Dolandırıldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lafiguzaf

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2025
17
9
3
33
Selam arkadaşlar. Bir sosyal medya problemimin çözümü için yardım istediğim, bu işi 9 senedir yaptığını söyleyen biri tarafından dolandırıldım. Türlü oyunlarla, inandırıcılığını gayet başarılı şekilde kullanarak bir şekilde beni ikna etti ve eft ile parça parça şekilde bir sürü paramı almayı başardı.
Sonrasında beni engellemedi ama tabiki mesajlara aramalara cevap vermiyor.
WhatsApp yazışmalarımız, attığım paraların dekontları duruyor.
Suç duyurusunda bulunacağım ama eşim de durumu öğrensin istemiyorum. Duyarsa aramız bozulacak, böyle bir şey için nasıl para gönderirsin diyecek, tabiki haklı da. Tamamen ikna yeteneğine yenildim. Yani sormak istediğim şu, eve tebligat vs gibi bir şey gelir mi? Bu işi gizli yürütebilir miyim? Şikayetten sonra da alacak davası açmam gerekiyormuş sanırım parayı geri alabilmem için.
Şikayetçi olmasam da ilerde ortaya çıkar mı bu durum? Yani başkaları şikayet etse falan, benim meselem de ortaya çıkar mı?
Anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Sormayın arkadaşlar büyük aptallık ettim cidden.

Selam arkadaşlar. Bir sosyal medya problemimin çözümü için yardım istediğim, bu işi 9 senedir yaptığını söyleyen biri tarafından dolandırıldım. Türlü oyunlarla, inandırıcılığını gayet başarılı şekilde kullanarak bir şekilde beni ikna etti ve eft ile parça parça şekilde bir sürü paramı almayı başardı.
Suç duyurusunda bulunacağım ama eşim de durumu öğrensin istemiyorum. Duyarsa aramız bozulacak, böyle bir şey için nasıl para gönderirsin diyecek, tabiki haklı da. Tamamen ikna yeteneğine yenildim. Yani sormak istediğim şu, eve tebligat vs gibi bir şey gelir mi? Bu işi gizli yürütebilir miyim? Şikayetten sonra da alacak davası açmam gerekiyormuş sanırım parayı geri alabilmem için.
Şikayetçi olmasam da ilerde ortaya çıkar mı bu durum? Yani başkaları şikayet etse falan, benim meselem de ortaya çıkar mı?
Bir sosyal medya problemimin çözümü için yardım istediğim, bu işi 9 senedir yaptığını söyleyen biri tarafından dolandırıldım.
Adama toplam kaç para verdiniz ve çözüm aradığınız sosyal medya probleminiz neydi ?

Benim bildiğim kadarıyla evet adresinize gider ama tebligatın tarafınıza telefonla yapılmasını isteyebilirsiniz
Yine de yalan söylemek iyi olmaz, bir şekilde ortaya çıkar ve çok daha kötü şeyler düşünebilir eşiniz
Tam olarak ne kadar para kaptırdınız ki

Benim bildiğim kadarıyla evet adresinize gider ama tebligatın tarafınıza telefonla yapılmasını isteyebilirsiniz
Yine de yalan söylemek iyi olmaz, bir şekilde ortaya çıkar ve çok daha kötü şeyler düşünebilir eşiniz
Tam olarak ne kadar para kaptırdınız ki
Yalan da değil yani söylemesem dedim. Meblağı inanın söylemiyim moralim yerlerde zaten

Dekontlar elimde Müge anliya çıkacağım de belki korkar da atar pek sanmıyorum gerçi
Savcılığa vereceğimi söyledim hiç korkmadı. Verebilirsiniz dedi. Fotosu var, adı soyadı var, ibanı var. Bu neyin özgüveni ben anlamadım

Büyük bir meblaysa eşiniz nasıl fark etmeyecek. Söyleyin kurtulun ne kadar olduğunu, öldük meraktan🤣
Para benim kendi gelirimden yaptığım birikimimdi o yüzden söylemesem bilmez. Hayır ben paradan da geçtim gizli birikim yaptığım ortaya çıksın da istemiyorum. Meblağı söylerdim ama bazı arkadaşlar hiç hata yapmamış yada yapmayacakmışcasına yargıladığı için söyleyesim gelmedi. Sanki ben bilmiyor muyum aptallık ettiğimi. Ama olan oldu işte.

Aa evet bunu güvendiğim biriyle deneyebilirim. Teşekkür ederim iyi akıl ettiniz
Savcılıktan korkmayan adam sözde abinizden mi korkacak. Adam bu işi yapıyorsa günde 5 kişiden ölüm tehditleri alıyordur zaten.
Direkt bir avukata başvurun. Müge anlıyla abiyle kocayla olmaz bu iş. Tebligatı da dert etmeyin, avukatın ofisine de gidebiliyor isterseniz diye biliyorum.
Bu arada konu neydi, hangi vaatle aldı paranızı?

Savcılıktan korkmayan adam sözde abinizden mi korkacak. Adam bu işi yapıyorsa günde 5 kişiden ölüm tehditleri alıyordur zaten.
Direkt bir avukata başvurun. Müge anlıyla abiyle kocayla olmaz bu iş. Tebligatı da dert etmeyin, avukatın ofisine de gidebiliyor isterseniz diye biliyorum.
Bu arada konu neydi, hangi vaatle aldı paranızı?
Çok emek verdiğim ama kapatılan bi hesabımı açacaktı. Tek tek cevap yazamıyorum ama bir avukata danışacağım arkadaşlar. Gelişme olursa yazarım. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X