Dolgun maaşlı bir iş ancak :(

ya merak ediyorum cidden gitme diyen arkadaşların motivasyonu nedir
kadın boşanmış tek başına
koca yok zaten
1 çocuk var
evi birikimi hiçbir şeyi yok
yarın birden anne babasına bir şey olsa başını sokacak bir evi yok
asgari ücret 8.500 kiralar 5 binden başlıyor
yarın öbür gün çaresiz kalıp psikolojisi bozulursa çocuğuna daha mı çok faydası olacak. ya da çaresizlikten pat diye birisiyle evlenirse daha mı az zarar verecek çocuğuna
arkadaşlar aynı ülkede yaşamıyor muyuz ya hu
evi olmadan kirada tek başına bir kadın asgari ücretle geçinemez artık bu ülkede
iyi misiniz
Bende cidden merak ediyorum. 300.000 TL yi az bulan mesajlar bile okudum ki, bu parayı asgari ücretle kenara koyması imkansız. Herşeyden mahrum kalan bir çocuk, annesinden 6 ay ayrı kalacak bir çocuktan daha az etkileniyor sanırım. Hayır birde benim zamanımdaki gibi de değil, 5 yaşındaki çocuğun elinde iPad , ayağında Nike ayakkabı olduğu bir devir.

Bende cidden merak ediyorum. 300.000 TL yi az bulan mesajlar bile okudum ki, bu parayı asgari ücretle kenara koyması imkansız. Herşeyden mahrum kalan bir çocuk, annesinden 6 ay ayrı kalacak bir çocuktan daha az etkileniyor sanırım. Hayır birde benim zamanımdaki gibi de değil, 5 yaşındaki çocuğun elinde iPad , ayağında Nike ayakkabı olduğu bir devir.
oraya gitse de çocuğuna onları alması zor bu şartlarda ama en azından ev alamasa da kenara koyar altın falan yapar gerekli olduğunda harcar. 300 bin az günümüzde evet ama dediğiniz gibi asgari ücretle birikmesi imkansız. bi de kime göre az. kadının hiçbir şeyi yok ya hu. oturduğun yerden yorum yapmak gerçekten kolay.

Eniştem cruise gemilerinde çalışıyor. Yılın 8 ayı yok. 4 ay gidiyor, 2 ay burda. Çocuklarına ablam baktığı halde yeğenimin psikolojisi çok bozuk. Babası her gittğinde tüm hıncını annesinden çıkarıyor. Yeğenim anOkuluna gidiyor, 6 yaşında. Hiç öyle “babam nerde haritaya bakayım” bir merakı yok. Yeni yeni yalan söyleme huyu başladı. Alakalı alakasız herşeye yalan söylüyor.
Bir kereliğine belki olabilir ama o kadar uzun süreli anneden uzakta kalmak çocuğu muhakkak etkileyecek. 60 yaşındaki insanlar 6 yaşındaki çocuğun enerjisine yeterli gelmez.

Ya kızlar tam kendimi psikolojik olarak hazırlamıştım ki gitmeye
Dün akşam oğlum bana sarılıp yatarken dedi ki
Sende bi koku var
Ben de dedim ki olabilir 3 gündür aynı kıyafeti giyiyorum 😊
(Sıcak tutan bir hırkam var da )
Neyse o da dedi ki
Yok yok güzel anne kokusu var 🥺🥺
Ooyy dedim yerim seni yaa
.
Neyse az önce de beni işe uğurladı
Tam arabaya binecegim zaman dedi ki
Annecim keşke çiçek bahçemiz olsaydı, sana her gün çiçek toplayıp verebilirdim 🥹🥹
.
Yaa bilemiyorum bir yandan hayatın gerçekleri
Bir yandan böyle hassas bir çocuk
Sanırsam yapamayacağım gibi Ama bakalım Allah kerim belki o zamana kadar daha iyi bir iş fırsatı çıkar karşıma
Hak ettiğim maaşı alabileceğim
Hayırlısı hakkimizda
.
yok ya yapamayacağım bence 😔

