Dolap satıcıyı korumuyor

Letgoyu artık kullanabiliyor musunuz doğru dürüst kullanıcı kalmadı güzel kâr marjım vardı orada şuan girmiyorum uygulamaya beni Dolapa sevketmek zorunda bıraktı ilanları ne gören var ne yazan var

Ben ihtiyacım olunca bakıyorum açıkçası. Yakın zamanda da alışveriş ihtiyacım olmadı ama annemin süpürgesini koyacağım yakın zamanda.
 
Merhaba arkadaşlar. 20 Aralık salı günü şuanda ederi 3-4 bin değerinde olan 4 adet ikinci el gold cam süs eşyası sattım. Özenle paketledim paketlemeye 40 tl harcadım 4-5 kat patpata sardım aralarına karton koydum ve üstüne kırılır ibaresi yapıştırıp her tarafını sımsıkı bantladım. Sonra da Aras kargoyla gönderdim. 1620 tl almam gerekiyordu. Fırlatsan anca kırılırdı. Ama ürünlerden 2 si kırık gitti. Hadi onları iade istedin kalan iki ürüne de saçma sapan defolar bulup onları yazmış alıcı. Yani dikkatle bakmadığın sürece gerçekten anlayamayacağın defolar. Zaten ikinci el alıyosun çok iyi fiyata. Dolaba hemen yazdım kaç gün uğraştım kargoyla iletişime geçin kırılan kargonun sorumluluğunu biz almıyoruz dedi. Kargoya yazdım aradım beyefendiler ikinci el ve dolap uygulaması olduğu için zararı ödemiyormuş hayır kıran sizsiniz bu ne saçmalık! Ne o ne o ilgilenmedi. Alıcının da iadesi kabul edildi. Ürünleri benim gönderdiğim kutuyla tekrar geri yollamış kalan ürünler de kırık geldi hiç oldu kısaca dünya kadar zarar ettim. Yani birisi 5 binlik ürün satsa kırık gitse öylece zarara girecek kimse sorumluluk almıyor emeklerimize yazık gerçekten. Napmalıyım çok sinirliyim bu duruma nereye başvurmalıyım bilen varsa lütfen yol göstersin çok sevinirim...
Böyle durumlarda her zaman videoya alırım ben. Dolapta kıyafette sattım. Ama ürünü alsanda satsanda her türlü o aşamayı videoya çekmende fayda var. O zaman ne firma ne de kargo işin içinden çıkamıyor açıkçası. En azından tüketici hakları hakkını arıyor. Ama kanıtın olmazsa maalesef onlarda destek olmuyor. Bende daha dün trendyoldan sipariş ettiğim lale soğanlarını görünce şok geçirmiştim. Hepsini çürük göndermiş çakal. Aklınca iade sürecinden yırtacağını sanıyor. Bende dediğim gibi ne alırsam alayım her zaman paketi açmadan videoya çekmeye başlarım. Bu video ve resimleri müşteri hizmetlerine gönderdim. Onlarda aradı beni haklı olduğumu satıcı iadeyi reddetse dahi sorun olmayacağını zaten bariz bir şekilde çürüklerin resimde göründüğünü ve para iadesini gerçekleştireceğini söylediler. Yoksa gerçekten zorlu süreçler alan içinde satan içinde. İnanılmaz sinirlendim paketlerken kör biri paketlemiyor sonuçta bunu elinde ne kadar çürük varsa utanmamış çekinmemiş hepsini koymuş. O yüzden siz yinede tüketici haklarına gidin. Ama bundan sonra bence her aşamayı sağlam paketlemenizden tutun kargoya veresiye kadar çekin derim.
 
Hani en azından tüketici mahkemesine gitseniz elinizde bir dayanağınız olur karşı tarafın bunu kabul ettiğiyle ilgili. Ben dolapta çok satış yaptım. Bazı alıcılar malesef öyle olabiliyor ben de çok yaşadım hiçbir sorun olmamasına rağmen düşük puan verenler var mesela en gıcık olduğum.
İade kabul etmiyorum yazmasinin bir hükmü olmaz. Dolapta zaten sadece sorun olan ürünler iade edilebiliyor.
 
X