firma calisani olmasaydi bile referans olmamali bu tip yerlerde.Caniniz sagolsun ,üzülmeyin.Baska seyler de olabilirdi.Insallahh paranizi kurusuna dek geri alirsiniz🙏🙏 Ugrasin ama birakmayin pesini aslas
Çok teşekkür ederim🌼🌼.
Pazartesi avukat arkadaşımla görüşmeye gideceğim.
Umarım alabiliriz parayı

Sebep olarak pandemi ve BDDK surecini gösteriyorlar.
30 Haziran da noterden ihtarname göndereceğimi ve gecikme için maddi manevi tazminat davası açacağımı da belirttim.Farklı fikirler de almak istedim.
Başka neler yapabilirim
Twitter’da B… mağdurları diye hesap açın.
Yaşadıkalrınızı açık ve uzun biçimde flood yapın.
Ekşi sözlükte bir yazardan rica edin sizin için konu açsın.
Veya Müge Anlı.
Bu ülkede adalet ancak böyle aranıyor. Gerisi hikaye.

Veya Müge Anlı.
Ekşi sözlükte, gazetelerde her yerde benim durumumda olan insanların paylaşımları var.
Sanırım son çare Müge Anlı

Paranızı biriktirsin diye bilmediğiniz bir firmaya mı emanet ettiniz. Kendiniz biriktiremiyor musunuz anlamadım.
En azından imza atarken dikkat etseydiniz sizin haklarınızın ne olduğu sözleşmeye yazılmış mı? Erteleme maddesi konmuşsa siz de imzalamışsanız üç ay beklemeniz gerekiyor gibi görünüyor.
Acaba kaç kere erteleme hakları var?
sınırsız olamaz sanırım. Pandemiyi mücbir sebep olarak gösteriyorlarsa pandemi bitene kadar ertelemeyi mi düşünüyorlar?
Bir avukatla konuşun sözleşmenin size verdiği hakları öğrenin . Acele edin ortadan kaybolabilirler malum.

Gün mantığı. Herkes para yatırıyor belli bir miktar ayda. Sonra kura oluyor her ay çıkana ev parası araba parası veriliyor. ne kadarsa o kadarlık kişilerinkine katılıyorsunuz. Yani arkadaşın anlattığı bu. Tabi gruptakiler bu süreçte ödemezse noluyor bilmiyorum. Arkadaş bu yolla aldı evini ama tabi şuan pandemi kimse ödeyememiştir muhtemelen. Hiç güvenmeyeceğim bir sistem. Arkadaşa da zaman kaybetmeden dava açmasını öneriyorum. Başka türlü alamaz.

Enteresan bir sistem mis. Sahsen güvenmem. Faiz ödememek icin giriliyor, ama bana göre kimin nerden nasil para kazandigi ve nerden para geldigi belli olmayan yerlerdede bir sürü kul hakki olabilir. Uzak durmali en iyisi. Almanyadada son zamanlarda bir cok "helal" ürün pazarlamaya basladilar, heleki sosyal medyada. Din hasasiyetin cok sömürüldügünü görüyoruz. O konuda iki kat dikkat etmemek lazim

Veya Müge Anlı.
Daha önce beş on tane hesap açılmış bile😅

Eklentiler

• Screenshot_2021-06-19-16-45-50-647_com.twitter.android.webp
    Screenshot_2021-06-19-16-45-50-647_com.twitter.android.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 40
Bahsettiğiniz firma ile bizde ev aldık ama sorun yaşamadık. zamanında ödemeyi alıp evi aldik. Tam pandemi öncesine denk geldi gerçi bizim şu dönemde olsa alamayabilirmisiz onu anladim. Vaktinde ödememe gibi bir hakları yok, madem pandemi dönemi başladınız bunu size baştan soylemelilerdi.

Peki siz araştırmadınız mı hiç?
En küçük elektrikli ev aletinde bile markayı ekşi sözlükten, Twittera, şikayet var a kadar araştırıyorum
Sistemdeki patlama Nisan ayından itibaren var.
Yani ben sisteme dahil olduktan 3 ay sonra patlamış

Aklım fikrim almıyor. Nasıl güvenip bu işlere girebiliyorsunuz ? Bin kere anlatsalar yine de anlamam. Çünkü zihnimde o bölüm algılamaya kapalı. Bir adamın keyfiyetine bağlı tüm birikimim ve kendi ellerimle teslim ediyorum. İnanılmaz. Dilerim paranızı eksiksiz alırsınız.

Back
X