Sende bi koku var
Neyse o da dedi ki
.
Annecim keşke çiçek bahçemiz olsaydı, sana her gün çiçek toplayıp verebilirdim 🥹🥹
.
Sanırsam yapamayacağım gibi Ama bakalım Allah kerim belki o zamana kadar daha iyi bir iş fırsatı çıkar karşıma
Hayırlısı hakkimizda
.
Yaaa kıyamam :((
Bilemedim

Hangi şehirde yaşıyorsunuz ?
Yabancı diliniz varsa aslında pek çok iş yapabilirsiniz.
Lojistik sektörüne girebilirsiniz , yabancı dil isteyen çağrı merkezlerine girebilirsiniz , özel ders verebilirsiniz , ithalat - ihracat firmalarına girebilirsiniz.
Turizm sektöründe çalışabilirsiniz vs vs
Aslında yapacak çok iş var
Siz o kadar dil bilirken asgari ücrete ne iş yapıyorsunuz ki merak ettim doğrusu

Çok güzel bir düşünce
Tabiri de bırakılmamalı ben işteyken bile özlüyorum:)
Ama bir garantiniz varsa rahatça bunu söyleyebilirsiniz
Benim hiçbir garantim yok maalesef hayatta:KK43:
Kimse evladını kolay kolay bırakıp gidemez, sizin yerinizde olsam evladımla konuşur açıklama yapar ondan fikir alirdim. O eğer çok üzülecek asla ayrılamam derse bırakmazdım. Tlfnla konusma görüntülü konuşma imkanınız olacak değil mi?

ben yapamazdım, oğlunuzla aynı yaşta oğlum var, işte bile çok özlüyor, 6 ay görememek düşünmek bile istemem.

ama sektörünüzü değiştirebilirsiniz belki, kurumsal firmalara cv felan verseniz. yabancı dilinizde varmış. yok mu daha yüksek maaşlı iş...

Selam kızlar
Eski eşimle 3 sene önce kadar boşandık
Aslında 5_6 sene fiilen boş yaşıyorduk ama neyse
Ailemin yanındayım
Şu an 1.sinifa giden 6.5 yaşında oğlum var
Ben çalışıyorum aldığım maaştan geriye kalan hiçbir şey almazsam 4 bin küsür tl aylık
Hem de kira vermiyorum, yeme içmeye de yardımcı oluyor ailem düşünün bir de onlar olsa ne olacak
.
.her neyse
Çok iyi derecede yabancı dilim var ve beni arkadaşlar Cruise gemisine çağırıyorlar
Aylık maaş asagi yukari 50.000 tl bahşiş haric
.
Hesapladım burada 25 ayda kazandığımı orada 2 ayda kazanıyorum
.
Amaaa 6 ay çocuğumdan uzak kalmam lazım
Tamam gözüm arkada kalmaz anneannesi dedesi gayet iyi bakıyorlar ama

Hem özlerim hem babası yok zaten boyu posu devrilesice kac kez dedim gel diye gelmiyor
Daha birkaç gün önce mesaj attım bak nisanda ara tatilde gel özledi cocuk diye
Gelmiyor yapacak bir şey yok neyse ramazan günü bir şey demeyeyim
.
Bir de annesinden uzak kalsın istemiyorum ama bir yandan da neredeyse 3 buçuk senede kazanacağım parayı 6 ayda kazanıyorum

Çok arada kaldım:KK43:
Siz olsaydınız ne yapardınız?
Ah ... Bırakamam evladimi
Şuan uyuyo diye odasında.. yanina geldim yerlerde yatıyorum yuvarlaniyorum cocugumu bekliyorum 🤣

Sende bi koku var
Neyse o da dedi ki
.
.
Hayırlısı hakkimizda
.
Ayyy gözlerim doldu benim bile okurken.Umarim çok güzel bir iş çıkar karşınıza da çok çok mutlu olursunuz oglunuzla.

