Dolgun maaşlı bir iş ancak :(

Kesinlikle gidin. Benim babam kaptan. Zamanından yurtdışına gitmek için teklif gelmiş.Annem istememiş, annem babam yaşlı demiş(halbuki değillerdi o zaman) . Gitmemiş. Eğer gitseydi çok farklı bı hayatımız olurdu. Ne zaman konusu açılsa kızarım anneme

Benim var, bahsettiğiniz is çağrı merkezi/satış tarzı bişey muhtemelen. Onun içinde anadil seviyesinde dil isteniyor sanırım. Yani kafanız çalışıyorsa falan filanla olmaz o iş.
Almancaniz var mi diye sormustum anlamadim Simdi Problem ne? Tabiki de ana dili seviyesi gerek, almancaniz var mi diye birisi sordugunda,kesinlike A1 seviyesinden bahsedilmiyor :) ama Evet, kafa calisacak !!

Gidin, hiç vicdan azabı da çekmeyin.

Herkesin şartları farklı, maddi olarak iyi olsanız zaten bunu düşünmezdiniz, iyi olan her anne çocuğunun hayat şartları yüksek olsun ister ve güzel şeyler de maalesef bazen büyük fedakarlıklar istiyor. Evladınızla birlikte güzel bir ömrünüz olsun inşallah

Bana pek mantıklı gelmedi açıkçası. 6 ay gittiniz diyelim 300 bin lira birikti. Ne ev alınır ne araba. Sonuçta harcama da yapacaksınız bu paradan. Yani bu işi sürekli yapmanız lazım. 1-2 yılla olacak iş değil. Kim ne derse desin çocukla araya soğukluk ve mesafe girer. Onun geleceği için bu riske değer demek sizin tercihiniz. Ama “bence gidin” denecek kadar basit bir matematik ve konu da değil bu. Kar zarar ve hassasiyetler hesabını iyi yapmak lazım.

Büyün mesajları okudum cok tesekkurler arkadaşlar değerli fikirlerinizi benimle paylaştığınız için
İşteyim alintilayamiyorum yoğunuz
Teşekkür ederim

Almancaniz var mi diye sormustum anlamadim Simdi Problem ne? Tabiki de ana dili seviyesi gerek, almancaniz var mi diye birisi sordugunda,kesinlike A1 seviyesinden bahsedilmiyor :) ama Evet, kafa calisacak !!
Kafa calismasiyla ne alakası var acaba, laf cambazligiyla satış yapiyorsunuzdur.

Konu sahibi bence uzman fikri al, bir cocuk psikologuna danış. Çocuk alistirilabilir bir şekilde ama sizin durum farklı. Babayı da goremiyor. 6 ay kısa bir süre değil. Anneanne dedeyle ilişkisi nasıl?

Problem güneş paneli satmayı kafa çalıştırmak olarak görmeniz. Almanya'da doğmuş lise mezunu biri gayet rahatlıkla yapar bu işi...

Yabancı diliniz varsa size daha gelir sağlayacak devamlı bir işe girebilirsiniz aslında. Duzeninizde bozulmuş olmaz. Piyasayı iyice bir arastirin derim. 6 ay o yaştaki bir çocuk için çok uzun bir süre 😔

ya merak ediyorum cidden gitme diyen arkadaşların motivasyonu nedir
kadın boşanmış tek başına
koca yok zaten
1 çocuk var
evi birikimi hiçbir şeyi yok
yarın birden anne babasına bir şey olsa başını sokacak bir evi yok
asgari ücret 8.500 kiralar 5 binden başlıyor
yarın öbür gün çaresiz kalıp psikolojisi bozulursa çocuğuna daha mı çok faydası olacak. ya da çaresizlikten pat diye birisiyle evlenirse daha mı az zarar verecek çocuğuna
arkadaşlar aynı ülkede yaşamıyor muyuz ya hu
evi olmadan kirada tek başına bir kadın asgari ücretle geçinemez artık bu ülkede
iyi misiniz

Yabanci dilin varsa evde oturdugun yerde de 30-40.000 tl kazanirsin. Kafa calisiyorsa tabi. Ben 60.000tl kazaniyorum, tabiki Benim cabamla. Ama Bilmiyorum, var Öyle cocuklari birakip giden anneler, ama Ben asla yapmazdim. Dünyanin parasi Icin de degil. Büyük bir Bosluk yaratirsin
Eşim native dedignz ücreti eşim bile hiç almadı hatta sayılı kolejde en son verdkleri teklifi duysanız yuh dersiniz

Ben olsam gitmezdim sanırım.kuzenimi ailesi küçükken ,kaç yaşında bilmiyorum,bırakıp Almanya'ya gitmiş.dedesinin ,babaannesinin yanina.cok da iyi davranmislar ama hala çok kotu anlatır.Travma kaldi diyor.56 yaşında.Arabanin arkasindan ağlamış kalmış.
Hala anlatır, üzülür.
Tabi biz böyle haricten gazel okuyoruz.Kimbilir ne zorluklar yaşıyorsunuz.Gitseniz de gitmeseniz de bence siz iyi bir annesiniz.Umarim önünüze daha iyi şartlarda iş firsati çıkar.

Problem güneş paneli satmayı kafa çalıştırmak olarak görmeniz. Almanya'da doğmuş lise mezunu biri gayet rahatlıkla yapar bu işi...
Bazen insanların yaptığı işleri hafife alıyoruz ama öyle olsa her Almanca bilen satış pazarlama işi yapsa tamam bu iş. Ama telefondan pazarlama/ satış işi için ciddi ciddi kafa çalıştırmak lazım.
KOSGEB hocasym ama hiç girişimci değilim çünkü o kadar ayrıntı biliyrm ki olasılık hesabından zararı göze alamyrm. Pazarlama yönüm de iyi değil ama baştan sona aşamaları biliyorum. Yani her bilen her işi yapsaydı keşke ben de girişimci olurdum 🤭

Bazen insanların yaptığı işleri hafife alıyoruz ama öyle olsa her Almanca bilen satış pazarlama işi yapsa tamam bu iş. Ama telefondan pazarlama/ satış işi için ciddi ciddi kafa çalıştırmak lazım.
KOSGEB hocasym ama hiç girişimci değilim çünkü o kadar ayrıntı biliyrm ki olasılık hesabından zararı göze alamyrm. Pazarlama yönüm de iyi değil ama baştan sona aşamaları biliyorum. Yani her bilen her işi yapsaydı keşke ben de girişimci olurdum 🤭
Peki 🥰

Back
X