Döllenmeden sonra embriyonun gelişmemesi....

MhaticeM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
6
0
36
Kahramanmaraş
Slm ben olumsuz bir durum yaşadım paylaşmak istiyorum..ben daha önce yazmıştım 4 ay önce tüp bebek tedavisine başladık 15 iyi yumurta ve normal sperm ama döllenme olmadı..bir kaç gün önce tekrar denedik 9 yumurta toplandı 8 ine micro uygulandı 3 tanesi döllendi ama gelişimleri yavaş olduğu için 2.güne yetişmedi tedavi iptal edildi..benimle aynı durumu yaşayan var mı? varsa neler yaptı merak ediyorum..

Slm ben olumsuz bir durum yaşadım paylaşmak istiyorum..ben daha önce yazmıştım 4 ay önce tüp bebek tedavisine başladık 15 iyi yumurta ve normal sperm ama döllenme olmadı..bir kaç gün önce tekrar denedik 9 yumurta toplandı 8 ine micro uygulandı 3 tanesi döllendi ama gelişimleri yavaş olduğu için 2.güne yetişmedi tedavi iptal edildi..benimle aynı durumu yaşayan var mı? varsa neler yaptı merak ediyorum..

doktorlar bu durumu nasıl açıklıyorlar peki canımm..????

merhaba konuyu görünce yazmadan geçemedim.uzun süredir giriş yapmadan yazılanları uzaktan takip ediyorum,aynı durumu 1 ay önceki 2.denememde yaşadım.toplanan 2 yumurta döllenen 1 ve oda 2 hücreden ileri gidemedi.transfer iptali oldu.ilk denemede yine 2 yumurta ve döllenen 1. 2.gün transfer yapıldı ve tutmadı.senin gibi forumda bende çok aradım ama pek fazla bir şey bulmadım.ya yumurta kalitesiz yada sperm.nedeni bu olabilir.şimdi kendimce 4-5 ay ara vermeyi diüşünüyorum.dhea ve fertilcare multivitamine başladım.

merhaba konuyu görünce yazmadan geçemedim.uzun süredir giriş yapmadan yazılanları uzaktan takip ediyorum,aynı durumu 1 ay önceki 2.denememde yaşadım.toplanan 2 yumurta döllenen 1 ve oda 2 hücreden ileri gidemedi.transfer iptali oldu.ilk denemede yine 2 yumurta ve döllenen 1. 2.gün transfer yapıldı ve tutmadı.senin gibi forumda bende çok aradım ama pek fazla bir şey bulmadım.ya yumurta kalitesiz yada sperm.nedeni bu olabilir.şimdi kendimce 4-5 ay ara vermeyi diüşünüyorum.dhea ve fertilcare multivitamine başladım.

aynı sıkıntıyı bende yaşadım 16 yumurta toplandı 10 tanesi döllenmiş 2 hüçreden başka gelişmmiş ama yinede transfer yapıldı sonuç negatif :(:(

İnfertiliteyle ilgili bir ansiklopedide şunu okumuştum;
Döllenme gerçeklesir ve 3.güne kadar embriyo sorunsuz bir sekilde devam ederse burada yumurta kalitesizliginden bahsedemeyiz ancak 3.günden sonra embriyoda bozulma baslarsa bu sperm kaynakli bir fragmantasyondur. Embriyonun dna sını 3.güne kadar yumurta 3.günden sonrs sperm devam ettirir yani döllenme olmuyorsa mikro yönteminde yads döllenip 3.güne kadar sonlaniyorsa yumurta kalitesizligi dnasının ve genetiginin sorunlu oldugu düsünülürmüs.. :(

slm
bendede ilk tedavimde 33
ikincide 27 yumurta oluştu
döllenme gerçekleştiği halde
kaliteli embriyo olmuyor
gelişimleri duruyor
3 kalite 4 hücreli en iyisi
ilk tedavimde pregon
ikincide gonal f denendi
sonuç negatif

slm
bendede ilk tedavimde 33