ya merak ediyorum cidden gitme diyen arkadaşların motivasyonu nedir
kadın boşanmış tek başına
koca yok zaten
1 çocuk var
evi birikimi hiçbir şeyi yok
yarın birden anne babasına bir şey olsa başını sokacak bir evi yok
asgari ücret 8.500 kiralar 5 binden başlıyor
yarın öbür gün çaresiz kalıp psikolojisi bozulursa çocuğuna daha mı çok faydası olacak. ya da çaresizlikten pat diye birisiyle evlenirse daha mı az zarar verecek çocuğuna
arkadaşlar aynı ülkede yaşamıyor muyuz ya hu
evi olmadan kirada tek başına bir kadın asgari ücretle geçinemez artık bu ülkede
iyi misiniz
Gitmeyin degil, ben olsam gitmezdim dedim. Motivasyonum da cevremde ayni durumu yasayan insanlar. Cocuklariyla aralarindaki iletisimin cok kotu olmasi ve dondukleri halde anne-kiz, anne-ogul iliskisini saglikli yasamamis olmalari. Benim icin bu ayaginda Nike olmasindan daha onemli. Tabi soylemesi kolay. Ben kendi sartlarima, kendi tecrubelerime ve duygularima gore ben olsam gitmem diyorum. Konu sahibinin sartlari bambaska. Kendi tasarrufu. Ama fikir sorduguna gore herkes fikrini yaziyor burada.

Canım hiç durma git. Beni annem çalıştığı için ki memurdu kendisi anneannem büyüttü haftada 5-6 gün anneannemin evinde kalırdım. Evet annemi çok özlerdim babamı özlerdim ama 1 gün görürdüm sadece haftada 3-4 sene böyle devam etti yani 3 yaşımdan 6 yaşıma kadar sonra okula başladım zaten. o sırada teyzemde bekardı anneannemin evinde kalırdı ben suan hem teyzeme hem anneanneme hem öz anneme anne derim.:) Sonuçta el değil biricik torunları gözü gibi bakarlar. Kazandığınız parayla çocuğunuza güzel bir eğitim aldırırsınız, yatırım yaparsınız. Yine çocuğunuz için. Hem artık eskisi gibi değil görüntülü görüşürsünüz bol bol.

Ben olsam gitmezdim, gidemezdim.
çünkü çalıştığım için sabah 8 akşam 6 kreşte , anaokulunda kalan çocuğumdan ayrı olmak çok koyuyor bana.
bu zamanları bir daha geri gelmeyecek, babasından ayrı zaten bir de anne hasreti çekmesin çocuk derdim. Evet herşey onun için ama anne ilgisi, şefkati ve sevgisi çok çok daha önemli.
İnşallah karşınıza daha iyi fırsatlar çıkar.

Gitmeyin degil, ben olsam gitmezdim dedim. Motivasyonum da cevremde ayni durumu yasayan insanlar. Cocuklariyla aralarindaki iletisimin cok kotu olmasi ve dondukleri halde anne-kiz, anne-ogul iliskisini saglikli yasamamis olmalari. Benim icin bu ayaginda Nike olmasindan daha onemli. Tabi soylemesi kolay. Ben kendi sartlarima, kendi tecrubelerime ve duygularima gore ben olsam gitmem diyorum. Konu sahibinin sartlari bambaska. Kendi tasarrufu. Ama fikir sorduguna gore herkes fikrini yaziyor burada.
ben de gitmezdim. şu an 2 yıllık ücretsiz izindeyim hatta. ama ben de kendi durumumdan şartlarından dolayı gitmezdim diyebiliyorum. çok zor bir durum evladından ayrı kalmak. ama bu kadın napsın asgari ücretle tek başına hiçbir şeyi yokken. o nedenle onun şartlarında maalesef gerekli. Allah yardım etsin tüm annelere. özellikle yalnız ve zor durumda olanlara🙏

Back
X