Döllenemeyen yumurta ve yumurta şekil bozukluğu !!!

Canın merhaba benimde aynı sorunlarım var hangi doktora hangi merkeze gittin yardımcı olabilir misin şimdiden tsk ederim
samsundayim ben takiplerimi burdaki doktorum yapti.islemlerin tamami ankara anatolia tup bebekde prof hakan yarali tarafindan yapildi

konuyu görünce yazmak istedim.

ben pkoluyum.uzun süren tedavi süreçleri yaşadım.dış gebelikle 2014sonunda tek tüpümü kaybettim.o kadar ağır travma yaşadımki sonunda tüp bebeğe karar verdim.samsunda oturduğum için burada denemek istedim.pkolu olarak yumurta sayım fazla çıkar diye düşünürken sadece 1 yumurtam büyüdü ve toplandı.ertesi gün aradıklarında döllenme olmadığını yumurtanın çok kalitesiz olduğunu söylediler.büyük bir hayal kırıklığı oldu.görüşmeye gittiğimde yumurtamın resmini gösterdiler sağlıklı başka bir yumurta resmiyle karşılaştırdılar falan filan.sonra eski doktoruma geri dönüp 2.tedavimi ankarada yaptırmaya karar verdim.tabi tedavi öncesi tüm tahlillerim yapıldı.D vitamini eksikliği çıktı.D vitamini yumurta kalitesini belirleyen etmenlerdenmiş.tedaviyiyle aynı sürede d vitamini ilacı da kullandım.buradaki doktorum sürekli ankara ile irtibat halinde takiplerimi yaptı ve merkeze yumurta toplama için gittik.tam 26 yumurtam toplandı.21 tanesi işleme alındı.ancak OHSS riskine karşı doktor dondurulmuş transferini önerdi.bende kabul ettim tabi.bu yumurtaların 10 tanesi istenilen kalitede gelişimlerini tamamladı ve donduruldu.kasım ayında transfer için gittim ve 1.kalite tek transferle hamile kaldım.iki transfer olsun diye çok ısrarcı olmuştum ama doktor kaliteli embriyo bu 2 tane koyup hamileliğini riske atmak istemem dedi.yani ikiz gebeliği istemedi tutarsa.
demem o ki merkez ve doktor çok çok önemli.ikisi de tüp bebek merkezi hasta aynı ama sonuç böyle oldu.pkolu bir hastadan tek yumurta çıkması tüpün tutmasından daha büyük başarı oldu yani:):)çünkü benim normal tedavi süreçlerimde en az 3 yumurtam oluyordu

Ankarada nereye gitmiştiniz tedavi için

Hiç bişey çıkmıyor tahlillerde falan da işte Rabbim ol diyecek olsun. Yumurtada şekil bozuk diyorlar. Tabi görünürde cok güzel ta ki yumurta alınana kadar. İlk tedavide Bikaç tane var dediler o da ertesi güne anca dayandı. Kalitesiz falan söylendi. Bilmiyorum şaştım yani. Rabbim verecek tüm tedavi görenlere sabır ve şifa versin zor bir süreç

Aynen canım benimde tahlillerde ultrasonda hiç bir sorun yok ama alındıktan sonra şekil bozukluğu olduğunu dölleme işlemine bile geçilmeden yapıda şekil bozukluk luğu olduğu içşn iptal ediliyor nasıl bş tedavi uygulanması gerekiyor bu şekilde sonuç almış kişiler varsa lütfen yazsın

Aynen canım benimde tahlillerde ultrasonda hiç bir sorun yok ama alındıktan sonra şekil bozukluğu olduğunu dölleme işlemine bile geçilmeden yapıda şekil bozukluk luğu olduğu içşn iptal ediliyor nasıl bş tedavi uygulanması gerekiyor bu şekilde sonuç almış kişiler varsa lütfen yazsın
oncelikle d vitaminin yumurta seklinde etken oldugunu ogrendim.ilk tedavimde hic bakilmamisti bu vitamine.2.tedavide ilk bakilan degerlerdeb biriydi.birde yumurtanin seklini daha fazla bozmamak icin dollenmeyi spermi yumurtanin yanina koyarak yapmayi deniyorlar.ya tutarsa yani.2.tedavimde mikroenjeksiyon yapildi.yani sperm yumurtanin icine enjekte edildi.dedigim gibi isinin ehli merkez ve laboratuarlar tup bebekte cok ama cok onemli

