konuyu görünce yazmak istedim.
ben pkoluyum.uzun süren tedavi süreçleri yaşadım.dış gebelikle 2014sonunda tek tüpümü kaybettim.o kadar ağır travma yaşadımki sonunda tüp bebeğe karar verdim.samsunda oturduğum için burada denemek istedim.pkolu olarak yumurta sayım fazla çıkar diye düşünürken sadece 1 yumurtam büyüdü ve toplandı.ertesi gün aradıklarında döllenme olmadığını yumurtanın çok kalitesiz olduğunu söylediler.büyük bir hayal kırıklığı oldu.görüşmeye gittiğimde yumurtamın resmini gösterdiler sağlıklı başka bir yumurta resmiyle karşılaştırdılar falan filan.sonra eski doktoruma geri dönüp 2.tedavimi ankarada yaptırmaya karar verdim.tabi tedavi öncesi tüm tahlillerim yapıldı.D vitamini eksikliği çıktı.D vitamini yumurta kalitesini belirleyen etmenlerdenmiş.tedaviyiyle aynı sürede d vitamini ilacı da kullandım.buradaki doktorum sürekli ankara ile irtibat halinde takiplerimi yaptı ve merkeze yumurta toplama için gittik.tam 26 yumurtam toplandı.21 tanesi işleme alındı.ancak OHSS riskine karşı doktor dondurulmuş transferini önerdi.bende kabul ettim tabi.bu yumurtaların 10 tanesi istenilen kalitede gelişimlerini tamamladı ve donduruldu.kasım ayında transfer için gittim ve 1.kalite tek transferle hamile kaldım.iki transfer olsun diye çok ısrarcı olmuştum ama doktor kaliteli embriyo bu 2 tane koyup hamileliğini riske atmak istemem dedi.yani ikiz gebeliği istemedi tutarsa.
demem o ki merkez ve doktor çok çok önemli.ikisi de
tüp bebek merkezi hasta aynı ama sonuç böyle oldu.pkolu bir hastadan tek yumurta çıkması tüpün tutmasından daha büyük başarı oldu yani:):)çünkü benim normal tedavi süreçlerimde en az 3 yumurtam oluyordu