oncelikle d vitaminin yumurta seklinde etken oldugunu ogrendim.ilk tedavimde hic bakilmamisti bu vitamine.2.tedavide ilk bakilan degerlerdeb biriydi.birde yumurtanin seklini daha fazla bozmamak icin dollenmeyi spermi yumurtanin yanina koyarak yapmayi deniyorlar.ya tutarsa yani.2.tedavimde mikroenjeksiyon yapildi.yani sperm yumurtanin icine enjekte edildi.dedigim gibi isinin ehli merkez ve laboratuarlar tup bebekte cok ama cok onemli
Benim şekil bozukluğu olduğu için dölleme işlemi denemçnmiyor bile canım bütün emek ilaç herşey çöpe gidiyor benim d vitaminim 4ve ilk defa senden duydum etkili olduğunu o kadar doktora gittim ne kadar ilginç kesinlikle merkez br doktor çok önemli hakan yarali ile ilgili de baya kötü yorumlar yapılmış şaşırdım artık nereye kimr gideceğimi :(

Canım benim hep 15 yumurtadan 5 dölleniyordu ve embriyolarım kalitesiz oluyordu 3.güne 3 tane zor geliyordu 3. denemeden önce arısütü Koenzym Q10 benexol elevit omega 3 d vitamini içtim ve 10 yumurta döllendi 6 yumurta 5. güne 1. kalite olarak gitti bence denemelisin çünkü benim yumurtalarda granül varmış çok ondan döllenme sorunu yaşıyormuşum
yumurtalarda granül olduğu nasıl tespit edildi ... ayrıca granül neydi ?

merhabalar, iki tüp bebek denemem oldu ve ilkinde 19 yumurtama rağmen hiçbir yumurtam döllenmedi. daha sonra merkezimi değiştirdim ve diğer merkeze de 7 tane yumurtamdan ikisi döllendi ve transfer yapılamadan döllenmesi durdu. yumurtamın dışında kabuk yokmuş. sizlerden de böyle bir sorunu olan arkadaşlar gördüm. hamile kalan ya da olumlu gelişmeler yaşayan varsa bildirirseniz çok sevinirim. şuan uzun protokol başlandı ve kabuklu olan yumurtam olursa ondan alıp olgun yumurtama ekleyip döllenme sağlayacaklarmış. tabi olgun ve kabuklu yumurtam olursa. Kabuksuz yumurtalar sperm verilince dağılırmış ve çoklu gebelik açısından risk olabilirmiş. şimdiden teşekkürler

merhabalar, iki tüp bebek denemem oldu ve ilkinde 19 yumurtama rağmen hiçbir yumurtam döllenmedi. daha sonra merkezimi değiştirdim ve diğer merkeze de 7 tane yumurtamdan ikisi döllendi ve transfer yapılamadan döllenmesi durdu. yumurtamın dışında kabuk yokmuş. sizlerden de böyle bir sorunu olan arkadaşlar gördüm. hamile kalan ya da olumlu gelişmeler yaşayan varsa bildirirseniz çok sevinirim. şuan uzun protokol başlandı ve kabuklu olan yumurtam olursa ondan alıp olgun yumurtama ekleyip döllenme sağlayacaklarmış. tabi olgun ve kabuklu yumurtam olursa. Kabuksuz yumurtalar sperm verilince dağılırmış ve çoklu gebelik açısından risk olabilirmiş. şimdiden teşekkürler
durumun değişik geldi merkez değiştirmen iyi olmuş anladığım kadarı ile 3.cüye başlamışssın gıda takviyesi kullanıyormusun ? bende döllenme sıkıntısı vardı ben hayıt tohumu çayı kullandım harnup pekmezi içtim bir takım vitaminler kullandım aşılama ile hamile kaldım düşük yptım ama olsun bir mucizeydi benim için birde en önemlisi kilo verdim yediklerime çok dikkat ettim diyetisyen yardımı aldım yumurta kalitesi için

Çok teşekkürler paylaşımın için.Durumum cok azla görülen bir şey değilmiş. 3. Tedavime 2. Merkezimle devam ediyorum çünkü nedenini onlar buldu.doktorum Neofortil, koenzim Q10 başladı. Bunları kullanıyorum.Ayrıca arı sütü bal polen kendim başladım. Benim gibi olup hamile kalanlar olmuş ama biraz zor sanırım durumum. Hepimizin gönlüne göre oldu. İnşallah

Arkadaşlar merhaba aynı durum bizdede mevcut döllenme sorunu. Pkoluyum bu 3.tedavim.
1.tedavide 60 yumurta 48 olgun 13 döllenen hergün eksilerek sayıda azalma 2tane 5.gün (birisi dördüncü gün görünümünde)donmuş embriyo transferi sonuç negatif.
2.tedavide 17 yumurta 10 olgun 2 döllenen 2.gün gelişimi durdu transfer iptal
3.tedavide 23 yumurta 16 olgun 2 döllenen birimci gün sonucu 2.gün 2 embiriyo daha döllendi durumlarının çok güzel olduğunun haberini aldık.
3.günde 4 tane 1.kalite olarak donduruldu.
Transferim büyük ihtimal nisanda olucak doktor çok umutlu konuştu son tedavide.
1.tedavi istanbul tüp bebek 2ve3.tedavi izmir medicalparkta.
Son tedavi öncesi 7 kilo verdim 3 adet farklı vitamin kullandım.
İnşallah olumlu olur sonucumuz ben inanıyorum bu sefer olucağına

Çok teşekkürler paylaşımın için.Durumum cok azla görülen bir şey değilmiş. 3. Tedavime 2. Merkezimle devam ediyorum çünkü nedenini onlar buldu.doktorum Neofortil, koenzim Q10 başladı. Bunları kullanıyorum.Ayrıca arı sütü bal polen kendim başladım. Benim gibi olup hamile kalanlar olmuş ama biraz zor sanırım durumum. Hepimizin gönlüne göre oldu. İnşallah
Qenzim bende kullandım ama son tedavimde işe yaramadı . Günlük kısa yürüyüşler yapmanı öneririm stres azaltıyor
Arkadaşlar merhaba aynı durum bizdede mevcut döllenme sorunu. Pkoluyum bu 3.tedavim.
1.tedavide 60 yumurta 48 olgun 13 döllenen hergün eksilerek sayıda azalma 2tane 5.gün (birisi dördüncü gün görünümünde)donmuş embriyo transferi sonuç negatif.
2.tedavide 17 yumurta 10 olgun 2 döllenen 2.gün gelişimi durdu transfer iptal
3.tedavide 23 yumurta 16 olgun 2 döllenen birimci gün sonucu 2.gün 2 embiriyo daha döllendi durumlarının çok güzel olduğunun haberini aldık.
3.günde 4 tane 1.kalite olarak donduruldu.
Transferim büyük ihtimal nisanda olucak doktor çok umutlu konuştu son tedavide.
1.tedavi istanbul tüp bebek 2ve3.tedavi izmir medicalparkta.
Son tedavi öncesi 7 kilo verdim 3 adet farklı vitamin kullandım.
İnşallah olumlu olur sonucumuz ben inanıyorum bu sefer olucağına
Pko da kilo önemli diye biliyorum fazla kilon varsa verdin mi büyük oranda olumlu yansıyor tedaviye

Qenzim bende kullandım ama son tedavimde işe yaramadı . Günlük kısa yürüyüşler yapmanı öneririm stres azaltıyor

Pko da kilo önemli diye biliyorum fazla kilon varsa verdin mi büyük oranda olumlu yansıyor tedaviye
Doktor şansı arttırmak adına vermemi söyledi öylelikle verdim inşallah fayda sağlar. Pkolu olduğumu öğrendiğimde 43 kiloydum

Kızlar bu yazdıklarınızyazdiklariniz boş folikul sendromu mu oluyor benim 20 yumurtam toplandı biri dolu çıktı dediler o da kalitesiz dollenmis

Slm bayanlar bende de aynı sorun var.iki asilama iki tup negatifim var.ilk tup te 7 yumurta hicbiri dollenmedi ikincinci de 12 yumurta 1 tanesi dollendi gelisimi durdu oda iptal..aarastirirken buldum yazmak istedim Allah im herkesin yardimcisi olsun

Slm bayanlar bende de aynı sorun var.iki asilama iki tup negatifim var.ilk tup te 7 yumurta hicbiri dollenmedi ikincinci de 12 yumurta 1 tanesi dollendi gelisimi durdu oda iptal..aarastirirken buldum yazmak istedim Allah im herkesin yardimcisi olsun
Şuan ne durumdasınız

Ikinci iptal bu pazar belli oldu drla görüşmeye gidecez bir yol gösterir mi bilmiyorum. Ilki başka merkezdeydi ikinci farkli bir merkezde ve calsiyum kullanıldı galiba özel bir sivida beklettik dediler

Back
X